Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוריי מטיילים עם זוג חברים באיטליה.

קיבלו מהשכרה אאודי.

זה כל מה שהם ידעו לספר על האוטו מהשכרה.

אה כן ושהוא נראה כמו הסוזוקי קרוסובר שלהם.

טוב מכאן הסקתי שזה לא a4.

אמא ציינה שעל תא הכפפות כתוב קוואטרו ושאלה ״מה זה?״

יומיים אחכ אני מקבל וואטסאפ איזה דלק האוטו הזה שותה.

כאן עצרתי רגע לחשוב לעצמי. לא מה האוטו שותה, זה כבר היה לי די ברור מהמרחקים שהם גמעו עד לאותו תדלוק, זה גרם לי לחשוב איך זה שאנשים מהיישוב שיודעים להבחין בין מכונת כביסה למייבש כביסה, בין מסעדה טובה למסעדה טובה פחות, בין יעל לאיילה (אבא גם מבדיל בין גזעים של פרות חליבה אבל זה בגלל המקצוע) בין עץ פיקוס לשקמה לעץ אורן, שטיילו בעולם מאז שנות השישים המאוחרות. ועוד עם בן כמוני שכל הנעורים כשכבר דיברתי זה היה על מכוניות ומנועים עד שעזבתי את הבית בגיל 18, כולל בכל הביקורים בביתם לשבתות מאז ועד היום.

כדי לא לקפוץ למסקנות שאלתי את זוגתי במידה והיית מקבלת אאודי מהשכרה האם היית יודעת איזה דלק למלא במיכל בלי לשאול אותי?

היא ענתה שהיא תלך להסתכל על הבגז׳ ״אם כתוב tdi אז זה דיזל. כל צירוף אותיות אחר בנזין.״ ומה זה קוואטרו שאלתי? ״אה זה אומר 4 כלומר הנעה כפולה״.

וזה אחרי וויכוח (טוב לא באמת ויכוח וויתרתי לאבא בגילו) שאבא אומר שהאוטו הנעה קדמית.

חברים - אני מניח שזו רמת ההבנה וההכרות עם עולם הרכב לכל מי שמחוץ לפורום. ואני יודע חד משמעית שכאן בבריטניה זה לא כך. גם מי שלא קורא פיסטוןהדס יודע מה זה tdi יודע מה זה קוואטרו, כמו שהוא יודע איך להפעיל אייפאד.

אז מאיפה מגיעה החוסר ההבנה הזה שעליו אני מדבר?

האוטו אגב אאודי q3 tdi quattro

פורסם

חשבתי עפ"י הכותרת שאתה מדבר על תרבות נהיגה בכבישים, אבל על הנושא שאתה מדבר, אין שום ייחוד לישראל, להרבה מאוד אנשים |(ועוד יותר נשים), מדובר בכלי שמשרת אותך להגיע מנקודה א ל ב ובטח ובטח ברכב שכור.

כאילו שאם תשאל את אמא שלך בכמה סל"ד המכונת כביסה סוחטת (או שאולי אפילו מה משקל הכביסה שמותר להעמיס עליה), היא תדע.

היא תדע במקסימום את החברה ואת הצבע (לבן) בדיוק כמו הפרטים שיודעים על הרכב, הוא אדום וזה טויוטה (לדוגמא).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

זה דווקא לא קשור לתרבות מוטורית, אלא חוסר עניין נקודה.

אני (בריטי) מכיר מספיק בריטים שגם לא היו יודעים מה זה Quattro, או מבדילים בין רכבים שונים וזה לא היה נובע מחוסר תרבות מוטורית אלא חוסר עניין. אני מניח שההורים שלך לא בני שלושים, לא מתעניינים במגזינים מוטוריים, או בחדשות מהעולם המוטורי וזה בסדר, כל אחד ותחביביו הוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

זה נובע מ...יפני הכי טוב,זה נובע מצרפתי על הפנים,זה נובע מגרמני יקר (עד כאן זה הדעות הקדומות ) ,זה נובע ממחירים לא שפויים בכל תחום הרכב ככה שגם כתחביב זה הכי יקר שיכול להיות,וזה נובע מזה שאת התחביב הזה ברובו המדינה אוסרת,והכי חשוב זה נובע מזה שכל מה שקשור למוטוריקה ולספורט המוטורי ולרכב פרטי המדינה אוסרת או מטרפדת....היינו סע ברכב יפני ואל תכיר קוואטרו ואל תכיר שום דבר אחר.

רוצים לפתח את הנגב יש שם שטחים בלי סוף,כמה קשה יכול להיות בניה של מסלול באורך של כמה קילומטרים הכולל פניות ויישורות ולידו מסלול דראג,השתתפות במחיר סימלי לדוגמא סיבוב אחד במסלול 50₪,לעשות ימי תחרויות מירוצי דראג קהל יבוא ישלם ( שוב מחיר סימלי) ממש יום בילוי,קמה קשה זה יכול להיות??

אבל כשהמדינה לא רוצה אז ההורים שלך (ושלי) ידעו רק מה זה סובארו וסוזוקי כי כל דבר אחר זה אוי ואבוי....

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם (נערך)

57 מ"מ (ואללה, הכינוי שלך נשמע כמו של תותחן. ואני יודע מהיכן הוא מגיע) - את הטלפון הסלולרי הם יודעים להפעיל? נשמע שהם לא מתעניינים. אני חותם לך שהם גם לא מסתדרים עם הסמארטפון שלהם בלי עזרה.

מכל מקום - הם יכלו לשאול את הבנזינאי בתחנה. הוא יידע שסוג הדלק מסומן על מדבקה מתחת למכסה פיית התדלוק. או להתקשר לחברת ההשכרה. לבצע שיחה בין לאומית לקרוב משפחה שכלל אינו יודע באיזה רכב מדובר?

זה ממש לא קשור לתרבות מוטורית. תרבות מוטורית היא, לטעני, קודם כל תרבות של התחשבות באחר (בכביש ובכל מקום אחר). כמו שהאנגלים יודעים. ואחר כך גם שהו בטכנולוגיה, וספורט, ואספנות וכל הצדדים האחרים של המוטוריקה. אבל, קודם כל, להיות בן אדם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כי זו בערך הייתה הפעם האחרונה בה עולם הרכב זכה לתוכנית בפריים טיים:

כיום, האזכור העיקרי של רכבים הוא על הצד השלילי של תאונות דרכים ונהגים מופרעים.

• אחראי פורום
פורסם

תחשבו על התחום בו אתם הכי פחות מבינים ותנו למישהו שכן מבין לבחון אתכם עליו.

למשל אני - מחשבים, אינטרנט, סלולרי. מבין בזה פחות ממה שאני מבין במצב החסה בשטחים וזה גם לא כ"כ מעניין אותי.

אותו דבר אנשים שלא מבינים במכוניות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בשביל הרוב המוחלט של האנשים, רכב זה כלי כדי להביא אותם מנקודה א' לנקודה ב', וזהו. זו בדיוק הסיבה בגינה טויוטה קורולה, שיא השיעמום, היא הרכב הנמכר בעולם.

זה עובד, לא עושה יותר מדי בעיות, יש בזה מזגן, החבוב בסוכנות אמר שזה עם 5 כוכבי בטיחות, וזה לא מכוער ברמה של לעשות רע על הלב שיורדים לחניה.

וזה בסדר גמור. מי שזה לא תחום העניין שלו, למה הוא צריך את המידע המיותר הזה בראש? ביום שהוא יצטרך לקנות מכונית חדשה או ינסו לשחוט אותו במוסך, הוא יתקשר לחבר שזה כן מעניין אותו בשביל קצת עזרה או משהו. ככה העולם עובד עם כל שאר תחומי העניין, אני לא רואה סיבה למה תחום הרכב צריך להיות שונה. אין בזה קשר לתרבות מוטורית.

פורסם

פיקה, לא מדובר בלדעת איזה שמן לשים בקיץ ואיזה צמיגים להתקין בחורף. מדובר בתפעול היום יומי. התחלתי עם הדוגמא של הטלפון - גם ההדיוט הגמור צריך לדעת לטעון אותו בלילה. כך גם תדלוק הרכב.

אבל לא רק שוכר הרכב אשם. גם פקי.ד ההשכרה צריך להדגיש לנהג באיזה דלק לתדלק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אותם אנשים, ההדיוטות הגמורים, יודעים במה לתדלק את רכבם שיושב בבית. כי מישהו הסביר להם פעם אחת.

בנוגע לרכב השכרה- באחריות המשכיר לספק את המידע.

בתקופה בה כל סלולרי הגיע עם מטען אחר, להדיוטות גם היו קצת שאלות ותסבוכים לגבי מה בדיוק צריך לעשות. ההשוואה הזו פועלת בצורה מצוינת.

פורסם

בריטניה היא האי עם התרבות המוטורית העשירה ביותר אם אני לא טועה ,אז כנראה שזוגתך שנחשפה לתרבות מוטורית הרבה יותר תדע להבדיל (וזה יפה כמובן)

הסיבה שבישראל אין תרבות מוטורית זה מאותה סיבה שאין תרבות מוטורית בשכנתה, מצריים,ירדן,סוריה, ונפליג למדינות אפריקה כמו קונגו - אותו דבר. אף אחד לא טרח לפתח את זה, וזאת התוצאה.

אז נורמלי לחלוטין וזה לא מפתיע שהם לא ידעו להבחין בין TDI ל TFSI לפי דעתי.

Miata ND2

פורסם

אולי בגלל שעסקי המכוניות בארץ יקרים תופת, מכאן שלרוב התושבים מכוניות פשוטות שבהן כל צירוף אותיות וכו' משעמם ומעניין תתחת

פורסם
ואני יודע חד משמעית שכאן בבריטניה זה לא כך. גם מי שלא קורא פיסטוןהדס יודע מה זה tdi יודע מה זה קוואטרו, כמו שהוא יודע איך להפעיל אייפאד.

אז מאיפה מגיעה החוסר ההבנה הזה שעליו אני מדבר?

דוגמא:

אמא שלי גדלה ברוסיה, מדינה בה כל בן אדם שני יודע לתקן את האוטו ולבד בבית ורמת ההבנה המוטורית אצל כלל הציבור יחסית מאוד גבוהה.

אח שלה (דוד שלי) שגדל יחד איתה די מבין במכוניות וכשייתי ילד למדתי ממנו הרבה.

גם בן דוד שלי, "חולה מכוניות" יותר ממני אפילו.

יצא שכולם היום גרים במדינות שונות.

אמא עדיין לא יודעת מה זה TDI ומה זה QUATTRO. זה לא קשור לתרבות. זה פשוט לא מעניין אותה ולא חלק מתחומי העניין שלה.

פורסם

בפורום שרברבים שואלים איך אנשים לא יודעים כמה צול הצנרת שלהם ובפורום צפרים שואלים איך אנשים לא יודעים מתי מגיע הנחליאלי.

האם פותח השרשור יודע מה מידת הצנרת שלו, מתי מגיע הנחליאלי,למה הים כחול,כמה כרומוזומים יש לכריש,האם רוח זה זכר או נקבה,מתי להשקות קקטוס,מסי או רונאלדו והאם יש חיים אחרי המוות?

אם התשובה לאחד מהם היא לא, האם זה מפריע לך לחיות את חייך בשלווה ?

פורסם

כתום - לא כל אחד צריך לדעת הכל. אבל צריך לדעת אתמי לשאול ומה השאלה הרלוונטית. נהג צריך לדעת שהרכב צורך דלק ושצריך לקנות את הדלק הנכון.

אז אם אינך יודע מתי מגיעות הסנוניות, אבל צריך לעזור לילד\נכד שלך להכין שיעורי בית ב"טבע" - תדע לשאול את הצפר או להכנס לפורום צפרים. וכאשר אתה שוכר רכב אתה צריך לשאול איך מדליקים פנסים, כיצד לתפעל את בלם העזר (הידוע במקומותינו כ"אמברקס") ואיזה דלק המכונית שותה.

• תוכן חדש...