Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סליחה שאני מקפיץ את הנושא שוב, אבל יש טעם בשליחת מייל ל-VW ישירות בנושא?

בטח לא יזיק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בכתב אחריות ובמסמכים נוספים שחותמים עליהם כשרוכשים את הרכב, אין סעיף שאומר שתוכנת ניהול מנוע מבטלת את האחריות. יש סעיף שאומר שכל שינוי בחלק מסויים מבטל את האחריות עליו ועל חלקים שהחלק המוחלף גרם להם נזק ישירות או בעקיפין. לכן, חגורות בטיחות או סנרוף חורק, אין להם שום קשר לתוכנת ניהול מנוע.

פורסם

"שינוי מבנה רכב" - לרבות החלפת המנוע במנוע מתוצרת או מדגם אחר, שינוי מבנה הארגז על ידי סגירתו או באופן אחר, שינוי מבנה הסרנים או מספרם והתקנת מכשירים מיוחדים.

(ככל הנראה התקנת תוכנה מותרת בחוק)

פורסם
סליחה שאני מקפיץ את הנושא שוב, אבל יש טעם בשליחת מייל ל-VW ישירות בנושא?

לדעתי הדבר הבא שאתה צריך לעשות זה לכתוב מכתב שבו אתה מציין את התקלות שיש לך ברכב ודרישה לבדיקתן ולתקנן במסגרת האחריות, בנוסף לכתוב שאם צ'מפיון תבחר לא לתקן את התקלות במסגרת האחריות, אתה תפנה לעו"ד ולבית המשפט עם הסיפור הזה ותדרוש בנוסף על כל זה פיצויים על הביזבוז זמן והטרטור וכן על עוגמת נפש.

Finger's gonna kill me.

פורסם

אני יכול להגיד לך מניסיון, גם אם לא הייתה לך את התוכנה צמפיון לא היו מתקנים לך את הליקוים ברכב.

לא משנה כמה מכתבים תכתוב (גם ליצרן) זה לא יעזור. הם תמיד ימצאו סיבה להאשים אותך.

אם תפנה לעורך דין, השופט בדר"כ ילך על פשרה ובמקרה הטוב יחייב את צ'מפיון לעשות לך הנחה.

לגבי החגורות בטיחות יגידו לך שהקרם גוף שלך נדבק לחגורה, המגן שמש מרעיש כי פתחת אותו בכוח לא מתאים לדרישות היצרן...

כול חלק שיש לך גישה אלו הם כבר ימצאו סיבה למה את אשם.

רק לגבי הקירקושים מאחורה אני יכול להגיד לך שזה כנראה קשור לחישני רברס שגיל קאר התקינו והם גם צריכים לחזק את זה.

פורסם

תבקש מהם בכתב שהם לא מוכנים לתקן את הליקויים שציינת בגלל שהותקנה תוכנה.

אני בספק שיכתבו, אחכ תשלח מכתב מעורך דין ותשלח מכתב למשרד התחבורה.

כדי להסיר אחריות הם צריכים להוכיח שנגרם נזק מהשינוי שעשית וזה לא קיים.

פורסם

הציעו לך פה אופציה משפטית (עו"ד וכו'), אז מצד אחד לפי הסכומים המדוברים זאת נשמעת תביעה קטנה ובתור מי שניצח כמה וכמה כאלה אני מציע לך לחשוב טוב לפני שאתה תובע.

אם אתה רוצה שלתביעה שלך יהיה סיכוי אתה תצטרך מומחה טכני שיכתוב דוח שיצורף לתביעה שלך, יופיע בבית המשפט כעד מומחה שלך וגם אז התוצאה תלויה במצב רוח של הרשם הבכיר שיקבל את הקייס שלך. כמובן שהוא עלול להגיד שאין לו את הכלים לדון בזה ולשלוח אתכם לבית משפט השלום..בהצלחה.

על האופציה שתפסיד ותישא בסוף בשכר טרחה של המומחה \ הוצאות משפט של צ'מפיונס אני בכלל לא מדבר.

בהנחה שהיית הולך למוסך שאתה סומך עליו, כמה לדעתך יעלה לתקן את מה שבאמת מפריע לך? תחשוב אם הסכום הזה שווה לך את הטרטור המשפטי.

בפעמים שאני תבעתי אגב, זה היה בעיקר בשביל ללמד לקח גופים שנשבר לי מהשקרים \ יחס שלהם, לא כדי לקבל את המוצר\ שירות\ תיקון שרציתי :-)

פורסם
"שינוי מבנה רכב" - לרבות החלפת המנוע במנוע מתוצרת או מדגם אחר, שינוי מבנה הארגז על ידי סגירתו או באופן אחר, שינוי מבנה הסרנים או מספרם והתקנת מכשירים מיוחדים.

(ככל הנראה התקנת תוכנה מותרת בחוק)

מה שמעניין הוא לא מה שרשום בכתב אחריות אלא מה **הפרשנות** שבית משפט נותן לסעיף הרלוונטי ואיך הוא אוכל מקרה כזה.

אני מניח שאין פה תקדים מטורף ובית משפט כלשהוא (אולי לאו דווקא תביעות קטנות) ראה דברים כאלה.

הם יכולים לטעון (למשל) שכל הדברים שהוא רשם הם תוצאה של בלאי מואץ שנגרמת על ידי ביצועי מנוע גבוהים יותר, שמעמיסים על השלדה \ פלסטיקה יותר ממה שהיצרן תכנן (ברור שאם נאיץ את המכונית בתאוצות של מטוס קרב \ טיל בליסטי היא תתפרק, הגזמה כדי להבהיר את הנקודה).

אל תשכח שהם באים בתור גוף טכני "מומחה" והוא הצרכן ה"טיפש"

הם יכולים לטעון שהם לא יודעים איך שינוי כזה משפיע ולכן כמדיניות לא מתקנים רכבים "משופרים", עם זאת כדי לבוא לקראתו ולפנים משורת הדין, הם הציעו לו לערוך בדיקה בתשלום כדי לראות איך אפשר לעזור לו. ללא בדיקה כזאת אין באפשרות לקבוע אם הם יכולים לתקן את הרכב.

שעשע אותי מי שציין שהוא יקבל משהו על עוגמת נפש, אני מציע לך לקרוא פסקי דין. על כמה חצאי יום שהוא הגיע למוסך, הוא יקבל במקרה הטוב 300-200 שקלים וגם זה אם ינצח.

פורסם

בהנחה שהיית הולך למוסך שאתה סומך עליו, כמה לדעתך יעלה לתקן את מה שבאמת מפריע לך? תחשוב אם הסכום הזה (...)

כבר שאלו פה מספר פעמים בשרשור ולא התקבלה תשובה.

מדובר במכונית שאיבוד הערך השנתי שלה הוא סכום של חמש ספרות, עם ליקויים שאולי לא יגיעו בכלל לאלפייה. לא ייאמן כמה אנרגיה וזמן אנשים מוכנים לבזבז בשם ה"פרינציפ", ועוד אחרי הפרת האחריות.

מישהו שבאמת היה מחפש לתקן במקום להתבחבש היה מתקן מזמן. אבל התבחבשות זה תחביב נפוץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מבין את הטענות של פותח השירשור. קנה רכב בידיעה ברורה שנעשתה הפרה (בוטה) של תנאי האחריות ועדין הוא בא בטענות. מאחר וגם השינויים במנוע וגם התקלות שהוא רוצה לתקן היו ידועים לו לפני שסגר את העיסקה (ככה אני מבין ממה שכתב), נכון יותר היה לבדוק את הדברים האלה לפני שהוא קונה את הרכב ולברר האם באמת האחריות מבוטלת לגמרי או לא במקום עכשיו לבזבז כל כך הרבה זמן על זה ותחושות לא נעימות. על כתב אחריות של רכב עובדים הרבה מאוד אנשים מומחים למשפט והוא כמעט ולא נתון לפרשנויות, לא מצד הלקוח ולא מצד המוכר. כל אחד יודע ששינוי מבנה המנוע הוא אלף בית אצל כל יצרן באובדן האחריות והפרשנות שהלקוח נותן היא לא באמת רלוונטית. בדיוק בשביל זה יש את כתבי האחריות, מה תופס ומה לא, אחרת בשביל מה צריך את האחריות?

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אז צריך חוות דעת מומחה (שהתקין את את התוכנה), שיכתוב על מה משפיעה התוכנה שהוא התקין. החוות דעת + כתב אחריות אמורים להספיק בבית משפט. הרי זה ברור שלחגורות בטיחות ולפלסטיקה ברכב יש קשר מאוד שולי להספק מנוע שהשתנה בקצת.

פורסם

קניתי אאוטלנדר למרות שרציתי יותר קודיאק - ורק בגלל השרשורים השליליים כאן על צ'מפיון.

לקוח אחד הם בטוח הפסידו.

תודה לפורום על השירות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני בטוח שיבואן מיצובישי, לו היה מגלה שהתקנת ברכב תוכנת ניהול מנוע, היה שולח לך פרחים הביתה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...