Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי יונדאי i20 2009 אני יד 2 ברכב קניתי אותו שהוא היה על 76,000 קילומטרים.

רציתי לבדוק את צריכת הדלק אצלי. שמד הדלק הגיע למינימום תדלקתי את הרכב מיכל מלא ורשמתי את מספר הקילומטרים בזמן התדלוק. לאחר 400 קילומטרים בערך שוב המחוג הגיע למינימום . מה אומרים על צריכת הדלק?

פורסם

לא ככה בודקים צריכת דלק.

תתדלק מיכל מלא, תאפס את את מד TRIP בלוח השעונים כדי לקבל את מספר הקילומטרים המדויק שתעבור בין תדלוק לתדלוק,

כשתצטרך לתדלק שוב תמלא מיכל מלא, תכתוב את מספר הקילומטרים שעברת ותחלק אותו במספר הליטרים שתדלקת.

ככה תקבל את צריכת הדלק בק"מ/ליטר, ואז תוכל להשוות מול אנשים אחרים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בנוסף לבדיקה חשוב גם לדעת מה אופי הנהיגה שלך, ומה תוואי הנסיעה היומי שלך (דרך בינעירונית ברובה, פקקים, או משולב).

פורסם
שלום לכולם, יש לי יונדאי i20 2009 אני יד 2 ברכב קניתי אותו שהוא היה על 76,000 קילומטרים.

רציתי לבדוק את צריכת הדלק אצלי. שמד הדלק הגיע למינימום תדלקתי את הרכב מיכל מלא ורשמתי את מספר הקילומטרים בזמן התדלוק. לאחר 400 קילומטרים בערך שוב המחוג הגיע למינימום . מה אומרים על צריכת הדלק?

צריכת הדלק תלויה בכל כך הרבה פרמטרים פרט לרכב שמה שרשמת פשוט לא אומר כלום. איך אתה נוהג? רגל כבדה? חייב לצאת ראשון? איפה אתה נוהג? עירוני/פקקים?

מה מצב תחזוקה כללי של הרכב? מזגן? לחץ אוויר?

וכמו שנאמר מעלי גם לגבי המדידה, לא מודדים בערך.

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

פורסם

אתה נוסע עירוני / בין עירוני (רמזורים)

פקקים / זורם

ירושלים / תל אביב עליות וירידות / מישור

נוסע לבד? או קבוע 4 אנשים

פותח חזק / לוחץ על הגז

ובנוסף.

למלא דלק באותה תחנה.

וכאשר אתה ממלא לתת לאקדח לקפוץ פעם או פעמיים.

במילוי השני אותו דבר פעם / פעמיים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כמו שאמרו תלוי בכל כך הרבה פרמטרים. קודם כל הכי חשוב זה מדידה נכונה.

1. תמלא מיכל דלק מלא.

2. תאפס טריפ או שתרשום את הקילומטראז׳ של הרכב.

3. תיסע עד שהמיכל יתרוקן (לא חייב עד שתידלק נורה, גם עד רבע מיכל זה מספיק העיקר שתעבור כמה שיותר קילומטרים כדי שהתוצאה של הבדיקה תהיה מדוייקת יותר).

4. תתדלק את הרכב.

5. תבדוק את הקילומטראז׳ או את הטריפ, העיקר שתדע כמה קילומטרים עברת מאז התדלוק.

6. תבדוק את כמות הליטרים שנכנסו במיכל.

7. תחלק את מספר הקילומטרים שעברת במספר הליטרים שנכנסו ותקבל את הצריכת דלק.

לדוגמה עברת 400 ק"מ ונכנסו 40 ליטרים של דלק אז הצריכה היא 1:10.

דבר נוסף זה שהצריכת דלק תלויה בהמון פרמטרים שמשפיעים לטובה ולרעה על הצריכת דלק: לחץ אוויר תקין בצמיגים, מצב מכאני של הרכב, אופי הנהיגה (אגרסיבית או רגועה), הדרכים שבהן אתה נוסע (הצריכה בדרכים עירוניות גבוהה יותר מאשר בדרכים בינעירוניות), האם אתה מפעיל מזגן, האם הרכב עמוס בציוד או אנשים, האם אתה עומד הרבה בפקקים, האם אתה יושב באוטו סתם ככה 20 דקות עם רכב מונע, האם אתה עושה נסיעות קצרות של 5 דקות כשהרכב לא הגיע אפילו לטמפרטורת עבודה או שאתה נוסע רוב הזמן כשהמנוע התחמם וכו' וכו׳.

אני לדוגמה האוטו שלי היה צורך בעבר 1:8 בערך ואחרי שהתחלתי לשים לב לדברים הקטנים ונסעתי רגוע ולא ישבתי סתם ככה באוטו מונע הצלחתי לעלות לממוצע של 1:10.5, עכשיו התחלתי לעבוד במקום אחר והדרך שלי הפכה פתאום במקום נטו עירונית למשולבת עם בינעירונית ולפי מחשב דרך אני עומד על 1:13.5 כרגע.

פורסם

פעל בדיוק כפי שכתבו כל חברי הפורום, זו הדרך הנכונה לבדוק וכמובן, להבין מה תוואי הנסיעה שלך.

אנשים לעיתים נוהגים רק בעיר, חיים מרמזור לרמזור בדוושה סחוטה ולא מבינים למה הרכב עושה 1 ל 8 בעיר.

לאחר שתבצע את כל הבדיקות התקינות כפי שרשמו, תוכל לחזור ולעדכן מה הם הממצאים בתוואי נסיעה כזה או אחר ורק אז, תוכל לבצע השוואה עם אחרים, אם בכלל.

• תוכן חדש...