Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש סיכוי.

אבל לא הבנתי אותך; פתחת את גוף המצלמה כשהפילם לא מגולגל, ורק אז סובבת אותו לתוך עצמו? אם כן, 15 שנה זה לא מה שישנה כל כך...

פורסם

כן, לא הייתה דרך אחרת לגלגל אותו, הוא היה תקוע

בגלל זה זה ישב 15 שנה .

יש סיכוי שתחילת הפילם שהיה מגולגל בתוך עצמו נשאר ורק הסוף נדפק ?

פורסם

בדרך כלל הקטע החשוף הוא זה שבחוץ. לכן פותחים מצלמה רק בתוך שק חושך.

יש מצלמות מעטות בהן גוללים את הסרט החוצה ומחזירים לתוך הקסטה לאחר חשיפה, להבנתי לא זה המקרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפילם היה בתוך קסטה (מחסנית) או לא?

אני מתכוון לזה:film.jpg

אם היה בתוך הקסטה, יש אולי סיכוי. אם הוצאת אותו מחוץ לקסטה ואז גלגלת חזרה הוא נחשף לאור, אתה יכול לזרוק אותו.

פורסם

^

מה שבוקי וספריאל אמרו.

בכל אופן, מה שנחשף לאור בזמן פתיחת גוף המצלמה "הלך", לא משנה כמה מהר גילגלת אותו פנימה. השאלה כמה פריימים היו בתוך גליל הפילם בזמן פתיחת גוף המצלמה- תחליט אם שווה לך לגשת לפיתוח (אני הייתי עושה את זה בכל מקרה, רק לשם הסקרנות).

פורסם
בדרך כלל הקטע החשוף הוא זה שבחוץ. לכן פותחים מצלמה רק בתוך שק חושך.

יש מצלמות מעטות בהן גוללים את הסרט החוצה ומחזירים לתוך הקסטה לאחר חשיפה

בכל מצלמה שאני מכיר אחרי שצילמנו 36 או 24 תמונות, מחזירים את הפילם חזרה לקסטה, זה יכול להיות ידני ויכול להיות ממונע. ואז פותחים את גוף המצלמה באור יום רגיל, מוציאם קסטה ושמים חדשה.

פורסם

לא דייקתי בניסוח.

מה שבוקי כותב נכון במצב תקין.

כוונתי היתה במצב שבו לא ניתן לגלול את הסרט חזרה לקסטה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אסביר מחדש

יש קופסה של הפילם ויש את המוט בצד השני שעליו הוא רץ עד הסוף

פתחתי את הדלת (נחשף לאור הסוף של הפילם, ההתחלה מגולגלת על המוט השני) וראיתי שעכשיו אני יכול להחזיר את זה חזרה, סגרתי חזרה את המכסה וגילגלתי חזרה, ואז הוצאתי את הפילם.

אם אני מבין מדבריכם הסוף שנחשף לאור הלך, ההתחלה/אמצע/לקראת הסוף אמור להשמר היות והוא היה מגולגל בתוך עצמו, הבנתי נכון ?

פורסם

יכול להיות שתמונות בתחילת הפילם שהיו בכריכות היותר פנימיות לא נחשפו ועוד ניתן יהיה לראות בהן משהו. מניח שנחשפו חלקית בשוליים, ושוליים יצאו לבנות בנגטיב ושחורות בהדפסה. זה תלוי גם אם עשית את זה בחוץ באור שמש או בבית במקום ללא הרבה תאורה.

תשובה וודאית רק אחרי פיתוח.

פורסם

במרבית המלצמות הקטע שמחוץ לקסטה הוא זה שנחשף, זה שעליו נמצאות התמונות. בתוך הקסטה נמצא סרט גולמי.

לפי התאור שלך הקטע שמחוץ לקסטה נחשף לאור עם פתיחת המצלמה, קטע זה "שרוף" וקרוב לודאי שלאחר פיתוח יהיה כולו שחור. אבל אולי משהו ניצל.

קרוב לודאי שפיתוח הסרט לא יעלה יותר מדי כסף. אם יהיו שם תמונות שלא נשרפו תוכל להדפיסן.

פורסם

כנראה שהכול שרוף, אבל כמה כבר עולה פיתוח, שווה לנסות.

בלא מעט מצלמות פילם ממונעות, הן slr והן קומפקטיות, הייתה נהוגה גלילה אוטומטית של כל הסרט עם הכנסה של פילם חדש, כך שבמקרה של פתיחה בטעות, מה שצולם כבר היה שמור בתוך הקסטה. זה היה ככה גם בקומפקטית אוטומטית של אולימפוס וגם ב-slr הפשוטה של קאנון שהיו ברשותי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני זוכר עוד שיטה, הרבה לפני המצלמות הממומעות.

זה נקרא rapid system.

במצלמות כאלו היו שתי קסטות זהות בשני הצדדים.

הפילם פשוט עובר מקסטה אחת לשניה, בסיום הפילם לא צריך להריץ אותו אחורה אלא רק לפתוח את המצלמה, להוציא קסטה עם הפילם המצולם מהצד ה"מקבל" ואת הקסטה שהייתה בצד ה"מספק" וכעת היא ריקה, להעביר לצד ה"מקבל". בצד המספק להכניס קסטה עם פילם חדש.

אם פותחים את המצלמה בכל שלב, שום דבר לא נשרף למעט פריים שנמצא מול הצמצם ועוד כחצי פריים בכל צד, מה שמחוץ לקסטות.

לא יודע למה אבל מנגנון כזה לא צבר פופולריות.

פורסם

אולי בגלל שזה דרש קסטות מיוחדות. סרט צילום סטנדרטי מחובר בקצה לקסטה, ולא מאפשר את התהליך שאתה מתאר בלי לקצוץ אותו :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...