Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטובת הדורות הבאים, נתקלתי בהמלצה לטכנאי של כרטיסי אינוורטר ברחובות:

086434103 מורג גדסי

אין לי קשר אליו או נסיון איתו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ככה. בגדול, מזגני אינוורטר לא יעילים לבית, ואני אסביר למה:

ישנם שני סוגי מזגנים בעולם - און אוף (ON-OFF) שברגע שמגיע לטמפ' שהוגדרה נכבה וממתין לתרמוסטט שיפעיל אותו בעליה או ירידת טמפ'.

הסוג השני הוא האינוורטר. אינוורטר זו טכנלוגויה לא חדשה, אבל היא חדשה יחסית במגזר הביתי. עקרון הפעולה שלו הוא כזה: אני מגיע לאיזור הטמפ' הרצויה (אם הגדרנו 24 מעלות אז בין 22-23) ויוריד את התפוקה ל אחוז מסויים. אם הוא עבד על 100% תפוקה, הוא יירד ל-25-30% תפוקה ויישאר שם עד לעליה משמעותית בטמפ' (26-27 מעלות בערך, אם ההגדרה היא 24). כשהוא יחליט "להידלק" שוב, הוא יעלה ל-100% או קרוב.

מה הרווחנו? הרווחנו פחות הנעות (שהם המסה העיקרית של צריכת החשמל במזגן). יוצא שהמנוע תמיד עובד, אבל בתפוקה משתנה.

אז למה זה לא יעיל לבית? בבית המזגן עובד מס' שעות מועט, בהן הוא לא באמת צריך לעבוד בתפוקה משתנה. אין לו מספיק זמן לעבוד בתפוקה משתנה ולכן קורות המון תקלות עם הכרטיסים שלהם. גם במזגנים הכי טובים יהיו בעיות.

המזגנים האלה מגיעים לשיא יעילות במקומות בהם בם עובדים 24 שעות, כמו חדרי שרתים, חדרים בהם המיזוג חשוב ולכן מציבים אותם שם.

עלכן, ההמלצה שלי היא לקחת מזגן רגיל (ON-OFF) וליהנות ממנו. ההבדל בצריכה עם מזגן בדירוג A או A+ יהיה זניח יחסית לאינוורטר.

גילוי נאות: עסקתי בתחום המיזוג לא מעט זמן.

אגב, לא הזכרתי מערכות VRF כי הן עובדות באופן שונה (מגדלי קירור).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לדעתי ומתוך ניסיון של החלפת 2 מזגנים בביתי סלון וחדר שינה לאינוורטר, היתרון הגדול של האינוורטר הוא בטמפרטורה אחידה ונעימה הרבה יותר.

כך שאתה למעשה מכוון את הטמפרטורה במעלה אחת לפחות מעל זו שהיית מכוון במזגן רגיל ועדיין תחושת הטמפרטורה הרבה יותר נעימה במיוחד

לנשים שרגישות יותר לתנודות בטמפרטורה.

פורסם (נערך)
אז ככה. בגדול, מזגני אינוורטר לא יעילים לבית, ואני אסביר למה:

ישנם שני סוגי מזגנים בעולם - און אוף (ON-OFF) שברגע שמגיע לטמפ' שהוגדרה נכבה וממתין לתרמוסטט שיפעיל אותו בעליה או ירידת טמפ'.

הסוג השני הוא האינוורטר. אינוורטר זו טכנלוגויה לא חדשה, אבל היא חדשה יחסית במגזר הביתי. עקרון הפעולה שלו הוא כזה: אני מגיע לאיזור הטמפ' הרצויה (אם הגדרנו 24 מעלות אז בין 22-23) ויוריד את התפוקה ל אחוז מסויים. אם הוא עבד על 100% תפוקה, הוא יירד ל-25-30% תפוקה ויישאר שם עד לעליה משמעותית בטמפ' (26-27 מעלות בערך, אם ההגדרה היא 24). כשהוא יחליט "להידלק" שוב, הוא יעלה ל-100% או קרוב.

מה הרווחנו? הרווחנו פחות הנעות (שהם המסה העיקרית של צריכת החשמל במזגן). יוצא שהמנוע תמיד עובד, אבל בתפוקה משתנה.

אז למה זה לא יעיל לבית? בבית המזגן עובד מס' שעות מועט, בהן הוא לא באמת צריך לעבוד בתפוקה משתנה. אין לו מספיק זמן לעבוד בתפוקה משתנה ולכן קורות המון תקלות עם הכרטיסים שלהם. גם במזגנים הכי טובים יהיו בעיות.

המזגנים האלה מגיעים לשיא יעילות במקומות בהם בם עובדים 24 שעות, כמו חדרי שרתים, חדרים בהם המיזוג חשוב ולכן מציבים אותם שם.

עלכן, ההמלצה שלי היא לקחת מזגן רגיל (ON-OFF) וליהנות ממנו. ההבדל בצריכה עם מזגן בדירוג A או A+ יהיה זניח יחסית לאינוורטר.

גילוי נאות: עסקתי בתחום המיזוג לא מעט זמן.

אגב, לא הזכרתי מערכות VRF כי הן עובדות באופן שונה (מגדלי קירור).

א. הרבה בתים בקיץ בישראל המזגן עובד כל הזמן.

ב. הכרטיסים מתים לא בגלל שכל הזמן פותחים וסוגרים את המזגן, אלא משום מערכת המיתוג משתגעת בגלל מערכת בקרה חשמלית לא יציבה מספיק: הרי ממיר אינורטר הוא המהרה מ-DC ל-AC. בשביל להגיע למהירויות שונות, משחקים עם התדירות במתח AC ע"י מיתוג ב-SCR (טרנזיסטור קצת יותר מורכב), והמערכת הזו משתגעת, כי נוצרים קצרים במיתוג.

ג. אני כמעט בטוח שמזגן אינוורטר אין צורך בזרם ערעור גבוה בשביל להניע את המנוע. לדעתי המנוע במזגן הוא מנוע סנכרוני.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

בדקתי קצת יותר לעומק עם איש שקצת מבין יותר ממני בתחום מערכות הספק:

הוא טען 2 דברים:

1. המנוע הוא מנוע DC, לכן כן יהיה ערעור בזרם גבוה בהתחלה.

2. הכרטיסים מתים בגלל שהם נמצאים בחוץ, וכל התופעות מעבר בחשמל מחממים את כרטיס. כאילו תכננו את הליקוי הזה בכוונה.

פורסם

מצב קצת מוזר -

הרכבים עם מזגני אינוורטר - מראים אמינות ועמידות.

ומנגד בבית - עם מערכת חשמל, אשר בתאוריה אמורה להיות יותר חזקה ויציבה - יש בעיות.

לכן התהיות - אולי בהנעות הראשוניות יש את הבעיות - ברכב המדחס מופעל ע"י המנוע.

או מערכת החשמל ברכב יותר יציבה - ובבתים יש נפילות מתח.

ואולי הבקרה הכללית על המוצרים.

ברכב היצרנים מבצעים בדיקות יותר מחמירות, עם רכיבים בתקנים מחמירים.

והיצרנים לבתים מנסים לחסוך - ולכן הרכיבים וכרטיסי האלקטרוניקה יותר פגיעים.

פשוט מוזר - הייתי מצפה שבבית האמינות תהיה טובה יותר, מאשר ברכבים.

בהתחשב בתנאי העבודה, והסביבה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אולי לא משתלם ליצור מזגני אינוורטר עמידים?

יש מזגנים של תדיראן אלקטרה שעובדים כבר 20 שנה בלי החלפה של אף חלק.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
מצב קצת מוזר -

הרכבים עם מזגני אינוורטר - מראים אמינות ועמידות.

ומנגד בבית - עם מערכת חשמל, אשר בתאוריה אמורה להיות יותר חזקה ויציבה - יש בעיות.

לכן התהיות - אולי בהנעות הראשוניות יש את הבעיות - ברכב המדחס מופעל ע"י המנוע.

או מערכת החשמל ברכב יותר יציבה - ובבתים יש נפילות מתח.

ואולי הבקרה הכללית על המוצרים.

ברכב היצרנים מבצעים בדיקות יותר מחמירות, עם רכיבים בתקנים מחמירים.

והיצרנים לבתים מנסים לחסוך - ולכן הרכיבים וכרטיסי האלקטרוניקה יותר פגיעים.

פשוט מוזר - הייתי מצפה שבבית האמינות תהיה טובה יותר, מאשר ברכבים.

בהתחשב בתנאי העבודה, והסביבה.

אייל.

תעשה חשבון שהכרטיסים של מזגני אינורטר נמצאים בחוץ שכל ההגנה היא חתיכת ברזל דק.

ברכב הכרטיסים הם מתחת לחלקי פלסטיק שחורים, שהחלקי פלסטיק אוספים את החום הישיר.

אני תוך דיבר הצעתי להתקין מאחורי קטנים שיורידו את החום על הכרטיס. כמובן שהצעה הזו היא בתור בדיחה.

פורסם

אחת הבעיות הגדולות במזגני אינוונטר היא שלוקחים מזגן קטן מדי לחדר, כך שהוא עובד יותר מדי זמן בהספק מקסימלי ולא נומינלי. הכרטיסים לא בנויים לזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לי חבר שתחום עיסוקו זה מזגנים. נפגשנו לפני כמה ימים ואחרי שהתחלנו לדבר - תוך זמן קצר גם פיטפטנו על ענייני עבודה, ומפה לשם גם על האינוורטרים.

הוא עובד בפרויקטים גדולים מאוד (התקנות וכד') בעיקר עם תדיראן ולטענתו - בשנתיים האחרונות שופרה באופן משמעותי האמינות של הכרטיסים באינוורטרים. זה נכון שבשנים הראשונות היו הרבה מאוד בעיות והכרטיסים היו יקרים מאוד, אבל הדגמים החדשים שנמכרים כעת הרבה יותר אמינים וגם עלות הכרטיסים ירדה באופן משמעותי.

מאחר וחלק מהחברות היום מציעות תקופות אחריות ארוכות כל כך למזגני אינוורטר, כאלה שאפילו במזגני ON\OFF בקושי רואים, יש סיכוי יותר מסביר שזה גם נכון. אני מניח שרק בעוד כמה שנים נדע איך הסחורה שנמכרת היום בתחום האינוורטרים, אכן מחזיקה.

לצד זה אני יכול לציין שחבר טוב שלי התקין לפני כשנה 2 מזגני טורנדו אינוורטר עם האחריות ל-7 שנים, כך שאם יהיו בעיות אהיה מעודכן. זה לא מדגם מייצג אבל מספיק שכל אחד יתרום כמה דוגמאות משלו, נוכל לראות בעתיד לאיזה כיוון נושבת הרוח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ניסיון קטן שלי:

קניתי לפני 7 שנים שני מזגני אלקטרה אינוורטור.

באחד מהם אחרי כשנתיים התחילו תקלות, פתאום היה מפסיק לעבוד וחוזר לעבוד שוב לאחר כמה ימים. משכתי ככה עוד שנתיים - שלוש עד שהפסיק לעבוד בכלל. קניתי כרטיס פיקוד חדש והחלפתי. עבד מצויין כחצי שנה ועוד פעם תקלה בכרטיס.

החלפתי אותו במזגן ON-OFF רגיל.

האינוורטור השני עובד ללא תקלות.

כשאני משווה בינהם, ללא ספק אינוורטור עדיף. עובד רציף בלי הפסקות, לא מקרר יותר מידי, יותר נעים.

בפעם הבאה כשאצטרך כנראה אקנה שוב אינוורטור.

פורסם

יש לי מולטי אינוורטר של פנסוניק מסדרה שהושקה השנה, מקווה מאוד שהאמינות טובה כמו שאתה צופה איציק.

מאידך, הוא עובד בתנאים קלים מאוד לעומת הארץ, נדיר שהטמפרטורה בחוץ עולה מעל 30 מעלות, פשוט הבתים בנויים לשמור חום ולא לתת לו לברוח, אז נהיה מאוד חם בפנים ואנחנו רוצים שיהיה נעים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

האינוורטר של אלקטרה מפוצצים בתקלות. קנינו לפני 6 שנים לבית החדש ארבעה מזגני אינוורטר- שלושה 1 כ"ס לחדרים ואחד לסלון שהוא 2.5 כ"ס. של אחותי התקלקל לפני שנתיים ושלי שבק חיים לפני כמה שבועות. שני טכנאים שונים שהבאנו אמרו בדיוק את אותן מילים של.. "האינוורטרים של אלקטרה מפוצצים בתקלות, עלויות התיקון יקרות(כרטיס) ועדיף לך לקנות חדש".

בבית הישן היה לי בחדר מזגן פשוט ON-OFF של תדריאן שעד היום עובד מצוין אפילו שעברו 20 שנה מאז שהתקנו אותו.

אני מחפש לקנות משהו בסגנון. מייצרים עדיין כאלה? לא מעוניין בשום טכנולוגיה סטייל בלוטוס, WI FI וכדומה כשמדובר במזגן. רק שיקרר בקיץ, שיהיה אמין ושאם יש בכל זאת תקלה עלות התיקון תהיינה זולה. על מה אתם ממליצים?

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם
אז ככה. בגדול, מזגני אינוורטר לא יעילים לבית.

תלוי איזה בית, התקציב והעדפת המשפחה.

יש בתים שהמזגן עובד 15 שעות ביום ויש בתים שהמזגן עובד 6 שעות ביום, יש הבדל.

כאשר אני ישן מזה 6 שנים בחדר שיש בו מולטי אינוונטר קלאסיק, אחידות הטמפ', הקירור המהיר וכל שאר היתרונות (כן, עדיין עובד פיקס ועם צנרת של 15 מטר), היתרונות כבר מזמן כיסו את החסרונות.

שוב, בית שמפעיל מיזוג ל 6-8 שעות וכתלות מה ואיך, אולי לא שווה להם אינוונטר.

בית שהמיזוג עובד מ 4 בצהריים עד 7-8 בבוקר, כן שווה.

הדבר הכי קריטי? לשבת עם טבלת אקסל ולחשב את מחיר המזגן מול שעות הפעלה ועלות החשמל.

מזגן אינוונטר לדוגמא שיעלה 15,000 מיני מרכזי לעומת מזגן ON OFF שיעלה 8000 שקלים מיני מרכזי, בחיים אותה משפחה לא תחסוך את ה 7,000 שקלים גם לאורך 10 שנות הפעלה.

אלה אם כן המזגן שלהם יעבוד 24/7 6 חודשים בשנה.

פורסם

מתזכר שלפני 6 שנים (2012) אלקטרה (בעיליים) עבדו בעיקר עם AUX והחל מאמצע 2014 (4 שנים אחורה) החלו לעבוד עם Midea בעיליים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...