Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא יקר בכלל - קח בשבון שפירוק המזגן הישן גם הוא מתומחר באיזה 100-200₪.

ואנחנו גם בשיא העונה.

לי היה את הנאחס שהמזגן יתקלקל לי באמצע אוגוסט.

שילמתי על התקנה + 10 מטר צנרת מחיר של 2,500₪. אחרי הנחת חבר.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא יודע כמה שאתה טועה. זה חרא של עבודה. ההתקנה בכלל לא פשוטה (למרות שאצלך כבר החור קיים) אבל עדיין, זו עבודה פיזית קשה, הרבה פעמים במקומות מטורפים בחוץ שפחד אלוהים להגיע אליהם ועוד עם יחידה חיצונית ששוקלת כמה עשרות קילו, בחום בחוץ. חמי היה בעסק ומהר מאוד ברח מזה, קילל כל רגע שעבד בזה.

פורסם

הבעסה בעבודה הזו, עד שהמזגן עובד כמו שצריך, אתה צריך כבר ללכת...

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
תגידו זה הגיוני שכל טכנאי/מתקין שאני מדבר איתו מבקש 600-700 על התקנה של מזגן בודד בחדר שינה?

אלו המחירים להתקנה סטנדרטית הכי בסיסית של מזגן קטן. תבדוק אם המחיר כולל צנרת וכמה מטרים.

על קידוח בקיר בטון לפעמים מבקשים תוספת כ 100 ש"ח. הקדח הקיים יכול לא להתאים אם גודל היחידה הפנימיות החדשה שונה משמעותית מהישנה.

אומנם יש כבר מזגן קיים, אז המחיר מורכב מ 150 ש"ח פירוק ו 500 התקנה.

בלי מזגן קיים היית משלם את אותו הדבר. אין פירוק אבלי יש קידוח והתקנת מתקן למעבה.

פורסם
תגידו זה הגיוני שכל טכנאי/מתקין שאני מדבר איתו מבקש 600-700 על התקנה של מזגן בודד בחדר שינה? אציין שהכל מוכן מבחינת גבס, מיקום ואין צורך לקדוח כי כבר קיים שם מזגן ומנוע. רק צריך להוציא ולהחליף את היחידה הפנימית והחיצונית. אחרי שאני שומע את המחירים האלה אני מרגיש שאני לא במקצוע הנכון ושוקל הסבה.

כן, אלה המחירים.

אחרי שאתה משקלל במחיר הזה את מחיר המתקן, צנרת, כלי עבודה (כלל לא זולים), רכב, ביטוח, מיסים, ואת העובדה שאתה צריך גם או לחלק את מה שנשאר בחצי (אם אתה עובד עם שותף) או לשלם משכורת לעובד, כי אי אפשר לעשות הכל לבד, יוצא ממש לא הרבה.

פלוס מדובר בעבודה קשה, מלוכלכת, מסוכנת ומעצבנת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

צנרת 3/8 + 1/4 + ניקוז עולה לטכנאי כ 30 ש"ח למטר, אם צריך יותר מ 2 מטר צנרת יבקשו תוספת תשלום. מתקן עולה כ 100 ש"ח.

מדובר בכשעה של עבודה, אם מחלקים את זה לשני אנשים ומורידים את מחיר החומרים מקבלים את אותם 200-250 ש"ח שגובה כל טכנאי אחר לשעת עבודה.

פורסם

רוב המזגנים העיליים מגיעים עם צנרת בתוך הסט.

בעיקרון במזגנים עיליים כאשר היחידה החיצונית נמצאת באותו מקום כמו של הפנימית רק בצד השני של הקיר, אז המתקין לא מוסיף אף חלק שלא מגיע בסט.

חוץ ממתקן לתליה.

פורסם
מדובר בכשעה של עבודה, אם מחלקים את זה לשני אנשים ומורידים את מחיר החומרים מקבלים את אותם 200-250 ש"ח שגובה כל טכנאי אחר לשעת עבודה.

נכון.

מתוכם עדיין צריך לקזז את עלות רכישת כלים, רכב (מסחרית/קרוסאובר בינוני כדי לעמוד בנסיעות מרובות ולהחזיק משקל של כלים/מזגנים), הכשרה, מיסים, ביטוח, ועוד כל מיני דברים שאני לא זוכר/מכיר.

זה למי שנכנס לתחום הזה מאפס, אני מכיר מקרוב מישהו שעשה את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
תגידו זה הגיוני שכל טכנאי/מתקין שאני מדבר איתו מבקש 600-700 על התקנה של מזגן בודד בחדר שינה? אציין שהכל מוכן מבחינת גבס, מיקום ואין צורך לקדוח כי כבר קיים שם מזגן ומנוע. רק צריך להוציא ולהחליף את היחידה הפנימית והחיצונית. אחרי שאני שומע את המחירים האלה אני מרגיש שאני לא במקצוע הנכון ושוקל הסבה.

בנוסף הואקום לוקח זמן וחייבים לעשות אותו. אתה יכול לקרוא במדריך למתקין של תדיראן על כל הדרישות

http://www.tadiran-group.co.il/uploadimages/Tadiran_installers_2017.pdf

פורסם

אף מתקין לא עושה וואקום לצנרת שהוא הביא.

הוא פשוט דוחף את הגז החוצה בעזרת הגז שמגיע בתוך היחידה החיצונית.

בשטיפה זה בסך הכול להעביר קצת גז חנקן בצינורות.

פורסם

התקנות זה דבר חרא. אף אחד לא רוצה באמת להתקין - ואת הסיבות כבר פירטו לפניי.

הכסף שממנו חיים הטכנאים שייך בעיקר לשירות - ופחות להתקנות.

בעניין וואקום \ פרג' וכד' - תיאוריה ומציאות לפעמים שונים אחד מהשני.

אם מסתכלים על מבחן התוצאה: כאשר מדובר במזגן ביתי, פרג' (אני עושה עם בלון גז חיצוני ולא משתמש בגז של המזגן, ע"מ שלא יהיה חוסר) עושה את העבודה מצויין - גם אם מסתכלים 10 שנים אחרי ההתקנה. עובד ללא בעיות ונמצא בטווח הביצועים המיטביים שלו.

במערכות קירור של מינוס מעלות, ישנה חשיבות סופר עליונה לוואקום עמוק - אחרת אתה אוכל סתימות בקפילר\שסתום (כתוצאה מלחות שעדיין נשארה) כל יומיים וחצי.

במערכות מיזוג שמכויילות לאיזור ה 5 מעלות צלזסיוס, הסכנה העיקרית שממנה צריך לחשוש בגלל אי ביצוע וואקום - זה באמת לחות שיכולה להזיק מעט לביצועים וגם למדחס עצמו לאורך זמן - אבל אם עשית פרג' וכבר דחפת את כל האויר בתוך הצנרת (אויר שיש בו גם לחות) החוצה ב 90-80% ואולי אפילו יותר מזה, אז מבחן התוצאה במציאות מראה שאין עם זה *שום* בעיה (!) והמזגן עובד בביצועים מעולים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...