Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משועבד לבנק, מסוכן לקנות?

silent night
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי יש רכב שראיתי ומעוניין בו,

לאחר בדיקה ברשם המשכונות הרכב משועבד לבנק הפועלים.

מקריאת קצת חומר בנושא אני מבין שניתן ללכת לבנק של המוכר ולהוציא אישור שאכן החוב כוסה.

עכשיו, מי בעצם אחראי על הסרת רישום המשכון? הבנק? המוכר? הקונה?

לא רוצה להגיע למצב שאני מעביר בעלות (במידה ואכן החוב כוסה) ואז אני תקוע עם רישום כוזב ברשת המשכונות ש"ידפוק" אותי במכירה עתידית.

האם אני יכול ללכת עם טפסי הבנק לרשם המשכונות ולהוריד את הרישום בעצמי במקום לסמוך שהמוכר יעשה את זה?

דבר נוסף שאולי עו"ד כאן יוכלו להבהיר, בטופס רישום המשכון ישנה הערה:

בהסכם המשכון קיימת קביעה לגבי משכון נוסף, בהסכם המשכון שנחתם בין הצדדים הייתה התייחסות האם ניתן למשכן את הנכס לגורם נוסף או לא.

מה ההערה הזאת אומרת???

DrIvE AnD LeT DrIvE

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכרתי רכב משועבד לבנק.

א) בלי הסרת שיעבוד לא יהיה ניתן להעביר בעלות

ב) על המוכר לדאוג שאחרי המכירה יהיה לו מספיק כסף כדי לכסות את ההלוואה. אחרת אין מכירה.

ג) הקונה והמוכר חותמים על זכרון דברים, אחר כך הולכים לבנק של המוכר, שם מפקידים את הכסף לחשבון ומשחררים את השיעבוד במשרד הרישוי (משהו שנעשה במיידי, הבנק עושה את זה). אחר כך הולכים לדואר ומעבירים בעלות. תוך שבועיים הבנק אמור לדאוג להסרת ההשיעבוד ברשם המשכונות (יכול להיות שידרשו מהמוכר את האישור על העברת בעלות).

לדעתי, כל עוד דואגים לתיעוד מסודר של התהליך, אין ממה לחשוש. רוב הרכבים החדשים נמכרים במימון עם שיעבוד לגורם המממן. לדעתי דווקא עם הבנק שיש לו סניף פיזי יהיה יותר קל מאשר עם חברת מימון חוץ בנקאית.

לגבי משכון לגורם נוסף לא יודע להגיד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה.

נראה שאין שעבוד לגורם נוסף, ההערה סתם מבלבלת ואני לא מבין מה היא רלוונטית.

השאלה שלי הייתה פחות לגבי כיסוי החוב של המוכר אלא מה קורה אם הוא כבר כיסה את החוב בעצמו ורק נשאר הרישום ברשם המשכונות?

אם נלך לסניף הבנק ונוציא אישור שאכן החוב כוסה, יש מניעה לקנות את הרכב ולהסתמך על האישור הזה?

והאם הבנק מטפל בהורדת הרישום ברשם המשכונות או שאני צריך לדאוג לזה?

DrIvE AnD LeT DrIvE

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם החוב באמת הוסדר, הבנק צריך לטפל בזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...