Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת point and shoot (והאם כדאי בכלל?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בסוף אפריל אני מתכנן נסיעה לסקוטלנד, ומכיוון שבשנה-שנתיים הקרובות יכול להיות שיצא לי לטייל לעוד כמה מקומות יפים, חשבתי אולי להשקיע במצלמה. כרגע אני מצלם עם הסלולר (אייפון 5s), והמטרה היא לא להתחיל תחביב צילום אלא רק שיצאו תמונות טובות יותר (בעיקר נופים כמובן). האם תוכלו להמליץ לי על מצלמות פשוטות לתפעול בטווח מחיר של כ-200 יורו (נניח עד 300 אם ממש נמתחים), והאם זה בכלל שווה את זה לעומת המצלמה של האייפון, לפחות בטווח המחירים הזה?

תודה

פורסם

תתקדם לאנדרויד ותמצא מצלמות מעולות שעל הדרך גם מחוברות לאיזה טלפון

למשל בדגמים הבכירים של lg וסמסונג. ב-/4/5 G3 יש עדשה רחבה יחסית, מה שמועיל לנופים.

נאלצתי לא פעם ולא פעמיים לתהות עם איזה מכשיר צולמה תמונה מסוימת אצלי בפליקר -

הפלאפון או המירורלס.

33542623136_5cea2f0671_o.jpg

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הפלאפון או המירורלס.

+1 וגם הייתי מוסיף או DSLR :p

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצלמות ה-P&S מתו. אין להן היום כמעט שום יתרון על פני מצלמות טלפון טובות. במיוחד בתקציבים שאתה מדבר עליהם. אפילו בחושך, איפה שהחיישן הגדול יותר (בקצת) של מצלמת P&S היה פעם יתרון בזכות קליטת אור טובה יותר, הוא כבר לא כמעט ולא משחק תפיק בזכות הייצוב האופטי בטלפונים.

בקיצור, או מירורלס ומעלה, או להחליף טלפון. כל דבר אחר יהיה בזבוז כסף.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

that said - אם הוא לא מתכוון להחליף את המכשיר ובכ״ז זה פלאפון עם טכנולוגית צילום בת 4 שנים זה קצת פחות המצב.

באנדרואידים המודרנים ובאייפונים (שגם התקדמו ותמיד נמצאים בטופ של המצלמות באותו דור) - זה לגמרי המצב.

פייר ? מלכוד 22 :)

לא הייתי קונה מצלמה היום באמת שהיא לא Mirrorless , וכל סכום פחות מזה - היה הולך לשדרוג פלאפון.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

... שלא לדבר על הדבר הכי מוצלח בטלפונים, והוא קלות ההעלאה וההפצה של תמונות,

שזה הקטע שבו כל ה-p&s נכשלות בו. עד שאתה מוצא מצלמה שיש בה wifi,

נדרש תואר בפיסיקה גרעינית כדי לקנפג אותו. מיותר ומסורבל.

מבחינת איכות תמונה, טלפונים עדכניים פשוט יותר טובים מקומפקטיות בנות כמה שנים. המהפכה הושלמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מה כל כך אטרקטיבי בmirrorless?

ומשהו כזה, מבחינת איכות תמונות לעומת אייפון, זה בזבוז כסף?

(טוב ניסיתי לשים קישור אבל משום מה זה לא עובד, אז זה היה קישור לSony DSC-H300 אבל זאת סתם דוגמה)

עריכה אחרונה על ידי petit nicolas
פורסם

למירורלס יש חיישנים יותר גדולים, תפעול ידני נוח יותר (אם אתה מתכנן להפוך את זה לתחביב, אתה צריך לדעת איך לשלוט במצלמה, וכדי לרצות לעשות את זה, אתה צריך שזה יהיה נוח) ואיכות תמונה טובה יותר. זה מעבר ליכולת להחליף עדשות, להלביש פלאש ולהשתמש בציוד נלווה עם חיבורים סטנדרטיים.

המצלמה שאליה ניסית לקשר מציגה את מה שאנחנו אומרים בצורה מושלמת. החיישן שלה בדיוק באותו גודל כמו של סמאטפון מודרני (1/3 אינץ') ומלבד זום פסיכי שפוגם באיכות התמונה אין לה שום יתרון, בוודאי שלא בפן של איכות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

משעשע איך שקטגוריה שלמה של מצלמות נמחקה.

מספר המצלמות בתקציב בעלות חיישן עדיף מזה של פלאפון חדש מצוי הוא פשוט... אפס.

פורסם

אבל חיישן הוא לא כל הסיפור.

עבורי, אורך המוקד של עדשת סמארטפון לא שימושית. ולכן הטלפון משמש לתיעוד בלבד - צילום מסמכים וכדו' לצורך שליחה מיידית.

לכל דבר אחר יש לי DSLR קטנטנה (D3200) שיחד עם עדשת 50/35 מ"מ (תלוי בסיטואציה) מספקת איכות מעולה ולא תופסת הרבה מקום.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

אני דווקא בעד מצלמה כשיוצאים לטייל.

כשיש לך מצלמה, אתה מצלם יותר וגם חושב קצת על צורת הצילום ולא פשוט מכוון ולוחץ (מה שעושים בדרך כלל עם הטלפון).

מכיוון שרוב הטיולים שלי הם רכובים (אופניים או אופנוע) אז תפעול מצלמה פשוט לי יותר כי אני עם כפפות.

משתמש במצלמת WIFI פשוטה של סמסונג, דגם WB250F, מה שמאפשר לשלוח את התמונות למייל או להעביר לטלפון בלי התעסקות עם כבלים. (מישהו פה ציין שזה מסורבל, דווקא תהליך פשוט ביותר שדורש 2 לחיצות כפתור).

יתרון נוסף שיש למצלמות על פני הטלפון - יש זום אמיתי!

בסמסונג יש זום X18, שלי אישית זה מאוד שימושי.

לגבי מירורלס \ DSLR, תהיה לי בעתיד אחת, למרות שנראה לי שלטיולים אני לא אצא איתה, בעיקר בגלל המשקל.

IMG_6544.jpgSAM_0170.jpgIMG_9035.jpg

עריכה אחרונה על ידי RBRB
פורסם

אני כן מטייל איתה, והמשקל ממש לא מפריע. אמנם אני רוכב על אופנוע כביש ולא שטח, מה שנותן לי יותר גמישות באכסון.

ועדיין:

47b547e883df56e4be7cba664ea15a1d.jpg38f38d59f5f43a0a70004dbae96dc6a9.jpg3e2c31c43948e587e8c8748f9e182b42.jpg

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אורך מוקד שונה זו סיבה מצויינת לקנות מצלמה. אורך מוקד (זום) קובע את הפרספקטיבה של התמונה, ועם סלולרי אתה תקוע עם זווית ראייה אחת בלבד.

עם זאת, זו המצלמה שהייתי קונה, כדי להשיג שיפור משמעותי על פני סלולרי:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909111

ובשיפור משמעותי אני מתכוון ליכולת להוציא תמונה גם כשהתאורה לא אידאלית.

יש לה חיישן 1 אינטש, זום מספק, והיא קטנה. ממש קטנה.

ב-200 עד 300 יורו, הייתי קונה משהו משומש. אבל אם אתה מצלם, הייתי קונה. סלולרי זה בשביל לצלם פה ושם, וזהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...