Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי להסתכל על מגנטים שלי ושל זוגתי מאירועים שונים שהיינו בהם,

להערכתי יש שם בסביבות 20 כאלה.

שמתי לב שכמעט בכולם(חוץ מאחת) יש פרסום של חברת המגנטים+מס' טלפון. וישר זה הזכיר לי את תופעת המדבקות/לוחיות רישוי המפרסמות את המוסך שבו עשית טיפול.

אני לא אדבר יותר מדי עד כמה התופעה הזאת בזויה ומגעילה, סתם מעניין אותי מהנסיון שלכם, עד כמה התופעה נפוצה(אם בכלל) במדינות אחרות?

פורסם

מממ זה לא בדיו מה שאתה מתאר.

להשתמש בלקוחות כפרסומת יהיה לקחת את התמונה שצולמה באירוע ולהשתמש בה בחומר הפרסומי של החברה.

כמו כן - אתה (המצולם שקיבל את המגנט) - לא הלקוח של החברת מגנטים - הזוג שהזמין את החברה הוא הלקוח.

הם שילמו להם והם חותמים את ההסכם - וזה בס״כ כתוב בצורה מפורשת.

ממה שאני הכרתי בזמנו מאחד העסקים האלו - הם אפשרו לקבל מגנטים ללא המיתוג - במחיר יותר גבוה - כלומר נגיד (סתם זורק מספרים) 200 מגנטים ב500 ש״ח - עם המיתוג או ב700 ש״ח בלי.

יש עוד דוגמאות דומות - כמו אתרים חינם בחלק מהפלטפורמות לבניית אתרים - שאתה יכול להעיף את השם של האתר המאכסן וגם לקבל Domain משלך תמורת תשלום נוסף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בזויה? מגעילה? יש עוד איזה שם תואר מפוצץ להכניס?

מי שלא רוצה שם ומספר יכול לבקש מהצלם / חברת הפקות ושום דבר לא ייכנס למגנטים חוץ מתמונה.

אין שום דבר ישראלי בתופעה, זה ככה בכל העולם,

והתופעה של "חסות" על כל צעד ושעל נפוצה פי כמה

בארצות הברית, למשל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא רואה בזה שום דבר בזוי.

אתה יוצא מאירוע שמח לבב וגם מקבל על הדרך תמונת של משפחה מאושרת. מה רע?

אז יש פרסומת על התמונה? נו. מישהו מחויב אותך לרכוש את השירות שלהם!?

אין לזה שום קשר "לתרבות ישראלית". להפתעתכם יש גם אנשים מתורבתים בארץ.

מספיק אם זה כבר.

פורסם
מממ זה לא בדיו מה שאתה מתאר.

להשתמש בלקוחות כפרסומת יהיה לקחת את התמונה שצולמה באירוע ולהשתמש בה בחומר הפרסומי של החברה.

כמו כן - אתה (המצולם שקיבל את המגנט) - לא הלקוח של החברת מגנטים - הזוג שהזמין את החברה הוא הלקוח.

הם שילמו להם והם חותמים את ההסכם - וזה בס״כ כתוב בצורה מפורשת.

ממה שאני הכרתי בזמנו מאחד העסקים האלו - הם אפשרו לקבל מגנטים ללא המיתוג - במחיר יותר גבוה - כלומר נגיד (סתם זורק מספרים) 200 מגנטים ב500 ש״ח - עם המיתוג או ב700 ש״ח בלי.

יש עוד דוגמאות דומות - כמו אתרים חינם בחלק מהפלטפורמות לבניית אתרים - שאתה יכול להעיף את השם של האתר המאכסן וגם לקבל Domain משלך תמורת תשלום נוסף.

אוקיי, מעניין לדעת.

חשבתי שפשוט דוחפים את המספר ולא בדיוק שואלים אף אחד. כול עוד יש הסכם והכול ברור, אז מצויין.

בזויה? מגעילה? יש עוד איזה שם תואר מפוצץ להכניס?

מי שלא רוצה שם ומספר יכול לבקש מהצלם / חברת הפקות ושום דבר לא ייכנס למגנטים חוץ מתמונה.

אין שום דבר ישראלי בתופעה, זה ככה בכל העולם,

והתופעה של "חסות" על כל צעד ושעל נפוצה פי כמה

בארצות הברית, למשל.

האממ כן, לדעתי לדחוף פרסום ללא אישור מפורש מהלקוח זה בזוי מגעיל. כמו שאמרתי לליביו, לא ידעתי שזה באישור אצל חברות המגנטים הנ"ל. ולכן חוזר בי מהדוגמא הספציפית הזאת

זה שזה תופעה עולמית, לא הופך את זה לבסדר.

פורסם

הלקוח הוא בעל השמחה, לא האורח. אם הוא נתן הסכמה להפצת הפרסומת על המזכרות שלו - זה עניינו לא רוצה את המגנט? מצא לו מקום בפח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחד, אני מסכים אתך.

מאידך, ממש לא.

כן, זה לא כיף שעל התמונה יש פרטי יצירת קשר עם החברה שיצרה את התמונה במקום התמונה נטו.

מצד שני, על כל מוצר שאתה רוכש היום, יש את פרטי היצרן ולעיתים רבות גם את פרטי היבואן. אין פה שום דבר "רע" במהותו, רק עסקים נטו.

ואל תשכח, שהכיתוב הזה קטן מספיק בשביל לא להיות בולט- כך שרק כשתצטרך לאתר חברה כזו, תוכל לראות אותו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שתחפש צלם מגנטים לאירוע שלך תיזכר בפוסט הזה ותחשוב מה היה קורה אם לא היה לך את מספר הטלפון.

אחלה דרך להבחין בין איכויות של מגנטים ולאחר כמה שנים לראות מי שרד יותר טוב ומי פחות. ואני בטוח שתמצא את אלו שמתקלפים ותדע שאין לך למה להתקשר אליהם...

לא רואה את זה כתופעה בזויה כמו שהזכרת, בשורה התחתונה כולם יודעים שזה קורה ואני מניח שמי שזה מפריע לו באמת יבקש שזה לא יופיע.

פורסם

שכחת גם פלסטר.

אישית ממש לא מפריע לי שיש את פרטי החברה שעשתה את המגנט. אוהב לדעת מי עשה את העבודה הטובה ומי את הגרועה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה בדיוק "ישראלי" בזה? מי שמזמין את המגנטים יודע בדיוק מה הוא הולך לקבל, זה לא שדופקים לו פרסומת ללא ידיעתו.

חוץ מזה, אם בעל האירוע רוצה שלאורחים יחלקו מגנטים בלי השם והטלפון של חברת הצילום זה גם אפשרי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
האממ כן, לדעתי לדחוף פרסום ללא אישור מפורש מהלקוח זה בזוי מגעיל.

אם זה בזוי ומגעיל, באיזה מילים היית משתמש לתאר ניצול קשישים? אלימות כלפי חסרי ישע? אפליה גזענית?

אני בכל כניסה למוסך אבקש לא להדביק דבר על הרכב, ואם שכחו והדביקו אדרוש להסיר. את ההפגנות והתלונות והפניה לתקשורת עם תיעוד התופעה אשאיר לדברים קצת חשובים יותר.

פורסם

אני בכל כניסה למוסך אבקש לא להדביק דבר על הרכב, ואם שכחו והדביקו אדרוש להסיר. את ההפגנות והתלונות והפניה לתקשורת עם תיעוד התופעה אשאיר לדברים קצת חשובים יותר.

אני פשוט לא מבקש, כדי לא לייצר "אנטי". פשוט מסיר בשושו אחרי היציאה משם ובא לציון בועל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא נראה לי שזה יצר אנטי, הסברתי שהרכב נקי ממדבקות בכוונה (אפילו מדבקת טסט אין, רק תו חניה הוא החריג היחיד) ואבקש שישאר כך. ואם מישהו הדביק ״על אוטומט״ הורדתי.

מעולם לא קיבלתי תגובה שלילית, זה נון-אישיו.

פורסם

עשיתי עכשיו סיבוב בבית והסתכלתי על המוצרים שנמצאים בו - חוץ מרהיטים ופרטי עיצוב (עציצים/תמונות/שונות) אין מוצר אחד שאין עליו את השם של החברה. בין אם זה מוצרים חשמל, אלקטרוניקה, ביגוד, כלי בית, מוצרי ניקוי, מוצרי מזון, הכל הכל הכל, על כל מוצר כזה יש את השם או הסמל של החברה. אז למה שעל מגנטים לא יהיה? זה מוצר שהחברה מוכרת. למה לטושיבה מותר ולצחי ואסי מגנטים אסור?

פשוט כל החברות האלה לא עובדות איתך כצרכן ישירות, אז אין להן סיבה לכתוב על המוצר איך ליצור איתן קשר. הן מסתמכות על זה שתעשה חיפוש בגוגל או שכשתהיה בסופר, תחפש את אותו ציור.

זה לא פרסום, זה מיתוג. ואין בזה שום פסול.

פרסום זה אם המגנט שהיית מקבל הוא לוגו של העסק עם טלפון וכתובת אינטרנט ושעות פתיחת ומספר טלפון ומחירים התחלתיים, ובפינה, בקטן, הייתה התמונה שצולמה. אז זה היה מגעיל ובזוי. ככה, כמו שאתה מתאר את זה, זה win win קלאסי. בעל השמחה מקבל מחיר טוב יותר, העסק ממתג את עצמו בחינם (כמעט, כי הוא לקח פחות כסף), ומי שמקבל את התמונה לא מקבל דף מסרים בוטה אלא אזכור קטן של העסק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...