Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה קניתי את הרכב הראשון שלי, לא ידעתי כל כך מה יהיו הצרכים.

אז קניתי מיצובישי לנסר 2008 עם קילומטראז' נמוך והכל היה טוב. אבל גיליתי שרוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר והרכב הזה שותה בלי בושה 1:7!

אני צריך אוטו באותו סגנון ומחיר אבל שלא יהיה כזה שתיין, מה כדאי?

פורסם

בדקת את מערכת הדלק ברכב? כשהוא תקין הוא נוסע 1:10.

אם המערכת תקינה, יתכן שמדובר בצורת הנהיגה /תוואי הנסיעה שלך - ואז רכב אחר יצרוך כמות דומה של דלק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל כבר קנית .. מה הפואנטה עכשיו להתייעץ ... ?

מה ? תחליף ? רק בגלל צריכת דלק ? ומה תרוויח מזה ?

כמה אתה צריך לסוע כדי להחזיר את ירידת הערך שאתה מתכנן לממש ?

פורסם

רכב חסכוני לנסיעות בעיר - רכב היברידי ( טויוטה פריוס ) או רכב מיני ( דוגמת סוזוקי אלטו ).

אם אתה נוסע לא הרבה ומיצובישי שלך לא מתקלקל , החלפת רכב לא כדאית. גם לא תוכל לרכוש משהו ראוי במחיר של לנסר 2008.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא יודע כמה ירידת ערך תהיה.

שילמתי 16K, ואני רואה שמוכרים שהרבה פחות,

היום אני משלם 1,200 על דלק לחודש והכל על נסיעות בתוך העיר. אולי רכב אחר יהיה משתלם

פורסם

מה אתה יכול לקנות ב 16 אלף₪?

צרות של אחרים בעיקר.

אם תחסוך 300₪ בדלק ותוציא 500 על תיקונים זה שווה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יאן שהיה לך רפרנס לצריכת דלק

לי יש לנסר 2006 כבר 6 שנים. גר בחיפה, צריכת דלק עירוני 330 קמ ל39 ליטר. 400 ק"מ נסועה ממוצעת שלי לטנק של 39 ליטר. ובין עירוני נטו הגעת כבר ל 500 ק"מ ל 40 ליטר, אבל לרוב זה 460 קמ ל 39 ליטר

פורסם

נפח המנוע אם זה לא סוד ,1600 או 1,800 ?

בין שני המנועים יש הבדל בצריכת הדלק והמגיב הקודם התייחס לצריכת דלק ברכב בעל מנוע 1600.

גם אני לא הייתי מחליף רכב בגלל צריכת דלק,אלא אם יש לך אופציה לשדרוג אמיתי לרכב היברידי בן מקסימום 5 (רכב כזה בן 7 והלאה כבר לא הייתי קונה ולו מהחשש,שאצטרך להחליף סוללה לא באחריות בחלק מהמקרים שעלותו היא לפחות 6 חודשי תדלוק שלך).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אתה יכול להתחיל מלבדוק לחץ אוויר בצמיגים, מידת השחיקה שלהם וכיוון מתי פרונט.

אחרי זה הוחלפו לאחרונה שמן/פילטרים/פלאגים.

מעבר לזה, אם זה הדגם שאני חושב שזה (קלאסיק, כמו שהיה לי, הצורה של 2004-2009), אז חסכוני במיוחד הוא לא יהיה. אצלי הצריכה הייתה בערך 1:9-1:11 משולב עם מזגן.

לדעתי האמינות הגבוהה של הלנסר הזאת מפצה על חלק מצריכת הדלק הלא נמוכה במיוחד, אבל אם זה לנסיעות ארוכות ומרובות, אז יש לך שתי אופציות - או להשלים עם צריכת הדלק (כי הכסף הזה, אם תקנה אירופאית חסכונית או קורולה ישנה, תקבל בעיקר צרות), או להשתדרג לרכב חדש ויקר הרבה יותר (תקציב 50000 שיקנה לך קורולה 2013 יוצאת ליסינג).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני משער שצריכת הדלק של הרכב שלך תקינה.

אני משער בנוסף שהנסיעות שלך בתוך העיר הן יחסית קצרות. אתה מניע את הרכב, נוסע מס' קמ קטן ואז מדומם. זה בדיוק הזמן שהמנוע לא מגיע לטמפרטורות עבודה רצופות, וצורך יותר דלק מהרגיל. גם הנסיעה העירונית של גז ברקס רמזור פקק חיפוש חניה וכד' היא לא נסיעה חסכונית.

אם אתה רוצה לדעת אם הרכב שלך תקין, לפני שאתה הולך למוסך, תדלק אותו מלא. סע לחיפה כשכביש החוף פתוח, על סביבות 85 - 90 קמ"ש, תסתובב ותחזור. ספור את הק"מ המדוייקים שהרכב עבר. תדלק אותו שוב מלא, וחשב מה צריכת הדלק שלו.

אתה תופתע להערכתי.

אם אתה מתעקש בכל זאת להחליף רכב, קנה את אחת המכוניות מיני העירוניות כמו סיטרואן C1 או פיג'ו 107, ידניות, ותראה שצריכת הדלק תשתפר משמעותית.

בדרך גם תשדרג את עצמך בשנתון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

החבר למעלה צודק, נסיעות עירוניות קצרות, ודאי עם מזגן, יתנו צריכת דלק דומה גם במכוניות חסכוניות משמעותית שעיקר יתרונן בנסיעות נינוחות וארוכות. אין טעם לחפש תרופה אם זה סגנון הנסיעות שלך.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

החסכון הגדול ביותר שאתה יכול לעשות הוא לקנות C1 או פיג'ו 107 ידניות שנת 12-13.

אלו רכבים אמינים מאוד וטובים מאוד, שבגרסאות הידניות שלהם לא היה אבזור, אז גם אין מה שיתקלקל.

החסרון: אתה כנראה יד אחרונה, כי אין ביקוש וההיצע גדול. והרכב קטן.

קצת מתמטיקה:

הרכב שלך כרגע צורך 1:7.

אתה משלם כל חודש 1200 שקל (14,400 בשנה)

1200 ש"ח לחלק 6 ש"ח לליטר, יוצא שבחודש אתה קונה 200 ליטר.

200 ליטר כפול 7 קילומטר לליטר, נותן לנו 1,400 קילומטר בחודש נסיעה כפול 12 חודשים יוצא 16,800 קילומטר בשנה.

אני מכיר בעל C1 ידנית שעושה 1:22 משולב. בעיר סביב ה 1:18.5. נגיד שאתה עם רגל כבדה תעשה 1:15.

אז אותה נסועה של עכשיו עם רכב שצורך 1:15.

אתה תשלם כל חודש 560 שקל (6,720 בשנה במקום 14,400).

משמע חסכון של כמעט 7,700 שקל בשנה אם תקנה C1 ידנית.

אז אם אין לך צורך ברכב גדול, לא מפריע לך לסוע ברכב קטן, והתכנון הוא להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה. יהיה פה חסכון גדול מאוד.

אם לא, סכום החיסכון ישחק ולא בטוח שהייתי רוצה להכניס את הראש לזה בכלל.

• תוכן חדש...