Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

^^^ נקודה מעניינת..

ובהקשר הזה, לפני כמה הייתי במוסך מורשה לטיפול קטן, בזמן החלפת השמן ראיתי שמוציאים שמן "חדש" ממיכל גדול תלוי ולא פתחו שמן חדש סגור ממיכל כמו שבדרך כלל מקובל, הפנתי זאת למנהל המוסך והוא אמר שזה מקובל כי משתמשים באותו השמן רוב הזמן, לי זה תמוה כי לא ברור מה נכנס למנוע, כמה זמן הוא שוכב שם ומה הוא צובר בדרך.. האם זה סביר בכלל?

• תגובות 2.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yoni2sh כתב:

אני רוצה לתת לכם חומר למחשבה

המנועים הללו מיוצרים בטכנולוגיה מאוד גבוהה ,מכונות CNC מדוייקות,הרכבה בעזרת מכונות,בקרת הבטחת איכות,,,כלומר הסיכויי שכל מנוע שיוצא מפס הייצור הוא שונה או עם "דפקט" מהמנוע שלפניו הוא מזערי.

בניגוד ל THP 156,ששם כנראה הכשל הוא הנדסי מלכתכילה.

פה אנחנו רואים מנועים,עם תקלות שהם לא קונסיסצטיות ,אלה באות בנסועה שונה,תקלות של פיח בשסתומים,התפרקות רצועה שגורמת לסתימה.

עכשיו בואו נחשוב כולנו ביחד ,,,מה משותף לתקלות הללו ? מה גורם לפיח ? מה גורם להתפרקות הרצועה ?

למה אצל מנוע אחד יש התפרקות רצועה ב 45K ואצל השני ב 30K והשלישי ב 65K ?

ברזל,סגסוגת אלומיניום וכדומה,,הם "קבועים" וכדי לגרום להם לשחיקה הם צרכים לעבור מאות אלפי קילומטרים ,כדי שהמנוע (שהוא כמו שעון מכני)  יתחיל לעשות בעיות.

מי שקצת מבין בעולם השעונים יודע על מה אני מדבר,,,אני מחזיק 2 שעונים ,הראשון הוא סייקו מארין מאסטר טונה 300,השני הוא רולקס אוייסטר פרפטרואל,,,,לרולסק אני דואג יותר (-:

יש שני דברים שמשתנים במנוע הזה,וזה איכות הדלק,ואיכות השמן,,,פה זה מתחיל ופה זה נגמר.

הדלק נכנס לשמן,מתערבב,מתחילה ריאקציה כימית אשר מתעצמת ככל שנוסעים יותר ולא מחליפים את השמן,הרצועה נפגמת,וכמובן על הדרך גם השסתומים,,,,והנה לכם שעון מכני פגוע.

המכניקה במנועים הללו היא טובה,,,הבעיה היא הכימיה כאשר היא מתנגשת עם חומרים שמושפעים בצורה קריטית עקב הכימיה,,,ובגלל שהייצרת תלה את הפעולה המכנית ברצועה שהיא מחומר שרגיש לכימיה,,,והנה לכם כשלון מכני

בוא לא נשכח שאנו עוסקים כאן במנוע סטנדרטי של רכב סטנדרטח, לא מנוע עם טכנולוגיה בתולית או ביצועים חריגים.

לראיה קיימים לא מעט מנועי טורבו מצוינים שמראים אמינות מצוינת מבלי שהלקוח צריך לדאוג לו בצורה חריגה.

כל נסיון להפיל את האשמה על הלקוח או המוסך משול לאשה מוכה שלוקחת על עצמה עת האשמה למכות שהיא מקבלת. 

אני כמהנדס מכני אחראי על קביעת הוראות טיפול למוצרים שבאחריותי, ואם הן חריגות בדרישות או שלא מספיקות על מנת שהמוצר יעבוד כהלכה אז זאת הפאדיחה שלי. לא של הלקוח ולא של נותן השירות.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם (נערך)

לשון ההוראה הטכנית, כפי שמופיעה ב-servicebox. תודה למקור מחו"ל שנתן את המידע.

להבנתי, זו לא אחריות מלאה. אלה על סימפטומים. אין פה אכילת שמן 

יש הוראה טכנית בנפרד על הרצועת טיימינג

1. Customer symptom
Hesitation/jolts while driving, with or without lighting of the engine diagnostics warning lamp (Presence of one or more fault codes ).
2. Comment(s)

In the presence of one or more of the following fault code(s) P3060, P3061, P1385 : Proceed as per Technical Service Bulletin (TSB) B1AW013FQ0.
In the presence of one or more of the following fault code(s) P1337, P1338, P1339 : Proceed as per Technical Service Bulletin (TSB) B1AW013XQ0.
3. Covering of costs out of warranty
Only cases of engine replacement are handled using this procedure :
Repair no. 5 of Technical Service Bulletin (TSB) B1AW0131Q0 and Technical Service Bulletin (TSB) B1AW013FQ0
Repair no. 2 of Technical Service Bulletin (TSB) TSB B1HW01HPQ0
N.B. : Other operations can be handled using the goodwill abacus.
3.1. Approval request and credit claim coding
Allocation code : 3RB.
Approval : Warranty approval and accompanying maintenance documentation (invoices) compulsory.
N.B. : The level of coverage will be set out in the agreement.
3.2. Case not covered
End of coverage after 5 years or 150 000 km :
Failure to observe servicing schedule : If the customer has exceeded the point at which the service is due by more than 3000 km or more than 3 months (out of the last 2 services)
Failure to observe the recommended grade of oil (Refer to the consumables bulletin  )
4. Explanation to justify coverage
This support is intended to help deal with customers potentially impacted by replacement of the engine as a result of the application of the technical service bulletin (TSB) .
The turbo PureTech 3-cylinder engine is a powerful and virtuous engine that offers unprecedented service and performance for this cubic capacity in compliance with the latest emission control standards.
Several factors, such as oil and fuel quality and conformity of the spark plugs, can affect the lifespan of the engine.
To maintain optimum engine operation and reliability, you must respect the servicing schedule and, when draining and topping up fluids, use an oil that complies with all the characteristics specified in the servicing schedule for the vehicle (Viscosity grade and PSA specification : Refer to the consumables bulletin  ).

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

איפה אתה בהודעה שלי ניסיון להפיל אשמה על לקוח או לייפות את הדברים.

ההפך !!!

הנקודה שאני רוצה להעביר היא שהלקוח לא אשם,,,זה שילוב של טכנולוגיה מכאנית גבוהה (לא לזלזל) וכשל שהוא כימי ,,,כלומר כשל הנדסי מורכב,לקוח הקצה בכלל לא מודע אליו,,,,ושילוב של תחזוקה לקוייה אשר מראה בבירור את הסיבות לכשלים במנועים הללו בנסועות שונות.

עכשיו אני יעשה אתכם התערבות קטנה,על הרולקס שלי (-:

אם אני אחליף שמן כל 5K ,אקפיד לתדלק בדלק איכותי ,,,אני אקטין את הראקציה הכימית שזוחלת במנוע שלי.

ואגיע ל 100K ללא בעיות.

אני לא הייתי מעז לעשות פלאשינג למנוע הזה,

לא שאני מתכוון ,,,בגלל שאני מחליף רכב כמעט כל 3 שנים.

לפני 4 דקות, מלטבשי כתב:

End of coverage after 5 years or 150 000 km :
Failure to observe servicing schedule : If the customer has exceeded the point at which the service is due by more than 3000 km or more than 3 months (out of the last 2 services)
Failure to observe the recommended grade of oil (Refer to the consumables bulletin  )

בבקשה,,,והנה לכם התשובה לכשל המכני כימי,,,ואיך הכל קשור אחד לשני

פורסם

סעיף 4 מסביר יותר את מה שאתה מתכוון לדעתי

פורסם
לפני 13 דקות, מלטבשי כתב:

Explanation to justify coverage
This support is intended to help deal with customers potentially impacted by replacement of the engine as a result of the application of the technical service bulletin (TSB) .
The turbo PureTech 3-cylinder engine is a powerful and virtuous engine that offers unprecedented service and performance for this cubic capacity in compliance with the latest emission control standards.
Several factors, such as oil and fuel quality and conformity of the spark plugs, can affect the lifespan of the engine.
To maintain optimum engine operation and reliability, you must respect the servicing schedule and, when draining and topping up fluids, use an oil that complies with all the characteristics specified in the servicing schedule for the vehicle (Viscosity grade and PSA specification : Refer to the consumables bulletin

ברור לחלוטין !!!

רוצים להחזיק 1.2 פיורטק ? אין בעיה,,תחזוקה אינטיסיבית,,,

תחזוקת שבר ? תגמרו את המנוע ב 50K

פורסם

ועדיין..

אני בתור נהג בישראל, לא יכול לדעת מה איכות הדלק ולא צריך לחשוב כל הזמן על הסכנה שמרחפת מעל ראשי בזמן שאני מחזיק רכב עם מנוע כזה.

הייתי שמח להגיע למוסך רק בשביל טיפולים והחלפות מתוכננות מראש.

לא שימדדו לי את הרצועה כל טיפול, לא לצמצם טיפולים ולא להיות תלוי בחסדי שמיים ויצרנים.

שוב, אני אחד מאוהבי המותג - ולא ממליץ להחזיק ברכב עם מנוע 1.2.

אבא שלי רצה לרכוש 2008 חדשה ברמת גימור פרמיום בלבד. כאשר הדיזל לא היתה במלאי, כמעט והזמין בנזין.. טוב שהורדתי אותו מכך.

פורסם (נערך)

2008 דיזל אקטיב,,,ראיתי שיש עכשיו במלאי.

כנראה בחירה מצויינת (דיזל)

אבל מה אתם רוצים מהייצרן ?! (-:   באים אליו מהאיחוד האירופי,ואומרים לו בפרצוף,,,מעכשיו אתה מייצר מנוע בנפח כזה וכזה שמוציא פחמן דו חמצני ככה וככה,,,,אז כוסאמו !! הנה לכם מנוע שחי 150K בתחזוקה אינטנסיבית.

נגמר העידן המכני,,,הנה אאודי פרשו מהכאב ראש הזה

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

לא, לא התפשר. הזמין וחיכה למשלוח העוקב.

היום, הרכב כבר בבית. מברך אותי על הבחירה

• רעיון טוב! 1

פורסם

איכות שמן ודלק ירודה לא תשפיע על מנוע אחר?

זה ניראה כמו דרישה סטנדרטית.

גם לא לחרוג באלפי ק״מ ממועד הטיפול נשמעת הגיונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסופו של דבר - יש פה כשל בסדר גודל של הגיר הרובוטי של פורד מלני 7-8 שנים.

את המותג פורד בארץ זה קבר.

מזכיר גם את התקלות שהיו בטלפונים של LG - אחרי שנתיים שימוש, הטלפון לא היה נדלק. LG היו אז בשיא ועשו את המוות לכל מי שהתלונן.

לפני שבועיים LG סגרו את המחלקה שלהם לטלפונים.

נקווה שלובינסקי ירצו לשמר את העסקים הצרפתיים שלהם, ולא רק את החשמליות מסין.

פורסם
לפני 28 דקות, gollu כתב:

נקווה שלובינסקי ירצו לשמר את העסקים הצרפתיים שלהם, ולא רק את החשמליות מסין.

כדי לשמור על העסק, הייתי מכניס יותר את מנועי הדיזל, איפה שרק ניתן במחיר תחרותי. שם עוד יש אמינות גבוהה יחסית בגזרת המנוע. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...