Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר מישהו שהפסיד בקרן השתלמות משהו כמו 20000 שקל בגלל המשבר שהיה ב 2008. אותו אחד היה זקוק לכסף הזה וחיכה לו מאוד אבל איך אומרים....הלך הכסף. בקיצור, הזדקק להלוואה במקום להשתמש בכסף הזה (אז תאר לעצמך כמה אנשים כאלו יש).

עוד לא הבנתי איך זה משפיע על המשק (לא על פלוני אלמוני)?

משכנתא זה קל

פורסם

תלןי איך מסתכלים

מי שרכש דירה במחיר למשתכן יכול לברך את נתן לו

גם מי שלא רכש דירה במחיר למשתכן יכול לברך את נתן לו כי יש לו כרגע פחות מתחרים על הדירות "החופשיות"

כמובן שזה לא מספיק ויש להמשיך הלאה ולבנות עוד דירות במקומות שאנשים רוצים לגור בהם.

פעם גם היו יוצרים מקומות תעסוקה בפריפריה כך שניתן היה לרכוש בפריפריה מבלי צורך לנסוע לג'יהנם לעבוד.

כנראה שהמודל הזה כבר לא עובד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תלןי איך מסתכלים

מי שרכש דירה במחיר למשתכן יכול לברך את נתן לו

גם מי שלא רכש דירה במחיר למשתכן יכול לברך את נתן לו כי יש לו כרגע פחות מתחרים על הדירות "החופשיות"

כמובן שזה לא מספיק ויש להמשיך הלאה ולבנות עוד דירות במקומות שאנשים רוצים לגור בהם.

פעם גם היו יוצרים מקומות תעסוקה בפריפריה כך שניתן היה לרכוש בפריפריה מבלי צורך לנסוע לג'יהנם לעבוד.

כנראה שהמודל הזה כבר לא עובד

נכון מאוד, בנוסף יש עוד כמה מהלכים שהולכים להשתחרר וגם הם יגרמו להורדת הביקוש וכן הורדת מחירי השכירות.

חוק מס דירה שלישית וכן יכולת לבנות יחידת דיור בבית קרקע שבבעלותך.

ומעל הכל העלאת ריביות המשכנתא שגרמו גם הם להתמתנות.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

תהליכים לא מתרחשים בזמן קצר כמו שעליית המחירים לא נגרמה תוך שנה אלא זה תהליך.

אבל.

כבר ניתן לראות בשוק את התודעה הזאת שיש "ירידת מחירים" כאמור זה מתחיל להיות מגובה בירידת היקף לקיחת המשכנתאות של אנשים.

פורסם (נערך)

ICECO אני לא בטוח שאתה כל כך תמים, אבל לפי סדר הדברים:

1. משיקים מחיר למשתכן ואין מכרזים לקהל הרחב - "ירידה בקניית דירות חדשות!" (כולם קונים יד שניה).

2. הריבית על המשכנתאות עולה אז קונים דירות יותר זולות אבסולוטית - "ירידה בהיקף המשכנתאות!" (לוקחים חוב קטן יותר לדירה זולה יותר).

3. בגלל שקונים יותר זול + מוכרים במחיר למשתכן מחיר העסקה הממוצעת יורד טיפה - "ירידה של 0.1% במחירי הדירות!" (ברור שלא משווים לאותה דירה בדיוק בתקופה המקבילה).

4. חוק מיסוי דירה שלישית מתחיל לעשות גלים ואנשים מחפשים מקלטי מס - "המשקיעים בורחים מהשוק!" (אבל מכרו לבן או לסבתא של עצמם כמובן).

אתה כנראה רק קורא את הכותרות הצעקניות.

(גילוי נאות - יש ברשותי דירה, אבל אני אשמח שהמחירים ירדו).

http://www.boi.org.il/he/NewsAndPublications/RegularPublications/Pages/dochbankIsrael2016chap9.aspx

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

לא, לא כ"כ תמים אבל יש בגמרא מהלך שנקרא: "חזי לאיצטרופא" מספר גורמים בשוק שיתנו בשלב מסוים את אותותיהם.

ובדיוק עכשיו סיימתי לקרוא כתבה שבאמת סותרת את כל מה שאני אומר לעת עתה ובאמת יש עליית מחירים גם השנה.

http://www.iba.org.il/bet/?entity=1221586&type=1&topic

פורסם

אני באמת אבל באמת לא מצליח להבין את החסידים של "הנה יש ירידות מחירים"

אתה באמת חושב שהמחירים ירדו בצורה דרסטית ? כמה אתם חושב שהם ירדו ?

גם אם ירדו ב 10%, זה מה שיעשה את ההבדל ? כי לפי דעתי במחירי הדיור של היום זה כבר כמעט חסר משמעות.

פורסם

אז עדיף כבר שלא ירדו? :roll:

מנסה להבין את הרציונל של מה שכתבת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור שעדיף שירד

אבל לא ירד בצורה כל כך משמעותית שצריכה להוות שיקול למישהו שמתלבט אם לקנות או לא לקנות למטרת מגורים.

או שמצריכה דיון עתיק יומין על אם ירד או לא ירד, לדעתי בכל מקרה.

פורסם

^^^

בפעם האחרונה שמחירי הדירות ירדו (תחילת שנות האלפיים ) הם ירדו בשיעור של

30-40%

המשק לא נפל גם אף בנק לא נפל

וזה לא קרה ביום אחד ...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לא, לא כ"כ תמים אבל יש בגמרא מהלך שנקרא: "חזי לאיצטרופא"

c

תרגום למואדם

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

וזה לא קרה ביום אחד ...

בדיוק הנקודה שלי, ירד בטוח, בזמן הקרוב? כנראה שלא

ימנע ממני לקנות דירה (ובהנחה ויש לי יכולת לכך) כי מתישהו בעוד עשור אולי ירדו המחירים ? גם כנראה שלא.

פורסם

ישנם מספר גורמים, סיבות שמצטרפים לסייע לפתרון בעיה אחת.

לא רק סיוע ממקום אחד שהוא טוב אבל חלש יחסית אלא מספר כיוונים שמסייעים לדיעה שלי ויכולים לחזק אותה.

• תוכן חדש...