Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים,

בעקבות דיון עם חברים יצא לי לחשוב על זה בגיר פלנטרי רגיל של 4 הילוכים, מאלה הוותיקים והאמינים כמו בקורולות של פעם שלרוב יש להם 0 תקלות. הגיר עושה הכל בשבילך וסוחב 250-300 אלף קילומטר בכיף.

אז למה אומרים שגיר ידני תמיד יותר אמין? גיר ידני יכול ליפול לידיים של נהג לא מנוסה שיכניס הילוכים בכוח, יעביר אותם בצורה לא נכונה וכו'.

תוכלו לפרט לי על עניין האמינות של הגיר הידני?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שרק בגלל שזו מערכת הרבה הרבה הרבה יותר מורכבת מגיר רגיל. כמו שאמרת, יש גירים שמוכיחים את ההפך, אין קלאצ'ים להחליף, וירטואלית אפס תחזוקה.

פורסם

גם רכב אוטומטי יכול לעבור התעללות אז בוא נוציא שימוש לא סביר מהמשוואה. קונקטרי ככל שהכול מורכב יותר יש יותר סיכוי שיהיה כשל. תיבה ידנית למעט קלאץ לרוב תחזיק מעמד גם 500 אלף ק"מ. גם בגירים שאתה מדבר עליהם היו מקרים של כשלים מאוד מוקדמים שלא קורים בידניות. בגדול יוצר מורכב שווה יותר סיכוי לכשל. קוראים לזה פונקציית אמינות בהנדסה.

הזול עולה ביוקר

פורסם

כן אבל בגיל פלנטרי הרבה יותר קשה לטעות מבגיר רגיל.

נגיד נקח נהג חדש, בגיר ידני הוא תוקע את ההילוכים בלי סוף, זורק קלאץ' וכל שאר הכיף.

בגיר רציף אין לו מקום לטעויות האלה, איך הוא כבר ידפוק אותו? ידחוף בכוח רוורס בזמן נסיע?

פורסם

שוב - אתה מדבר על שימוש לא סביר.

בגיר ידני אין כמעט שום דבר ש"עובד", הכל ידני.

פחות חלקים שיוכלים להינזק בשימוש סביר, ודרך אגב - רוב הסיכויים שבשימוש לא סביר בגיר ידני הקלאץ הוא זה שיפגע ולא הגיר עצמו, אלא אם כן אתה מנסה להעביר הילוכים עם חצי קלאץ או בלי קלאץ בכלל ותתחיל לשחוק גלגלי שיניים.

פורסם

מעבר לעובדה שגירים אוטומטיים מחייבים טיפולים תקופתיים [גם אם היצרן מצהיר שלא] כי יש שם שמן שעובד בדיוק כמו במנוע, מתחמם מתקרר מנקה וחשוף ללכלוך.

בגיר ידני השמן לא באמת עובד, הוא לא זורם לשום מקום אלא רק משמן את המערכת.

פורסם

עובד כמו שד וגם מאבד מתכונותיו.

מעבר לעובדה שגירים אוטומטיים מחייבים טיפולים תקופתיים [גם אם היצרן מצהיר שלא] כי יש שם שמן שעובד בדיוק כמו במנוע, מתחמם מתקרר מנקה וחשוף ללכלוך.

בגיר ידני השמן לא באמת עובד, הוא לא זורם לשום מקום אלא רק משמן את המערכת.

פורסם

לדוד שלי יש טויוטה קורולה שנת 1993 עם גיר ידני. זה רכב שבא למוסך רק לטיפולים שוטפים, אפס תקלות. כמעט 400 אלף קילומטר ועובד כמו חדש. זה רכב פשוט ואמין שישרוד יותר מכל רכב מודרני עם גיר אוטומט ומלא אלקטרוניקה.

פורסם
אהלן אנשים,

בעקבות דיון עם חברים יצא לי לחשוב על זה בגיר פלנטרי רגיל של 4 הילוכים, מאלה הוותיקים והאמינים כמו בקורולות של פעם שלרוב יש להם 0 תקלות. הגיר עושה הכל בשבילך וסוחב 250-300 אלף קילומטר בכיף.

אז למה אומרים שגיר ידני תמיד יותר אמין? גיר ידני יכול ליפול לידיים של נהג לא מנוסה שיכניס הילוכים בכוח, יעביר אותם בצורה לא נכונה וכו'.

תוכלו לפרט לי על עניין האמינות של הגיר הידני?

באופן עקרוני, מערכות פשוטות יותר מתקלקלות פחות. זה כל הסיפור.

מעבר לזה, אי אפשר להתייחס לשאלה הזו מבלי להתייחס לדגם מסויים, שיכול להיות שבדגם X דווקא התיבה האוטומטית שלו אמינה מאוד ובדגם Y התיבה הידנית שלו ממש לא אמינה.

דווקא לענין המשתמש, בתיבה ידנית, רוב התקלות זה שימוש לקוי כאשר בתיבה האוטומטית כמעט ולא, בגלל הבקרות שמתכוננות כך שפחות מאפשרות לטעות משתמש לגרום לנזק.

פורסם

לנהג מנוסה שכבר יש שנים טובות על הכביש, במתווה נהיגה שאיננו פקוק בטירוף,התחזוקה של רכב ידני זולה בהרבה וזה כולל כמה פרמטרים:

נהג שיודע להחליף הילוכים ולא טוחן קלאץ' בזינוקים בעליה (יודע עבור את הנקודת חיכוך באלגנטיות ולא לעמוד עליה שעות) יכול להחזיק על קלאץ' כ 250-300 אלף ק"מ עד החלפה. שמן גיר מחליפים לפי הוראות יצרן וחסל. עיקר החסכון בנהיגה בידני היא בבלמים שללא ספק השימוש בהם מופחת אם יודעים לנצל את הבלימת מנוע בירידות מה שתיבות אוטומטיות לא עושות באופן אופטימלי ובצריכת דלק העדיפה כמובן. גיר אוטומטי יפני אצל נהג שלא משתולל בדר"כ צריך איזה שיפוץ\החלפת חיישנים ווטאבר אחרי גג 200 אלף ק"מ וברכבים יותר רגישים גם לפני. שורף הרבה יותר בלמים.

קיצר אוטומט זה בעיקר לאנשים שנוסעים בפקקים צפופים את רוב הנסועה שלהם, ולכאלה שלא ממש אוהבים לנהוג.

פורסם

בוא נתחיל מזה, שעדיף לך לבלום ולעשות שימוש בבלמים מאשר בלימת מנוע כזו או אחרת עם גיר ידני או אוטומטי.

בלמים הם זולים, גירים וקלאצ'ים והזמן בהחלפה, לא.

יש מקרים, שבהם להתאמץ לעשות בלימת מנוע במקום לעשות שימוש בבלמים, פשוט נראה לא הגיוני בחלק מהמקרים.

פורסם

בלימת מנוע זה פשוט עזיבת דוושת גז כשתיבת הילוכים משולבת להילוך.

לפחות בתיבה ידנית זה מייצר בדיוק את אותו בלאי כמו נסיעה רגילה.

פורסם

הנסיון שלי בגיר ידני נאלצתי להחליף מידי פעם קלאש ולשפץ את הגיר . גיר אוטומטי סחב 200 אלף ק"מ עד שהמוסכניק שכח בטיפול לבדוק ולהוסיף שמן. לפחות מהנסיון שלי גיר אוטומטי חסכוני יותר

• תוכן חדש...