Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני מעוניין לרכוש אוקטביה 2017 מהדגם החדש ומתלבט בין מנוע 1.0 ל-1.4 ליטר.

אני מחפש רכב משפחתי כאשר בגדול, אנחנו נוסעים בתוואי עירוני או בינעירוני נוח, ומידי פעם עושים גיחות לטיולים ארוכים יותר. (בין 10K ל-15K ק"מ בשנה). מבחני רכב ברשת מהללים את המנוע 1.0 החדש הקטן וחלק אף מכתירים את הדגם כ"מלכת המשפחתיות".

אשמח לשמוע מה דעתכם באופן כללי ובפרט:

- אמינות/עמידות לאורך זמן? (זה הדגם הראשון בנפח כזה אז אין לו עדיין "היסטוריה")

- 3 צילינדרים לעומת 4, מה המשמעויות? (מבחני הרכב טוענים שאין רעידות...)

- האם סוג מנוע זה משפיע על ירידת הערך של הרכב?

- במקרה של תקלה במנוע עצמו - האם באחריות של צ'מפיון נותנים מענה הולם? מחליפים לגמרי?

תודה מראש!

פורסם

מנוע הליטר הגיע ארצה באיביזה בספטמבר 2015 ואחריו הופיע בקאדי במרץ 16' ככה שזה מה שאתה יכול להסתמך עליו כרגע, אישית לא שמעתי על תקלות בו, וגם אם נתייחס למנוע שהוא החליף ה1.2 TSI , הבעיות בו נפתרו דיי בתחילת דרכו ולאחר מכן לא היה משהו מיוחד.

פורסם

יש לחבר לעבודה איביזה 1.0 כרכב חברה, מבסוט ממש מהביצועים והרכב והספיק לעשות עליה כבר בפחות משנה וחצי 50 וקצת אלף קילומטר,

פעמים קפצה לו נורת חוסר שמן מנוע והיה נדרש למלא שמן בין הטיפולים.

מצד שני רכב חברה שעובד קשה ולא חושב שניתן לייצג מזה משהו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ההבדל בין 1.0 ל 1.4 בעיקר בכוח המנוע. הראשון מקביל למנוע 1.6 אטמוספרי והשני למנוע 2.0 אטמוספרי של פעם (פחות או יותר לשם המחשה). אם אתה אוהב מנוע חזק יותר לך על ה 1.4. אם אתה נהג משפחתומטית ממוצע, כנראה שה 1.0 יספיק לך

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

שנתיים מלאות + שנה של רצון טוב (בתנאי שאתה מטפל במוסכי רשת היבואן)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ההבדל בין 1.0 ל 1.4 בעיקר בכוח המנוע. הראשון מקביל למנוע 1.6 אטמוספרי והשני למנוע 2.0 אטמוספרי של פעם (פחות או יותר לשם המחשה). אם אתה אוהב מנוע חזק יותר לך על ה 1.4. אם אתה נהג משפחתומטית ממוצע, כנראה שה 1.0 יספיק לך

לא מסכים. על הנייר זה אולי נכון. בפועל ה1.0 מרגישה זריזה וחזקה ממנוע 1.6 אטמוספרי ממוצע, וה1.4 משמעותית ממנוע 2.0.

פורסם

מהיכרות עם ה 1.4, הוא חזק משמעותי ממנוע 2 ליטר ממוצע. אני ממליץ על מנוע 1.4 עבור הסקודה, עם מרכב גדול יחסית. זה יאפשר רזרבות כוח כשצריך....מאמין שגם לטווח הארוך יעזור בכך שהמנוע פחות יתאמץ ממנוע 1 ליטר....

פורסם

למרות שלאוקטביה מרכב "גדול" היא אחת המשפחתיות הקלות ביותר - גרסת ה-1.0 ליטר שוקלת פחות מ-1200 ק"ג - כך שהביצועים שלה אמורים בהחלט להיות מספקים עבור רב הנהגים המשפחתיים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אין מנוע 1.6 אטמוספרי מהסגמנט שמתקרב לביצועים של ה1.0TSI, מבחינת זריזות של רכב יש מצב שהוא גם זריז ממנועי 2000 סמ"ק

ה1.4TSI זה כבר סיפור אחר

פורסם

אין כל כך מה להשוות בין מנועי טורבו לאטמוספריים, אלא יותר בין טורבו לטורבו. מנוע 1.0tsi הוא מנוע חדש יחסית. אני השוואתי אותו למנוע 1.2tsi שיש באותו שלי. המסכנות מניסיון שלי:

א. 1.2tsi - עולה את העליות של ירושלים הרבה יותר קליל מאשר, למשל, מנוע 1.8 אטמוספרי של הונדה סיוויק 2009. בנסיעה איטית בתוך העיר אין כל כך הבדל מבחינת הרגשה.

ב. מנוע 1.0tsi (אף על פי שהוא 1.0), לפחות לא נופל ממנוע 1.2tsi. לא יודע מה הסיפור, אבל זה פשוט כך.

ג. מנוע 1.4tsi קיים בשני גרסאות - הישן עם 125 כ״ס, והחדש עם 150 כ״ס. ההבדל בין 1.4 הישן ל1.2 לא כל כך משמעותי. יש הבדל, אבל לדעתי לא מצדיק את ההבדל של המחיר.

מנוע 1.4 חדש, לצערי, עדיין לא יצא לי לנסות.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תוכן חדש...