Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Ziv כתב:

ברגע שזכית בהגרלה אחת מבוטלות מיד כל שאר הזכיות שלך. אם זכית במקום 50 בהמתנה בהגרלה טובה, הייתי מפסיק להשתתף וממתין.

לא בטוח בכלל, בעבר היה נהוג לבטל כי היה קל לזכות שוב. היום מוותרים על זכייה רק אם הבנק לא מאשר משכנתא, ויועצי משכנתאות יודעים איך לעשות קומבינות ולעקוף הגבלות (זה שאחר כך האנשים ששקועים בחובות מעל הראש בוכים בחדשות זה משהו אחר).

פורסם
לפני 11 שעות, - XM - כתב:

בכלל לא בטוח שהורדת מס רכישה תקטין את הכנסות המדינה ממיסי נדל”ן.

דירה חדשה שנקנית יותר ממאה אחוז מהמחיר הולך למדינה, הורדה של 3% מס, אבל קפיצה של עשרות אחוזים בכמות העיסקאות עדיפה כלכלית למדינה.

יש מספיק דברים שכועסים עליהם על הממשלה הזו. היא לא צריכה להוסיף לזה גם תדלוק מחדש של בועת הנדלן.

• רעיון טוב! 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

נראה שהנגיד מותח ביקורת על התנהלות הממשלה, ורומז מה צעדיה יגרמו

"קיימת ירידה במחירי הדיור. עוד לפני המלחמה, כל הליך התכנון והתשתיות, זה תהליך שהיה צריך להיות מורחב, בלי זה לא נמשיך לראות את מחירי הדירות ממשיכים להתמתן. ככל שצד ההיצע לא יתרחב, אם על ידי הבאת עובדים זרים או החזרת חלק מהעובדים הפלסטינים, בהחלט ייתכן שתהיה עליית מחירים במחצית השנייה של השנה. יחד עם עליית מחירי הנדל"ן יעלו גם מחירי השכירות, והדבר יתרום לאינפלציה".

מקור

• אהבתי 1
פורסם

מאיזה כסף בדיוק אנשים יקנו בתים בעת הזו אני באמת לא יודע.
לנגיד אולי יש נתונים אחרים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אותי ההצהרה של הנגיד הפתיעה, היקף הדירות הלא מכורות בשיא כל הזמנים, לאור התחלות הבניה הגבוהות ב- 2021 ו- 2022... אגב, הרבעון השלישי של 2023, מבחינת התחלות בניה, היה הרבעון השלישי הכי גבוה משנת 1995, אז לקבלנים בהחלט יש צורך להתחיל בניה על קרקעות שהם רכשו כי הריבית דופקת.

פורסם
לפני 53 דקות, BarryG כתב:

אותי ההצהרה של הנגיד הפתיעה, היקף הדירות הלא מכורות בשיא כל הזמנים, לאור התחלות הבניה הגבוהות ב- 2021 ו- 2022... אגב, הרבעון השלישי של 2023, מבחינת התחלות בניה, היה הרבעון השלישי הכי גבוה משנת 1995, אז לקבלנים בהחלט יש צורך להתחיל בניה על קרקעות שהם רכשו כי הריבית דופקת.

רוב אתרי הבנייה בהקפאה מוחלטת כבר כמה חודשים, אין סיכוי שזה לא יתבטא מתי שהוא בעליית מחירים. חצי שנה זה קצת קרוב אני חושב על עוד שנתיים+-

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

👆 מסכים איתך.

אם לא תהיה זכייה בהגרלת הלוטו הקרובה של מחיר למשתכן צריך לתת גז על דירה בשוק הפרטי.. אין כבר ברירה. יהיה פה פיצוץ, בטח כשמתחילים עם הורדת ריביות.

פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

רוב אתרי הבנייה בהקפאה מוחלטת כבר כמה חודשים, אין סיכוי שזה לא יתבטא מתי שהוא בעליית מחירים. חצי שנה זה קצת קרוב אני חושב על עוד שנתיים+-

כרגע יש מספיק מלאים גם לשנתיים קדימה אפילו אם לא יבנו יחידת דיור אחת (ובונים כמובן...)

בזמן הזה יש מספיק זמן להביא עובדים ממקומות שהם לא השטחים ולהפסיק את התלות בהם.

או כמובן שתיגמר המלחמה והם יחזרו כרגיל כמו שתמיד קורה פה (כי למה לתכנן לזמן ארוך בלי דיבידנד פוליטי?)

אני רכשתי בפרויקט שהקבלן התבסס כולו על עובדים מהשטחים ובאמת היה תקוע 3 חודשים. עכשיו הוא הביא סינים כי הבין שאין ברירה (סינים עולים יותר).

יש עוד כמה פרויקטים באזור, מי שבנה עם סינים לא נתקע לשניה, רק מי שהביא פלסטינים נתקע.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ענף הבנייה בהמשך יצטרך להכניס הרבה יותר ידיים ישראליות, גם הרבה סינים ועובדים זרים אחרים ברחו ב7 באוקטובר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, - XM - כתב:

מאיפה הנתון של רוב האתרים בהקפאה מוחלטת? אם זה מהעיתון זה לא רלוונטי. בסוף היום כשליש מהעובדים בענף הם פלסטינאים- בהחלט יש מחסור, והמחירי העבודה עלו, אבל עד ללהגיד שרוב אתרי העבודה בהקפאה יש דרך ארוכה מאוד. וכמו שכתבו, יביאו עובדים נוספים מחו"ל.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, BarryG כתב:

מאיפה הנתון של רוב האתרים בהקפאה מוחלטת? אם זה מהעיתון זה לא רלוונטי. בסוף היום כשליש מהעובדים בענף הם פלסטינאים- בהחלט יש מחסור, והמחירי העבודה עלו, אבל עד ללהגיד שרוב אתרי העבודה בהקפאה יש דרך ארוכה מאוד. וכמו שכתבו, יביאו עובדים נוספים מחו"ל.

יש אנשים שלא משנה מה יקרה תמיד מבחינתם התוצאה היא עליית מחירים. אז לא, על עוד הריביות לא יחזרו לאפס החגיגה נגמרה (אני לא יודע אם הן יחזרו או לא אני לא נביא ואני מקווה שהן לא). כל החגיגה הזו פרחה אך ורק בגלל ריבית אפס, לא מחסור ולא נעלי אדידס.

בכלל, עם העליה בפרמיית הסיכון של ישראל, ריביות המשכנתא הולכות לעלות בקרוב כנראה למרות שהריבית ירדה ב- 0.25% (חדשות וצמודי עוגן אגח).

עריכה:

עקום התשואות של ישראל:

image.thumb.png.bf5d0ecce8a0511bbd4e629ea9a1c28d.png

נלקח מפה:

https://www.worldgovernmentbonds.com/country/israel/#google_vignette

עריכה אחרונה על ידי wa11a
  • אהבתי 1

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

גם הרבה קבוצות של סינים עזבו.
הם במקום השני במספר העובדים הזרים (במקום הראשון מולדובה).
אחריהם בפער - הטורקים.

ויש כמה קבוצות ממדינות הבלקן (רומניה,בולגריה).

בכל מקרה - שלא כמו שנכתב מעלי - כל העובדים הזרים יחד הם בערך שליש מכח העבודה. רוב כח העבודה הוא פלסטיני.

אין לי נתון רשמי - אבל מהסקר הלא-מייצג שלי - רוב האתרים שאני מכיר נמצאים בהאטה משמעותית, ובעלי קבוצות הם המלכים החדשים- מבקשים מחירים ותנאים מפליגים.
זה מצב שלא יכול להמשך.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 21 דקות, BarryG כתב:

אני מכיר קצת את התחום, רובם המוחלט של האתרים סגורים.

גם כאלה שהביאו אוקראינים ומולדובים אמרו לי חד משמעית שזה לא זה, ולא נדבר על כך שהם הרבה יותר יקרים.

לפני 19 דקות, wa11a כתב:

יש אנשים שלא משנה מה יקרה תמיד מבחינתם התוצאה היא עליית מחירים. 

ויש אנשים שלא משנה מה יקרה, תמיד ”הבועה עוד רגע מתפוצצת”.

אני לא חושב שתמיד המחירים יעלו, כשהריבית עלתה חשבתי שהמחירים ירדו, עדיין אני חושב שיש לה משקל לכיוון מטה, אבל הפסקת בנייה של חצי שנה היא משקולת לכיוון מעלה בעוד שנתיים.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 5 דקות, - XM - כתב:

ויש אנשים שלא משנה מה יקרה, תמיד ”הבועה עוד רגע מתפוצצת”.

אני לא חושב שתמיד המחירים יעלו, כשהריבית עלתה חשבתי שהמחירים ירדו, עדיין אני חושב שיש לה משקל לכיוון מטה, אבל הפסקת בנייה של חצי שנה היא משקולת לכיוון מעלה בעוד שנתיים.

לא אמרתי שהבועה עוד רגע מתפוצצת. אמרתי שזה תלוי במה יהיה עם הריבית. אם היא תמשיך להיות גבוהה המחירים ימשיכו לזחול למטה גם אם לאט.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...