Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בצפון איטליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לעשות טיול זוגי בצפון איטליה לחמישה ימים.

דגש :קצת תרבות מוטרית(מוזיאונים)

יש רצון להשכיר רכב סטנדרטי(כולה זוג)

כמה יעלה טיול כזה?

פורסם (נערך)

תתחיל בבחירת זמן הנסיעה. מחירי הטיסות והלינה משתנים מאד בהתאם לעונה, ולעתים הבדל של יום בתאריך הנסיעה והחזרה או של כמה שעות בהזמנת הטיסה גורר הבדל גדול במחיר.

דבר שני - בחר יעד טיסה. יש טיסות סדירות (וזה כולל חברות מסורתיות וחברות מוזלות) למילאנו (MXP) מילאנו\ברגאמו (BGY), ונציה (VCE) ולעתים גם לוורונה ושדות אחרים. בדוק באתר נתב"ג בסעיף "טיסות מתוכננות" בתאריכים הרצויים לך. שים לב שלעתים טיסה זולה בשעות הערב או שעות הבוקר המאוחרות תעלה לך לילה נוסף במלון, גם את זה צריך לתחשב. מבחינת חברות תעופה בדוק את אלעל, אליטליה (בעייתי, החברה לא יציבה כלכלית), ישראייר, ארקיע, איזיג'ט וריאנאייר. אולי יש עוד חברה או שתיים שאינה זכורה לי כעת, לכן המלצתי לבדוק באתר נתב"ג.

הזמנת מלונות - אישית אני בודק בעקר ב-Booking.com. בחר במלון לפי מסלול הטיול. עליך להביא בחשבון שאם אתה מגיע בטיסת ערב או יוצא בטיסת בוקר מוקדמת עליך ללון בקרבת נמה"ת. כמוכן, נדידה ממלון למלון גוזלת זמן ומאמץ מבחינת אכיזה ופריקה, לכן בטיול קצר כפי שאתה מתכנן כנראה עדיף כוכב עם מרכז אחד, עם יוצא מהכלל לגבי הלילה הראשון\אחרון אם נדרש מבחינת הטיסות.

שכירת רכב - קריטריון חשוב בבחירת יעד הטיסה. יתכן שבשדות קטנים יהיה קושי בשכירת רכב (אני מתכוון ל-BGY, אם כי לא טרחתי לבדוק פרטים). אם אתה בן םחות מ-26 עליך להביא בחשבון תוספת עלות לנהג צעיר (החברות כותבות 25, אבל גם מי שיהיה בן 26 מחר נחשב אצלן בן 25).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וסיפר - מספר הקסם של 5000 ש"ח כולל כל כך הרבה משךתנים:

תאריכי טיסה.

מקומות לינה.

דרגת מלונות.

סוג רכב שנשכר ומרחק נסיעה (שמהם נגזרות גם עלויות דלק).

עלויות נלוות, כגון מזון.

סתם דוגמא: הבן שלי נסע ל-3 ימים ליעד מסויים - שילם 1000 ש"ח, הכל כולל הכל. נסעתי לאותו מקום עם אשתי - עלה לנו כפליים (לאדם). למה: הוא נסע בעונה מתה עם תרמיל גב וישן עם עוד 2 חברים במלון זול. אנחנו נסענו בחג, לקחנו מזוודה ולנו במלון 4 כוכבים. סתם דוגמא פשוטה, בלי יותר מידי פלפול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

סביבות אפריל מ17 עד ה21 מקסימום אני עובד בחברת תעופה אז יש יכולת לטוס בזול מאוד או מקסימום ראיתי מחירי טיסה של לואו קוסט זה אוליי יצא אלף ש"ח לאדם.

אני בן 27 וחצי (רק עכשיו קלטתי שאני זקן)

השאלה האמיתית כמה יעלה מסלול שיכלול טיול בצפון איטליה.

חשבתי לבקר בטורינו במוזיאון לכן חשבתי על השכרת רכב ונסיעות בצפון איטליה.

פעם אחרונה שכרתי רכב זה היה בכרתים ליום.

האם שווה כבר לעשות רק את מילאן ויום בטורינו או שזה מספיק ימים בשביל לבקר בין כפרים בצפון איטליה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם
וסיפר - מספר הקסם של 5000 ש"ח כולל כל כך הרבה משךתנים:

תאריכי טיסה.

מקומות לינה.

דרגת מלונות.

סוג רכב שנשכר ומרחק נסיעה (שמהם נגזרות גם עלויות דלק).

עלויות נלוות, כגון מזון.

סתם דוגמא: הבן שלי נסע ל-3 ימים ליעד מסויים - שילם 1000 ש"ח, הכל כולל הכל. נסעתי לאותו מקום עם אשתי - עלה לנו כפליים (לאדם). למה: הוא נסע בעונה מתה עם תרמיל גב וישן עם עוד 2 חברים במלון זול. אנחנו נסענו בחג, לקחנו מזוודה ולנו במלון 4 כוכבים. סתם דוגמא פשוטה, בלי יותר מידי פלפול.

לגיטימי...

תחילת ספטמבר, מלון סבבה לגמרי בונציה, צימר סבבה לגמרי ב River del Garda וצימר אפילו יותר טוב בעיירה בדולימיטים שלא זוכר את שמה.

הרכב השכור היה גולף דיזל DSG בת חודש, סביבות ה 2000 ק"מ ננהגו.

אבל היו 0 הוצאות על אטרקציות... אנחנו אוהבים טבע - שהוא די זול :)

פורסם

לא יודע מה זה "מלון סבבה" - בשביל אחד יספיקו מים זורמים ומיטה בלי פשפשים, אחר לא יוותר על סויטה נשיאותית בהילטון מפואר במיוחד. לכן ציינתי דירוג (הגם שגם הוא גמיש, ויש חפיפה במחירים הדירוגים השונים). וזה ההבדל ביני (60 לבני (27)

פורסם

מארק, כלל האצבע שלי הוא 100 אירו ליום לזוג, לא כולל טיסות, מלון ושכירת רכב, שאותם אני מבצע מהארץ. זה הסטנדרט שלי, שלא כולל מסעדות (קונה במכולת, מקסימום פה ושם מזון מהיר), אבל כן כולל כניסות לאתרים וקצת מתנות למשפחה.

חשוב! למילאנו לא נכנסים ברכב, זה מתכון בטוח לקנסות, כך שאם אתה נוסע אליה דחה את שכירת הרכב עד סיום הביקור בה (או החזר את הרכב כאשר אתה מגיע אליה). אם אתה טס לשדה אחר השתמש ב-P+R.

פורסם

לחופשה ראשונה של ארבעה ימים בצפון איטליה עדיף להתמקד רק במילאנו או לבקר גם מסביב?

השאלה שלי האם מילאנו שווה ארבעה ימים או עדיף לנחות במילאנו להשכיר רכב ולבקר ביום האחרון?

פורסם

אני ואשתי היינו כ-5 ימים באיטליה. טיסת בוקר מוקדמת בהלוך וטיסת ערב מאוחר (22:30 המראה) בחזור כדי למצות את הזמן עד הסוף.

מילאנו מספיקה ליום אחד וזהו, כדאי מאוד לעשות את כל הצפון ב5 ימים, אנחנו עשינו את האגמים כולל קומו ומג'ורה, דולמיטים, ורונה, וונציה. נסענו ביום כ-300 עד 400 ק"מ. האכיפה באיטליה מאוד נוקשה, שים לב לתמרורים (יש אתר ישראלי שמסביר על כל שיטת התמרורים באיטליה). כדאי לנסוע עם ג'י פי אס דלוק בגלל התראות של מכמונות מהירות. שים לב לאכיפה העירונית הנוקשה במיוחד לפני מעברי חציה.

ונציה אפשר לעשות בחצי יום, אין שם יותר מדי חוץ מביוב וצחנה, ומחירים מופקעים. הייתי משקיע בורונה ובאגם גארדה.

ממליץ לך לחפש טיסות עם אג'יאן איירליינס עם קונקשן קצר של שעה וחצי באתונה, זה הוזיל לנו את מחיר הטיסה לבדיחה , אנשים חשבו שאנחנו עובדים עליהם. הטיסות שלהם נוחתות במילאנו בשדה התעופה מלפנסה, שים לב שלמילאנו יש גם את שדה תעופה ברגמו. שים לב מהיכן אתה חוזר שלא תנחת במקום אחד ותמריא במקום אחר, ותגיע לאותו שד"ת בטעות. הטיסות של איזי ג'ט גם כן מצויינות למילאנו, יש נסיון עם שניהם. גוגל מפס עובד מצויין כל הזמן, אך יש לבדוק אותו בדקדקנות, בדולומיטים לא אחת ניסה להוביל אותנו בשבילים המתאימים לרכב 4X4.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

נתתי לשניים מהבנים שלי טיול לצפון איטליה בסתיו לפני כשנתיים. הטיסות היו עם אליטליה (ל-LIN עם קישור ב-FCO). היו יומיים במילאנו, כולל יום באקספו שהיה אז, ואז שכרו רכב, נסעו לפיזה, פירנצה (מלון בשולי העיר וכניסה בתח"צ, אחרי סיפורי הזוועה שקראתי על האכיפה בתוך העיר דווקא בפורום זה), וחזרה דרך ורונה וברגאמו. נהנו בצורה בלתיח רגילה. אם תרצה, כנראה שאוכל למצוא את תכנית הטיול שלהם.

בינתיים יש שינוי במפת הטיסות: טיסות של איזיג'ט, ישראייר ו-NEOS ל-MXP וטיסות של ריאנאייר ל-BGY. וכמובן של אלעל ל-MXP שיתכן שיהיו עדיפות מבחינת שעות ויחסכו בלילות במלון (לא טרחתי להתעמק, משאיר את זה לפות"ש. וכמובן ההחלטה איזה פרמיה הוא מוכן לשלם תמורת רמת שירות יותר גבוהה). אם בוחרים ב-LCC צריך להכניס לתחשיב את כל האקסטרות (מטען, בחירת מקומות, עדיפות בבורדינג וכו'). לגבי ריינאייר - מצאתי באיזה מקום שיש להם מנהג מרושע להפריד בני משפחה גם אם הטיסות הוזמנו בההזמנה אחת, כדי ללחוץ על אנשים לשלם תמורת בחירת מושבים. אין לי אתם ניסיון באופן אישי, אבל צריך להביא את כל התוספות האלה בחשבון בתחשיב העלויות. וכמובן ההקפדה על קוצו של י' בענייני מטען, מה שפחות קיצוני בחברות המסורתיות. כיון שמדובר בטיסה קצרה לא הייתי מתרגש ממטוסים צפופים של LCC.

פורסם

ואם אתה חוזר ממלפנסה וודא מאיזה טרמינל אתה יוצא. יש שניים כאשר מגיעים אליהם מכניסות שונות...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

עדכון:

התאריך הוזז ל-1 לספטמבר והורחב לשבוע.

לפי מה שאני רואה דרך המפה עדיף להתחיל מונציה ומשם לטייל ברחבי צפון איטליה ולחזור ממילאנו אחריי גיחה לטורינו בשביל מוזיאון פיאט

טיסת חזור מברגמו כרגע עולה 100 יורו עם מזוודה לבטן המטוס לאדם,טיסת הלוך לא קריטית כי יש מצב שנעשה על בסיס מקום פנויי(עובד חברת תעופה).

באתר לש פיאט רשום שהמוזיאון הוא לקבוצות בלבד,מישהו כבר ביקר שם?

עד עכשיו מה אומרים טווחי הדרך הגיוני או מוגזם?

המטרה היא לצאת אחריי יום בונציה ישר לכיון האגמים.

• תוכן חדש...