Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ברשותי פולו 2013 1.2 DSG7 ששירתה אותי 6 שנים מלאות בתקלות גיר מכטרוניקס כריות אוויר ושאר ירקות :-(

ומצד שני, אף על פי אמינות רעועה מדובר ברכב מאוד מהנה לנהיגה וזריז ויש יתרונות נוספים שלא אציין כרגע.

עכשיו ברצוני למכור אותה ולקנות רכב חדש, בהתאם להעדפות הבאות:

• זריזה, כייפית, לא בהכרח רכב ספורט אבל גם לא רכב חלשלוש
  • חסכונית ככל האפשר, בערך כמו הפולו :wink:
  • אמינה, שיהיה לי שקט לפחות ל3-4 שנים הקרובות חוץ מטיפולים תקופתיים.
  • מולטימדיה אבזור בטיחותי וטכנולוגי - ברור שעדיף כמה שיותר מאובזרת, מסך מולטימדיה עם קישורית לפלאפון, אפשרות לWAZE יהיה נחמד
  • מראה צעיר

ההעדפות מסודרות לפי סדר עדיפות, כך שהנקודה הראשונה היא החשובה ביותר (הנאה מהרכב) והאחרונה היא הכי פחות חשובה אם כי גם לה אייחס חשיבות.

בעיקרון לפי ההעדפות אפשר לראות שהשימוש בו הוא בעיקר יום יומי, נסיעה לעבודות ולבילויים, אני בן 24, איני צריך רכב משפחתי גדול או ג'יפון.

חשבתי כבר על כמה אופציות אשמח לדעתכם האישית והצעות אחרות יתקבלו בברכה:

סיאט איביזה FR PRO - בעיקרון לפי ההעדפות זה הרכב המושלם, בעצם חיקוי מדוייק של הפולו שנמצאת אצלי, רק חדשה וטכנולוגית יותר, הבעיה היא שהיא עם אותו גיר שאני מפחד ממנו נורא ושגרם לי להרבה לילות לבנים. השאלה אם במרוצת השנים משהו השתפר מבחינת אמינות הגיר הזה.

הונדה סיוויק האצ'בק 1.5/1 - נראה רכב טוב מבחינת מראה, הבנתי שבגירסא עם המנוע הגדול הרכב מצויין, אשמח לעוד דעות של אנשים פה לפני שאני עושה נסיעת מבחן.

יונדאי I30 - מאוד מאובזרת, ויש לי מוסך מורשה ממש מתחת לבית, בסך הכל נראית סבבה, טיפה משפחתית יותר מהאחרות.

תודה לכל העוזרים :-D

פורסם

האיביזה אכן מתאימה מאוד לאופי שלך אבל נופלת בדרישה לאמינות. היא אומנם תהיה אמינה יותר מהפולו כי הגיר שודרג עם השנים, אבל הבעיות לא נעלמו לגמרי.

אם כבר גיר רובוטי, הייתי בודק יונדאי קונה. אומנם ג'יפון. אבל המראה צעיר והמנוע חזק מאוד עם ביצטעים בהתאם.

סיוויק 1500 אופציה טובה אבל גם שם יש תלונות ברשת על המנוע הזה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
האיביזה אכן מתאימה מאוד לאופי שלך אבל נופלת בדרישה לאמינות. היא אומנם תהיה אמינה יותר מהפולו כי הגיר שודרג עם השנים, אבל הבעיות לא נעלמו לגמרי.

אם כבר גיר רובוטי, הייתי בודק יונדאי קונה. אומנם ג'יפון. אבל המראה צעיר והמנוע חזק מאוד עם ביצטעים בהתאם.

סיוויק 1500 אופציה טובה אבל גם שם יש תלונות ברשת על המנוע הזה.

תודה על התגובה,

אני לא אשקר, מעדיף להמשיך עם הקו של הפולו ולקחת סיאט, למרות שנכוויתי מצ'מפיון ומאמינות הגיר.

לגבי הקונה אבדוק את הנושא, מעדיף להתרחק מג'יפונים למרות האבזור והבטיחות ותמורה למחיר, מעדיף רכב קטן.

עוד הצעות?

פורסם

לא יודע כמה תתחבר לגיר הרציף של ההונדה , במיוחד אחרי שהתרגלת לרובוטי כפול מצמדים. יש גם את העניין הלא ברור החלפות השמן התכופות במנוע ה1.5 שלהם.

הI30 מספקת ביצועים טובים והרבה אבזור כפי שאמרת, פנים קצת משעמם ופשוט ביחס לגולף המקבילה.

אגב מה עם הפולו החדשה? או גולף 1.5 ? אני מניח שאם אתה שוקל את האיביזה אז גם הן באות בחשבון.

פורסם
לא יודע כמה תתחבר לגיר הרציף של ההונדה , במיוחד אחרי שהתרגלת לרובוטי כפול מצמדים. יש גם את העניין הלא ברור החלפות השמן התכופות במנוע ה1.5 שלהם.

הI30 מספקת ביצועים טובים והרבה אבזור כפי שאמרת, פנים קצת משעמם ופשוט ביחס לגולף המקבילה.

אגב מה עם הפולו החדשה? או גולף 1.5 ? אני מניח שאם אתה שוקל את האיביזה אז גם הן באות בחשבון.

ההונדה פחות מתאימה, גם אני עכשיו קראתי על עניין החלפת השמן.

ביונדאי זה בין הI30 לבין ההצעה ליונדאי קונה שעכשיו נראה שזו גם עסקה טובה אם כי אני פחות חובב ג'יפונים ומעדיף רכב קטן ו"סטודנטי" יותר.

בעצם השיקול ליונדאי נובע נטו מאמינות גבוהה יותר לעומת רכבי VW.

אכן הפולו באה בחשבון, אני פשוט קראתי שהאבזור בסיאט איביזה ברמת גימור הגבוהה שלה הוא טוב יותר משל הפולו באותו מחיר. בתכלס לא משנה לי איזה רכב מהמשפחה הזאת אקח. אולי כדי לרענן קצת אעדיף סיאט (וגם מבחינת מראה היא נראית טוב יותר לדעתי)

פורסם

אני כמוך , ובלי קשר לסטטוס מעדיף מכונית על קרוסאובר ופה אישית הייתי מעדיף את הI30 מבין שתיהן.

הקונה יחסית מצליח לחפות על החסרונות הדינאמיים של המרכב הזה (לפחות בגרסת ההנעה הכפולה) ובהשוואה לI30 יש לו מנוע חזק יותר ותיקון סטייה מנתיב הכולל שמירה על מרכז נתיב. לI30 לעומתו יש בקרת שיוט אדפטיבית. על הקונה אתה יכול לקרוא חפירה כאן.

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

פורסם

תודה רבה חברים.

אני אלך השבוע לעשות נסיעת מבחן על הקונה והI30 ואחליט.

בנתיים עדיין נוטה לכיוון הסיאט איביזה.

פורסם

גמאני התבלטתי בחודשיים האחרונים

בין הקונה לi30

לקחתי את הi30 היא אצלי שבועיים

דגם מאובזר בטירוף ! אומנם אין לו תיקון סטייה מנתיב

ואין לו בדיקת לחץ אויר בנפרד לכל צמיג כמו בקונה

אבל מה כן יש לו מנוע נפלא, נראה ספורטיבי, מראה מדהים לפי דעתי גם חיצונית גם פנימי, מולטימדיה סבבה, גג פנורמי נפתח שעושה המון הבדל!

ואתה יודע מה גם חסכוני יחסית...

הקונה המנוע שלו גדול וצריכת הדלק מופרזת

נסעתי על הקונה מבפנים היא ריקה ומשעממת

אולי קונה עם מנוע קטן וחלון שמש פנורמי היה עושה פה הבדל!

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הבנתי שמבחינת ביצועים הקונה עדיפה על פני הI30. אני כמובן עדיין נוטה לחסכוניות ולמימדים קטנים יותר ולכן הI30 עדיפה גם בעיניי.

ועם כל מה שציינת פה, סיאט איביזה חסכונית יותר, ומבחינת אבזור אתה מקבל בערך אותו הדבר פלוס מינוס. והיא גם עולה פחות. לכן אני עדיין נוטה לכיוון סיאט למרות סיפור האמינות.

בקיצור נראה שאני נעול מבלי שאני שם לב על הסיאט איביזה :roll:, מחר אלך לעשות נסיעת מבחן על היונדאי רק כדי להבין מה אני מפספס.

פורסם

פות"ש, אומנם נראה שכבר בחרת באיביזה, זאת למרות שאתה כותב שסבלת מאמינות ירודה של הגיר שהעביר אותך 'לילות לבנים' ושניכוות מהיבואן.

למה?

מה, נגמרו הרכבים בארץ?

מאזדה 3, רכב מהנה לנהיגה שעונה לכל דרישותיך. אפשר גם מאזדה 2 אם תרצה סופר מיני.

אפשר גם פיג'ו 208, 308.

משומש, יש את הפוקוס, חזק ומהנה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

לאון 2.0 מגיעה עם גיר רטוב שאמור להיות כביבול יותר אמין, אבל המחירון ~160K, לשיקולך. רשמת שחשוב לך שתהיה מהנה, יהיה לך שדרוג כח משמעותי

פורסם
פות"ש, אומנם נראה שכבר בחרת באיביזה, זאת למרות שאתה כותב שסבלת מאמינות ירודה של הגיר שהעביר אותך 'לילות לבנים' ושניכוות מהיבואן.

למה?

מה, נגמרו הרכבים בארץ?

מאזדה 3, רכב מהנה לנהיגה שעונה לכל דרישותיך. אפשר גם מאזדה 2 אם תרצה סופר מיני.

אפשר גם פיג'ו 208, 308.

משומש, יש את הפוקוס, חזק ומהנה.

יש בי תקווה קטנה שאולי הגיר שופר מאז 2013, ולכן אני עדיין דבק במכונית מבית היצרן הספציפי הזה.

לגבי פיג'ו פחות אהבתי את המראה ואת המכונית באופן כללי, מאזדה 2 נלקחה בחשבון אבל יש הבדל ברור בינה לבין סיאט איביזה בנושא אבזור ואיכות, מאמין שגם בביצועים הסיאט טובה יותר.

לקחתי הרבה דברים בחשבון, ללכת ליצרן אחר, חיפשתי הרבה השוואות רכבים, ראיתי הרבה מאוד סרטונים. עוד לא התחלתי עבודת שטח והצעות מחיר ונסיעות מבחן אבל כמו שהזכרתי ואמשיך להזכיר חוץ מבעית אמינות גיר (שזה באמת חסרון רציני) אין אף רכב שמשתווה לה בתקציב ובהעדפות שהבאתי כאן. עובדה שלמרות כל הבעיות בפולו עדיין המשכתי לנהוג בה עד עכשיו.

לגבי סיאט לאון 2.0 לקחתי בחשבון, קצת יקרה מדיי כולל אגרת רישוי וביטוח וכו', כמה היא באמת אמינה יותר מהגיר שבאיביזה? האם היא חזקה משמעותית מהאיביזה?

מה שקצת מוזר, זה שדווקא האבזור בלאון מופחת לעומת האבזור באיביזה, לפי מפרט הרכב באתר היצרן.

פורסם

מאזדה 3 חדשה אמורה להגיע השנה, ועד כמה שראיתי היא מציגה שיפורים כמעט בכל תחום.

למה מוזר לך? הלאון מגיעה עם מנוע גדול שמצדיק את המחיר, כנראה שדגם מאובזר באופן דומה לאיביזה היה עולה יותר.

פורסם

הייתי מחכה טיפה לראות את המאזדה 3 החדשה

מדברים גם על מיצובישי asx החדשה אבל בטח תגיע עוד שנה רק...

זה השמועות

המציבישי שיש עכשיו נראת טוב אהבתי אותה יותר מהקונה אם כבר מדברים על suv

אבל הגיר והמנוע שלה מיושנים לדעתי

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...