Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק טורבו 1.5 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההצעה שלך תישקל בכובד הראש הראוי לה, לא הייתי בונה מגדלים על אימוצה. וכל זה למרות היותה של האמירה שלי צינית בבסיסה כפי שאף טרחתי להבהיר לרציניים שבינינו.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי 3 חברים וקולגות מהעבודה עם הדגם הזה, 2 מהם כבר מעל שנה.

אף אחד לא נתקל בשום תקלה, לא אצלו ולא אצל הסובבים אותו.

רק לאחד נדלקה מנורת שמן סתם ככה באמצע החיים (טופלה במוסך ללא המתנה ועלות), האחרים לא יודעים על מה אני מדבר כששאלתי (מולא שמן בזמן טיפול שנתי וזהו).

אגב,

דגם המנוע הנמצא בישראל (ובכלל בכל הסיוויקים המיוצרים באנגליה) שונה מזה בצפון אמריקה ששונה גם הוא מזה של סין.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

והידיד שלי שילם כמו גדול על החלפת שמן אחרי 7 אלפים קילומטרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שלום

החיישן שמדליק את מנורת החלפת שמן מנוע

לא מזהה את טיב השמן או יחס עירבוב השמן בדלק,

אלא הולך לפי קילומטרים שהרכב עובר מהאיפוס האחרון שעשו לו לאחר החלפת שמן מנוע.

ולי שכחו לאפס ונדלקה מנורה אחרי 2000 ק"מ...

אז למדתי לאפס לבד את השטות הזו.

ואני מחליף שמן ופילטר שמן כל 5000 ק"מ.

כי כבר ב 4500 ק"מ יש ריח חזק של דלק בשמן,

וכן היבואן יודע אך שותק כי אין לתופעה הזו שום פיתרון, גם לא באמריקה לפי הכתוב בפורומים שלהם.

פורסם (נערך)

אם אתה מחליף כל 5000 ק"מ אז בכלל כדאי לך במוסך ההוא שנותן החלפת שמן חינם.

לתומי חשבתי שהחיישן חכם יותר. לפחות ככה ניתן היה להבין מהדיבורים.

אם זה כך, חשוב להסביר את זה לקונים באולם המכירות + להחתים אותם על טופס שחרור מאחריות.

מעניין לראות עוד כמה שנים איך הדילול ישפיע על המנוע והאם החלפה כל 5K תעשה הבדל.

בשנות ה 70 העליזות היה דיי מקובל טיפול 5000 .

ציטוט מהמקורות:"זה היה טיפול 10000 רק אנחנו מחשיבים לך כמו 5000 ...את האלמנט אל תכניס לו לחשבון. האלמנט עלינו, און דה האוס"

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בוקר טוב

שמן חינם אצלי ברכב ,

אני לא קונה את זה.

אני שם שמן מקורי של הונדה סיויק טייפ אר שנראה יותר סמיך ואיכותי מהשמן הרגיל שהם שמים ברכב.

בכל החלפת שמן אני מחליף גם פילטר, כי גם שם יש דלק.

שוחחתי עם אדם מבוגר שקנה כזו לפני מספר חודשים,

לו אמרו שהחלפת שמן מנוע כל 10000 ק"מ,

הסברתי לבחור את התהליך לפי הקילומטרים ומנורות a ו b,

ראיתי על פניו שהוא הבין שלא אמרו לו את האמת בזמן הקניה.

לא שמעתי על אף סיויק 1500 שקרה לה נזק במנוע בנתיים כתוצאה מפעולה זו.

פורסם

לתומי חשבתי שהחיישן חכם יותר. לפחות ככה ניתן היה להבין מהדיבורים.

אם זה כך, חשוב להסביר את זה לקונים באולם המכירות + להחתים אותם על טופס שחרור מאחריות.

כדי שהקונה לא יברח מאולם המכירות רגע אחרי ההסבר, היו צריכים להאריך אחריות על מנוע ל 5 שנים, ואת ההחלפה שבין הטיפולים המתוכננים לבצע ללא חיוב.

אבל נבחרה טקטיקה אחרת - לא להודות שיש בעיה, לספר סיפורים על אופן טיפול ייחודי ברכב , חיישן חכם, לכסת"ח עם המכתב המשפטי שניתן בהחלפת שמן ראשונה ועל הדרך להרוויח עוד 300₪ בשנה על כל רכב שנכנס להחלפת שמן.

כל עוד המנועים מחזיקים מעמד - הדרך הזאת מצליחה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כדי שהקונה לא יברח מאולם המכירות רגע אחרי ההסבר, היו צריכים להאריך אחריות על מנוע ל 5 שנים, ואת ההחלפה שבין הטיפולים המתוכננים לבצע ללא חיוב.

אבל נבחרה טקטיקה אחרת - לא להודות שיש בעיה, לספר סיפורים על אופן טיפול ייחודי ברכב , חיישן חכם, לכסת"ח עם המכתב המשפטי שניתן בהחלפת שמן ראשונה ועל הדרך להרוויח עוד 300₪ בשנה על כל רכב שנכנס להחלפת שמן.

כל עוד המנועים מחזיקים מעמד - הדרך הזאת מצליחה.

למרות שאני חולק עליך ועל save בגישת החומרה כנגד הונדה שאתם נוקטים מבלי שיש לכם הוכחות מספריות ביד על כשלי המנוע הזה (בדגם המיוצר באנגליה ולא בארהב), אני מסכים לחלוטין עם גישת הארכת אחריות. יבואן שבטוח במוצר שלו צריך לעשות משהו בנידון, החוסר בתגובה רצינית לא בדיוק מוסיפה לו לקוחות...

אגב, "שמן חינם" ניתן כמחווה של רצון טוב מצד מוסך ללקוח נאמן שמטפל אצלו כבר בהונדה הרביעית שלו.

אגב #2, זוכרים את תופעת השמן במנועי סובארו דור קודם? גם אני "נהנתי" ממנה בשנה הראשונה עם אימפרזה, 3 פעמים למלא שמן זה מוגזם אבל אמרו בגלוי שזו לא תקלה וכשהמנוע יפתח לגמרי הכל יסתדר. צדקו.

תנו צ׳אנס להונדה :wink:

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

אני לא בשום גישה חמורה נגד הונדה. אני באמת מקווה שהחלפת שמן תעזור למנועים לשרוד שנים ארוכות.

לדעתי, הטיפול בלקוחות שרכשו את הרכב או מתכוונים לרכוש לא הוגן.

זה הכל.

אני למשל, גם אם היו נותנים לי אחריות ארוכה על מנוע, לא הייתי רוכש את הרכב, רק בגלל שכל חודשיים (בכמות הנסיעות שלי) אצטרך לפנות זמן כדי להגיע למוסך להחלפת שמן, וזה לא מתאים לי.

אבל את זה מגלים אחרי הרכישה, כאשר נדלקת נורה. ואז באים למוסך ומקבלים את המכתב על שגרת הטיפולים הייחודית ברכבי הונדה. וככל שמתקדמים בקריאת המכתב הזה, החשש ש"אכלתי אותה" גובר.

ועוד משהו :

נוסעים בכבישים כבר שנים ארוכות רכבים עם טורבו והספק כמו של סיוויק 1.5, אשר מחליפים בהם שמן מנוע אחרי 15 אלף קילומטרים, בלי שאיכות השמן תרד אחרי 7 אלפים, עד כדי צורך בהחלפה בין הטיפולים.

לכן, מי שרוצה לייצר מוצר תחרותי היום, לא יכול לתכנן רכב עממי עם החלפת שמן מנוע כל 7 אלפים קילומטרים. ואם איכות השמן יורדת כל כך מהר, אז משהו לא כשורה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
שלום

החיישן שמדליק את מנורת החלפת שמן מנוע

לא מזהה את טיב השמן או יחס עירבוב השמן בדלק,

אלא הולך לפי קילומטרים שהרכב עובר מהאיפוס האחרון שעשו לו לאחר החלפת שמן מנוע.

ולי שכחו לאפס ונדלקה מנורה אחרי 2000 ק"מ...

אז למדתי לאפס לבד את השטות הזו.

ואני מחליף שמן ופילטר שמן כל 5000 ק"מ.

כי כבר ב 4500 ק"מ יש ריח חזק של דלק בשמן,

וכן היבואן יודע אך שותק כי אין לתופעה הזו שום פיתרון, גם לא באמריקה לפי הכתוב בפורומים שלהם.

הנורת שמן פועלת לפי טמפרטורה מנוע, אופי נהיגה(סל"ד), זמן נהיגה

בסיוויק 1.0 ליטר יוצא לנו להחליף שמן לפי הנורה כל 13K-14K זה דיי מעצבן לדעתי

פורסם (נערך)

אני מניח שהסל"ד וזמן נהיגה ב 1.5 ליטר לא כפול מזה של ה 1.0 ליטר אצל נהג ממוצע . נשארנו עם טמפרטורה. בהתחשב בפרמטרים, נובע שאם נדלקת נורית כבר ב 7000 קמ אז מנוע הטורבו הרבה יותר חם ממנועי 1.0 . כמו שאמרו, זה נתון גרוע מהמקובל היום במנועי טורבו דומים (ויצרנים בודקים את עצמם כל הזמן)

האמת , עניין הטמפרטורה נראה לי תירוץ קלוש. טמפרטורת עבודה במנוע אטמוספרי : כ 95 מעלות. עם טורבו :כ 10 מעלות יותר.

אולי קירור הטורבו טובעני.

יש עוד משהו באלגוריתם שלא חשפו...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שלום

גם בסיויק מנוע 998 ,

רצוי להחליף שמן כל 10000 ק"מ.

וכבר הגיעו מספר מצומצם של רכבים למוסך עם טורבו תקול,

כתוצאה מליכלכוך בצינורית שימון הטורבו כשמשכו את החלפת שמן מנוע מעל 10000 ק"מ.

• תוכן חדש...