Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מדברים סטטיסטיקה צריך את הרווח על הנייר בכל אחד מהמקומות ולהכפיל את זה בסיכויי הזכיה.
הבחור/ה שיצר את האתר לא יכל לשלוף לנו את המחיר הממוצע למ"ר ממדל"ן נניח?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

אם מדברים סטטיסטיקה צריך את הרווח על הנייר בכל אחד מהמקומות ולהכפיל את זה בסיכויי הזכיה.
הבחור/ה שיצר את האתר לא יכל לשלוף לנו את המחיר הממוצע למ"ר ממדל"ן נניח?

יכול לשאול אותו.

מניח שהנתונים נלקחים ממדלן או מאתר הנדלן של רשות המסים.

פורסם

אני לא מבין מה הקטע של ההגרלות האלה.. זה פשוט רק זורק  דם רע לכלכלה של הדיור.

במקום לפשט תהליכים ובירוקרטיה ולייצב-להוריד את מחירי הדיור לאורך שנים, מנסים להחזיק את השוק הזה למעלה בכוח על ידי סטרואידים ותחושת מחסור.

מעניין מי המרוויחים העיקריים מהסיפור הזה כי האזרחים הם המפסידים הגדולים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, arik100 כתב:

אני לא מבין מה הקטע של ההגרלות האלה.. זה פשוט רק זורק  דם רע לכלכלה של הדיור.

במקום לפשט תהליכים ובירוקרטיה ולייצב-להוריד את מחירי הדיור לאורך שנים, מנסים להחזיק את השוק הזה למעלה בכוח על ידי סטרואידים ותחושת מחסור.

ענית לעצמך על השאלה.

יותר מחצי ממה שאתה משלם על דירה חדשה הולך לכיס הממשלה בצורה של מיסים ישירים ועקיפים.

קרקע, מיסים על כל חומר גלם כל תהליך או כל שקל לעובדים וקבלני משנה... בסוף אם קנית דירה חדשה ב-2 מיליון חצי מזה הולך למי שבנה את הדירה והחצי שני הולך לתקציב המדינה.

לכן ברור למה המדינה לא באמת מעוניינת להוריד את מחירי הדיור - זה יצור בור תקציבי שהם לא יודעים מאיפה להשלים ואיפה לקצץ. - במיוחד במציאות פוליטית לא יציבה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, arik100 כתב:

מי שמרוויח זה אותו אחד שמוכן לעבוד במציאת דירה ורכישתה.

כמו בחיפוש עבודה ככה גם ברכישת מגורים, צריך לעבוד וזה לא מסתכם רק ב"אני רוצה לגור בX ואיפה חותמים על המשכנתא".

מי שחכם ויודע מה הוא רוצה וגם מוכן להקריב זמן בשביל ללמוד את התחום ולהכיר את גבולות הגזרה, אני די בטוח שימצא מחט בערמה של שחת.

כמו כל מוצר גם נדלן זה מוצר, צריך להבין מה הטיב של כל מוצר, יש חלקים מדידים וחלקים לא מדידים.

אל תשכח יש הרבה שחקנים בשוק הזה ואם אתה יודע איך להשתמש בהם, כנראה שתרוויח בגדול.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 18.1.2024 בשעה 10:23, `Infinity כתב:

שואל עבור חבר שקיבל זכאות למחיר למשתכן ורוצה להתייעץ לפני שנרשם פעם ראשונה להגרלות:

רווק מעל גיל 35, הדירה לא תשמש למגורים אלא להשכרה.

המטרה לקנות במחיר כמה שיותר נמוך, ולמכור בעוד X שנים.

העדיפות היא לאזור הקריות/עכו/נהריה. אבל כרגע ההגרלה הפתוחה היחידה היא ברכסים.

image.thumb.png.3e7be62d303e16ee1e0b74308b8c1e10.png

מדובר במחיר "מטרה", ניסיתי קצת לקרוא באינטרנט מה ההבדל בין מטרה למשתכן ולא כלכך הצלחתי להבין.

האם יש סיבה לא להרשם להגרלה ואז לשבור את הראש אם לממש את הזכיה או לא?

האם עד הדרך שווה להרשם לעוד הגרלות במקומות מרוחקים ופחות רלוונטיים כמו נגיד צפת או עדיף להתמקד במה שכן יכול להיות רלוונטי?

יש כללי אצבע שצריך לבחון/להסתכל עליהם כדי לאמוד את סיכוי התועלת/רווח עתידיים?

רכסים זה ישוב חרדי, אבל המחיר למ"ר הוא בערך חצי מהמחיר של דירות שוק חופשי באותו ישוב. עץ השקד נחשבים לקבלן טוב. אם התוכנית היא להשכיר ואז למכור זה יהיה רווח לא רע. גם הדאונסייד מוגבל, הוא קונה במחיר שמייצג עלות בניה בלבד.

פורסם
לפני 36 דקות, shimta כתב:

נראה שבאוצר חושבים אולי להוריד שוב את מס הרכישה  מ-8% ל-5%  

גלובס

לא רואה את זה קורה כרגע שרק מחפשים מאיפה לקצץ ואיפה להוסיף עוד מיסים.

כנראה לחץ כבד מאוד של לוביסטים.

פורסם

שאלת אתגר בנושא מחיר למשתכן.

אני במקום 50 ברשימת המתנה של הגרלה קודמת. מה קורה אם אני זוכה בהגרלה הנוכחית? האם המקום ברשימת המתנה נמחק לגמרי או שזה נשאר ואוכל לבטל את הזכייה השנייה?

פורסם
לפני 26 דקות, BeBest כתב:

יכול להיות גם שזה נעשה בגלל הקיפאון בנדל״ן ומנסים לגרום למשקיעים לשפוך שוב בנזין ולתדלק את מחירי הדירות כדי למנוע ירידה? 

פורסם
לפני שעה, shimta כתב:

נראה שבאוצר חושבים אולי להוריד שוב את מס הרכישה  מ-8% ל-5%  

גלובס

הטענה היא שקבלנים דוחפים כתבות על זה כדי לדחוף את זה. אבל באוצר מתנגדים ואין שום הצעה כזו בכלל.

• מצחיק 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
בתאריך 18.1.2024 בשעה 13:50, - XM - כתב:

לא הבנתי מה זה ההגרלה הפתוחה היחידה, יש כעת הרבה הגרלות פתוחות.

ממליץ לחבר שלך לקרוא את זהוזה.

וואו מטורף, בדיוק מה שחיפשתי כדי לעשות סדר.

הוחלט להירשם לרכסים, פתח תקווה וצפת.

במקרה של זכיה נעשה את השיקולים המתאימים:

רכסים - עדיפות עליונה, במקור משם, אבל אם מדובר בשכונת חרידים יכול להוות בעיה.

פתח תקווה - עלויות גבוהות בהרבה.

צפת - אפס סיכויים שהדירה תשמש למגורים ולא לשכירות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, lm007 כתב:

אני במקום 50 ברשימת המתנה של הגרלה קודמת. מה קורה אם אני זוכה בהגרלה הנוכחית? האם המקום ברשימת המתנה נמחק לגמרי או שזה נשאר ואוכל לבטל את הזכייה השנייה?

ברגע שזכית בהגרלה אחת מבוטלות מיד כל שאר הזכיות שלך. אם זכית במקום 50 בהמתנה בהגרלה טובה, הייתי מפסיק להשתתף וממתין.

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, lm007 כתב:

אני מסכים עם @Ziv באופן עקרוני, אבל לדעתי יש משמעות לכמה דירות היו באותה הגרלה שבה אתה ברשימת המתנה.

נניח יש סטטיסטיקה של 30% ביטולים, (אגב במקומות יקרים, או במקומות שלקח זמן רב בין תאריך ההגרלה לבחירת הדירות, לפעמים יש יותר מ 50% ביטולים.) אם בהגרלה ההיא היו 300 דירות, סביר להניח שאתה בתור 50 ברשימת המתנה מחזיק ביד זכייה וודאית, אם באותה הגרלה היו 30 דירות הסיכויים שלך קטנים משמעותית.

לפני 5 שעות, BeBest כתב:

בכלל לא בטוח שהורדת מס רכישה תקטין את הכנסות המדינה ממיסי נדל”ן.

דירה חדשה שנקנית יותר ממאה אחוז מהמחיר הולך למדינה, הורדה של 3% מס, אבל קפיצה של עשרות אחוזים בכמות העיסקאות עדיפה כלכלית למדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

כתבה מעניינת:

שוק של הזדמנויות: בניין מגורים בדרום ת"א נמכר במחיר של דירה

מדובר בבניין בן 3 קומות בשכונת ברחוב קרייתי 20, בשכונת בית יעקב בדרום ת"א שנמכר ב-6.4 מיליון שקל.

"בשנים האחרונות המוכרים הציעו את הבניין במחיר התחלתי של כ- 8 מיליון שקל, בחודש האחרון הם החליטו להציע את הנכס במחיר של 6.5 מיליון שקל והעסקה נסגרה במהירות תוך כחודש ימים בלבד", מסביר זהר אקילוב, יועץ נדל"ן מרי/מקס WIN, שייצג את המוכרים.

https://nadlan.walla.co.il/item/3637807

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • תוכן חדש...