Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך מנוע, יונדאי i10 2014 (היה מנוע?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לרכב הזה יש אחות מבית - הפיקנטו - זה אותו המנוע.

אם זו באמת היתה תקלה סדרתית שקשורה לטיב המנוע - הינו רואים כאן כשלים כאלה כמו חרציציות אחרי גשם בפיקנטואים - אבל זה לא קורה.

איך הרכב טופל - ואני לא אומר שהוא בהכרח הוזנח ע"י הבעלים - אלא איך הוא טופל ע"י המוסך שטיפל בו?

האם נבדק שמן ומים באופן תדיר?

האם מישהו אחר נהג ברכב כמה ימים לפני הופעת התקלה?

יש הרבה מאוד סיבות אפשריות - לשלוח את המנוע ליבואן\יצרן שיחקרו את בלוק המנוע? מה יגלו - עייפות חומר? סגסוגת לא טובה בבלוק מנוע? אולי... אולי בעיית פס ייצור, אולי בעיה במלאי מנועים דווקא אצל יונדאי - שווה בדיקה אבל אם לא ימצאו שום דבר - עדיין נשארים עם האקסמפלר הבודד, הבעלים, המוסך והנסיבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מדובר באותו מנוע של הקיה פיקנטו. על כבישי מדינת ישראל יש המון! רכבים כאלה ואם זאת הייתה תופעה גורפת היינו שומעים עליה כבר ממזמן.

אינני מאשים אותך בנזק חלילה, אני רק אומר לך שהעניין של "המוסכניק אמר שיש לו עוד 4 רכבים עם אותו תקלה בדיוק" זה משהו שמוסכניקים מרבים להגיד לגבי כל דבר.

פורסם

אני לא מבין גדול במכונאות, אני יודע לשים את הרכב במוסך מורשה של יצרן הרכב שלי, לשבת בפינת קפה לאכול עוגיות על חשבונם, ואחרי 3 שעות לשלם ולנסוע הביתה.

המוסך מוסך מורשה יבואן, לא נראה לי שיש אופציה למוסך שהיצרן היה ממליץ עליו יותר.

לשאול איך המוסך טיפל בו זו שאלה ששום תשובה לא תספק אותך, הרי אתה לא באמת מצפה שלקוח יבדוק את המדידים של הנוזלים ברכב כדי לוודא את המוסכניק בסוף כל טיפול נכון?

ולא,שמן ומים לא נבדקו באופן תדיר, פעם בשנה במסגרת כל טיפול תקופתי לרכב.

פורסם (נערך)

פות"ש , תתחיל לבדוק , בלי קשר ליצרן הרכב, שמן , מים ואויר פעם בחודש. זו חובה בסיסית של כל נהג . לוקח בהגזמה 2 דקות בחודש בבוקר לפני ההנעה.

יכול למנוע תסכולים גדולים .

לחכות שיבדקו בטיפול השנתי זה משחק עם רולטה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
פות"ש , תתחיל לבדוק , בלי קשר ליצרן הרכב, שמן , מים ואויר פעם בחודש. זו חובה בסיסית של כל נהג . לוקח בהגזמה 2 דקות בחודש בבוקר לפני ההנעה.

יכול למנוע תסכולים גדולים .

לחכות שיבדקו בטיפול השנתי זה משחק עם רולטה.

לקחת לתשומת ליבי את הטיפ

אע"פ שגם בדיקה יומיומית לא הייתה מונעת את התקלה, או כמו שאמר לי בשיחת טלפון אחד מעובדי מוסך היבואן: "גם אם לא היית מטפל ברכב בכלל במשך השנים, זה לא היה גורם לתקלה ברכב"

פורסם (נערך)

יבואן שאומר על הרכבים שהוא מוכר שמנוע שהולך עם קמ כזה מצחיק שזה דבר שקורה והרכב לא באחריות הוא בושה, וזה ברכב שטופל במוסכי הרשת בזמן (עפ פותח השרשור).

המנוע הזה רק התחיל את חייו.

לכל המאמינים ומקריבי הקורבנות לאלי הרכבים הקוריאניים, מנוע עם 80K שהולך זה דבר שבשיגרה עפ נציג היצרן בארץ, והיבואן שלכם משתין על הלקוחות שלו בקשת לדעתי.

הייתי מצפה מהיבואן לפחות להשתתף בעלות התיקון, נכון הוא לא חייב, אבל צריך לגבות את התוצרת.

הלקוח הזה במקום לקנות עוד יונדאי בפעם הבאה ואולי עוד אחת בהמשך ירק ויקלל את היצרן והרכב ויזהיר כל אדם שהוא מכיר.

טיפשות, בטח שזה אירוע חריג שלא היה משפיע במאומה על היבואן.

לפותח השרשור, נסח מכתב ופנה ליצרן, אין לך מה להפסיד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה שמנוע מתקלקל אחרי פחות מ-100 אלף ק"מ זה אכן מאכזב, בטח כשמדובר על רכב שטופל בזמן. גם אני הייתי מנסה לקבל הטבות והנחות, אבל בושה ליבואן? לא. אין פה שום בושה, היבואן לא מחויב אליך אחרי שהאחריות נגמרה. כל מה שיתבצע מכאן ואילך הוא בגדר רצון טוב של היבואן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ברור שהוא לא מחוייב, אבל גם אנחנו לא חייבים להחשיב יותר את הרכב הזה בתור רכב אמין עם יבואן אחראי.

מי שעושה טיפולים בחברה, ממליץ לו לא לעשות את זה יותר. חבל על הכסף, גם ככה לא מרוויחים מזה כלום.

יום לאחר תום האחריות הלך לכם המנוע? היבואן לא יקח אחריות, כי הוא לא חייב, אבל כשצריך להחליף רפידות ודיסקים קדמים לא מתביישים לקחת 1500 שקל על זה, כשבכל מקום אחר זה עולה חצי מזה לכל היותר.

פורסם

על קיה פיקנטו מקבלים 7 שנות אחריות אבל כמה מתוכן עבור המנוע והגיר ?

אני באמת תוהה עכשיו, אם כדאי לרכוש קיה/סובארו ולא רכבים אחרים בגלל נושא האחריות.

זה רק מוכיח שמדובר גם בעניין של מזל.

הגעתי ל160k ברכב שעברו עליו כנראה חיים לא קלים מהשכרה.

בגזרת המנוע היה לי שקט עד כה.

כנראה שאין שום ערובה לאמינות משום יצרן.

• תוכן חדש...