Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, wa11a כתב:

יש אנשים שלא משנה מה יקרה תמיד מבחינתם התוצאה היא עליית מחירים. אז לא, על עוד הריביות לא יחזרו לאפס החגיגה נגמרה (אני לא יודע אם הן יחזרו או לא אני לא נביא ואני מקווה שהן לא). כל החגיגה הזו פרחה אך ורק בגלל ריבית אפס, לא מחסור ולא נעלי אדידס.

בכלל, עם העליה בפרמיית הסיכון של ישראל, ריביות המשכנתא הולכות לעלות בקרוב כנראה למרות שהריבית ירדה ב- 0.25% (חדשות וצמודי עוגן אגח).

עריכה:

עקום התשואות של ישראל:

image.thumb.png.bf5d0ecce8a0511bbd4e629ea9a1c28d.png

נלקח מפה:

https://www.worldgovernmentbonds.com/country/israel/#google_vignette

דווקא אני רואה ירידה בעלויות גיוס בחודש האחרון. 

פורסם
לפני 41 דקות, - XM - כתב:

רוב אתרי הבנייה בהקפאה מוחלטת כבר כמה חודשים, אין סיכוי שזה לא יתבטא מתי שהוא בעליית מחירים. חצי שנה זה קצת קרוב אני חושב על עוד שנתיים+-

אבל מסבירים לכם שיש שיא של דירות לא מכורות על המדף, ולפני המלחמה התחלות הבניה היו בשיא.
פרוייקטים אומנם נעצרים עכשיו, אבל יש מספיק סחורה על המדף כדי לפצות גם על התנפלות שאני לא רואה אותה מגיעה עם כל המשמעויות של המלחמה.
אולי בכלל אנחנו בדרך למשבר כלכלי מי יודע...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא מבין מאיפה תגיע ההתנפלות, 

המחירים עדיין גבוהים , הריביות גבוהות, המשק איפשהו בין האטה למיתון. 

דירת 4 חדרים בשרון עולה בין 3-4 מיליון, גם אם מגרדים את המיליון הון עצמי עדיין צריך לקחת 2 מהבנק, הפסקתי לעקוב אחרי ההחזרים אבל מאמין שזה מסתכם בהחזר של 10 אלף ל 30 שנים.

משק בית שמכניס 20-25 נטו לא יכול להרשות לעצמו עסקה כזאת, מי שמכניס 25 ומעלה כבר יכול להתחיל לחלום אבל, כמה כאלה יש במדינה בשביל שתיהיה התנפלות? 

• אהבתי 3
  • מבאס 1

פורסם
לפני 7 שעות, natco כתב:

גם הרבה קבוצות של סינים עזבו.
הם במקום השני במספר העובדים הזרים (במקום הראשון מולדובה).
אחריהם בפער - הטורקים.

ויש כמה קבוצות ממדינות הבלקן (רומניה,בולגריה).

בכל מקרה - שלא כמו שנכתב מעלי - כל העובדים הזרים יחד הם בערך שליש מכח העבודה. רוב כח העבודה הוא פלסטיני.

אין לי נתון רשמי - אבל מהסקר הלא-מייצג שלי - רוב האתרים שאני מכיר נמצאים בהאטה משמעותית, ובעלי קבוצות הם המלכים החדשים- מבקשים מחירים ותנאים מפליגים.
זה מצב שלא יכול להמשך.

יש פתרונות וזה קצת מבאס אבל זה נדרש לאור המציאות שנכפתה עלינו. הפתרון שאני מכיר זה פתיחת שוק העובדים ולאפשר לכל עובד זר להגיש בקשה לתושבות זמנית בין אם בהגרלה ובין אם להציב דרישות עבור התושבות כמו לימודים, ניסיון עבודה וכדומה. לצערי זה "ידלדל" את התערובת ולכן זה לא יקרה ונשאר עם חברות קבלניות שמספקות עובדים זרים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, rev-Match כתב:

דירת 4 חדרים בשרון עולה בין 3-4 מיליון, גם אם מגרדים את המיליון הון עצמי עדיין צריך לקחת 2 מהבנק, הפסקתי לעקוב אחרי ההחזרים אבל מאמין שזה מסתכם בהחזר של 10 אלף ל 30 שנים.

קצת יותר 11-11.5 אלף לפי הריביות העדכניות שמצאתי באינטרנט. מול 7.5-8 לפני שנתיים על אותו סכום. 

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 16 שעות, - XM - כתב:

אני מכיר קצת את התחום, רובם המוחלט של האתרים סגורים.

גם כאלה שהביאו אוקראינים ומולדובים אמרו לי חד משמעית שזה לא זה, ולא נדבר על כך שהם הרבה יותר יקרים.

ויש אנשים שלא משנה מה יקרה, תמיד ”הבועה עוד רגע מתפוצצת”.

אני לא חושב שתמיד המחירים יעלו, כשהריבית עלתה חשבתי שהמחירים ירדו, עדיין אני חושב שיש לה משקל לכיוון מטה, אבל הפסקת בנייה של חצי שנה היא משקולת לכיוון מעלה בעוד שנתיים.

מוזר, אני בקשר עם כמה חברות, ציבוריות ופרטיות, אף אחת לא מדברת על עצירה. האטה כן, לא עצירה.

מסכים שההאטה הזאת תשפיע לכיוון עליה בעוד כשנתיים, אבל לא היום.

לפני 16 שעות, natco כתב:

בכל מקרה - שלא כמו שנכתב מעלי - כל העובדים הזרים יחד הם בערך שליש מכח העבודה. רוב כח העבודה הוא פלסטיני.

אין לי נתון רשמי - אבל מהסקר הלא-מייצג שלי - רוב האתרים שאני מכיר נמצאים בהאטה משמעותית, ובעלי קבוצות הם המלכים החדשים- מבקשים מחירים ותנאים מפליגים.
זה מצב שלא יכול להמשך.

אני הבנתי שזה בערך שליש-שליש-שליש: שליש זרים, שליש פלסטינאים, שליש ערבים ישראלים. נכון, כולם מייקרים, שמעתי על טווחים שבין 10% ל- 30% התייקרות בכח העבודה, שהוא בין שליש לחצי מעלויות הבניה.

לפני 16 שעות, wa11a כתב:

בכלל, עם העליה בפרמיית הסיכון של ישראל, ריביות המשכנתא הולכות לעלות בקרוב כנראה למרות שהריבית ירדה ב- 0.25% (חדשות וצמודי עוגן אגח).

אתה צודק, בעוד שריבית בנק ישראל ואיתה הפריים צפויות לרדת, מבחינת ריביות ארוכות הטווח, גם השקלית וגם הצמודה, דווקא הייתה עליה, כך שיוצא שמסלול של שליש פריים, שליש קל"צ ושליש צמוד מדד כיום יקר יותר ממה שהיה ב- 2023.

פורסם
לפני 15 שעות, rev-Match כתב:

משק בית שמכניס 20-25 נטו לא יכול להרשות לעצמו עסקה כזאת, מי שמכניס 25 ומעלה כבר יכול להתחיל לחלום אבל, כמה כאלה יש במדינה בשביל שתיהיה התנפלות? 

איפה בשרון - בחדרה? בנתניה? בהרצליה?

יש שכונות בהרצליה שאפילו 3 חד' לא תקנה במחיר הזה. מצד שני, בחדרה תקנה גם 5 חד' חדשה ותשאר עם עודף.

מי שמכניס 20 נטו לא קונה דירה חדשה בהרצליה, אלא אם יש לו הון עצמי גדול.

עם 20 נטו אפשר לקחת משכנתא של 1 מ' ש"ח, פותח אפשרויות בשכונות מסוימות בנתניה, בפרדס חנה ובחדרה.

פורסם

המחירים כרגע לא בשיווי משקל כן?

לפי כל סמני השוק (בהשוואה לכל שוק כזה בעולם) המחירים צריכים לצנוח בחדות כלפי מטה.

השאלה למה זה לא קורה?  ויש סיבות גם לכך

פורסם

מי אמר שזה לא קורה?

יש ירידה עקבית כבר כמה חודשים רצופים וזה ימשיך ככה.

שיטת המדידה פה היא כזאת שזה בדיליי.

הירידה הנוכחית היא למרות האינפלציה היחסית גבוהה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 8 שעות, arik100 כתב:

המחירים כרגע לא בשיווי משקל כן?

לפי כל סמני השוק (בהשוואה לכל שוק כזה בעולם) המחירים צריכים לצנוח בחדות כלפי מטה.

השאלה למה זה לא קורה?  ויש סיבות גם לכך

הבאתי כתבה לפני עמוד או שניים של עסקה בדרום תל אביב, שהמחיר ירד מ8 מיליון ל6.5 מיליון. (איזה בניין שבור).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדויות לירידות מחירי השכרה?

"בכמה ירד שכר הדירה בת"א? דירות של 10,000 שקל, מושכרות ב-8,500"

https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/822393

עוד ציטוט משם:

"בהערכה גסה, בכמה ירדו מחירי הדירות בחצי השנה האחרונה?

"בין 10-15 אחוז"".

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 9 שעות, Lior_Django כתב:

עדויות לירידות מחירי השכרה?

"בכמה ירד שכר הדירה בת"א? דירות של 10,000 שקל, מושכרות ב-8,500"

https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/822393

עוד ציטוט משם:

"בהערכה גסה, בכמה ירדו מחירי הדירות בחצי השנה האחרונה?

"בין 10-15 אחוז"".

היצע וביקוש ועלויות מימון.

כשהריבית תרד בעל הבית שביקש 10,000 והתפשר על 8500 ידרוש 11 אלף. כל השאר הדברים מסביב זה בלבולי שכל ואינטרסים.

פורסם

למה אתה חושב שהריבית תרד?

הריבית כיום על 5.5% בארה"ב ללא צפי להורדה (בדיוק השבוע הייתה הכרזה).

כמות הבנייה והפינוי בינוי בארץ היא מטורפת, לא חסרות דירות.

מי שאשם במחדל מחירי הדירות זה הבנקים והממשלה שמנשימים בכוח את שוק הדיור (המחירים צריכים להיחתך בעשרות אחוזים)

• אהבתי 3
פורסם

לבעלי ההון אין אינטרס שהמחירים ירדו. 

לבעלי הדירות אין אינטרס שהמחירים ירדו.

לבנקים אין אינטרס שהמחירים ירדו.

לממשלה אין אינטרס שהמחירים ירדו.

רק למחוסרי הדיור יש אינטרס.

והם החוליה החלשה.

• אהבתי 2

.

• תוכן חדש...