Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדיוק הנקודה שלי, ירד בטוח, בזמן הקרוב? כנראה שלא

ימנע ממני לקנות דירה (ובהנחה ויש לי יכולת לכך) כי מתישהו בעוד עשור אולי ירדו המחירים ? גם כנראה שלא.

אם הבחירה היא בין לשכור דירה לפי תשואה של 2.8% ולקנות אולי בעוד 7-8 שנים במחיר של 80% מהיום או לקנות היום ולקבע ריבית של יותר מ- 4% על המשכנתא, בכלל לא בטוח שכדאי לקנות היום.

למשל דוגמה מספרית- נתונה דירה במחיר של 2.15 מיליון ושכ"ד של 5000 בחודש (הדירה שאני גר בה כרגע למעשה). האלטרנטיבה הראשונה היא להמשיך לשכור ומתוך אמונה שבעוד 8 שנים המחיר ירד ל- 80% לקנות אותה ב- 1.7 מיליון עם הון עצמי של כ- 1.1 מיליון (645 א' זה 30% ממחיר הדירה שנניח קיים כיום ועוד חיסכון של כ- 60 א' בשנה, לא לקחתי שום תשואה על הסכום הזה) מה שמשאיר משכנתא של כ- 600 א' ש"ח, ממש לא נורא.

האלטרנטיבה השניה היא לקנות עכשיו, מה שאומר לקחת משכנתא של 1.5 מיליון, בריבית של 4% זה תשלום חודשי של 8,000 שקל, כבר די כבד והרבה מעל השכירות המשולמת כיום.

פורסם

^^רק שכחת להוסיף לחשבון את החסכון של 60K בשנה (5K לחודש) שמעלה את התשלום החודשי שלך ל10K בחודש.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
^^רק שכחת להוסיף לחשבון את החסכון של 60K בשנה (5K לחודש) שמעלה את התשלום החודשי שלך ל10K בחודש.

לא שכחתי, ואם כבר זה רק 2,000 שזה ההפרש בין ה- 8 אלף משכנתא ל- 5 שכ"ד. אפשר להתייחס ל- 2000 האלה כמה שנכנס לקרן השתלמות ואי אפשר להוציא היום, או כסכום שתרצה לוודא שאתה חוסך ביחס לאופציה של מכשנתא (הרי לא תקח משכנתא בתשלום חודשי כזה שלא יישאר לך שום חיסכון)

פורסם
אם הבחירה היא בין לשכור דירה לפי תשואה של 2.8% ולקנות אולי בעוד 7-8 שנים במחיר של 80% מהיום או לקנות היום ולקבע ריבית של יותר מ- 4% על המשכנתא, בכלל לא בטוח שכדאי לקנות היום.

למשל דוגמה מספרית- נתונה דירה במחיר של 2.15 מיליון ושכ"ד של 5000 בחודש (הדירה שאני גר בה כרגע למעשה). האלטרנטיבה הראשונה היא להמשיך לשכור ומתוך אמונה שבעוד 8 שנים המחיר ירד ל- 80% לקנות אותה ב- 1.7 מיליון עם הון עצמי של כ- 1.1 מיליון (645 א' זה 30% ממחיר הדירה שנניח קיים כיום ועוד חיסכון של כ- 60 א' בשנה, לא לקחתי שום תשואה על הסכום הזה) מה שמשאיר משכנתא של כ- 600 א' ש"ח, ממש לא נורא.

האלטרנטיבה השניה היא לקנות עכשיו, מה שאומר לקחת משכנתא של 1.5 מיליון, בריבית של 4% זה תשלום חודשי של 8,000 שקל, כבר די כבד והרבה מעל השכירות המשולמת כיום.

המורה לחשבון רינה ביקשה ממני לתקן את הנאמר לעיל

נתחיל בחשבון פשוט

שכ"ד ל 8 שנים = 480 אלף ש"ח ( 5000X12X8)

משכנתא על 600 אלף ש"ח בהחזר של 8000 ש"ח תשלם ריבית של 50 אלף ש"ח בשיעורי הריבית של היום

תסיים לשלם את המשכנתא תוך כ8 שנים

כלומר בעוד 16 שנה הדירה שלך ושילמת על התענוג 530K

החלטת לרכוש היום

לקחת משכנתא של 1500K

החזר של 10K תשלם ריבית של 330K

תסיים לשלם את המשכנתא תוך כ 15-16 שנה

כלומר בעוד 16 שנה הדירה שלך ושילמת על התענוג 330K

אם תקנה היום הרווחת 200K ( התעלמתי מרווחים על הכסף שיש לך היום ומהחיסכון החודשי )

ומה יקרה אם המחירים לא ירדו? יישארו או אולי יעלו?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא נכנסתי לדוגמא המספרית שלך, אתה יודע איפה הבעיה ?

שאתה תגור כ 8 שנים בשכירות, בדירות כנראה לא חדשות, תצטרך לעבור כל כמה שנים ותצטרך להתמודד עם בעלי בית

כשתרצה לצבוע תחשוב פעמים, כשתרצה לתלות משהו תחשוב פעמיים, תצטרך מעברי דירה (טרטור לילדים, חיפושים, חוזים, סבלים, נזקים של סבלים וכו')

ועוד דברים שלא חשבתי עליהם.

אם כל זה לא מפריע לך, סע ברכה.

לי זה מאוד מפריע.

וזה אחרי הנחה שהמחיר ירד, ומי אמר שהריבית על המשכנתא שהיום היא נאמר 4% לא תהיה 6% או 8% בעוד 8 שנים ?

פורסם
לא שכחתי, ואם כבר זה רק 2,000 שזה ההפרש בין ה- 8 אלף משכנתא ל- 5 שכ"ד. אפשר להתייחס ל- 2000 האלה כמה שנכנס לקרן השתלמות ואי אפשר להוציא היום, או כסכום שתרצה לוודא שאתה חוסך ביחס לאופציה של מכשנתא (הרי לא תקח משכנתא בתשלום חודשי כזה שלא יישאר לך שום חיסכון)

על המחשבון שלי 2K לחודש=24K בשנה.

אם אתה אשף פיננסי, תעשה עליהם עוד 30% בהשקעות נבונות בסיכון גבוה.

זה מביא אותך לקצת מעל 30K

ושוב, על המחשבון שלי, כדי לחסוך 60K כל שנה:

60/12 חודש=5.

לא הבנתי את המשפט על ה"קרן השתלמות ואי אפשר להוציא" וגו'.

מה שלא יהיה, זה סכום שיורד מההכנסה הפנויה שלך, והמטרה שלו מוגדרת (כלומר, אם אני "מוכוון מטרה", גם במצב הזה "אין לי חסכון", כי זה "הכסף של הדירה").

וזה בנוסף לחשבון המלומד יותר, של סבא ישראל, מעלי פה^

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
המורה לחשבון רינה ביקשה ממני לתקן את הנאמר לעיל

נתחיל בחשבון פשוט

שכ"ד ל 8 שנים = 480 אלף ש"ח ( 5000X12X8)

משכנתא על 600 אלף ש"ח בהחזר של 8000 ש"ח תשלם ריבית של 50 אלף ש"ח בשיעורי הריבית של היום

תסיים לשלם את המשכנתא תוך כ8 שנים

כלומר בעוד 16 שנה הדירה שלך ושילמת על התענוג 530K

החלטת לרכוש היום

לקחת משכנתא של 1500K

אם תקנה היום הרווחת 200K ( התעלמתי מרווחים על הכסף שיש לך היום ומהחיסכון החודשי )

ומה יקרה אם המחירים לא ירדו? יישארו או אולי יעלו?

היי ישה,

לא הבנתי את החישוב שלך. לדעתי נפלה טעות.

בחישוב שלי הוא חסך מעל 400,000 ש"ח אם הוא מקצה 10,500 ש"ח לדיור כל חודש:

houseoptions.png?raw=1

פורסם

מבחינת חשבון פשוט, לא ברור לי איך הגעת לסה"כ ריבית של 330 א' על 1.5 מיליון ש"ח בריבית של 4% ל- 16 שנים (זה יוצא ריבית של 533 א' והתשלום החודשי יוצא 10,590).

חוץ מזה, סביר שאם אתה מתעלם מהתשואה על ההון העצמי כדאי לקנות היום (הרי במקרה כזה עלות השכירות היא הוצאה נטו ולא נבחנת כאלטרנטיבה לתשואה על ההון הקיים).

עוד אספקט שלא מתבטא במתמטיקה אבל בחיים כן הוא סכומי התשלום- להתחייב עכשיו על משכנתא של 10,590 ש"ח בחודש זה די כבד, ובכלל לא בטוח שהבנק יאפשר משכנתא כזאת. לשלם 5000 שכירות ולחסוך 5,000 הרבה יותר ריאלי מבחינת ניהול התזרים של משק הבית.

פורסם
החלטת לרכוש היום

לקחת משכנתא של 1500K

אני רק שאלה:

באילו מספרים השתמשת ...?

16 שנה, עם 4% ריבית, על 1.5M - מניב החזר חודשי 10,600 וסך תשלומי ריבית של 533K ש"ח

וזה תחת ההנחה ש4% ריבית למימון 70% על הסכום הזה אפשרית, הנחה שנשמעת לי קצת far fetched אבל אני מודה שאני לא עוקב באדיקות אחר משחקי הריביות בבנק.

האם השתמשת בתמהיל מתוחכם יותר? מה פספסתי בחישוב שלך...?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לא נכנסתי לדוגמא המספרית שלך, אתה יודע איפה הבעיה ?

שאתה תגור כ 8 שנים בשכירות, בדירות כנראה לא חדשות, תצטרך לעבור כל כמה שנים ותצטרך להתמודד עם בעלי בית

כשתרצה לצבוע תחשוב פעמים, כשתרצה לתלות משהו תחשוב פעמיים, תצטרך מעברי דירה (טרטור לילדים, חיפושים, חוזים, סבלים, נזקים של סבלים וכו')

ועוד דברים שלא חשבתי עליהם.

אם כל זה לא מפריע לך, סע ברכה.

לי זה מאוד מפריע.

וזה אחרי הנחה שהמחיר ירד, ומי אמר שהריבית על המשכנתא שהיום היא נאמר 4% לא תהיה 6% או 8% בעוד 8 שנים ?

מסכים לגבי להתמודד עם בעל הבית ומעבר דירה שיכול לקרות ויכול לא לקרות- למעשה הסיכון היותר גבוה הוא עליה בשכירות. הדירה חדשה בשכונה מעולה, לכן מבחינתי השכירות ביחס למחיר מגוכחת (כאמור, 2.8% תשואה ברוטו לבעל הבית). למעשה, מבחינת החשבון שעשיתי, לא בטוח שהייתי יכול לרכוש את הדירה הזאת כרגע בגלל גובה המשכנתא. לגבי הלצבוע והלתלות, דווקא הפוך, זה שאני בשכירות זה יותר קל ביחס לדירה בבעלותי כי ההוצאה על מה שהייתי עושה בין כה וכה זהה ובשכירות בעל הבית משלם על חלק מהתיקונים שהייתי צריך להוציא עליהם לא מעט כסף בדירה בבעלותי.

בסופו של דבר ברור שיש פה שיקולים שאינם פיננסיים בלבד, כל אחד והתפיסה שלו.

אם הריבית על משכנתא תהיה 6% או 8% אז מחיר הדירות יהיה הרבה יותר נמוך.

פורסם

נקודת המוצא יש לי 650K ביד נקודת הסיום יש לי דירה ביד.

משכנתא לוקחים שליש פריים שני שליש קל"צ לכן תשלם 330K ריבית, בריבית של היום ( החזר של 10K שוב כמו שברי כתב 5 שכירות 5 חיסכון)

"ביזבזת" 480K על שכ"ד ועוד 40K ריבית על המשכנתא. ( חושב לפי 10K )

כאן 330K שם 520K

ונחזור לחיים

לשלם 10K משכנתא יותר "קל" מאשר לשלם שכ"ד של 5 ועוד חיסכון של 5 כי לחסוך כל חודש 5K , יש פיתויים להחליף אתץ הרכב לקפוץ לחו"ל וכו'.

כמובן שבמקרה של צרה תעסוקתית יותר קל הדרך השניה.

הבנק נותן גם משכנתא של מיליוני ש"ח למי שיכול להראות שהוא יכול להחזיר אותה והיא לא חורגת ממגבלות בנק ישראל

70% משכנתא אין בעיה עדיף לבנק 60% ( ריביות לך טובות יותר ) והחזר של 10K מחייב הכנסה נטו של 25K.

נמסיס

שמת לב שלא התייחסתי בכלל למחיר הדירה:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לפי בנק ישראל ריבית קל"צ ממוצעת לתקופה של 10-15 שנה היא 4.25% ו 15-20 שנה 4.69%, נניח אמצע 4.47%. אפילו אם החלק של הפריים הוא 0, הריבית לתקופה יוצאת 387 אלף... באיזה קלט השתמשת בריבית???

פורסם

13 שנה ריבית 4% אתה לא ממוצע לכן ניתן לקבל גם בפחות מ 4%

25 שנה פריים 0.7% קבל פריים 1% תוסיף כ K10 לחישוב מקוטצר בסיום הקל"צ ומסתיים תוך שנתיים שלוש

בטבלאות של בנק ישראל הריבית המופיעה היא הריבית האפקטיבית ולא הנומינאלית:shock:

נמסיס

התעלמתי משינוי הריבית כי הוא יפעל גם כלפי המשכנתא שתיקח בעוד 8 שנים על שני חלקי ההלוואה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...