Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עכשיו בטיפול קטן לסיאט איביזה 2014 בצמפיון.

מחליפים לי שמן, פילטר שמן, פקק ריקון ושמן בלמים. הכל כולל הכל 740 אבל הכסף זה בסדר אני רגוע שזה פה.

כשהגעתי באתי ליועץ שירות ואמרתי לו שיש לי לפעמים פעמים בודדות רעש לדעתי מהמנוע שעושה ״ררררר״ כשמתניעים לאיזה 5 שניות זה קורה פעמים בודדות פעם פעמיים ביום ולרוב שהאוטו קר. אני מרגיש שאמרתי לו את זה כאילו הרמתי לו להנחתה עליי כדי להוציא ממני עוד כסף . בוחן יצא איתי החוצה ואמר לי שזה דבר מוכר ואין לי מה לדאוג מזה הוא גם התניע לא שמע שום דבר ואמר אתה יכול להיות רגוע. אחרי שעה שהאוטו נכנס לטיפול קורא לי היועץ שירות ואומר לי שיש בעיה במותחן הוא נשחק ולהחליף אותו לחלק מקורי שנמצא אך ורק בסיאט מוסך מורשה עולה עם עבודה 550 ש״ח. הוא אומר לי מה עדיף לשים עכשיו 550 שקל או לדאוג שהמנוע ילך ולשלם 40 אלף? זה הלחיץ אותע אבל גם ככה אין לי זמן כי אין להם את החלק. שוב, הרעש ממש פעמים בודדות. מה דעתכם? האם להחליף האם זה קריטי? או אפשר להמשיך לנסוע. זה לא כזה חריג זה ממש פעמים בודדות! בבקשה עזרה. תודה רבה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תעשה את הטיפול, בלי שום דבר מעבר.

ואז תלך למוסך רון בתל אביב.

זה לפחות מה שאני הייתי עושה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

מסכים עים הבחור מעלי.. אבל לידע כללי, זה אתה והמזל שלך! מספיק פעם אחת כשל במותחן (הוא הדראולי ) וזהו ואתה על הפלאנצ'ה, טפל בזה ואל תזניח.

ממליץ לך לקרוא קצת פה בפורום על נושא המותחן ב וואגיות ולהבין.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

מכונאי לשעבר בצ'מפיון אמר לי שמותר עד 5 שניות שיהיה רעש מכיוון השרשרת ( לא יודע אם נכון, לא התעמקתי בזה).

גש לבעל מקצוע מומחה למנועים האלה שישמע את הרעש.

פורסם

אני יודע ואני לא רוצה להזניח השאלה אם זה המחיר הנכון לחלק הזה... 550 שקל? ממש זה כמה שניות וזה גם פעם פעמיים ביום בקושי. זה עדיין במצב נמוך לדעתי. האם להמשיך עם זה או פשוט לטפל. הטיפול הגדול עשיתי במוסך רון לא כלכך אהבתי את השירות שם...למרות שהכל טופל כמו שצריך. מאז שיצאתי ממוסך רון לפני שנה בטיפול הגדול התחילה הבעיה שבועיים אחרי... מלחיץ אותי לא ללכת למורשה.

פורסם

המחיר נשמע הגיוני לחלק כזה, וגם אצל רון לא יחליפו לך את זה בחינם.

אם החלטת לטפל במורשה ואתה מרוצה - החלף את החלק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רעש כמה שניות בודדות לאחר ההתנעה - תקין. אם נמשך למעלה מ-10 שניות יש לגשת למוסך.

כך אמר לי אלכס.

(מוסך אלכס, שמוטקין 35 ראשל"צ. אלוף ברכבי VAG. מומלץ מאד!)

פורסם

היי,

החלטתי להחליף את החלק במוסך המורשה.

הכל כולל עבודה יצא לי 558 ש"ח.

דיברתי עם מנהל השירות והוא שאל בשבילי את המכונאי כמה זמן אפשר יהיה להמשיך עם המותחן ככה שעושה את הרעש למנוע.

הוא ענה לי שהמותחן נשחק והוא רק בהתחלה שלו אי אפשר לדעת זמן אבל עדיף לטפל בזה כמה שיותר מהר.

כשהתקשרתי למוסך רון לשאול אותם כמה עולה מותחן להחליף אמרו לי מחר זהה ואז הנציגה אמרה לי "אם אתה מחליף מותחן אתה חייב להחליף גם רצועה" ואז דפקה לי עוד 400 שקל ... התקשרתי ליועץ שירות שלי בצמפיון והוא אמר שהרצועה שלי בסדר גמור ומה שנשחק זה המותחן שאותו מחליפים.

דעתכם?

פורסם

מדובר במותחן של רצועת האביזרים? נכון?

לא של השרשרת טיימינג, איך בדיוק הולך מנוע שרצועת אביזרים שעפה?

בטויוטה קורולה 2003 החלפתי פעמיים את המותחן ההידראולי הזה , אבל כל פעם משכתי את ההחלפה המון זמן...

פורסם

לא לא של טיימינג.

"מדובר במותחן של רצועת האביזרים?"

מה זה אומר? אני חושב שזה זה.

אני מעדיף להחליף גם המליצו וגם אני לא רוצה רעשים.

אני מפחד שיקרה משהו אם לא אחליף אולי יהיה משהו חריג מעבר לזה שעדיף לא לחסוך את ה-500 ש"ח האלה...

פורסם

אני לא מאמין שמותחן פלוס עבודה בצ׳מפיון עולה 558 לטיימינג. רק כדי לפרק הכל להגיע לטיימינג הם גובים שם מעל 2000 שח אם אני זוכר נכון מהליאון שהיתה לי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לא מצאתי סרטון עם איביזה אבל כנראה שזה דומה, בטויוטה היה קצת יותר מסובך.

בסה"כ מסירים את הרצועה, ואז 3 ברגים לפרק את המותחן ולהרכיב חדש.

בטויוטה היה צריך לפרק תושבת מנוע ולהרים קצת את המנוע על מנת להצליח להגיע ל 3 ברגים.

אם אתה מעדיף שקט ושקט נפשי , אז תחליף ותבקש לשמור את המותחן הישן,

לפעמים מה שנשחק זה רק המיסב ואולי אפשר לשפץ בגרושים להחלפה הבאה

פורסם
היי,

החלטתי להחליף את החלק במוסך המורשה.

הכל כולל עבודה יצא לי 558 ש"ח.

דיברתי עם מנהל השירות והוא שאל בשבילי את המכונאי כמה זמן אפשר יהיה להמשיך עם המותחן ככה שעושה את הרעש למנוע.

הוא ענה לי שהמותחן נשחק והוא רק בהתחלה שלו אי אפשר לדעת זמן אבל עדיף לטפל בזה כמה שיותר מהר.

כשהתקשרתי למוסך רון לשאול אותם כמה עולה מותחן להחליף אמרו לי מחר זהה ואז הנציגה אמרה לי "אם אתה מחליף מותחן אתה חייב להחליף גם רצועה" ואז דפקה לי עוד 400 שקל ... התקשרתי ליועץ שירות שלי בצמפיון והוא אמר שהרצועה שלי בסדר גמור ומה שנשחק זה המותחן שאותו מחליפים.

דעתכם?

למה לך להתחיל להתרוצץ בין מוסכים? יש לך מוסך שאתה מטפל בו בדרך קבע? מקצועיים? שירותיים? סומך עליהם? זה הכל...תמשיך לטפל ולתקן שם. לגבי החלפה של הרצועה ביחד עם המותחן לפי מה שנאמר לך במוסך רון אז כניראה זה מגיע כסט ולכן גם הרצועה צריכה להיות מוחלפת צריך לבדוק זאת. אם המורשה החליט להקל עמך מבחינת הרצועה ולא להחליף אותה למרות שאמורה להיות מוחלפת כסט זה כבר עניין אחר צריך לבדוק. ישנם תיקונים לפעמים שההחלפה מתבצעת בין כמה מיכלולים למרות שחלקם ייראו תקינים לחלוטין אך המהנדס קבע שהם צריכים להיות מוחלפים ביחד. פשוט צריך לבדוק איך באמת נמכר המותחן הזה.

• תוכן חדש...