Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ז"א המזגן באוטו כמעט תמיד במצב שהמזגן נשאר ברכב (הכפתור השמאלי למטה), פעם בכמה זמן אני צריך לשחרר אותו ולכמה שעות/דקות?

תודה מראש.

20180605_164532.jpg

פורסם

אין כללים של זמן, אבל נסיעה מרובה עם מזגן פועל במצב אויר פנימי בלבד

עלולה לגרום להווצרות לחות ובקטריות עם ריח רע על מאדה המזגן שבתא הנוסעים.

לכן, ביחוד בנסיעה בערב, כשלא כל חם, העבר למצב כניסת אויר חיצוני טרי

שמאורר גם את מאדה המזגן וגם את כל חלל בית המזגן בתא הנוסעים.

בברכה - רפי לין

פורסם

הכפתור צריך להיות כל הזמן לא פעיל. לא לחוץ. נושמים אוויר טרי מבחוץ ולא אוויר שכבר נשמת 300 פעם.

רק כשנוסעים באיזור עם זיהום גבוה או ריחות לא נעימים, מפעילים את הכפתור לכמה דקות.

פורסם

בדיוק כמו בוקי, בעיקר בהנעות בימים חמים חשוב שהמזגן יתחיל לפעול על כניסת אוויר חיצוני, כניסת אוויר פנימי היא כשהתנועה עמוסה ויש זיהום, או כשאתה עובר אחרי מחלף מסובים ליד חיריה.

פורסם (נערך)

בנסיעה כשכניסת האויר היא חיצונית המזגן יזרוק אויר חם יותר אל תא הנוסעים.

בנסיעה במצב אויר פנימי (סירקולציה) האויר שיזרק יהיה קר יותר.

כמובן שזה לבחירת הנהג מה הוא רוצה ומעדיף.

בהתחלת נסיעה, כשהמכונית לוהטת, מומלץ מאוד שכניסת האויר תהיה מבחוץ,

חלונות הרכב פתוחים והמפוח הפנימי פועל במהירות גבוה, כי כך האויר החם שבתוך

המכונית ותעלות המזגן ידחף מחוץ לרכב ובמקומו יכנס אויר מקורר יותר.

בברכה - רפי לין

עריכה אחרונה על ידי רפי לין
פורסם

בהרבה מקרים משתמשים בסירקולציה פנימית כדי להגביר את עוצמת הקירור. אחרי שהמזגן עובד כמה דקות, האוויר שבתא נוסעים כבר מקורר יחסית. מזגן מקרר אותו עוד וכך מתקבל אוויר קר מהפתים.

לדעתי זה פתרון למזגן שלא אפקטיבי ולא תקין ב 100%, מזגן תקין אמור להתמודד גם או אוויר חיצוני חם ועדיין לספק אוויר מספיק קר לתא נוסעים.

שנים אני נוסע אך ורק עם מזגן על ינקת אוויר מבחוץ.

פורסם (נערך)

אני לא יודע איך אפשר לנסוע עם התריס פתוח כל הזמן כפי שנאמר פה.

הרחובות מסריחים מכל דבר אפשרי ובמיוחד מפיח של מכוניות. רכבי דיזל מזהמים ומסריחים שנוסעים לפניך והמזגן שואב את כל הזיהום הזה הישר לתוך הריאות שלך. שלא לדבר על הסרחון הכללי.

לפי דעתי להגיד שצריך לנסוע עם תריס פתוח כל הזמן זאת הגזמה.

מספיק בתחילת נסיע ובכמה דקות לפני סוף הנסיע.

חוץ מזה זה לא נכון להגיד שזה מראה על מזגן לא תקין. ברור שיותר יעיל לקרר אוויר שכבר קר מאשר אוויר רותח מהשרב בחוץ.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

אני לא יודע איך אפשר לנסוע אם התריס סגור יותר מכמה דקוות, כנראה שזה עניין של העדפה אישית.

ב 15 השנים האחרונות השתמשתי במצב סירקולציה פנימית אולי שעה-שעתיים במצטבר.

פורסם

הרחובות מסריחים מכל דבר אפשרי ובמיוחד מפיח של מכוניות. רכבי דיזל מזהמים ומסריחים שנוסעים לפניך והמזגן שואב את כל הזיהום הזה הישר לתוך הריאות שלך. שלא לדבר על הסרחון הכללי.

לפי דעתי להגיד שצריך לנסוע עם תריס פתוח כל הזמן זאת הגזמה.

מספיק בתחילת נסיע ובכמה דקות לפני סוף הנסיע.

חוץ מזה זה לא נכון להגיד שזה מראה על מזגן לא תקין. ברור שיותר יעיל לקרר אוויר שכבר קר מאשר אוויר רותח מהשרב בחוץ.

תתקין פילטר פחם פעיל כמו שיש לי ברכב ותרגיש נפלא גם כאשר אתה נוסע במצב של כניסת אוויר מבחוץ. אני אישית נוסע 10 דקות עם סירקולציה פנימית עד אשר

הסלון מתקרר ועובר לאחר מכן לאוויר חיצוני.

איזה כייף לי :)

פורסם

מעולם לא ניסיתי פילטר פחם אבל אני עם Alkash .

למה שאני ארצה לנשום אוויר ועשן שחר מתוך אגזוזים?

גם ככה המזגן אצלי לא משהו, ובימים חמים מאד תריס פתוח יקשה על פעולת המזגן עוד יותר.

מדי פעם במהלך הנסיעה, אני פותח את החלון שיכנס קצת אוויר טרי ואז סוגר.

פורסם

במרבית הרכבים בהם התנסתי, מהנדסי הרכב הגדירו שמצב המיזוג המירבי תמיד יכלול סירקולציה פנימית. בחלק מהרכבים המצב הזה אפילו לא מאפשר ביטול של הסירקולציה הפנימית (לדוגמא - קיה ריו).

לקירור מהיר יותר של חלל הרכב לאחר ששהה המון זמן בשמש זה הפתרון השפוי היחיד (בשילוב חלונות פתוחים בדקה-שתיים הראשונות לנסיעה). לאחר 10-15 דקות רצוי שהנהג מיוזמתו ישנה את הבורר להזרמת אויר טרי/מזוהם מבחוץ, אלא אם בקרת האקלים (אם קיימת) מבצעת זאת אוטומטית עבורו.

• תוכן חדש...