Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בחיפוש אחר רכב משומש, האם הדרישה שלי מהמוכרים לחתום על טפסים כגון טופס גילוי נהות, זכרון דברים, והתחייבות בבדיקה היא דרישה ריאלית? אנשים באמת עושים את זה? האם אני לא מבריח מוכרים פוטנציאלים שבאמת מוכרים רכב טוב אבל פשוט ירתעו מלחתום לי על הטפסים האלה? או שזה מוגזם ומספיק לזהות ולהפעיל שיקול דעת שמדובר בבנאדם אמין, בייחוד כשזאת סטודנטית תמימה או חייל צעיר?

פורסם

דרישה מוגזמת.

אתה מעוניין ברכב? קח לבדיקה,תעשה סיבוב.

זכרון דברים זה עניין אחר,ועליו כן חותמים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני, למשל, הייתי שולח אותך לחפש רכב איזה סוחר בעל לשון חלקלקה. אני יודע מה אני מוכר (במגבלות, כן?), אבל אני לא יודע מי אתה, ואיזה קשרים יש לך עם מכון הבדיקה.

לא אשכח איך אותו מכון סיפר לי שהרכב שמכרו לי הוא רכב נפלא ע קילומטראז' נמוך, וכעבור שנתיים שמדובר בגרוטאה מסוג נדיר. בדיעבד ברור לי שהמכון עשה יד אחת הן עם המוכר והן עם הקונה, שניהם היו סוחרים לא רשומים. ובעבר הרחוק מאד גם לאבא שלי היו סיפורים דומים.

דרך אגב, זו אחת הסיבות בגללן אני מחזיק רכב שנים רבות. בגיל 10 ההפסד מרמאות מסוג זה קטן בהרבה מאשר ברכב בן 3-4.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום אני כבר לא חותם על שום דבר למעט זכרון דברים שאני מוריד מלוי יצחק, למה?

אני כבר נפלתי לפני יותר מ10 שנים על נוכל מסריח, שהתחים אותי על טופס זכרון דברים בן 4 דפים, שבזמנו איחרתי לעבודה ולא קראתי כל פיסת נייר, בסוף היה כתוב שם שאני חייב לתקן כל פגם במוסך מורשה, הרכב הוא קמה לבת שלו, אחרי חצי שנה וכ 13K ק"מ הגיר שבק חיים, קיבלתי תביעה בדואר, הלכתי לבית משפט ונפלתי על שופטת מטומטמת שנפלה קורבן לתחמנות של האיש שנוסע באודי חדשה שעולה חצי מליון ש"ח, בקיצור סרבה להקשיב שלי, ובסוף חוייבתי לשלם את תיקון הגיר כי השופטת רצתה לחנך אותי שבפעם הבאה אקרא כל מה שאני חותם עליו, גם לא יכולתי לערער בגלל סוג פסק הדין, אז כן, השופטת החליטה שאני אספק אחריות על הרכב בן ה4 שאפילו היצרן נתן לו רק שנתיים, מדובר באודי A3 שמכרתי עם כ65K ק"מ ובזמן התביעה זה היה כ78K ק"מ.

רוצה שאחתום?, בגלגול הבא.

פורסם (נערך)
היי, בחיפוש אחר רכב משומש, האם הדרישה שלי מהמוכרים לחתום על טפסים כגון טופס גילוי נהות, זכרון דברים, והתחייבות בבדיקה היא דרישה ריאלית? אנשים באמת עושים את זה? האם אני לא מבריח מוכרים פוטנציאלים שבאמת מוכרים רכב טוב אבל פשוט ירתעו מלחתום לי על הטפסים האלה? או שזה מוגזם ומספיק לזהות ולהפעיל שיקול דעת שמדובר בבנאדם אמין, בייחוד כשזאת סטודנטית תמימה או חייל צעיר?

קודם כל מסטודנטיות צעירות צריך להיזהר הכי הרבה, כי אבא כל חודשיים נותן להן למכור בשבילו רכב שקנה מפירוק...(;- בכל זאת מישהו צריך לשלם שכר לימוד (תרתי משמע).

הייתי חותם לך על התחייבות שלא עשיתי תאונה כל זמן שהרכב אצלי וש what you see is what you get. אנשים למדו כמו כבשים איזו שאלה מטומטמת שהמציאו סוחרי רכב "מתחייב על מנוע-גיר-שלדה" ?

נראה לך? מה אני קומפיוטסט? מצידי קח את הרכב לבדיקה ברבנות הראשית שיראו אם יש בו חמץ. שמכון הרכב יגיד אם הגיר או המנוע תקין. כל מה שאני מתחייב זה שכשתגיע, הרכב יניע ויסע חלק. אם לא, אל תקח לבדיקה. פרט לכך אני מתחייב לחתום על טופס העברת הבעלות רק לאחר קבלת מלוא התשלום.

ד.א.

כותבים "גילוי נאות". אם מישהו אי פעם חתם לך על טופס גילוי נהות זה ממש שוס, תוכל לחתום לו במקביל על שתר מכר.

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
היום אני כבר לא חותם על שום דבר למעט זכרון דברים שאני מוריד מלוי יצחק, למה?

אני כבר נפלתי לפני יותר מ10 שנים על נוכל מסריח, שהתחים אותי על טופס זכרון דברים בן 4 דפים, שבזמנו איחרתי לעבודה ולא קראתי כל פיסת נייר, בסוף היה כתוב שם שאני חייב לתקן כל פגם במוסך מורשה, הרכב הוא קמה לבת שלו, אחרי חצי שנה וכ 13K ק"מ הגיר שבק חיים, קיבלתי תביעה בדואר, הלכתי לבית משפט ונפלתי על שופטת מטומטמת שנפלה קורבן לתחמנות של האיש שנוסע באודי חדשה שעולה חצי מליון ש"ח, בקיצור סרבה להקשיב שלי, ובסוף חוייבתי לשלם את תיקון הגיר כי השופטת רצתה לחנך אותי שבפעם הבאה אקרא כל מה שאני חותם עליו, גם לא יכולתי לערער בגלל סוג פסק הדין, אז כן, השופטת החליטה שאני אספק אחריות על הרכב בן ה4 שאפילו היצרן נתן לו רק שנתיים, מדובר באודי A3 שמכרתי עם כ65K ק"מ ובזמן התביעה זה היה כ78K ק"מ.

רוצה שאחתום?, בגלגול הבא.

עשה לך עקיצה רצינית.....סיפור מרתק למען האמת.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדבר היחיד שאני מוכן לחתום עליו זה על גב הצ'ק לפני שמפקידים אותו.

לא יודע אם זה נכון, הסבירו לי שהתכתבות מתועדת במייל/וואטסאפ זה גם נחשב כזכרון דברים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מסתכל על המוכר\ת ולפי זה מחליט בכל מקרה אני מודיע בפניהם (ולרוב מקליט) שיבדקו איפה שהם רוצים לפני לאחר הקניה אין "חרטות",

ובכל מקרה אני מודיע (באמת) על כל מה שידוע לי ברכב, לא שווה לשקר בשביל שום דבר.

שאני קונה רכב לא מחתים על כלום לוקח לביקה והשאר זה בעיה שלי (לפני הבדיקה מודיע למוכר שאם יש שילדה\תיקון יקר מעבר לסטנדרט או שהבדיקה עליו או במידה ואני מעונייןהמחיר ירד בהתאם).

פורסם
גילוי נהות, זכרון דברים, והתחייבות בבדיקה

תראה, כן ולא.

גילוי נאות לא אמורה להיות בעיה לחתום. אבל גם אין לזה באמת איזשהו ערך. זה בעצם אומר ש"כל מה שאני יודע, אמרתי לך", אבל את זה אתה מקבל באמצעות היסטוריית הטיפולים וההיסטוריה הביטוחית (ומאוחר יותר ע"י הבדיקה). מעבר לזה, רוב האנשים לא יודעים על האוטו שלהם כלום, ואם כן - לך תוכיח. כנראה שזה יעלה לך הרבה יותר מאשר פשוט לבלוע את הצפרדע. הדבר היחיד שאיתו טופס גילוי נאות יכול לעזור זה אם המוכר הוא יד ראשונה וטוען שהרכב לא עבר תאונות משמעותיות (מעל הרף של תאונות לפני-מסירה שמחייב את היבואן לדווח) או החלפת חלקים רציניים, ובבדיקה עולה אחרת. וגם אז, הדבר היחיד שתוכל לעשות זה לתבוע את עלות הבדיקה חזרה מהמוכר. אם המוכר מוכן לחתום על גילוי נאות, עדיף כבר לבקש ממנו שישלם על הבדיקה ויחסוך לשניכם את בלבולי המוח, ואם תחליט לקנות את האוטו, תוסיף את עלות הבדיקה למחיר של האוטו.

זכרון דברים זה חוזה לכל דבר, והסיבה היחידה לחתום עליו (לשני הצדדים) היא שאם סגרתם משהו אבל לא הוצאתם אותו לפועל מיד. משהו כמו "X שם מקדמה בגובה Y ש"ח והעסקה תושלם בתאריך Z". מעבר לזה, זכרון דברים הוא סוג של כיסוי תחת של שני הצדדים בקישוט סעיפי גילוי נאות חסרי משמעות כמו למשל "לא עבר תאונות" - אבל הרי חותמים את זה אחרי שסוכם על קניית הרכב, אחרי בדיקה, שאמרה אם היו תאונות או לא. אז גם המוכר וגם הקונה יודעים אותו דבר. אז מה הטעם של הסעיף הזה. מעבר לסעיפים המטופשים האלה, זכרון דברים לא באמת אומר משהו שהעברת בעלות לא עושה (אחריות על דוחות, ביטוח וכו').

התחייבות בבדיקה - לא. לא. לא. ולא. "התחייבות" על מה בדיוק? על מנוע/גיר/שלדה? אז שלדה אני יכול להבין, שלא היו תאונות, אבל גם אז - "קצה" שלדה נחשב? וגשר קדמי שמחוזק בברגים? ואם השלדה תקינה אבל הכנף האחורית (חלק אינטגרלי ממרכב המכונית) חתוכה ומרותכת מחדש? ואם הגג עבר יותר פחחות ממייקל ג'קסון זצ"ל?

איך אני מתחייב על המנוע? שהוא מניע? שהוא מחובר לגיר? על איזה אחוז צילינדרים תקינים מתחייבים? האם הזעת שמן נחשבת להפרת ההתחייבות? או נזילה מהרדיאטור? זה לא מנוע הרי... וגיר? שהוא מעביר הילוכים? שההעברות חלקות באיזה אחוז מאשר הן היו כשהאוטו היה חדש? שהוא לא נוזל שמן? שהקלאץ' מפריד ב-X(?) ס"מ מעל סוף המהלך?

בקיצור, "מתחייב על XYZ בבדיקה" זה משפט ריק לחלוטין, בדיוק כמו "לרציניים בלבד" (ואם אני בדחן אבל ממש ממש רוצה לקנות את האוטו? אז אי אפשר) או "לא לילדים" (מה אתה, דואג לעתיד העולם? אם בא עכשיו ילד בן 4 עם הכסף שאתה מבקש אתה מוכר את האוטו בלי אפילו לשאול אותו איך קוראים לו), שאנשים רושמים במודעת המכירה כדי לעבות אותה, כדי להיראות "מביני עניין" ושלא יעבדו עליהם, או סתם כי זה מה שכולם כותבים ואף אחד לא טורח לחשוב שניה לפני שהוא דופק שלשולים וורבליים בפייסבוק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
תראה, כן ולא.

גילוי נאות לא אמורה להיות בעיה לחתום. אבל גם אין לזה באמת איזשהו ערך. זה בעצם אומר ש"כל מה שאני יודע, אמרתי לך", אבל את זה אתה מקבל באמצעות היסטוריית הטיפולים וההיסטוריה הביטוחית (ומאוחר יותר ע"י הבדיקה). מעבר לזה, רוב האנשים לא יודעים על האוטו שלהם כלום, ואם כן - לך תוכיח. כנראה שזה יעלה לך הרבה יותר מאשר פשוט לבלוע את הצפרדע. הדבר היחיד שאיתו טופס גילוי נאות יכול לעזור זה אם המוכר הוא יד ראשונה וטוען שהרכב לא עבר תאונות משמעותיות (מעל הרף של תאונות לפני-מסירה שמחייב את היבואן לדווח) או החלפת חלקים רציניים, ובבדיקה עולה אחרת. וגם אז, הדבר היחיד שתוכל לעשות זה לתבוע את עלות הבדיקה חזרה מהמוכר. אם המוכר מוכן לחתום על גילוי נאות, עדיף כבר לבקש ממנו שישלם על הבדיקה ויחסוך לשניכם את בלבולי המוח, ואם תחליט לקנות את האוטו, תוסיף את עלות הבדיקה למחיר של האוטו.

זכרון דברים זה חוזה לכל דבר, והסיבה היחידה לחתום עליו (לשני הצדדים) היא שאם סגרתם משהו אבל לא הוצאתם אותו לפועל מיד. משהו כמו "X שם מקדמה בגובה Y ש"ח והעסקה תושלם בתאריך Z". מעבר לזה, זכרון דברים הוא סוג של כיסוי תחת של שני הצדדים בקישוט סעיפי גילוי נאות חסרי משמעות כמו למשל "לא עבר תאונות" - אבל הרי חותמים את זה אחרי שסוכם על קניית הרכב, אחרי בדיקה, שאמרה אם היו תאונות או לא. אז גם המוכר וגם הקונה יודעים אותו דבר. אז מה הטעם של הסעיף הזה. מעבר לסעיפים המטופשים האלה, זכרון דברים לא באמת אומר משהו שהעברת בעלות לא עושה (אחריות על דוחות, ביטוח וכו').

התחייבות בבדיקה - לא. לא. לא. ולא. "התחייבות" על מה בדיוק? על מנוע/גיר/שלדה? אז שלדה אני יכול להבין, שלא היו תאונות, אבל גם אז - "קצה" שלדה נחשב? וגשר קדמי שמחוזק בברגים? ואם השלדה תקינה אבל הכנף האחורית (חלק אינטגרלי ממרכב המכונית) חתוכה ומרותכת מחדש? ואם הגג עבר יותר פחחות ממייקל ג'קסון זצ"ל?

איך אני מתחייב על המנוע? שהוא מניע? שהוא מחובר לגיר? על איזה אחוז צילינדרים תקינים מתחייבים? האם הזעת שמן נחשבת להפרת ההתחייבות? או נזילה מהרדיאטור? זה לא מנוע הרי... וגיר? שהוא מעביר הילוכים? שההעברות חלקות באיזה אחוז מאשר הן היו כשהאוטו היה חדש? שהוא לא נוזל שמן? שהקלאץ' מפריד ב-X(?) ס"מ מעל סוף המהלך?

בקיצור, "מתחייב על XYZ בבדיקה" זה משפט ריק לחלוטין, בדיוק כמו "לרציניים בלבד" (ואם אני בדחן אבל ממש ממש רוצה לקנות את האוטו? אז אי אפשר) או "לא לילדים" (מה אתה, דואג לעתיד העולם? אם בא עכשיו ילד בן 4 עם הכסף שאתה מבקש אתה מוכר את האוטו בלי אפילו לשאול אותו איך קוראים לו), שאנשים רושמים במודעת המכירה כדי לעבות אותה, כדי להיראות "מביני עניין" ושלא יעבדו עליהם, או סתם כי זה מה שכולם כותבים ואף אחד לא טורח לחשוב שניה לפני שהוא דופק שלשולים וורבליים בפייסבוק.

תשובה הכי טובה שיכלתי לבקש... למסגר ולשמור.. תודה אחי

ומה לגבי רשם המשכנות, היסטורייה ביטוחית והיסטוריית רישוי?

עריכה אחרונה על ידי barota
פורסם

היסטוריה ביטוחית, מעקב טיפולים, ובדיקת משכון זה משהו שחסרונו מהווה דיל ברייקר עבורי. אלה שלושה דברים שכדי להוציא אותם צריך להשקיע 22 (או משהו כזה) שקל ובערך 45 שניות במצטבר. ואם למוכר אין מה להסתיר, אין שום סיבה שהוא יסרב להציג את הדברים האלה.

מבחינתי - שלושת אלה (יחד עם רשיון רכב ות.ז של המוכר - כדי לוודא בעלות) נבדקים עוד לפני שהרכב מניע כדי לנסוע למכון בדיקה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני שמח לראות את התשובות כאן ושהמגמה משתנה.

אני גם לא הייתי חותם לך על התחייבות או מתחייב בבדיקה. לא אני רוצה לרמות או שאני מסתיר. אבל לך תדע מה מכון יוציא.

• תוכן חדש...