Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה שואל אם שווה להתגרש כדי לחסוך במס רכישה? אתה יכול לחסוך ככה לא מעט כסף.
רק תידע שרשויות המס לא טמבלים, אם בפועל תגורו ביחד לאחר מכן תקבל דרישת תשלום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, SurfHigh כתב:

שזוג מחזיק בדירה יחידה 50%-50% -> מתגרש ומעביר את הדירה כולה להיות רשומה 100% על שם האישה --> הגרוש הטרי קונה דירה.

האם הוא יהיה חייב במס על הדירה הזו? 

עקרונית אם אין דירה על שמו, הוא יחוייב במס כמו על דירה יחידה ולא מהשקל הראשון.

מעבר לזה, גם אם יש לו פחות משליש בעלות על הדירה של אשתו לשעבר, זה עדיין יחשב לו דירה יחידה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפני 4 שעות, SurfHigh כתב:

שאלה היפוטטית, ביחוד עם יש כאן עו"ד לענייני נדל"ן. 

נכון להיום מיסוי על דירה שניה ומעלה 8% מהשקל הראשון. 

זוג מחזיק בדירה יחידה 50%-50% -> מתגרש ומעביר את הדירה כולה להיות רשומה 100% על שם האישה --> הגרוש הטרי קונה דירה.

האם הוא יהיה חייב במס על הדירה הזו? 

לא עו"ד.

אבל לדעתי לא כתבת את הסדר הנכון, קודם מעביר את החצי בין בני הזוג, ורק אח"כ מתגרש.

אם קודם תתגרש ואח"כ תעביר, הגרושה תשלם מס רכישה על החצי שמקבלת, כי יש לה כבר יותר מ 33% של דירה על שמה.

אגב אין צורך להתגרש כדי לחסוך את המיסוי, אפשר לעשות הסכם ממון. אמנם עדיף שיהיה הסכם ממון לפני הנישואין, אבל יש אפשרויות לעשות אותו גם אח"כ. ואז מבחינת רשויות המס אתה ללא דירה למרות שלבת זוג יש דירה.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 15 דקות, - XM - כתב:

אגב אין צורך להתגרש כדי לחסוך את המיסוי, אפשר לעשות הסכם ממון. אמנם עדיף שיהיה הסכם ממון לפני הנישואין, אבל יש אפשרויות לעשות אותו גם אח"כ. ואז מבחינת רשויות המס אתה ללא דירה למרות שלבת זוג יש דירה.

אומר מידיעה? מעניין...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הדירה הנרכשת הנה דירת המגורים היחידה של הרוכש גם אם בבעלותו דירה נוספת שחלק הבעלות אינו עולה על שליש (33%) או שמחזיק בדירה נוספת שקיבל בירושה וחלקו בה אינו עולה על מחצית (50%) או שהדירה הנוספת מושכרת בשכירות מוגנת לפני 1/1/1997. (לגבי דירת מגורים יחידה יראו את הרוכש בן זוגו/ידוע בציבור וילדים עד גיל 18 כרוכש אחד). אם בבעלות הרוכש דירה אחת נוספת לדירה הנרכשת שתימכר תוך 24 חודשים (לרכישה בתקופה 1/6/23-31/5/25 18 חודשים) יראוהו כבעל דירה יחידה.

לפני שעה, - XM - כתב:

כנראה הציטוט העליון מטעם רשויות המס הוא הנכון.

אם זה היה נכון מה ש XM כתב הרי כולם היו עושים הסכמי ממון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אאלט מה שכתב xm לגבי הסכם ממון, תופס אם לאחד מבני הזוג יש דירה לפני הנישואין והסכם הממון קובע שגם בזמן הנישואים, אותה דירה תישאר בבעלות מלאה של אותו בן זוג. במקרה כזה בן הזוג שאין לו דירה יכול לרכוש דירה, שתוכר כדירה יחידה שלו.

כלומר זה תכנון שחייב להיעשות לפני הנישואים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, - XM - כתב:

אני לא עו"ד

אבל לדעתי תצטרך להוכיח שאין בניכם קשר כספי כלשהו. מה שכנראה יהיה מורכב 

.

פורסם (נערך)

לפי הידוע לי אפשר לעשות הסכם ממון גם לאחר הנישואים.

זה אכן מורכב יותר, דורש אישור בית משפט, ומחייב להוכיח הפרדה רכושית בכל מה שקשור לדירות. חשבון בנק נפרד, הכנסות שכירות ותשלום משכנתא של כל דירה רק לאותו ומאותו בעלים וכו’. 

אבל זה אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני שעה, - XM - כתב:

זה אכן מורכב יותר, דורש אישור בית משפט, ומחייב להוכיח הפרדה רכושית בכל מה שקשור לדירות. חשבון בנק נפרד, הכנסות שכירות ותשלום משכנתא של כל דירה רק לאותו ומאותו בעלים וכו’. 

אבל זה אפשרי.

מדויק

הסכם ממון פלוס חשבון נפרד לכל אחד 

פורסם
בתאריך 27.12.2025 בשעה 20:10, eladns כתב:

מהעליה לגילה ניתן לראות 8 מנופים עובדים

קח, שיהיה לך קל יותר לספור. זה מסוכן בזמן נהיגה...

אגב, זה אולי בהר גילה?

20260123_071340.thumb.jpg.f8635139f26e96fe9df7d7b144cbafff.jpg

פורסם

לא נראה לי הר גילה. מי ירצה לגור שם?

סכנת נפשות. כל רגע יכולים להיכנס לשחוט אותך שם

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
בתאריך 23.1.2026 בשעה 11:40, - XM - כתב:

אבל זה אפשרי.

רשות המיסים לא מטומטמים. נניח ויחתמו ויאשרו בבית משפט הסכם ממון ויבצעו הפרדת חשבונות בנק בסמוך לרכישת הדירה, מיסוי מקרקעין לא יקבל את זה.
אם עושים את זה כמה שנים קודם, ומתנהלים בהפרדה בפועל כמה שנים, אולי.

פורסם
בתאריך 23.1.2026 בשעה 11:40, - XM - כתב:

אבל זה אפשרי.

יש  לי מקרה כזה של בני משפחה:

בני זוג שהתחתנו לפני שנתיים, עוד מלפני הנישואין לכל אחד יש דירה משלו (הדירות נרכשו הרבה לפני הנישואים ולפני ההכרות בכלל בין הצדדים).

2 הנכסים משמשים למגורים ולא מושכרים (אחד לאמצע שבוע אחד לסופשים, אזורים שונים בארץ).

הם שוקלים לשדרג את אחד מהבתים - למכור אותו לקנות נכס אחר יקר יותר.

האם יש דרך כלשהי לקבל פטור מתשלום מס? 

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...