Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי עכשיו את ההודעה הבאה ב SMS :

"

תום עידן‼️
מרכז שרות שמשון סוגר את שעריו בגאווה אחרי למעלה מ-55 שנות פעילות!
ראשית, תודה לאבי שמשון מורד (ז״ל), המייסד  ומי שהכשיר אותי כבעל מקצוע.
תודה לצוות הנפלא שלי על שנים רבות של מסירות ומקצועיות.
ותודה לכם לקוחות יקרים,
תודה רבה על האמון והנאמנות רבת השנים🙏

להסרה שלח/י ......"

אני מניח שהרבה מכם (בעיקר בעלי פיאט) שמעתם על המוסך, חבל, באמת תום עידן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הסיבה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חבל.

הייתי שם פעם אחת עם פיאט 500 והרושם שלי היה חיובי למדי. 

מוסך מאוד "קוטבי" שטיפל בעיקר בפיאט 500 ודוקאטו למינהם, וכמעט שום דבר אחר באמצע.

תודה על השרות לחיים שאישית טיפל באוטו שלי.

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

מוסך מאוד "קוטבי" שטיפל בעיקר בפיאט 500 ודוקאטו למינהם, וכמעט שום דבר אחר באמצע.

נכון,  דגמי פונטו או בראבו כבר התמעטו בנוף, אולי טיפו מדי פעם. זה גם ההימור שלי לסיבה, אבל אני באמת לא יודע.  

פורסם

וואו...

בשנות ה 80' הייתי לוקח אל שמשון וחיים את הסובארו DL של אבי, אח"כ את הפיאט רגאטה.

בתחילת שנות ה 90' , הרכב הראשון שלי, לנצ'יה דלתא 82' גם טופל על ידי שמשון וחיים. 

שמשון זיכרו לברכה, וחיים בנו, שיבדל לחיים ארוכים וטובים. אנשים טובים.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הפונטו שלי טופל ע"י שמשון ז"ל  וחיים יבדל"א וטובים.

מקצועיים ולבביים לדוגמא ומופת.

חבל בהחלט.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

הם נחשבו לטובים ומקצועיים עבור רכבי פיאט

כנראה שפרנסה כבר אין, כי פיאט לא מוכרים יותר.

זה תמיד עצוב לקרוא על מפעל חיים שנסגר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

מה הסיבה?

ע"פ התגובות, נשמע כמו היעדר גיוון או יכולת/רצון להתאים את עצמם לשוק משתנה. מניח שזה בעיקר חוסר רצון, כי מוסך עם כישורים טכניים ותודעת שירות כאלו יכול היה בקלות למצוא לעצמו נישה חדשה או להרחיב את הקיימת. אבל להיות בעל מוסך בימינו זה לא כיף, לכן הגיוני שהעסק יסגר ברגע שלבעלים יש אמצעים כלכליים אחרים להישען עליהם או צרכים כלכליים שהצטמצמו (עקב יציאת הילדים מהבית וכד').

פורסם

הייתי מטפל שם בפנדה, מצאו פתרונות בזול ובאיכות שלא היו במקומות אחרים והשירות היה טוב.

כשעברתי לאלפא, אמרו שלא מטפלים, רק בפיאט.

באמת חתיכת נוסטלגיה.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

ע"פ התגובות, נשמע כמו היעדר גיוון או יכולת/רצון להתאים את עצמם לשוק משתנה. מניח שזה בעיקר חוסר רצון, כי מוסך עם כישורים טכניים ותודעת שירות כאלו יכול היה בקלות למצוא לעצמו נישה חדשה או להרחיב את הקיימת. אבל להיות בעל מוסך בימינו זה לא כיף, לכן הגיוני שהעסק יסגר ברגע שלבעלים יש אמצעים כלכליים אחרים להישען עליהם או צרכים כלכליים שהצטמצמו (עקב יציאת הילדים מהבית וכד').

הפעם  היחידה הייתי שם הייתה לפני כשנה וחצי, המוסך היה מלא (בדוקאטו בעיקר, ופיאט 500 אחת בנוסף לשלי ועוד 500 אבארת שנכנסה ויצאה, ועוד מישהו עם פיאט קובו.

וגם אי אפשר היה להכנס לטיפול מעכשיו לעכשיו, קבעו לי תור לכמה ימים קדימה. בזמן הטיפול עצמו לא היה ליפט אחד פנוי במוסך, 

ככה שבכלל לא בטוח שהסביבה לסגריה הוא חוסר לקוחות.

פורסם

"מוסך שמשון" היה מקצועי מאוד ומנסה תמיד לסייע ללקוח.

הייתה להם הרבה עבודה וחיים החליט שהוא רוצה לצאת

לפנסיה מוקדמת.

שתי מכוניות הפיאט שלי נרכשו חדשות מהיבואן בשנת 2010 ומאז הן טופלו שם.

בהצלחה בהמשך הדרך לחיים מורד.

אמשיך לתקן ולטפל בפיאטים שלי אצל מורשה היבואן "כחול לבן" (ברוך זאבי) שבפתח תקוה.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

מבאס לשמוע.

הייתי אצל חיים מספר פעמים במהלך השנים ותמיד הוא עזר בחפץ לב והיה מקצועי (לפעמים גם ללא תמורה כלשהי).

בשנים האחרונות כשעברתי דרך המוסך היה עצוב לי לראות את הטרנספורמציה (תודות ליצרן וסמל"ת שהרגו את המורשת) מטיפול ברבי המכר של פיאט למוסך של מסחריות ופיאט 500.

נ.ב

לאחרונה גיליתי שגם עמוס מזגנים סגר, דור הולך ונעלם. :(

ROOONEEYY

פורסם

מוסכים נסגרים מהעדר דור המשך לבעלים שפעלו במשך 50 עשורים.

חברים שמחזיקים מוסך כללי כבר מתקשים למצוא בעלי מקצוע  מיומנים עם יכולות הקרויות מולטי דיסיפלינריות = הבנה טובה של כלל מערכות הרכב ולא רק חשמל בסיסי/מכונאות בסיסית וידיים טובות.

הדור הצעיר לא מעוניין להמשיך. 

מצד שני יש דור צעיר שמאוד אוהב את התחום ופותח מוסכים/סדנאות מתמחות.  למשל דניס- קאר פוינט ששכר את המקום מבעלי מוסך אקספרס בפתח תקווה שפרשו. (הם עצמם דור שני למוסך) ויש בוודאי נוספים.

אנקדוטה מעניינת - למוסך אקספרס היה קהל נאמן לא קטן שעבר לעבוד עם מוסך אחר שנמצא באותו הרחוב וגם בעליו כבר חצה את גיל 70 🙄

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא רק מוסכים. אצלנו בספרד כל חודש נסגר עוד עסק ותיק עקב יציאה לפנסיה של הבעלים וחוסר עניין של הילדים לרשת אותו. חנויות מכל סוג, מאפיות, בתי מלאכה... כנראה שבעידן האמאזון והעליאקספרס לא כיף יותר להיות עסק פיזי שעובד מול לקוחות, ועדיף לעבוד במשרד או להיות משפיען רשת. באופן אירוני, הדור הצעיר היום בורח דווקא מהתחומים ש-AI לא יחליף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...