Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס E קלאס - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרצדס E קלאס החדשה היא תצוגת תכלית של טכונולוגיה ויכולות אוטונומיות. לקחנו את ה-E400 ל

מבחן בכדי לבדוק עד כמה היא באמת יוקרתית.

%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1%20E%20%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1-07.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אחלה של ביקורת, אבל משפט אחד הצחיק אותי - "בכל הנוגע למרווח אין ולו תלונה אחת. ארבעה נוסעים ימצאו מקום בקלות"

גם בסופר מיני ל4 נוסעים לא ממש יהיה צפוף.

לפי התמונות אני יכול להגיד בוודאות שלחמישה אנשים לא יהיה נוח. מושב אמצעי ממש צר ועוד חתיכת מסילה שעוברת בין הרגליים.

אם מושב כזה כבר היה עדיף לתכנן את השורה כמו בS.

פורסם

אני חייב להגיד שכמו תמיד נהניתי מאוד לקרוא את המבחן וגם מהתמונות המעולות.

לגבי העיצוב, בעיני זאת פעם ראשונה שה-E קלאס נראית טוב. נכון משהו בחזית עם הפנסים באמת קצת מבלבל ובמבט ראשון היא נראית קצת כמו הדגם הקודם, אבל מכל זווית אחרת היא נראית ממש טוב, הרבה יותר טוב מכל הדורות הקודמים שתמיד נראו לי קצת זקנים וחסרי ייחוד.

פורסם

מבחוץ העיצוב שלה לא מלהיב - יש לה את הקימורים, הקווים והעיצוב הכללי ה"מרצדסי" שכולם יזהו. נאה, קלאסי אלגנטי וגם קצת "זקן", בטח עם הגריל של מכונית המבחן. אני אישית מעדיף את הגריל המעודכן יותר.

מבפנים - או, זה כבר משהו אחר: פאר והדר בשפע. איכות החומרים וההרכבה משובחים ומצוינים. גם אני, כמו פבל, אהבתי את הדשבורד המצופה עץ לא מוברש שמשרה מראה קלאסי.

מערכת המולטימדיה ושליטה גדולה, נוחה ואיכותית. ממש אהבתי את ההגה הגדול והמצופה עור. הוא היה כ"כ נעים למגע שלא הפסקתי למשש אותו כל הנסיעה.

אהבתי מאוד גם את לוח השעונים הדיגיטלי עם התצוגה משתנה של שעונים ונתונים. בצידי ההגה 3 מנופים: איתותים, מגבים ו... העברת הילוכים. בשבילי זה הרגיש די מוזר ובהחלט לוקח זמן להתרגל. מצד שני, ללקוח מרצדס קבוע בטח הדבר הזה לא חדש.

המנוע חזק, מושך סוחב ובעצם בשילוב תיבת ההילוכים יביא אותך לאן שאתה רוצה במהירות ובקלילות. אבל עם כל הכבוד לנתונים ולמספרים – גולת הכותרת היא שלל מערכות הבטיחות האקטיביות/פאסיביות/שליטה.

המסלול שלי עם המכונה הזו היה בתנועה העמוסה של חמישי אחה"צ באיילון צפון, זמן מצוין לבדוק את המערכות הנ"ל.

פשוט מדהים באיזו יעילות ודיוק מערכת השמירה על נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית עובדות. ברגע שפבל הראה לי את הטריק עם האיתות והפנייה עצמאית לנתיב סמוך, לא הפסקתי לשחק בזה כמו ילד קטן. קסם! :D

במרצדס הזו אפשר כבר להרגיש שאנחנו בעצם כפסע ממכוניות עם נהיגה אוטונומיות, הדבר היחיד שהרגיש שחסר לה זה ההתחשבות/לקיחה בחשבון של נהג שנדחף לנתיב השתלבות. עם זה היא עדיין לא יודעת להתמודד.

חייב לציין לרעה את בידוד הרעשים, בטח במכונית בסדר גודל ומחיר כזה, ואת סגירת מהלך מתלים הברוטאלי אחרי מעבר מהיר על באמפרים. ניסיתי את זה עם פבל כמה פעמים ובכולן קרתה אותה תוצאה (שגם היתה מלווה ברעש תקתוק). בהחלט מוזר ומפתיע.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

ללא כל ספק הDrive Pilot של מרצדס היא מערכת מטורפת שלוקחת קטע אוטונומי לרמות אחרות.

אבל יחד עם זאת היא לא חפה מטעויות. אצלי היא המשיכה לשוליים מעבר לקו הפרדה רצוף כאשר החזקתי את היד על מנוף האיתות.

מבחן מעניין שממצה ארמת גימור Edition ופחות את הרכב. לפני שבוע בחנתי את E350e והגעתי תאותה המסקנה. במכוניות האלה המנוע הפך להיות למשני.

הוא שם, הוא עושה את עבודתי ומזיז את האוטו. כל היתר זה חווית שימוש שמושפעת מהנדסת אנוש, אבזור ואיכות ההרכבה.

פורסם

השתתפתי בסבב הנהגים של הרכב הזה, מעבר לתיאור הרכב המדויק שפבל כתב אציין שתי נקודות:

איכות הבניה ועיצוב הפנים - נפלא, פשוט נפלא, האומנות שהושקעה בבניית תא הנוסעים הזה נשפכת מכל פריט ומכל פינה. אני לא מכיר תא נוסעים שבנוי טוב יותר ממה שניפק היצרן משטוטגרט.

לטעמי במדד הזה הרכב מהווה את הסמן הימני של תעשיית הרכב.

מושב הנהג - מכירים את התנוחה הגמלונית האופיינית של נהגי המוניות במרצדס? סוף סוף הבנתי מה מקורה.

מושב נהג נוח אבל לא הצלחתי לכוון אותו לתנוחה מושלמת, איך שהוא הרגשתי שגב הכיסא דוחף את פלג הגוף העליון שלי קדימה ולא מאפשר לי להתיישב בנוחות בתנוחה שמתאימה לי.

כל ניסיונות הכיוון לאורך כל הנסיעה לא צלחו לכדי ישיבה בנוחות מושלמת כפי שמצופה מרכב כזה והמירב שהגעתי אליו הייתה ישיבה בסגנון עדות נהגי המוניות.

ממש לא לעניין ברכב ברמה כזו.

פורסם
במרצדס הזו אפשר כבר להרגיש שאנחנו בעצם כפסע ממכוניות עם נהיגה אוטונומיות, הדבר היחיד שהרגיש שחסר לה זה ההתחשבות/לקיחה בחשבון של נהג שנדחף לנתיב השתלבות. עם זה היא עדיין לא יודעת להתמודד.
לטעמי זו לא מחמאה גדולה, להיפך, זה מנוגד לרצון של הנהג לנהוג ברכב כפי שהוא חושב כמתאים אלא הופך אותו למישהו שנוסע עם הרכב. מילא שאצלי (ברכב בן 10) ה ESP מתעקש לחזור לפעולה ברגע שעוברים 80 קמ"ש, אבל רכב ממוחשב כזה? לא מאמין שניתן לעשות את סדום-ערד בלי להרגיש שהעמסת בטעות את אישתך, גיסתך וחמותך מאחורה...

הרכב הבא הקרוב שלי מתוכנן להיות גם כן מרצדס משומשת (עד 2011 למשל) כמו שלושת הרכבים שלי אבל כבר לא הרכב שאחריו. בשביל רכב שנוהג בעצמו לא צריך שילדה/מנוע מעבר לרמה של משפחטומטית ממוצעת, אפשר לרכוש רכב קוריאני פשוט שיתן את אותם יכולות במחיר נמוך בהרבה מרכב יוקרה משומש כמו מרצדס 2018.

פורסם

בתור בעלים של E350e כחודש וחצי (ביקורת בקרוב) אני מסכים עם כל מילה שנאמרה פה ע"י הבוחנים.

בהחלט מבחוץ הרכב לא יפה לטעמי (למשל הסידרה 5 שבחנתי גם לא יפה אבל יותר מרשימה מבחוץ) אבל זה לא היה פרמטר ברכישה. הבפנים היה לי יותר חשוב ושם (חוץ מרעשי הרוח והצמיגים במהירויות גבוהות) המרצדס ניצחה בהליכה את כל מתחרותיה.

לא פעם ולא פעמיים קראתי פה או במקומות אחרים שסידרה 5 ולקסוס נוחות יותר מהמרצדס. נוחות היא מילה רחבה. גם רעשי רוח וצמיגים נכללת בה מבחינתי אבל שמפקסים את הזום על שיכוך שיבושים בכביש, אני לא חושב שהן אפילו מהוות תחרות למרצדס. דרגה מעל אם לא יותר.

עיצוב הפנים של מרצדס בכלל זה עיניין להתיחס אליו בפרט. ב E קלאס החדשה הם אפילו העלו הילוך. לטעמי האישי בלבד, מרצדס מיישרת קו עם בנטלי, רולס רויס ואסטון מרטין בהיבט הזה. פשוט אלופים. כיף לשבת בפנים.

אני ממתין לביקורת של Ahbarony כי ב E350e נכנסים פרמטרים נוספים שצריך לתת עליהם את הדעת שזה מנוע 4 צילינדרים (רועש) ומנוע חשמלי. לי אישית נורא מפריע שלמנוע הבנזין יש רעש זהה למנוע הדיזל. כבר היה עדיף את הדיזל. ככה הרכב היה חסכוני יותר.

תודה רבה!

פורסם

הושבתי את ישבני הענוג למשך שעה שארכה 50 דקות לכן קבלו ככזאת את התרשמותי

מרצדס E400

למה 400?

נפח מנוע 3498 סמ"ק

מספר סוסים 333

הנעה 4X4.

האם מרצדס אמינה? האם היצרן יבואן מאמין במוצר?

לפי ספר השירות, כנראה שכן, כי אתה מבצע טיפולים כל 20000 ק"מ ובספר יש מקום לשים חותמת על הטיפול המבוצע ב 560,000 ק"מ.

הכל מתאים לתג המחיר של 620 אלף + ? לא

דינמית , תאוצות, מהירות קו ישר סבבה לגמרי, עקומות לצערי בזמן שננהג על ידי, כבישי הנהיגה היו עמוסים כאילו אין מחר.

רעשי רוח מ 120-130 קמ"ש , כך גם רעשי צמיגים שמתחילים אפילו במהירות נמוכה מכך, ואני לתומי חשבתי כי הרכב יועד לגהץ את האוטבהאן הגרמני בשששששקט. מאכזב באגף הזה.

ברכב עצמו קירקש הדשבורד מעל לוח המכשירים בצורה מבישה, מניח כי מדובר ביוצא מהכלל שאינו מלמד על הכלל. כמו כן הבולמים נסגרו לא פעם ולא פעמיים, לכן נעשה ניסוי נוסף ברכב הדגמה אחר כפי שכתב על כך פבל.

כל מינ י גימיקים /פיצ'רים שאתה מצפה כי יהיו ברכב מסוגו, אכן ישנם, כך לדברי מקורות זרים ( פבל ).

מבחינת עזרי בטיחות אקטיבית מרצדס עושים צעד קדימה. אם זה טוב , כנראה שכן. אם זה לרוחי , קצת פחות.

המרשים ביותר הוא עזבת את ההגה , כי אתה רוצה להתגלח, לקרוא עיתון ,או סתם קיבלת שבץ לב..

בהתחלה שקט, אח"כ צועק , אח"כ צועק יותר, רואה שאין תגובה , ההגה יעביר את הרכב למסלול הימני משם לשול תוך כדי בלימתו.

אתה על בקרת שיוט אדפטיבית , וינקר ימינה הרכב יעבור למסלול הימני, וינקר שמאלה הרכב יעבור למסלול השמאלי ויאיץ לעקיפה. ברם אולם, כאן הפתעה רעה!! הוא לא חש כי במסלול השמאלי יש רכב שנמצא מקביל לרכב אותו אנו רוצים לעקוף , והאיץ, ורק התערבות מהירה מנעה מצב לא נעים בהחלט.

שאר ירקות טכנולוגיות השארתי לטיפול פבל, שעמד עליהן בפרוטרוט ובהצלחה במאמר..

גם את המישוש של פנים הרכב ...

אני התעסקתי בנהיגה וקצת בבחינת הטכנולוגיות שפורטו למעלה.

סה"כ מקבלים תמורה טובה לכסף ששמת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הכל מתאים לתג המחיר של 620 אלף + ? לא

סה"כ מקבלים תמורה טובה לכסף ששמת.

קצת התבלבלתי. כן או לא?

רעשי רוח מ 120-130 קמ"ש , כך גם רעשי צמיגים שמתחילים אפילו במהירות נמוכה מכך, ואני לתומי חשבתי כי הרכב יועד לגהץ את האוטבהאן הגרמני בשששששקט. מאכזב באגף הזה.

מסכים. מאכזב בפן הזה. אני תמיד עם מוזיקה אז פחות מפריע לי.

ברכב עצמו קירקש הדשבורד מעל לוח המכשירים בצורה מבישה, מניח כי מדובר ביוצא מהכלל שאינו מלמד על הכלל.

לא מקרי. בעיה ידועה מאוד ב E קלאס החדש. בכלל בעיות קרקושים במרצדס ידועות לצערי. ב A45 הכל קירקש. בהחלט לא מתאים לתג המחיר!

אתה על בקרת שיוט אדפטיבית , וינקר ימינה הרכב יעבור למסלול הימני, וינקר שמאלה הרכב יעבור למסלול השמאלי ויאיץ לעקיפה. ברם אולם, כאן הפתעה רעה!! הוא לא חש כי במסלול השמאלי יש רכב שנמצא מקביל לרכב אותו אנו רוצים לעקוף , והאיץ, ורק התערבות מהירה מנעה מצב לא נעים בהחלט.

יש בבקרת השיוט האדפטיבית הרבה בעיות .הרבה פעמים הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות וטועה. אגב, את החניה האוטומטית נראה שאף אחד מכן לא בדק. לעיתים עובדת פגז (נכנס למקומות שאני לא הייתי מנסה אפילו) ולפעמים מתבלבל לגמרי. לעמים מחשיב חניה אנכית כמקבילה והפוך.

שוב לגבי בקרת השיוט האדפטיבית, הכי יעיל להשתמש בזה כשהוא עוקב אחרי רכב ועוד יותר כדאי שזה מתחת ל 30 קמ"ש כי אז הוא לא דורש לשים ידיים על ההגה. בקיצור, בפקקים זוחלים (לא כאלה שעוצרים בהם) זה להיט!

תודה רבה

פורסם

בסה"כ תמורה נאותה למחיר אבל לא מושלם:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...