Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי סקודה יטי עם קילומטרז' נמוך 2013, ולאחר כמה ימים שמתי לב שקשה לי להיכנס להילוך ראשון ושני בעת נסיעה. בעמידה ברמזור בקלאץ' לחוץ ההעברה סבירה.

אך בעת נסיעה לעיתים קשה להכניס, כאילו משהו מתנגד או מתחכך.

ממוסך מורשה ביצעו נסיעה ואמרו שהכל תקין. המכונאי הפרטי שלי אמר לפעמים נכנס ולפעמים נתקע. הוא הציע להחליף שמן גיר מקורי בתור התחלה, כי יתכן וזה יפתור את הבעיה.

מה דעתכם? האם הבעיה היא בשמן גיר? מהמוסך המורשה נאמר לי שלא מחליפים כלל שמן גיר בגיר ידני. אך הציעו לי החלפה עבור 450 שח(2 ליטר של שמן מקורי, כ150 שח לליטר ו150 עבודה). האם זה מחיר סביר?

תודה רבה!

פורסם

שמן גיר כמו כל שמן מאבד מתכונותיו ומצריך עם הזמן החלפה במיוחד כדי להקל עח העברת ההילוכים. שמורשה אומר לא לגעת זה אומר כן לגעת..תבדוק בחנויות החלפים כמה יעלה לך שמן מקורי ותיווכח לדעת שאחרי הנחה קטנה והכל אתה עוד תצא עם עבודה ב שני שליש מחיר ממה שהוצע לך. לא מבין את הקטע הזה של לא לגעת...כבר נהיה מיפרט כזה שניקרא "לא לגעת" כגון...מסנן דלק, שמן גיר, פילטר גיר, וכו וכו...רכב שעובד צריך לתחזק אותו ולא לחכות שהוא יבקש בבעיות למיניהם את התחזוקה הזו.

פורסם (נערך)

לא נשמע כמו תופעה של שמן גיר לא מתאים.

הייתי בודק במוסך מומחה לדגם, למשל מוסך רון, מה יכול להיות. בדיקה בדרך כלל היא ללא תשלום והוא זוכה כאן להמלצות רבות.

מסכים עם כל מה שרועי כתב, ומוסיף שאם אין להם מושג שלא יחליפו. צריך להבין מאיפה הבעיה או לפחות להעריך עם סיכוי סביר.

אני מחליף שמן גיר קבוע כשמגיע הזמן לפי הוראות אחזקה מחמירות. לא פעם בהוראות אחזקה רגילות אין הנחיה להחליף, אבל ברכב שעובד זה רצוי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אולי לא הבנתי אותך אבל למה אתה משלב לראשון בנסיעה?

הילוך ראשון הוא רק להתחלת נסיעה.

יש רכבים שיותר סלחניים לשילוב ראשון ושני בנסיעה ויש כאלה שלא

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

אולי הוא התכוון שכשהרכב במהירות זחילה בהילוך ראשון, הוא יוצא מהילוך ראשון לניוטרל ומנסה לשלב שוב, ההילוך נתקע. לא נשמע כמו משהו אקוטי בגיר רגיל. בלי קשר, מאור לדעתי צודק לחלוטין, תחליף שמן גיר מקורי, גם בגיר רגיל, שמן מטונף יכול לגרום לתקלות סנכרון וקושי בהעברת הילוכים.

אולי לא הבנתי אותך אבל למה אתה משלב לראשון בנסיעה?

הילוך ראשון הוא רק להתחלת נסיעה.

יש רכבים שיותר סלחניים לשילוב ראשון ושני בנסיעה ויש כאלה שלא

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

תחליף, אצלי החלפתי לאחר 220 אלף וכנראה שלא החליפו בעבר כי לא ראיתי תזכורת בהיסטוריית טיפולים, ולא חשתי בשום הבדל בהעברה.

מה שכן, גם ברכב חדש מהניילון של אחי ההילוכים לא נכנסים חלק, כך שזה תלוי.

ראשון בדרך כלל ברוב הרכבים לא נכנס תוך כדי תנועה, וגם בעמידה מוחלטת לפעמים מתנגד מעט בפעם הראשונה, כלומר אם תוציא אותו ותכניס שוב, בפעם השניה יכנס כמו מרגרינה.

לגבי שני, אם אתה בסלד גבוה יחסית להילוך אז הם לא נכנסים בקלות.

תחליף שמן גיר בכל אופן, תקנה בתקן gl 5 בצמיגות 75-80.

בקבוק כזה של מוטול עולה באוטוסטור 65 שקלים לליטר (טיפה מעל 40 אחוז ממה שביקשו ממך במוסך)

ובבקשה, עם פתיחת הפוסט שלך חסכת קרוב ל200 שקלים.

בהצלחה תעדכן

• תוכן חדש...