Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסנתר חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נגנתי כשנה וחצי והפסקתי. (MOON LIGHT SONATA 1+2 ו- FUR ELISE) הן היצירות הכי "מורכבות" שאני מצליח לנגן.

לאחרונה, חזר שוב החשק לנגן.

בבית יש פסנתר רוסי בשם "אוקטובר האדום" שכעת הוא לא מכוון.

אני מעוניין לנגן גם בשעות הלילה, ולכן האפשרות הזו כרגע עדיפה עבורי.

חשוב לי בעיקר הטאץ' וגם הצליל שיהיה עמוק ונעים ויזכיר פסנתר אקוסטי. לגבי התקציב, אם יש משהו סביר עד 5000-6000 ש"ח, אם לא אני מוכן לחרוג במעט.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בבית יש פסנתר רוסי בשם "אוקטובר האדום" שכעת הוא לא מכוון.

!

לא יודע על איזה פסנתר להמליץ לך (אני יודע לנגן רק על פסנתר בבית בושת ועל עצבים), אבל יותר מסקרן אותי איך הדבר הזה הגיע לביתך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

נשאלת השאלה האם אתה מעוניין בפסנתר רהיט שמציע עיצוב ומראה שמזכיר מאד פסנתר אמיתי או פסנתר נייד שיכול לתת לך גם כן את כל מה שאתה מבקש מבחינת הסאונד והמגע, אך ללא עיצוב מיוחד. בכלי נגינה, כמו בכל דבר, על עיצוב משלמים לא מעט, ומי שמוכן להתפשר בסעיף הזה יוכל להנות מכלים איכותיים במחירים נמוכים יותר.

פסנתרי רהיט עם סאונד סביר מתחילים באיזור ה-7k בערך.

לפני חודש הייתי בכלי זמר ונגנתי שם על פסנתר חשמלי רהיט של CASIO מדגם CELVIANO AP 460, הוא נמכר באיזור ה-5k, שזה גם בערך המחיר שלו בחו"ל, הוא מציע סאונד סביר. הפסנתרים החשמליים של YAMAHA נמכרים בארץ במחיר גבוה יותר משמעותית מהמחירים בחו"ל.

אם אתה הולך לכיוון של פסנתר חשמלי נייד, כאן כבר המחירים הרבה יותר נמוכים, פסנתרים חשמליים עם סאונד סביר אפשר למצוא החל מ-2500 שקלים בערך.

קח בחשבון שלמרות שיש לך פסנתר רוסי עלוב, הטאץ' והסאונד שיש לו הם עדיין של פסנתר אמיתי, ואף פסנתר חשמלי כיום לא מסוגל לחקות באופן מושלם את הטאץ' הזה. אף פסנתר חשמלי לא יתן לך סאונד חי וטאץ' של פסנתר אמיתי.

אפשרות נוספת: לקנות מקלדת שליטה ללא דגימות סאונד מובנות עם 8 אוקטבות, ובנוסף עם טאץ' כמה שיותר ריאליסטי, ולנגן באמצעות VST. היתרונות יגולמו במחיר נמוך יותר ובאפשרות לנגן עם דגימות הסאונד הטובות ביותר שקיימות כיום, החסרון העיקרי הוא שצריך להשתמש במחשב בשביל לנגן, ובנוסף גם אם אתה לא מתכוון לנגן עם אוזניות, צריך הגברה איכותית בכדי לקבל סאונד איכותי.

אני מנגן כרגע על פסנתר חשמלי לאחר שמכרתי פסנתר אקוסטי מדהים שהיה לי בעקבות תלונות מהשכנים על נגינה בלילה (הזמן העיקרי שבו אני יכול לנגן), בשלב הזה אני חושב שוב פעם לרכוש פסנתר אקוסטי עם מנגנון SILENT המאפשר נגינה רגילה על פסנתר אקוסטי ובלחיצת כפתור הפיכה של הפסנתר האקוסטי לפסנתר חשמלי לכל דבר, מה שמאפשר לחבר אוזניות ולנגן בלילה כאוות נפשך ללא תלונות משכנים נרגנים. דרך אגב, את המנגנון הזה אתה יכול להתקין על כל פסנתר אקוסטי בעלות לא גבוהה.

מקווה שעזרתי...

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)

תודה על התגובה.

אני מעדיף פסנתר שלא יתפוס יותר מדי מקום, ושיהיה קל להעביר אותו כאשר אעבור דירה.

עיצוב כרהיט לא חשוב לי, יותר חשובה לי הפרקטיות... (תמורה הכי גבוהה למחיר)

אני מעדיף לא להיות תלוי במחשב...

מה דעתך על פסנתרים של ROLAND/KUREZWILL?

לא יודע על איזה פסנתר להמליץ לך (אני יודע לנגן רק על פסנתר בבית בושת ועל עצבים), אבל יותר מסקרן אותי איך הדבר הזה הגיע לביתך.

הוריי קנו אותו שהייתי קטן לאחיותיי...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בפסנתרים ניידים יצא לי לנגן רק על פסנתרים של יאמה ו-CASIO, התרשמתי יותר מהטאץ' והסאונד של פסנתרי יאמה. (הייתי בכלי זמר, זה מה שיש להם.)

אין מנוס מללכת לחנות ולחוות את הסאונד והפיל של כל אחד מהם, אני הלכתי לחנות ובלי להתבייש, התיישבתי ונגנתי על כל פסנתר בתקציב שלי במשך חצי שעה לפחות עד שהגעתי למסקנה. אל תמהר להגיע למסקנה, אתה בוחר כלי נגינה שילווה אותך במשך תקופה מאד ארוכה. קח בחשבון שבמוזיקה, יותר מכל דבר אחר, מה שנחשב בשביל נגן מסויים יתרון, עשוי להיחשב בשבילך לחיסרון ולהפך.

מה שלא יהיה, תרכוש פסנתר חשמלי ממותג ידוע ואמין (יאמה, רולנד, קורג, קורצוויל, קסיו וכו'), ואל תתפשר על כלים ממותגים סיניים עם סאונד של אורגן צעצוע שלא יעוררו בך חשק לנגן. נמכרים בזול יחסית אך לא שווים כלום, לצערי המון אנשים מתפתים לרכוש אותם בגלל המחיר ולאחר מכן לא מתמידים בנגינה כי אף אחד לא ירצה לנגן על כלי שנשמע כמו צעצוע לתינוק.

פורסם

היום הלכתי לראות פסנתרים של ימאהה, מבחינת צליל הם היו בסדר אבל ממש לא אהבתי את הטאץ'. תחושה מוזרה, או שאני לא רגיל וכבר רגיל לפסנתר הרוסי הישן.

פורסם

לאמא של אשתי (מורה לפסנתר) יש Clavinova ישן של ימאהה שמתפקד מצויין וקניתי לאשתי לפני כשנה Clavinova חדש.

בדגמים היותר חדשים הם עשו את המגע לא רחוק מהאמיתי וזה כולל גם את התחושה במגע של החומר וגם התגובה ללחיצה.

פורסם (נערך)

אי אפשר גם וגם?

היום הלכתי לראות פסנתרים של ימאהה, מבחינת צליל הם היו בסדר אבל ממש לא אהבתי את הטאץ'. תחושה מוזרה, או שאני לא רגיל וכבר רגיל לפסנתר הרוסי הישן.

לאף פסנתר חשמלי, גם לא ליקר ביותר, אין מגע של פסנתר אקוסטי. זה אחד החסרונות המשמעותיים ביותר בפסנתרים חשמליים. במידה ותעבור לפסנתר חשמלי, יקח לך כמה ימים להתרגל ולאחר מכן תוכל לנגן עליו ללא בעיה. תנסה לנגן על פסנתרים חשמליים של חברות אחרות, לכל חברה יש טאץ' מעט שונה, יתכן שאתה תעדיף חברה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

יש סנובים ויש בורים. לא סותר.

אני חושב שההבדל נעוץ במטרה. אם המטרה היא שיהיה בבית כלי עם מקלדת שמטרתו להפיק צליל, אין סיבה להינעל על פסנתר אמיתי.

אבל אם המטרה היא שיהיה בבית כלי ללימוד נגינה פסנתרנית, על מנת להיות מסוגל בעתיד לנגן כמו שצריך על הכלי ששמו פסנתר - אזי דרוש פסנתר.

מה שרבים לא מבינים הוא שבמידה והמטרה היא האופציה השנייה, בחירה בכלי שאיננו פסנתר מונעת מראש כל אפשרות להפוך לפסנתרן, משום שאין מדובר באותו כלי ולא ניתן לפתח את אותם שרירים ואותם קשרים עצביים על מקלדת חשמלית.

אפשר ללמוד נהיגת מירוץ על סימולטור, שיהיה מצדי הסימולטור של פרארי בפורמולה 1, אבל זה יכשיר אותך רק עד גבול מסוים ואם המטרה היא ללמוד לנהוג בחיים האמיתיים, יש צורך במכונית אמיתית עם מסלול אמיתי וכוחות ג'י אמיתיים.

וכמו בסימולטורים, סימולטור טוב עולה יותר ממכונית ספורט מעולה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

לטובת מי שיתקל בשרשור בעתיד - אני בעד פסנתרים חשמליים (והיה על זה עוד שרשור שהגבתי בו), יש לי יאמהה clavinova 575 שאני מאוד אוהב

לכל פסנתר צריך להתרגל, גם בין שני פסנתרים מכאנים לא עוברים מיד ודרושה הסתגלות לטאץ החדש, אין לי שום בעיה להתרגל לכל פסנתר אחר למרות הרמיזות בשרשור שמי שמנגן על חשמלי יתקשה לעבור למכאני.

ולגבי השאלה מעלי, האם הלכת לחנות וניגנת כל שניהם? מי מהם דיבר אליך יותר בטאץ/בסאונד?

הנה השרשור הקודם

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?622833-%D7%A4%D7%A1%D7%A0%D7%AA%D7%A8&highlight=clavinova

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...