Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא מצאתי כותרת עניינית אז ניסיתי לתמצת את המקרה.

מקרה אמיתי שקרה לחבר השבוע, אציין שאני מכיר גם את הצד שלו וגם את הצד של המשטרה ומבין את שניהם אבל עדיין המקרה הזה מרתיח אותי.

נקרא לבחור א'. א' נסע ביום שישי לעשות טסט לאופנוע כביש כבד שברשותו כ 4 חודשים, בטסט פסלו את האופנוע על לוחית רישוי לקויה וכמובן שהוא עשה לוחית חדשה במכון הטסטים.

ביום שני הבחור נעצר לבדיקה שגרתית על ידי המשטרה ומה הסתבר? הוא נוסע על אופנוע כבד עם לוחית של לנצ'יה כלשהי וכאן העלילה מסתבכת.

א' שהיה מופתע ולא ידע להסביר את זה בצורה נורמלית ברגע המפגש עם המשטרה כי הוא עדיין לא הבין בעצמו מה קרה עוכב/נעצר בחשד לזיוף של מספר רישוי של האופנוע.

האופנוע הועבר לתחנת משטרה לאחסון עד לברור הנסיבות, לא' נפתח תיק פלילי ובחקירה הוא ידע כבר להסביר את המקרה לאחר שהבין כי בטסט טעו בספרה אחת של המספר רישוי שעל האופנוע, בחקירה יצא שהגרסה שלו אמינה ואף נבדקה מול המכון טסטים ואכן הם מסרו כי ייתכן מאוד שזה מה שקרה ואולי אפילו בדקו לעומק ומסרו שהם ודאי.

א' בחקירה יצא ללא חשדות כלפיו והתיק כנראה ייסגר מחוסר אשמה אך הרישום הפלילי עדיין ישאר שם לתקופה מסויימת (לא ממש משנה לא' כי אין לזה משמעות מלבד בדיקת מסוף משטרתית שזה יופיע בה).

כשדיברתי איתו למחרת היו אמורים לשלוח לו טופס כלשהו ממכון הטסטים על מנת לסגור את הדברים וגם לשחרר את האופנוע מהמשטרה.

שוב אציין שמכיר גם את הצד המשטרתי וגם את של א' ומבין את שניהם אך עצוב שזה קורה בגלל טעות שכזאת של מכון הטסטים! עיכוב/מעצר לתחנת משטרה, בילוי של כמה שעות כחשוד, החרמת האופנוע וכו' וכל זה כי איזה מישהו במכון טסטים טעה בספרה!

קצת רקע על א', בחור בן 30 ללא עבר פלילי, סה''כ ''ילד טוב'', רחוק מלהיות ערס או להתנהג מגעיל, עובד בתחום הייטק.

תשפטו אתם את המקרה, פעם הבאה תבדקו לוחית רישוי אחרי שעשו לכם חדשה ותכלס יכול לקרות לכל אחד כמעט (באופנוע חמור יותר כי זאת לוחית יחידה).

שוב אציין שהטעות הייתה בספרה אחת בלבד.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כלומר מכון הרישוי יצר בטעות לוחית שגויה וחברך לא הבחין בטעות. קורה, לא נעים, אבל לחברך יש בהחלט אשמה תורמת לעניין.

לא מבין למה המקרה מרתיח אותך. מה רצית, שהשוטרים ישחררו רכב עם לוחית מזויפת לדרכו?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מרתיח כי בגלל הטעות של המכון הוא חווה את כל זה.

יש דברים שבהם עד שאתה לא חווה משהו שלילי אתה לא בודק אותם לעומק ונוקט בצעדי זהירות.

כמו שאמרתי כמה פעמים אני מכיר טוב ומבין טוב את המשטרה ואת א'.

העיקר העבירו אותו טסט לאחר ששמו לוחית חדשה, אפילו שהמספר לא של האופנוע.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

טעות של המכון (או מדפיס לוחית רישוי ,ולצורך העניין). וכמובן טעות של בעל האופנוע, שלא בדק את הלוחית.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני מתקשה להבין את הלוגיקה לפיה לא' יש אשמה שהיא יותר מ 0.5% מהמקרה.

99.5% מהאנשים היו כמוהו סומכים על מכון הרישוי ולא בודקים את הלוחית החדשה שהפיקו להם.

אפילו בקרב גולשי האתר הזה אני בטוח שכ 50% היו יוצאים לכביש עם הלוחית השגויה. מחוץ לאתר המספר הזה היה קופץ ל 100%.

אפשר לחשוב שכל אותם אנשים (ואני ביניהם) שמבקשים מהמוסך לעשות טסט לרכב שלהם מפאת מחסור בזמן, מוודאים עם המוסכניק או השליח שלו שאם מחליפים לוחית רישוי אז שישימו לב שמתקינים לוחית נכונה.

לא יודע איזה פיצוי הייתי דורש מהמוסך על הסבל והרישום הפלילי, אבל ללא ספק הייתי בודק את הסוגיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא בטוח שהייתי בודק את הלוחית לפני שנתקלתי במקרה הזה.

אגב א' ציין בפניי שהוא אפילו לא זכר את המספר רישוי של האופנוע בעל פה היות והוא אצלו פרק זמן קצר.

בכוונה העלתי את הנושא לדיון.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא צריך לזכור את המספר בע"פ (למרות שרצוי). יש רשיון רכב , משווים לרשיון.

בדיוק כמו שאני בודק עודף, הייתי בודק אחרי החלפת לוחית (ועשיתי זאת ברכבי הקודם).

הנהג לא "אשם", אבל כן, לדעתי זו אחריות שלו לבדוק.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אין ספק ש 90% מהאנשים לא היו שמים לב, אין לי ספק שאם היו מחליפים לאשתי את הלוחית היא לא היתה שמה לב ונוסעת ככה. מצד שני, חוקית זו חובתו של בעל הרכב (כולל אנשים כמו אשתי הקלולסית) לודא שהוא נוסע עם לוחיות שתואמות לרכב שלו, וזה הגיוני, אחרת כל אחד היה מארגן לעצמו "טעות קטנה" במספר, והופ - חסל סדר דוחות.

בקיצור, המשטרה עשתה את עבודתה נאמנה, מכון הטסטים טעה, ובעל האופנוע טעה.

פורסם

ואללה מעצבן אבל לא חושב שיש יותר מידי מה לעשות במצב כזה.

ובאופן כללי 99% שגם אני לא הייתי בודק שום דבר ונוסע לדרכי.

2017 Type R

פורסם

אחרי שביום בו ביצעתי טסט לרכב והבחנתי שברשיון הרכב החדש שהופק פירגנו לי בעוד 15,000 קילומטר לרקורד (סביר להניח שהייתי גומע אותם בכל מקרה עד הטסט הבא, אבל זו כמובן לא הנקודה), תמיד תמיד תמיד תבדקו את מכון הרישוי. הם רחוקים מלהיות חפים מטעויות.

כמובן שסידרו לי את הטעות עוד באותו היום, אך זה עדיין היה מעצבן ולא נעים.

פורסם

ראשית, אין רישום פלילי במקרה של חוסר אשמה בניגוד לסגירת תיק מחוסר הוכחות / העדר עניין לציבור וכו', אז הנושא הזה לא צריך להדאיג אותו, אבל כן כדאי לו לוודא שאכן התיק נסגר מחוסר אשמה ואין רישום פלילי. לגבי הטעות, שיבוא בטענות רק לעצמו שהוא לא בדק מה נתנו לו. לסמוך על מי שמכין לוחיות? בארה"ב זאת עבודה של אסירים...

• תוכן חדש...