Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברקסים ב-יונדאי i20 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב שברשותי זה זמן מה.

לעומת רכבים אחרים שנהגתי בהם תקופה, כדוגמת i30/שברולט קרוז 2017

ב-i20 הדוושת ברקס מרגישה לי פרוגרסיבית מדי ולא לינארית.

ז"א, אם נגיד שלחיצת הפדל עד הסוף היא 100% מלחיצתו.

ברכבים אחרים אני מרגיש שב-50% מלחיצת הפדל נוצר כח עצירה משמעותי אם לא מוחלט והפדל עוד מסוגל לתת לי כח עצירה יותר חזק אם אלחץ עליו עוד יותר.

ב-i20 עד ה-80% מלחיצת הפדל, הוא מאוד רך וכמעט ולא מייצר כח עצירה ובשביל לייצר כח עצירה משמעותי(במיוחד אני אם מגיע ממהירות גבוהה) עליי ללחוץ עליו מאוד חזק(90%) ואני ממש כמעט ומפעיל את ה-ABS.

בקיצור, מרגיש לי שהפדל מאוד רך ולא מייצר כח עצירה משמעותי.

אציין שבבדיקה במוסך מורשה נאמר לי שכל המערכת תקינה ושיש עוד הרבה בשר ברפידות, ושכנראה שמדובר בהרגל שלי מרכבים אחרים שבהן הפדל מתנהג שונה.

האם יש משהו שאני יכול לעשות בכדי לשפר זאת?

עריכה אחרונה על ידי Spirox
פורסם

ראשית אם יש לך אופמיה לבדוק בהיסטוריה של הרכב אם נגעו לאחרונה או מתי שהוא במערכת הבלימה בדגש על החלפת נוזל בלמים. שנית להשוות רכב אחד לרכב אחר זו לא אינדיקציה...ההשוואה צריכה להיות בין שני רכבים דומים ומומלץ שיהיו גם אותו שנתון.

פורסם

מדובר במע' בטיחותית חשובה, לך ולאחרים ולכן בדוק וטפל בזה בהקדם.

לפני כשנה הייתי במוסך (בת"א) שמצויד במסלול "מיני ליין" הבודק גם את כושר בלימת הגלגלים

ברכב (כמו במבחן שנתי - טסט) והוא הראה לי טויוטה קורולה שבה היו מותקנות רפידות בלם חדשות

וכושר בלימת הרכב היה ירוד, לטענת הנהג.

בבדיקה על המיני ליין אכן זה היה ירוד ובפירוק הרפידות הן נמצאו עבות וחדשות יחסית, אך מאיכות ירודה

והחלפתן לאיכותיות פתרה את בעיית הבלימה, שגם הנהג הרגישה וגם נראתה היטב בתוצאות הבדיקה החוזרת במיני ליין.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...