Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שאתה לא מבין לא אומר שלא קונים, יקנו הכל השאלה באיזה מחיר.

בקשר למה שכתבת מקודם, אינני מדבר על מחירי הדיור אני מדבר על ירידה רצינית בלקיחת משכנתאות. על זה אני מדבר, ואנחנו עוד לא מדברים על כל משולשי הדירות שהולכים לפלוט את דירותיהם לשוק וכן החוק שאומר שבעלי וילות יוכלו לבנות יחידת דיור בביתם וכן המחיר למשתכן וכן עלית ריביות המשכנתאות שמצננות את ההתלהבות משוק הנדל"ן.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם
נו, מה אומרים מתקרר או לא? ראיתם את הפרסומים האחרונים של בנק ישראל?

לא ראיתי.

אבל לפי כמויות הביטולים שאני רואה במחיר למשתכן. אני צופה שלאחר ההחלטה בבג"ץ, תהיה אשר תהיה, ישתחררו הרבה ביקושים.

הריביות במשכנתאות, למרות ירידה בהיקף הנטילה, ירדו מעט.

בקיצור, כולם יושבים על הגדר כרגע.

משכנתא זה קל

פורסם

2 הגרוש שלי, אני חיושב שחלקכם (וכל הטוקבקיסטים בטמקא) צריכים להבין ששוק הנדל"ן הוא כמו בורסה.

ירידה של 2% זו התרסקות.

עליה של 2% זו נסיקה.

אף אחד בממשלה לא חושב, מתכנן או חולם בסיוטים שלו ירידת מחירי נדלן של 30% (שלא לדבר על יותר), יהיו לזה השלכות קטלניות על המשק בדיוק כמו ירידה של 30% בבורסה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקיי, לי מרגיש שהרבה יותר, בגלל בולמוס החומריות שלנו אני מאמין שאם לא יקנו אנשים יורידו מחיר ובלבד שיגיעו ליעד שלהם. הזמני כמובן עד היעד הבא. שגם הוא זמני כמובן. הפואנטה ברורה.

פורסם

הייתה לפני כמה ימים כתבה בטלויזיה על "שכונות רפאים".

שכונות של מחיר למשתכן בפריפריה שמעל 80% (ובמילים, שמונים אחוז) ממי שקנה קנה אותן בכדי להשקיע, לקבל שכ"ד ולהמשיך לגור היכן שהוא כבר עכשיו גר (במרכז).

הבעיה שאין אף אחד שמעוניין לגור שם והקומבינטורים בשקל גם משלמים שכ"ד וגם משכנתא ומייללים מול כל מיקרופון שדוחפים להם לפנים.

טעתה המדינה כאשר לא מכריחה את רוכשי דירות מחיר למשתכן לגור בדירה 5 שנים לפחות אלא רק מכריחה אותם להמשיך להחזיק בהן 5 שנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מסכים איתך בנק' הזאת אבל... במדינה עשתה עוד מספר צעדים שכבר גורמים לקיפאון במחירים, בטוח שלא שמעת על עליה קיצונית במחיר כמו שקרה חצי שנה אחורה

פורסם
יהיו לזה השלכות קטלניות על המשק בדיוק כמו ירידה של 30% בבורסה.

אני באמת לא יודע לגבי שוק הנדל״ן, אבל לירידה של 30% בבורסה ממש אין בהכרח השלכה קטלנית על המשק. הכל תלוי במה שגרם לה.

פורסם

יכול להיות שהמילה קטלני קצת מוגזמת אבל יש אנשים שממונפים על חשבון הכסף הזה אז כן, פגיעה של 30% יכולה לגרום להם לטלטלה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא יודע למה אבל התחושה האישית שלי היא שכן מתחולל כאן מהפך כלשהו בתחום המחירים כלפי מטה וזה נראה כאילו שיש קבוצה שמנסה להכחיש את זה ככל הניתן.

וזה לא רק "ישיבה על הגדר" כמו שהיה בתק מע"מ אפס ששם טכנית אנשים חיכו לראות מה יקרה עם החוק הזה.

אז, ריביות המשכנתאות היו נמוכות. אנשים גילו שאין מע"מ אפס ויכלו עדיין לקחת משכנתא יחסית זולה.

זה ממש לא המצב היום שגם אם יש אנשים שחיכו על הגדר, מה יצפה להם בסוף? אין "לא נורא ניקח משכנתא יהיה טוב"

יש "ניקח משכנתא עכשיו זה טירוף"

פורסם
יכול להיות שהמילה קטלני קצת מוגזמת אבל יש אנשים שממונפים על חשבון הכסף הזה אז כן, פגיעה של 30% יכולה לגרום להם לטלטלה.

אני מכיר מישהו שהפסיד בקרן השתלמות משהו כמו 20000 שקל בגלל המשבר שהיה ב 2008. אותו אחד היה זקוק לכסף הזה וחיכה לו מאוד אבל איך אומרים....הלך הכסף. בקיצור, הזדקק להלוואה במקום להשתמש בכסף הזה (אז תאר לעצמך כמה אנשים כאלו יש).

פורסם
אני לא יודע למה אבל התחושה האישית שלי היא שכן מתחולל כאן מהפך כלשהו בתחום המחירים כלפי מטה וזה נראה כאילו שיש קבוצה שמנסה להכחיש את זה ככל הניתן.

לא מדויק.

קח לו החליט לסגור את הברז לשמאי הממשלתי שטען וגיבה את עצמו בדוחות על עליית מחירי הדיור, והיה למעשה האדם היחיד שהצביע על מצב מחירי הדיור.

הוא שלח את החבר'ה מהלמ"ס, שטענו שקיימת ירידות מחירים, תוך שהוכללו הדירות במחיר למשתכן.

לאחר מכן, הם שינו את גירסתם, לאחר שנפסלו במדגם דירות המחיר למשתכן, וטענו לעליית מחירים.

מהיכרותי הקרובה מאוד עם השמאי הממשלתי הראשי (טל אלדרוטי), מדובר באדם מבריק, ישר, נטול השפעה, שעושה עבודה נאמנה.

קח לו הימר על כל הקופה עם עניין מחירי הדיור ולצערי הרב, הוא לא מצליח לייצב ואף להוריד את המחירים.

• תוכן חדש...