Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן, לא הייתה דרך אחרת לגלגל אותו, הוא היה תקוע

בגלל זה זה ישב 15 שנה .

יש סיכוי שתחילת הפילם שהיה מגולגל בתוך עצמו נשאר ורק הסוף נדפק ?

אפשר לפתוח אותו רק בחדר חשוך שמיועד לפיתוח.

מה שעשית זה חשפת אותו לאור - כלומר צילמת.

כמו כן יש סבירות גבוהה שהוא גם לא היה שמיש כי אאלט גם לפילים היותר חדישים היה אורך חיים של כמה שנים בודדות ולא 15 וכבר קרה לי לא פעם שכנראה והשתמשתי באחד ישן ששכב כמה שנים במגירה ולא יצא ממנו כלום

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מתעלק -

יש ברשותי פילם כזה כמו שתואר מוקדם יותר (אם הבנתי נכון), עם שתי קסטות וגשר ביניהן. נראה בערך ככה:

220px-Pocketfilm.jpg

לקחתי אותו לחנות צילום די ותיקה ומוערכת בירושלים, והם אמרו שכבר מזמן אין להם את המכונה המשמשת לפתח סרט כזה והם גם לא מכירים מישהו שיש לו.

האם מישהו כאן בפורום מכיר חנות או איזשהו גורם שיכול להיות שנשארה לו המכונה הנ״ל? הסרט די ישן ויש סיכוי שנמצאות עליו תמונות מאוד יקרות ערך (רגשי כמובן) של אנשים שכבר אינם עמנו.

פורסם

מלכישוע,

זהו פילם של מצלמת "פוקט". מצלמות דקות שהיו פעם.

בעקרון ניתן לפתח אותו באותה מכונה שמפתחת פילם צבעוני רגיל.

רק אל תצפה לתמונות טובות. הפילם הזה גם כשהיה חדש היה באיכות נמוכה ואחרי כ"כ הרבה שנים, ספק רב אם יצאו ממנו תמונות בכלל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

סרט של אינסטמטיק. צריך להיות בן אי אילו עשורים.

לדעתי כל מי שיודע לפתח סרט צבעוני יוכל לפתח את הסרט (מצויין עליו process C-41?). השאלה היא מי יודע לתוח את הקסטה בחדר\שק חושך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לי שיש סרט בתוך מצלמה ששימשה אותי לאחרוה לפני כ-8 שנים. אפילו לא זוכר איפה צילמתי (כנראה בגרמיה). לא חשבתי לחפש מי שיפתח אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בלי קשר לנזק שעשית בפתיחה, יש סיכוי סביר שהפילם הלך אחרי 15 שנה.

ממש לא!

פיתחתי לא מזמן סרט שפג תוקף ב 1967 ועדיין יצאו תמונות.

פורסם

זהו פילם של מצלמת "פוקט". מצלמות דקות שהיו פעם.

בעקרון ניתן לפתח אותו באותה מכונה שמפתחת פילם צבעוני רגיל.

זה לא מה שנאמר לי בחנות. הם טוענים שמדובר במכונה אחרת. פילם רגיל הם יכולים לפתח.

רק אל תצפה לתמונות טובות. הפילם הזה גם כשהיה חדש היה באיכות נמוכה ואחרי כ"כ הרבה שנים, ספק רב אם יצאו ממנו תמונות בכלל.

מוכן לגרוע מכל, אבל מקווה לטוב :-)

סרט של אינסטמטיק. צריך להיות בן אי אילו עשורים.

לדעתי כל מי שיודע לפתח סרט צבעוני יוכל לפתח את הסרט (מצויין עליו process C-41?). השאלה היא מי יודע לתוח את הקסטה בחדר\שק חושך.

אכן פרוסס סי-41. הסרט אגב מתוצרת קודאק.

תעשה טלפון ל"פנדה מעבדות" או "הפוטו" ותשאל אם הם יכולים לפתח סרט כזה.

אני אנסה, תודה!

פורסם (נערך)
זה לא מה שנאמר לי בחנות. הם טוענים שמדובר במכונה אחרת. פילם רגיל הם יכולים לפתח.

עבדתי בחנות כזו כשפילמים כאלו היו נפוצים.

הם עוברים אותו פיתוח של פילם צבעוני רגיל, C41.

כנראה העובדים בחנות הזו לא נתקלו בפילם מהסוג הזה, שלא ממש נפוץ ב20 שנים האחרונות.

כמו שכתב ספריאל, את הקסטה צריך לשבור בתא חושך ולהכניס את הפילם לקסטה רב פעמית. לא יודע אם עוד מחזיקים כאלו קסטות.

אני אומר לך שוב, הסיכוי שיצא משהו מהפילם הזה קלוש ביותר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

^ שוב, הבנתי לגבי הסיכוי, אבל למה לא לנסות?

לגבי הפיתוח - כן משתמשים במכונה אחרת, לא? מכיוון שהפילם בגודל וצורה אחרים.

פורסם

תא חושך יכול להיות גם סתם שמיכה אטומה... לא סיפור, יצא לי לחלץ לא מעט סרטים קרועים הודות למנגנון הדפוק של הזנית.

כל עוד זה c-41, כל מכונה אוטומטית מסוגלת לפתח, הקושי היחיד הוא בתפיסה הפיזית של הסרט. חפש עד שתמצא חנות מתאימה, עדיף בעל בית בעל חזות מבוגרת :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מתעלק -

יש ברשותי פילם כזה כמו שתואר מוקדם יותר (אם הבנתי נכון), עם שתי קסטות וגשר ביניהן. נראה בערך ככה:

[ATTACH=CONFIG]488638[/ATTACH]

לקחתי אותו לחנות צילום די ותיקה ומוערכת בירושלים, והם אמרו שכבר מזמן אין להם את המכונה המשמשת לפתח סרט כזה והם גם לא מכירים מישהו שיש לו.

האם מישהו כאן בפורום מכיר חנות או איזשהו גורם שיכול להיות שנשארה לו המכונה הנ״ל? הסרט די ישן ויש סיכוי שנמצאות עליו תמונות מאוד יקרות ערך (רגשי כמובן) של אנשים שכבר אינם עמנו.

תמצא איפה יש בצלאלניקים היפסטרים- בטח הם יודעים מי מתעסק עם מצלמות פילם מוזרות כמו lomo ויכול לפתח פילם כזה.

• תוכן חדש...