Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אלפא רומיאו ג'וליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנה ג'וליה ותחליף את הילדה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 362
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חייב לציין לגבי הגיר שהרגשתי את זה (וכבר ציינתי זאת פה) ללא שום פרובוקציה מצידי (נסיעה איטית ורגועה), ואשתי אף העירה לי על זה כשישבה לצידי (why is the car jerky...).

הגיר בב.מ.וו מתנהג רהוט הרבה יותר, אבל אני מניח שאם זה עניין של כיול (סה״כ הגיר אמור להיות זהה לא?) הם יסדרו את זה.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אני באופן אישי ברכב ספורטיבי מעדיף גיר רגיל, כי אם רוצים נוחות, אז קונים אמריקאית מגודלת. לכל רכב אמור להיות הייעוד שלו. המתחילים לערבב, אז יוצאים כל מיני שיקוצים משוקצים:)

נכון ואני מתחבר לגמרי למה שכתבת.

אבל עדיין מדובר על רכיב מיושן שהאוטומטי הזה עושה את הכל הרבה יותר טוב ממנו, על אותו המשקל אפשר להתגעגע אל המכוניות הממש עתיקות שקידום ההצתה שלהן היה נעשה ידנית.

אני מודע לגמרי לסתירה המובנת בהודעה שלי, ולמען האמת כבר הרבה זמן שאני מתחבט בסוגיה הזו.

פורסם
נכון ואני מתחבר לגמרי למה שכתבת.

אבל עדיין מדובר על רכיב מיושן שהאוטומטי הזה עושה את הכל הרבה יותר טוב ממנו, על אותו המשקל אפשר להתגעגע אל המכוניות הממש עתיקות שקידום ההצתה שלהן היה נעשה ידנית.

אני מודע לגמרי לסתירה המובנת בהודעה שלי, ולמען האמת כבר הרבה זמן שאני מתחבט בסוגיה הזו.

הצתה ידנית לא קשורה למעשה הנהיגה עצמו.

אפשר להתגעגע לטכנולוגיות מיושנות, ויש למה. בחוויה שלנו כבני אדם, יש משמעות לממשק אדם-מכונה ולתחושה, לא לפרמטרים הטכניים. רכב יכול להיות יותר איטי, אבל חוויתית להרגיש מהיר יותר (למשל, גג נפתח).

הדוגמא הכי טובה זה הגה הידראולי. עד היום, כשאני נכנס לרכב עם הגה הידראולי, זה כאילו הורידו לי את הכפפות העבות מהידיים, והחזירו לי את התחושה של ההיגוי.

הבעיה עם מכוניות הבכירות של היום היא שהן הרבה יותר מהירות ממכוניות מירוץ ידניות של פעם. הגענו כבר למצב שאנחנו חייבים את הטכנולוגיה, כי מעטפת הביצועים והיכולת של הרכבים גבוהה בהרבה מהמיומנות של הנהג. פעם זה אולי היה מגניב לנהוג במכוניות שיכלו להרוג אותך (911 עם קירור אוויר, 205GTI), היום זה לגמרי לא PC.

אז אתה נמצא בנקודה פרדוקסלית, כביכול, שאתה נוהג ברכב עדיף מבחינה טכנולוגית ומבחינת פרמטרי ביצועים מדידים... ואתה נהנה פחות מהנהיגה. נהנה פחות, אם אתה מהדור שיודע איך מרגיש, באנלוגיה, לזיין בלי קונדום (ושלא יישתמע שאני ממליץ לזיין בלי קונדום...). כי חוויה זה גם עניין יחסי...

ועכשיו זה רגע של יד על הלב.

האם באמת מי שיש לו רכב high performance חדיש, נהנה מהנהיגה כמו שיש לו... בו נאמר, אפילו מיאטה חדשה?

האם הכסף קונה לך חוויה יותר טובה, או רק הזדמנות להשבית רכבים אחרים ברמזור?

האם M5 עם 400+ כ"ס מהנה יותר לנהיגה מ-BRZ, מבחינת החוויה?

אני מתייחס רק לאספקט של נהיגה ספורטיבית ברכב. נס הרים, סדום ערד, מסלול...

אני בכלל בכלל לא בטוח.

בכלל לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פאלו אני חושב שדורקי התקדם למכוניות pre war שהיה ניתן לכוון קידום או איחור הצתה מההגה ( לפני שהיו מישקולות במפלג) וזה היה חלק בהחלט חלק מהנהיגה.

בישבילי יש תשובה ברורה לשאלה שלך.

הישנות. הפשוטות. אלו שלא ייצרו אותן שוב.

אר אס 911 משנת 73 היא חווית נהיגה פי חמישים מכל 911 חדישה. גם t /e ובטח שבטח s.

BrZ ו-m5 הן שתיהן חדישות מידי עבורי עם כי אני מבין שיש הבדל בגישה ביניהן

פורסם

פעלו תמצת את העניין בצורה מצוינת. הב.מ.וו שלך לצורך העניין, עושה הכל יותר טוב מספורטיבית ישנה, אבל הקשר הישיר והנקי עם המכונה לא קיים בה באותה צורה, בדיוק כמו שהוא לא קיים בשאר הרכבים המודרניים, אין את תחושת "המכניקה". בקשר לפיסקה האחרונה, תנסה למצוא משהו ישן שעושה לך את זה, וכך לא תצטרך להתחבט יותר:)

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

הנהיגה משתנה כל הזמן. באיזו נקודה להעביר את הגבול? במגבר בלימה? בתיבת הילוכים מסונכרנת? בקידום הצתה ידני תו"כ נהיגה, כמו שאמרו כאן? בהנעה עם מנואלה? אולי היה יותר כיף לנהוג במכוניות עם דוושת גז באמצע ובלם מימין? אולי בכלל במודל T? הרי אין סוף לזה. אני הראשון שאומר שיותר כיף לנהוג במכוניות ישנות, אבל כמו שאומר גרפיטי בכל בסיס צבאי, עוד לא נולד הבן זונה שיעצור את הזמן ומעטים מאתנו, על אחת כמה וכמה כאלה שנוסעים הרבה ק"מ, מוכנים יהיו לנהוג במכונית ישנה יום יום, כיפית כמה שלא תהיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חברים, תודה על הדיון המעניין עד כה (או מודה לכולכם על ההודעות המועילות שפרסמתם).

אכן אני מתחבט לא מעט בשאלה הזו ומידי פעם חולף במחשבתי הרעיון המופרע של לשפץ מהיסוד רכב אספנות מברווז כדי להתנייד אתו בסופי שבוע, להריח את האוטו של פעם, לשמוע אותו וליהנות מהחיבור הישיר אל המכונה.

באנלוגיה להודעה שפרסם RK, היכן עובר הגבול כשמשפצים רכב? האם המרה מדינמו מקורי לאלטרנטור זה "בסדר"? האם הסבת מערכת ההזנה מקרבורטורים להזרקה לא פוגעת באותנטיות של הרכב?

פורסם

הגבול עובר היכן שתגדיר אותו, זה כל היופי.

לי נגיד, אין זמן או סבלנות לשפץ רכבי אספנות ולהניע כל בוקר עם מנואלה. מצד שני מאוד הייתי שמח להגה ולשלדה "של פעם". אז הייתי קונה רכב שמתאים לזה.

מי שאוהב דברים אחרים ייחפש לו רכב אחר. לא הכל חייב להיות אספנות, אגב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הנהיגה משתנה כל הזמן. באיזו נקודה להעביר את הגבול? במגבר בלימה? בתיבת הילוכים מסונכרנת? בקידום הצתה ידני תו"כ נהיגה, כמו שאמרו כאן? בהנעה עם מנואלה? אולי היה יותר כיף לנהוג במכוניות עם דוושת גז באמצע ובלם מימין? אולי בכלל במודל T? הרי אין סוף לזה. אני הראשון שאומר שיותר כיף לנהוג במכוניות ישנות, אבל כמו שאומר גרפיטי בכל בסיס צבאי, עוד לא נולד הבן זונה שיעצור את הזמן ומעטים מאתנו, על אחת כמה וכמה כאלה שנוסעים הרבה ק"מ, מוכנים יהיו לנהוג במכונית ישנה יום יום, כיפית כמה שלא תהיה.

1. אני מוכן לחזור לכל אחת מהספורטיביות שהיו לי, כבר היום. אם להחזיק ענתיקה לא היה כזה תיק, הייתי עושה את זה.

2. איפה שמים את הקו? לא יודע.

אני מכיר את המכוניות שאני נהגתי בהן, ולהן הייתי חוזר. החיסרון המהותי היחיד שיש להן יחסית למכוניות מודרניות - בלמים. את זה הייתי משדרג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באנלוגיה להודעה שפרסם RK, היכן עובר הגבול כשמשפצים רכב? האם המרה מדינמו מקורי לאלטרנטור זה "בסדר"? האם הסבת מערכת ההזנה מקרבורטורים להזרקה לא פוגעת באותנטיות של הרכב?

השינויים האלה פוגעים באותנטיות של הרכב, בגלל זה אם רכב כזה יהיה למכירה, אז "המהדרין" יוותרו עליו, כי זה חלק מהזהות של הרכב. הכי חשוב זה להחליט עם עצמך מה אתה צריך/רוצה. מאד תלוי באיזה שימוש יהיה הרכב, אם בשימוש רב, אז אפשר לשקול שינויים מסויימים. באופן אישי לא הייתי מסב קרבורטור להזרקה, מכיוון שקורבורטור תקין לא דורש שום התערבות תמידית בכיוון שלו, וצריכת דלק "בצעצוע" הוא לא פקטור.

ככלל אצבע, כמה שיותר מקורי, יותר טוב.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם
באופן אישי לא הייתי מסב קרבורטור להזרקה, מכיוון שקורבורטור תקין לא דורש שום התערבות תמידית בכיוון שלו,

אמר בעל האלפא רומאו...[emoji12]

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

והוא צודק במאה אחוז.

וובר או דלאורטו, הוא מכשיר מאוד מדויק. וובר ייצרו קרבורטורים לאלפא, פורשה, פרארי. ווברים הורכבו על גרסאוצ הוואנטאג של אסטון, וכל אסטון על מסלול מירוץ הייתה מצוידת בשלישית ווברים.

וובר זה שם נרדף לאמינות אבל רק מחוץ לגבולות ישראל.

רק בישראל שיחקו כל הזמן בקרבורטור- כי הוא מול הפנים, יש לו ברגים, וכל אחד מומחה לפי האוזן.

בוא בוא אני אכוון לך...

וכמובן שיותר קל לסובב ברגים למנוע שהטיימינג שלו לא סגור נכון (נתקלתי בעצמי, וכמעט בטוח שהטייס קרב השכן שלך גם הוא לא סגר טיימינג מדוייק עם דאייל גאייג׳), הצתה לא מדויקת (למי יש אקדח הצתה נורמאלי בשנות השמונים שירים יד), או מנוע בלוי (אני כבר בעלים רביעי שמחליף כל הילוך בקו האדום, אבל זה לא המנוע גמור זה הקרבורטור לא מכוון)

הכי קל להאשים את הקרבורטור.

בקיצור זה לא הקרבורטור, זו התרבות.

ותודות לתרבות זו (מבלי לדעת שזו הסיבה) קניתי לי ג׳וליה בסוף 92 אחרי הבגרות האחרונה שהייתה בתנך.

פורסם

תכתוב בגוגל ALFA ROMEO CARB SET UP ותראה איזה עושר של שרשורים, דיונים וכו'.

ודין דאלורטו אינו כדין וובר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בחייך בגירה, לא רציני. אני מצטרף לחבר ישב, שהתרנגול מה שקשור השכן העביר אותך על דעתך:)

כל רכב ורכיב שתכניס לגוגל יתן לך עשרות עמודים עם נושאים שונים ומשונים. אף אחד לא טען שהקרבורטור כמערכת לא זקוק לטיפול, אבל לצאת בהצהרות כל כך בומבסטיות, במיוחד כשמומחה בתחום טוען אחרת לגמרי

לא לעניין..

אלפא, מעלה את הדופק

• תוכן חדש...