Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב שהזמנו אמור להמסר לידינו השבוע, אולם בימים האחרונים עלה החשש שייתכן והוא נפגע בסופת הברד באילת בתחילת החודש. לדברי הסוכנות (אחרי שאלות רבות מצידנו) כל הרכבים שהגיעו ארצה בימים שלפני הסופה מבחינתם נפגעו בסופה וכולם נבדקים ומתוקנים, אבל הם אינם יכולים למסור פרטים על סדר גודל הפגיעה ברכב הספציפי שלנו משום שאין להם רישום לגבי רכבים פרטניים, או תיעוד כלשהו לגבי כל רכב בנפרד, אלא רק הערכת שמאי כוללת המדברת על פגיעה ממוצעת של 1-4 "לחיצות" בכל רכב בדלתות ובמכסה המנוע אבל ללא פגיעה בגג, המתוקנת באופן שלטענתם אינו משאיר סימן ואינו גורם לירידה בערך הרכב ולכן אין מה לדווח.

שאלתי היא, באיזה סדר גודל של ירידת ערך מדובר אם הרכב אכן נפגע באיזשהו אופן מהברד? בנוסף, מהי חובת התיעוד והדיווח של הסוכנות?

תודה רבה מראש.

פורסם

תודה רבה על הלינק. הצלחנו לקבל מהסוכנות הבטחה שיצרפו את הדו"ח הספציפי לרכב שאמור להגיע בימים הקרובים, אבל עדיין לא ראינו אותו כדי לומר מה סדר גודל הפגיעה. יש אפשרות גם של הזמנת רכב מהמשלוח הבא שיגיע ארצה בסוף החודש אם כי בצבעים אחרים, ומן הסתם מדובר בהמתנה של כמה שבועות עד שימסר לידנו. האם מישהו יכול לומר עד כמה נזק מברד משמעותי, בהנחה ומדובר בנזק קל יחסית כפי שמתארים בסוכנות? האם יש סיכון שהצבע יחלש כתוצאה מה-PDR ויראה סימנים לכך במהלך הזמן (חלודה, צבע דהוי יותר, סדקים וכדומה) לאחר תקופת האחריות? ומה יכולה להיות הירידה בשווי הרכב כתוצאה מכך, אם בכלל? לפי הסוכנות אין ירידת ערך בכלל, אבל כמובן מה שמשנה זה ירידת ערך במכירה, וזה לא תלוי בחוות דעתו של היבואן.

תודה רבה על כל עצה שתוכלו לתת.

פורסם

כל עוד זה תיקון שניתן לבצע באמצעות pdr הדבר לא צריך להוות דאגה, אין ירידת ערך, אין פגיעה בצבע ובחיים מישהו לא יוכל לגלות על המכה, הבונדדים של יבואני הרכב מלאים ברכבים שעברו תיקוני pdr. מכיר כמה חברה שהעבודה העיקרית שלהם היא תיקוני pdr בבונדדים, מקווה שרק זה הסיפור ואין פגיעה משמעותית יותר.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אני הייתי ממתין למשלוח הבא במידה וישנה אפשרות שכזו. זה אולי רק אני, אבל אני פדנט ומעדיף רכב חדש ללא טיפול ונגיעות מבעלי מקצוע מקומיים, טובים ככל שיהיו

פורסם

לא מסכים עם מאיר , לפני שנים חכמלוג עם רכב גבוה + וו גרירה נסע רוורס ברחוב חד סיטרי ישר לכיוון מכסה המנוע שלי .

הלכתי לעשות תיקון PDR אצל אחד התותחים בהרצליה פיתוח שאני אפילו לא זוכר את שמו.

המצחיק הוא שזה שקנה ממני את הרכב (דיטליילר במקצועו) שראה עשרות או מאות רכבים בימיו , עבר על כל סנטימטר באוטו שלי.

מסיבה לא ברורה הוא אפילו החליט שהבורג בדלת מצד נוסע לא מקורי ושהתעסקו איתו למרות שלא הוחלפו שום חלקי פח ברכב.

את המעיכה הקטנה שהיתה במכסה מנוע ותוקנה בהרצליה הוא לא ראה, ככה שלא הייתי פוסל ישר , בטח לא מחכה שבועות או חודשים לאנייה הבאה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הבעיה שתיקון בבונדד הוא ברמה נמוכה. ממש לא כמו באוטו פיקס. בכל מקרה הייתי מביא מומחה לקבלת רכב ובודק. אני יודע שPDR+ נותנים שרות של בדיקת מרכב במעמד קבלת הרכב. זה כמה מאות שקלים שיכולים להקל על הלב.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אני רואה שהדיעות די חלוקות לגבי האפשרות של תיקונים ומה כדאי לעשות.

האם יש למישהו מושג, אם למשל ניתן לזהות את התיקונים בבדיקה מקצועית, אם יש לכך השפעה על שווי המכונית במכירה, ואם כן, מהו סדר הגודל של ירידת הערך?

אנחנו מתלבטים כיוון שמצד אחד אנחנו באמת חושבים שאין סיבה לקבל רכב שאנחנו יודעים בוודאות שתוקן איכשהו, אולם מצד שני תוהים אם באמת מדובר במשהו כל כך מהותי או אולי אלו תיקונים מאד שוליים ללא השפעה על הרכב עצמו או על ערכו בעתיד.

שוב תודה לכולם.

פורסם

האוטו הפרטי שלי ספג לפני קצת יותר מעשר שנים סופת ברד במהלכה הוא עבר מסטטוס רכב לסטטוס של 'תבנית ביצים'.

שמאי אישר לרכב מכסה מנוע חדש וירידת ערך של 10% בשל צביעת גג.

בפועל הרכב תוקן ב pdr, מכסה המנוע חזר לקדמותו ולא נשאר שום סימן לארוע והגג תוקן באופן מושלם.

מכל עשרות הפגיעות שהרכב ספג נותרו רק שתיים בקורה c ששם הפח כפול ולא היה ניתן לתיקון.

כשהרכב נמכר הוא עבר בדיקת במכון שלא זיהה מאומה ממה שתיארתי.

פורסם

תודה רבה. נראה לי שנחכה לדו"ח שאמור להגיע עם הרכב ביום-יומיים הקרובים על מנת לראות מה סדר גודל הפגיעה והתיקון ואז נחליט.

הדילמה בינתיים היא האם בכלל להכניס ראש בריא למיטה חולה, אולי עדיף בכלל לבקש מכונית מהמשלוח הבא (בסוכנות לא התנגדו) - או שמא כל הסיפור ממש מינורי ואין סיבה לא לקחת את האוטו. בסוכנות לא הציעו פיצוי כלשהו עד כה.

ברור לי שיכולות להיות פגיעות ברד ברכב במשך השנים, אבל האם כדאי לקבל אוטו חדש שכבר ספג כמה לחיצות מברד עוד לפני שהגיע לידינו?

אם יש לכם דיעות נוספות אשמח לשמוע.

תודה רבה.

פורסם

היום הייתי בטויוטה והוצע לי רכישת רכב מהמלאי בהנחה של 3% כי "כל הרכבים הנמל אילת קיבלו מכות ברד".

רוצה רכב בלי תיקון:, תמתין למשלוח הבא שיגיע בעוד חודש.

אז כניראה שהיבואנים מחוייבים לידע על פגיעה, גם אם היא איננה מלווה בירידת ערך) רכבים שתוקנו "על יבש").

את הרכבים שספגו פגיעות משמעותיות, לא מוכרים באולם התצוגה!

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לדעתי זו יכולה להיות הצעה מעניינת ובלבד שלרכב מצורף תיעוד מדויק של הנזק.

לחיצה אחת או שתיים ב pdr שוות לטעמי פיצוי של קרוב לארבעת אלפים ש'ח.

פורסם

על רכב שעולה 175 הם נותנים 4k הנחה, זה לא ממש משתלם לדעתי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני לגמרי עם מארק,

שאתה מגיע לקנות רכב בסכום כזה בשביל החדש - הנחה של 4K לא שווה על וויתור התחושה של החדש באמת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תלוי מה קרה לרכב.

לחיצת pdr אחת שתוקנה על מכסה המנוע לא תשנה לי את הרגשת החדש, כי הרכב נשאר חדש.

רכב שנפגע קשות זה ברור שלא בא בחשבון.

וכלי הרכב שבאמצע? הם באמצע - יהיו כאלה שיסכימו לרכוש רכב כזה ויהיו כאלה שלא.

• תוכן חדש...