Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת מאזדה CX5 החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיובי: כסאות עור (רק אם הם בצבע בהיר אחרת לוהט) + כסא נהג חשמלי (רק אם יש זכרונות אחרת זה מיותר), כבר בגירסת הבסיס.

שלילי: העדר מערכות בטיחות אקטיביות מלבד בלימה אוטונומית בגירסת הבסיס. אין וייז וכנראה אין שיקוף לסלולר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהתאם למפרט הטכני של הרכב - "אביזרים ומערכות"

בכל הרכבים מותקנת מערכת Mobileye (התקנה מקומית).

במקרה בו קיימת מערכת בטיחות מקורית ברכב המוטמעת גם במערכת ה- Mobileye,

המערכת הפעילה הינה המערכת המקורית.

פורסם

קיימת גם האופציה לריפודי המושבים בד שחור או בז׳

אך עם כיוונון הכיסאות הוא ידני (לא חשמלי).

8 מצבים לכיסא הנהג ו- 6 מצבים לכיסא הנוסע הקדמי.

פורסם

אני מאוכזב מזה שאין יותר מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות, לפחות כמו שיש ב 3 (בגרסאת הבסיס של ה CX5). למה צריך מובילאי?

בנוסף, אם אין תמיה ב AA או ב Apple Car Play, זה אכזבה נוספת.

פורסם

משהו שלא ברור לי,למה להתקין צפצפה (Mobileye) יחד עם מערכות מקוריות ולבטל חלק מההתראות שלה?

למה זה טוב הקומבינה על גבי קומבינה הזאת,מתי זה יגמר?

פורסם
משהו שלא ברור לי,למה להתקין צפצפה (Mobileye) יחד עם מערכות מקוריות ולבטל חלק מההתראות שלה?

למה זה טוב הקומבינה על גבי קומבינה הזאת,מתי זה יגמר?

אצל חלק מהיבואנים זה נגמר, בהונדה סיוויק החדשה תקבל מדגם הבסיס את כמעט כל מערכות הבטיחות שהיצרן מציע (למעט BLIS) אבל אני זוכר שהרבה חבר׳ה פה התלוננו על העובדה שמקבלים מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית.

אי אפשר לאכול את כל העולם.

אם האינטגרציה של המערכת (mobileye) הייתה שקופה למשתמש ברכב ועובדת בצורה טובה הייתי יכול להבין את זה, או שהיו נותנים אופציה ללקוח לוותר על המערכת, אבל ברוב המקרים אתה חייב לרכוש את הרכב עם הדבר הנורא הזה.

פורסם
אני מאוכזב מזה שאין יותר מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות, לפחות כמו שיש ב 3 (בגרסאת הבסיס של ה CX5). למה צריך מובילאי?

בנוסף, אם אין תמיה ב AA או ב Apple Car Play, זה אכזבה נוספת.

מאזדה הודיעו שיעדכנו אנדרואיד אוטו וקאר פליי לדגמים שלהם, גם רטרואקטיבית

http://www.androidpolice.com/2017/03/13/mazda-gearing-add-android-auto-carplay-vehicle-lineup/

אז זה תלוי ביבואן כנראה

פורסם
אצל חלק מהיבואנים זה נגמר, בהונדה סיוויק החדשה תקבל מדגם הבסיס את כמעט כל מערכות הבטיחות שהיצרן מציע (למעט BLIS) אבל אני זוכר שהרבה חבר׳ה פה התלוננו על העובדה שמקבלים מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית.

אי אפשר לאכול את כל העולם.

אם האינטגרציה של המערכת (mobileye) הייתה שקופה למשתמש ברכב ועובדת בצורה טובה הייתי יכול להבין את זה, או שהיו נותנים אופציה ללקוח לוותר על המערכת, אבל ברוב המקרים אתה חייב לרכוש את הרכב עם הדבר הנורא הזה.

מכיר מקרוב את הצרה הזאת של ההתקנות המקומיות,מערכת שהותקנה ברכב חדש שהורי רכשו בשנת 2013 (למרות שהתנגדתי) וכל פעם שנהגתי ברכש השתגעתי מהקרקושים הלכה לעולמה בשעה טובה ואותה החליפה מערכת חליפית שלשמחתי הותקנה במקצועיות מול העיניים שלי ומאז שקט באוטו.

בנוגע למובילאיי,פשוט חבל,במקום לייבא רכבים עם מערכות מקוריות מתקינים את הדבר הזה מתקינים עם ידיים עקומות,ביום שיש כבר ביטלתי רכישה של רכב חדש שלובינסקי לא היו מוכנים לוותר על ההתקנה של השיקוץ הזה.

לא מבקש מתנות,לא מבקש הנחות סה"כ רוצה את הרכב כפי שיצא מהמפעל ללא שום מגע של מתקין מקומי.

פורסם

מכיוון שעד עכשיו נהגתי, רק עכשיו יש לי כמה דקות לענות על השאלות שלכם בנוגע לרכב.

תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קארפליי לא זמינה כרגע.

CX9 צפוי להגיע בסוף 2018.

מערכות הבטיחות האקטיבית כמו שהבנתם עובדות בשיתוף פעולה עם מובילאיי, כאשר המערכות שקיימות ברכב מבוטלות במובילאיי.

ווייז יוצע כאופציה, אבל ללא התממשקות לתצוגה העילית שעובדת עם מערכת הניווט המקורית (iGo). מחיר עדיין אין.

דגם דיזל לא יגיע, גם לא "אם יבטיחו לקנות 500 יחידות" פשוט כי הדגם לא מגיע לשוק שלנו.

כנ"ל לגבי דגם שבעה המושבים. לפחות כרגע.

לגבי הרכב בנסיעה:

אין ספק שמדובר בקפיצת מדרגה משמעותית מאוד בכל הנוגע לאיכות החומרים וה-NVH. הוא משמעותית יותר נוח ושקט מהדגם היוצא, וגם במהירויות פליליות להחריד נשאר שקט בצורה מפליאה. לפי לכאורה מקורות זרים לכאורה כמובן וכאלה.

איכות החומרים משובחת, מקבילה לזו של ה-6 ולגמרי מסתכלת בעיניים למכוניות "פרימיום".

מרווח במושב האחורי ונפח ת"א מטען עדיין לא יצא לנו לבדוק. בנסיעה הבאה נעשה את זה.

מבחינת מנועים ותיבות הילוכים, אין הבדל, לפחות לא כזה שהצלחנו להרגיש. ה-2.0 עדיין מרגיש קצת עייף וגמלוני והכתיבה עדיין עובדת מעולה - מעבירה מהר וחלק.

ההתנהגות שופרה ביחס לדגם הקודם. ההגה קצת יותר מתקשר וזוויות הגלגול מעט יותר נשלטות, אבל עדיין - כמו הדגם הקודם, המאזדה הזו היא הכי פחות מאזדה מבין הדגמים. פחות קשיחה ובהתאם גם פחות מתנהגת. זה לא נורא, אבל זה גם לא ממש זום-זום.

עוד שאלות?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
מכיר מקרוב את הצרה הזאת של ההתקנות המקומיות,מערכת שהותקנה ברכב חדש שהורי רכשו בשנת 2013 (למרות שהתנגדתי) וכל פעם שנהגתי ברכש השתגעתי מהקרקושים הלכה לעולמה בשעה טובה ואותה החליפה מערכת חליפית שלשמחתי הותקנה במקצועיות מול העיניים שלי ומאז שקט באוטו.

בנוגע למובילאיי,פשוט חבל,במקום לייבא רכבים עם מערכות מקוריות מתקינים את הדבר הזה מתקינים עם ידיים עקומות,ביום שיש כבר ביטלתי רכישה של רכב חדש שלובינסקי לא היו מוכנים לוותר על ההתקנה של השיקוץ הזה.

לא מבקש מתנות,לא מבקש הנחות סה"כ רוצה את הרכב כפי שיצא מהמפעל ללא שום מגע של מתקין מקומי.

מסכים איתך לגמרי.

הבעיה נובעת לדעתי מהעובדה שהיבואנים התרגלו לעבוד עם מתקינים מקומיים וצרכו מהם שירותים במשך המון שנים, כמובן שבשוק שלנו תמיד יהיה ביקוש לקודנים ומיגון מסוגים שונים אבל על דברים כמו אביזרי נוחות ובטיחות אפשר לחסוך התקנה מקומית, כמו שהרבה חברות כבר מתקינות חיישני חניה מקוריים במפעל.

לדעתי הסיבה היא לחץ שמגיע מבעלי אינטרסים בחברות שמתקינות בארץ, הם מרוויחים מזה המון כסף וכמובן שלא ירצו לפגוע ברווחים, בטח שלא בצורה משמעותית.

בנוסף גם חברת mobileye דוחפת מאוד חזק את המוצר שלה ולדעתי גם ברמה שהיא לא מרוויחה כמעט עליו, העיקר שיותקן בכל רכב אפשרי.

פורסם

איך המרווח במושב הנהג למי שגבוה? אני 1.92 והייתי קרוב מדי להגה ולא היה לי מספיק מקום לרגליים, בנוסף המושב לא עולה מספיק (בעיה לא ספציפית במאזדה) ולא הולך מספיק אחורה (בעיה ספציפית) כך שכדי לנהוג הורדתי את המשענת הרבה אחורה. לצורך השוואה במאזדה 3 הרגשתי הרבה יותר נוח ומרווח.

פורסם

מאוד מאכזב לקרוא שמנוע ה 2.5 מגיע רק בגרסת פרימיום, 215k ₪

הנוכחי היה גם בגרסת אקזקיוטיב ב 187k 4x4

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם
איך המרווח במושב הנהג למי שגבוה? אני 1.92 והייתי קרוב מדי להגה ולא היה לי מספיק מקום לרגליים, בנוסף המושב לא עולה מספיק (בעיה לא ספציפית במאזדה) ולא הולך מספיק אחורה (בעיה ספציפית) כך שכדי לנהוג הורדתי את המשענת הרבה אחורה. לצורך השוואה במאזדה 3 הרגשתי הרבה יותר נוח ומרווח.

אני אמנם לא 1.92, אפילו לא 1.90, אבל המושב זז הרבה מאוד אחורה ונראה שיש מספיק מרווח לרגליים. במרווח הראש המצב פחות טוב ויש סיכוי שיהיה לך קצת צפוף. גם מבחינת כיוון גובה, המושב מציע הרבה טווח, אבל אני לא יודע להגיד כמה ביחס לדגם הקודם, לי היה מספיק מקום בשניהם (:

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

שאלה, מתי זמני האספקה?

המחיר סביר ביחס למתחרים ולמוניטין.

לדוגמה, ברמת האבזור הבסיסית (167K) הוא מקביל בערך ל-3008 פרימיום שעולה 175K ש"ח.

עם כל הכבוד ל-3008, קצת קשה לשלם עליה את אותו המחיר שעולה CX5 חדשה, קל וחומר כשהיא עוד יקרה יותר..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...