Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון תקציב 15-20 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,אני בן 23 ומחפש רכב ראשון כמובן שאין לי ניסיון יותר מדי על הכביש וכבר תקופה שאני מחפש רכב.

התקציב הוא בין 15 אלף עד 20 אלף גג ומבחינת שימוש ברכב אני לא מתכוון לנסוע מרחקים גדולים.

בעיקרון חיפשתי רכב אמין חסכוני ושיהיה לי כיף לנסוע בו

חבר של אבא שלי שמתעסק עם רכבים עזר לי לחפש רכב ומצא לי מאזדה 3 ספיריט 2005 הצאבק עם כל התוספות גלגלי מגנזיום וכו', איך שראיתי אותה לא חשבתי על הדלק היא מאוד שמורה יד 00 מה שטיפה הרתיע אותי זה הקמ הגבוה והמנוע שהוחלף (קמ 240000) אפילו שהוא אמר לי שהמנוע במצב מעולה ומה שצריך לעניין אותי זה רק לנסוע ולטפל בה בזמן חשוב לומר שהמחיר שהוא רוצה עליה הוא מתחת למחירון בכמה אלפים. חשוב לי לומר שאני לא מתכוון לעשות שטויות ולא מחפש ללחוץ על הגז פשוט לנהוג בזהירות וגם לא לנסוע בבאסה כאילו אני בדייאטסו סיריון.

מצד שני חשבתי לעצמי מה אני צריך רכב כזה למה לא לקחת איזו מיני כמו ניסאן מיקרה שגם נראית טוב יחסית

ושהיא גם חסכונית.ברור שאי אפשר להשוות בין 2 הרכבים האלה אבל סתם רציתי לשמוע את דעתכם מה אתם הייתם עושים?

אני אשמח לדעה שלכם ואם יש לכם הצעה אחרת אשמח לשמוע.

תודה רבה ושבת שלום

פורסם

אין פה נכון ולא נכון. זו החלטה אישית שלך אם אתה מעדיף רכב ישן יותר ומפנק יותר או חדש יותר וספרטני יותר באותו תקציב. אף אחד מהם לא יהיה טעות (אולי המאזדה הספציפית הזו כן, קשה להגיד, אבל לא ברמת העיקרון). בכל אופן, רכב בן 13 כבר לא יהיה זול לתחזוקה, אפילו שזו מאזדה.

אתה צריך לעשות סיבוב בשניהם ולהחליט האם משתלם לך הסיכון הגבוה יותר ברכב ישן וצריכת הדלק הגבוהה, או שהרכב הקטן והחדש יותר מספק אותך.

במקום המאזדה, הייתי מחפש פוקוס דור שני עם מנוע 2 ליטר, אם תהיה בכיוון. המאזדה די נוקשה לדעתי.

במקום המיקרה, הייתי מחפש פיאסטה, i20, או אפילו את אותה הסיריון שלא אהבת, שלדעתי עדיפה כמעט בהכל. אם ידני מעניין אותך, אז קליאו דור 3 היא גם אפשרות סבירה לגמרי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אין פה נכון ולא נכון. זו החלטה אישית שלך אם אתה מעדיף רכב ישן יותר ומפנק יותר או חדש יותר וספרטני יותר באותו תקציב. אף אחד מהם לא יהיה טעות (אולי המאזדה הספציפית הזו כן, קשה להגיד, אבל לא ברמת העיקרון). בכל אופן, רכב בן 13 כבר לא יהיה זול לתחזוקה, אפילו שזו מאזדה.

אתה צריך לעשות סיבוב בשניהם ולהחליט האם משתלם לך הסיכון הגבוה יותר ברכב ישן וצריכת הדלק הגבוהה, או שהרכב הקטן והחדש יותר מספק אותך.

במקום המאזדה, הייתי מחפש פוקוס דור שני עם מנוע 2 ליטר, אם תהיה בכיוון. המאזדה די נוקשה לדעתי.

במקום המיקרה, הייתי מחפש פיאסטה, i20, או אפילו את אותה הסיריון שלא אהבת, שלדעתי עדיפה כמעט בהכל. אם ידני מעניין אותך, אז קליאו דור 3 היא גם אפשרות סבירה לגמרי.

קודם כל תודה,אתה יכול להסביר לי למה הפיאסטה עדיפה על המיקרה?

עוד שאלה בקשר לאיביזה,יש שנתונים שצריכת הדלק שלה היא טובה?כמובן בתקציב שרשמתי (לא חושב שאני צריך יותר ממנוע 1.4) ובכללי איך האחזקה שלה? ישר הורידו אותי מלהחזיק רכב גרמני בגלל העלויות אחזקה לטיפולים שלו

פורסם

אם אתה מחפש תחבורה בסיסית, חסכונית ואמינה - תקנה מיקרה.

אבל מניסיון זה לא רכב מהנה לנהיגה ולי הוא לא היה נוח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם אתה מחפש תחבורה בסיסית, חסכונית ואמינה - תקנה מיקרה.

אבל מניסיון זה לא רכב מהנה לנהיגה ולי הוא לא היה נוח.

ובתור רכב ראשוני היית ממליץ עליו?

פורסם

בתקציב שלך ובמצב המשפחתי שלך - כן.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה יכול להתרגל לגיר רובוטי חד מצמדי לטובת חיסכון בדלק נסה קורולה 2008 אחלה תמורה למחיר, אישית ומנסיון נהנה מאיכות הנסיעה שלה ומתנהגת מצוין.

מיציבושי לנסר 2010 1.5 יכולה להיכנס לתקציב גם כן, אוטו אמין מאד וגם נותן תמורה מצוינת.

פורסם
אתה יכול להסביר לי למה הפיאסטה עדיפה על המיקרה?

אני יכול לנסות. הפיאסטה נוחה יותר, שקטה יותר, חזקה יותר, בטוחה יותר, מתנהגת יותר ומרווחת יותר. מצד שני, המיקרה חסכונית יותר ובדגמים מסויימים מאובזרת יותר.

על הגיר הרציף של ניסאן יש מדי פעם תלונות, אבל לא מדובר להבנתי במשהו גורף לחלוטין. בפיאסטה בינתיים אין דיווחים על תקלות יקרות בסדר גודל כזה (לפחות שאני מכיר, כמובן כשמדברים על הפיאסטה עם הגיר הפלנטרי הרגיל, עד 2012).

עוד שאלה בקשר לאיביזה,יש שנתונים שצריכת הדלק שלה היא טובה?כמובן בתקציב שרשמתי (לא חושב שאני צריך יותר ממנוע 1.4) ובכללי איך האחזקה שלה? ישר הורידו אותי מלהחזיק רכב גרמני בגלל העלויות אחזקה לטיפולים שלו

הבעיה עם האיביזה היא פחות בצריכת הדלק ויותר באמת בתחזוקה. הגיר הוא רובוטי עם תחזוקה לא זולה, ומנועי tsi הראשונים לא היו שיא האמינות, אם כי ה-1.2 שבאיביזה עוד היה סביר יחסית לשאר.

דוקא השילוב הזה של tsi ו-dsg נותן צריכת דלק לא רעה בכלל, עד ממש טובה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

חברה אחרי שבאמת החלטתי לקחת מיני בתור רכב ראשון

מה אתם אומרים על המיקרה או הסוזוקי אלטו?

כמובן במסגרת התקציב ואם אתם יכולים להמליץ לי על דגם מביניהן תודה

פורסם (נערך)

לא הייתי רוצה לנהוג באלטו בגלל רמת הבטיחות של הרכב והרגשה של קופסת שימורים על גלגלים.

עריכה:

מבחני ריסוק של שני הדגמים

https://www.euroncap.com/en/results/suzuki/alto/11064

https://www.euroncap.com/en/results/nissan/micra/11022

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אבא שלך חבר שלך מנסה לדחוף לך גרוטאה.

לך עם המחשבה הקודמת ותקנה רכב מיני אולי ידני אפילו בתקציב שלך.

המיקרה והאלטו זה עולמות די שונים. מבין שניהם הייתי בוחר במיקרה.

ובכלל לאור התנאים שלך הייתי מחפש את הרכב הכי צעיר ושמור שנכנס לך בתקציב.

אלטו/ מיקרה/ C1/ 107 במידה ומדובר בגיר ידני.

במידה ואתה מחפש אוטומט שים לב שאתה לא קונה רובוטי חד מצמדי, זה נראה כמו אוטומט רשום כאוטומט ברישיון אבל זה לא. תתיעץ כאן טרם אתה קונה משהו.

אל תשכח לבדוק את הרכב היטב במוסך או במכון בדיקה טרם אתה קונה.

פורסם
לא הייתי רוצה לנהוג באלטו בגלל רמת הבטיחות של הרכב והרגשה של קופסת שימורים על גלגלים.

עריכה:

מבחני ריסוק של שני הדגמים

https://www.euroncap.com/en/results/suzuki/alto/11064

https://www.euroncap.com/en/results/nissan/micra/11022

אבא שלך חבר שלך מנסה לדחוף לך גרוטאה.

לך עם המחשבה הקודמת ותקנה רכב מיני אולי ידני אפילו בתקציב שלך.

המיקרה והאלטו זה עולמות די שונים. מבין שניהם הייתי בוחר במיקרה.

ובכלל לאור התנאים שלך הייתי מחפש את הרכב הכי צעיר ושמור שנכנס לך בתקציב.

אלטו/ מיקרה/ C1/ 107 במידה ומדובר בגיר ידני.

במידה ואתה מחפש אוטומט שים לב שאתה לא קונה רובוטי חד מצמדי, זה נראה כמו אוטומט רשום כאוטומט ברישיון אבל זה לא. תתיעץ כאן טרם אתה קונה משהו.

אל תשכח לבדוק את הרכב היטב במוסך או במכון בדיקה טרם אתה קונה.

תראו בהתחלה התלבטתי בין ידני לאוטומט ממש,כמובן שהרבה הורידו אותי מהידני כמובן בגלל הפקקים וכו' שכן גם ההבדל בחיסכון הוא לא כזה גדול אז חשבתי להתחיל מאוטומט ואולי בעתיד להחליף לידני כי אני צריך ללמוד לנהוג..

בכל מקרה חברה שורה תחתונה אתם חושבים שמיקרה תהיה מעולה בשבילי לרכב ראשון? ואם כן אז אילו שנים? 2007-2010?

תודה לכם על התשובות וההשקעה

פורסם

יש בלוח יד 2 כמה מיקרות עם עד 150 אלף קילומטרים בתקציב שלך. 2009-2010

תחפש גם רכב עם טסט יחסית ארוך, עם תיעוד הטיפולים (קבלות ממוסכים).

תשתדל לקנות מאדם פרטי ולא ממגרש הסוחרים\סוחר מתחזה .

יש מודעה מרחובות (2009 עם 134 אלף קילומטרים וטסט עד דצמבר) שהייתי בודק במקומך או משהו דומה.

פורסם
יש בלוח יד 2 כמה מיקרות עם עד 150 אלף קילומטרים בתקציב שלך. 2009-2010

תחפש גם רכב עם טסט יחסית ארוך, עם תיעוד הטיפולים (קבלות ממוסכים).

תשתדל לקנות מאדם פרטי ולא ממגרש הסוחרים\סוחר מתחזה .

יש מודעה מרחובות (2009 עם 134 אלף קילומטרים וטסט עד דצמבר) שהייתי בודק במקומך או משהו דומה.

ראיתי את המודעה הזאת הרכב מליסינג והבן אדם מבקש מחירון..

פורסם

כולם שם מליסינג. אני לא יודע מה המחירון, אבל עדיף לשלם קצת יותר בשביל רכב במצב נורמלי ולא אחר כך במוסך.

וחוץ מזה, הוא רק מבקש - יצטרך להתגמש, ככה זה במזרח התיכון.

• תוכן חדש...