Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב במחיר בין 80-90 אלף בהלוואת בלון ,60% מהסכום בתשלומים בערך ל72חודש ו 40% סוף תקופה

אילו מקומות נותנים הלוואה כזאת לרכב יד 2 ?

דיברתי עם מימון ישיר הם נותנים רק 50% עד 24 תשלומים ו50% סןף תקופה שזה לא מתאים לי ה24 תשלומים ,מחפש לפחות 72 ;/

פורסם

קפצת הרבה מעל היכולת הכלכלית האמיתית שלך, אם אתה רוצה לקנות רכב משומש ב 80.0 - 90.0 אש"ח, ורוצה הלוואה לשש שנים, שאז הרכב יהיה כבר בן 8-10 או אולי יותר.

ממליץ לך לחשב מסלול מחדש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מעבר למה שדיסקו כבר אמר.

אף גוף לא ייקח על עצמו כזה סיכון.

גם ברכישת רכב חדש מהסוכנות המקסימום זה 40% בלון לתקופה של 60 חודשים שגם כבר לא ממהרים לאשר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הבעיה היא שעוד 6 שנים, השווי של הרכב יהיה הרבה, הרבה יותר נמוך מ-40% מערכו היום.

אם אתה לא יכול לשלם את ירידת הערך האמיתית, כנראה שרכב כזה הוא מעל יכולותיך הכלכליות.

איזה רכב זה? אולי יש אלטרנטיבות זולות יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני לקחתי בלון על הרכב שלי- חדש מחברה. נתנו לי בלון ל3 שנים (בנק לאומי) אמרו שלא נותנים בלון ל5. החלק של הבלון יצא לי בסביבות 25% מסך הרכב. בנוסף ההלוואה עצמה ל60 חודשים זה המקסימום. התנאים שאתה מחפש לא ריאליים לרכב יד 2. מקסימום שאתה יכול זה לקחת הלוואה רגילה בתנאים לא טובים על סך כל הסכום ולחלק עד 60 תשלומים.

פורסם
לא הבנתי מה הבעיה בלקחת הלוואת בלון בסך 80 אלף לרכב שנת 2014 ?

הבעיה העיקרית היא הבלון שאתה רוצה.

72 חודשים + 40% בלון לא תקבל גם לרכב חדש.

אתה בעצם רוצה להשאיר חוב של 32K עבור רכב בן 10 בנוסף לתשלום חודשי נמוך במיוחד.

ז"א שאם עוד שנתיים אתה לא עומד בתשלומים שלך, הרכב כבר יהיה שווה פחות מהחוב שלך.

כל הגופים הממנים מאוד אוהבים לתת הלוואות, אבל הם לא יחשפו את עצמם לסיכון כזה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

במצב כזה הייתי ממליץ לרכוש רכב בסכום נמוך יותר. חד משמעית.

ובכל מקרה, יש היום הלוואות בלי סוף, מה קוראים "לכל מטרה" של עד 50 ועד 100 אלף ואף יותר.

אתה יכול לקחת הלוואה רגילה כזאת ל60 תשלומים ואז לסגור אותה ב"מכה" כשתמכור את הרכב.

להגיד לך שזה נכון כלכלית ? כנראה שלא.

כסף עולה כסף, וככל שאתה לווה, וככל שזה לתקופה ארוכה יותר, ועם מעט בטחונות עבור הגוף המלווה, אתה תשלם על זה בריביות על הסכום המקורי שלקחת. קנסות על "פרעון מוקדם" ו "עלמת הקמה" זה מקצת מהקנסות וההנפצות שיש בתחום הזה, שנאספות להון עם הזמן. וזה עוד לפני הריבית על הסכום.

פורסם

הבנקים לא מוכנים לקבל רכב בן יותר משלוש שנים כבטוחה.

לכן האפשרויות מסתכמות ב:

- לקחת הלוואה מקרן השתלמות / קרן פנסיה בהתאם לתנאים שמתאימים.

- לקנות רכב מחברת טרייד אין גדולה/חברת ליסינג שנותנות אשראי נדיב כדי שירכשו מהם כלי רכב. שם אין בדרך כלל מה לדבר על הלוואת בלון, אבל פורסים בתשלומים לתקופה ארוכה.

- אינני יודע מה יכולתיך הכלכליות, בכל מקרה הייתי מציע לבחון שנית את כל הסיפור.

- בכל מקרה לא הייתי ממליץ על שום הלוואה שהחזר הקרן שלה נמוך מ-1.66% מערך הרכב לחודש, אחר אתה יכול למצוא את עצמך בתום התקופה בלי רכב, עם חוב של כמה עשרות אלפי שקלים לבנק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ובכל מקרה, יש היום הלוואות בלי סוף, מה קוראים "לכל מטרה" של עד 50 ועד 100 אלף ואף יותר.

אתה יכול לקחת הלוואה רגילה כזאת ל60 תשלומים ואז לסגור אותה ב"מכה" כשתמכור את הרכב.

לפרוס ל60 תשלומים זה בסדר, רק שההחזר החודשי יעבור את ה1400 ש"ח, מהותית גבוה ממה שפות"ש מחפש. הוא רוצה לקחת 80, אבל לפרוס 48 אלף ל72 תשלומים, ז"א לקנות רכב משומש של 80K ללא מקדמה ובחזר חודשי של כ700 ש"ח.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם אני מבין נכון, יכולת ההחזר שלך היא 750 שקל בחודש.

ברוב המקומות לא נותנים לך הלוואה כזאת, זה אומר שגם אם תמצא הלוואה כזאת ההצעה תהיה לא תחרותית.

תשלם עשרות אלפי שקלים (30?) ריבית על ההלוואה הזאת וגם תהיה עם רכב משומש שעלול להתקלקל.

לדעתי, כדאי לבדוק אופציות אחרות, לדוגמא לקנות רכב חדש ב70-80 אלף. לקחת 50 אלף הלוואה לרכב חדש בבנק בריבית נמוכה, ועוד 20-30 אלף ממקור אחר(הורים?חסכון?). אז לפחות יהיה לך רכב חדש באחריות וראש שקט.

אופציה אחרת לקנות רכב זול יותר, לדוגמא ב30 אלף שקל עם הלוואה ל36 חודשים.

פורסם

דרך אוטו סנטר ומימון ישיר סגרתי עסקה מעט דומה מעט שונה.

הלוואת בלון ל 5 שנים ולאחר מכן נשאר עוד 23,000 ש"ח לשלם.(הבלון הוא 5 שנים ובסוף החזר של 25%), החזר חודשי באיזור ה 800 ש"ח שזה לא נורא ובטח שלא שווה להסתבך בשביל 100 ש"ח לחודש)

האם כדאי ? בכל מקרה,ערך הרכב בעוד 5 שנים (שהיום שווה כ 77,000) יהיה בסביבות ה 30,000 (שזה בערך המחיר בו נסחרות הונדות בנות כ 10).

זה אומר שאני לא נשאר עם חוב אם אמכור את הרכב וההלוואה תוחזר עד תומה כך שאין כאן סיכון.

ובכל מקרה אם אין אפשרות לשלם את יתרת הסכום עוד 5 שנים אפשר לפרוס את הבלון לתשלומים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תיקון קטנטן- ערך הבלון בסוף העסקה הוא 30% ולא 25%.

בכל מקרה,אם יתרת הבלון בסוף תקופת ההלוואה קטנה או שווה לערך הרכב אתה לא מפסיד.

מה שחשוב הוא לקנות רכב ששומר יחסית על ערכו טוב מהמתחרים (רמז: הונדה/מאזדה, לפחות לפי השמאי המהולל לוי יצחק, עושות את זה קצת יותר טוב מאחרות ולא עושות באנג'י כמו רכבים צרפתיים-שם רכב כבר אחרי 3 שנים עלול להתרסק ב 50% ולכל אלו שיקפצו כאן תבדקו טוב מה קרה לסיטרואן אליזה/5008/3008 ועוד).

פורסם
אם אני מבין נכון, יכולת ההחזר שלך היא 750 שקל בחודש.

ברוב המקומות לא נותנים לך הלוואה כזאת, זה אומר שגם אם תמצא הלוואה כזאת ההצעה תהיה לא תחרותית.

תשלם עשרות אלפי שקלים (30?) ריבית על ההלוואה הזאת וגם תהיה עם רכב משומש שעלול להתקלקל.

על הלוואת של כ- 55,000 ש"ח, ריבית מצטברת 14,700 ל 5 שנים- כמובן שאלו נתונים ללא הבלון בסוף העסקה.אבל זה אומר ש- 14,700 הם ריבית בעצם על כ 32,000 ש"ח- בערך 9% שנתי- לא זול, אולי בבנק היה יותר טוב אבל רק אולי .

למה ? כי בנק לא משעבד רכב שגילו מעל 3 ורכשתי רכב בן 5.

פורסם

מה זאת אומרת "אלה הנתונים ללא הבלון בסוף העסקה"?

אתה משלם ריבית על כל הסכום, רק שהתשלומים שלך קטנים יותר.

אם על הלוואה של 55,000 שקל תשלם 14,700 שקל ותצטרך להחזיר אחרי 60 חודש 23,000 אלף,

זה אומר שהריבית היא 7.2%

נניח ופותח השרשור מקבל את ההלוואה באותם תנאים, על 90,000 שקל ואחרי 72 חודש להחזיר 36,000 שקל,

הריבית שהוא ישלם היא 35,000 שקל.

• תוכן חדש...