Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שכתב טרייד אין במחיר מחירון-לא ניסה כנראה אף פעם לממש את זה...

כחודש לאחר קבלת הסוזוקי שלנו, קיבלנו הביתה "מכתב התחייבות לקניה עתידית".

במכתב מצויינים כמה תנאים מגבילים לגבי מצבו של הרכב בזמן ביצוע הטרייד.

המחיר המובטח הוא מחירון 9%-.

נניח וארצה לממש היום:

מחירון בסיס - 90000 שקל.

מחירון משוקלל (חודשי עליה, גג נפתח, קילומטראז' נמוך - כ 98000.

אז הם יציעו 81000 לפני בדיקה, 20% פחות מהמחירון.

וזו נחשבת עסקה הוגנת.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבחור מעליי צודק.

תמיד שמפרסמים טרייד במחיר מחירון. שמגיעים לסוכנות תמיד הסוכן מכירות מתחיל להגיד: "כן, אבל....".

אגב, אני לא אומר שתמיד טרייד אין זה רע. לפעמים בשקלול מצב השוק, עלות הזמן, הנוחות, אי יכולת או רצון של היבואן לתת הנחת מזומן וכו' - זה כן יוצא הגיונית מבחינה כלכלית.

בהצעה שהציעו לבחור כאן - לדעתי הוא יכול בקלות למכור את הרכב ב-30 בחוץ. רק שמה שהוא הבין מכל זה - זה לפרסם את הרכב ב-40.

שיהיה לו בהצלחה - יתפוס - יתפוס.

רק עשה לי טובה חבר, לפני שאתה שם את הרכב בטרייד ב-25-27 - תן לנו זכות ראשונים - ניתן לך להחזיק אותו עד המפתח של החדשה.

פורסם

זה שהציעו לי את הרכב ב30 , זה לא מדוייק, כי על פתיחת תיק של טרייד אין רצו ממני עוד 3000 על הרכב החדש, המחיר המוצע בפועל הוא 27 לפני בדיקה אחרי בדיקה היו רוצים לגלח לפחות עוד 5 בתירוצים שונים.

חסכתי מעצמי את הדברים המגוכחים הללו.

מחירון הרכב משוקלל נוגע ב48 יד 2 בכלל מתמחר את האוטו במחיר הרבה יוצר יקר, אבל אני מתעלם מזה.

יבוא קונה שמחפש את הרכב יקח את הרכב לבדיקה. יתן הצעה שמשקפת את מצבו ואשמח להוריד במחיר הרכב בהתאם.

אבל להוריד כ50 אחוז לפני בדיקה שמטרת הבדיקה היא להוריד עוד.

יש גבול ללקרדה שאני מוכן לאכול.

בנוסף, מדובר על רכב מטופל היטב בעלות פרטית ללא תאונות קילומטרז תקין למודל וכדומה.

מאובזר ביותר ולא בגרסאת ליסינג ענייה , אין סיבה הגיונית לרדת על הברכיים ולהגיד תודה.

אני בטוח שאם אחפש בלובינסקי טרייד כזאת חדשה יותר יבקשו שם מחירון ויעשו טובה אם ירדו 10 אחוז.

לא צריך לדעתי כמובן לתת לסוחרי הרכב להשתלט עלינו כצרכנים.

פורסם

בקיצור נקמיצ'י, שמת לו רשת בטחון, מומלץ להגביל אותה בזמן. עוד שנה לרשת הזו יהיו חורים.

פות"ש - יש לך רכב מעניין וייחודי, אתה חייב להתאים את עצמך לשוק, כי השוק לא יתאים את עצמו אליך. הנה, יש לך כבר שתי הצעות, אחת מהטרייד אין, שניה מנקמיצ'י. אם ההצעה השלישית תהיה באותו סדרי גודל של מחירים אתה צריך להבין שזה מחיר השוק של הרכב.

כשאני מוכר רכב, וזה קורה לצערי בתדירות גבוהה מהרצוי, מחירון לוי יצחק הוא בנצ'מרק בלבד, בהתאם לשוק של הרכב. אם קיבלתי שתים / שלוש הצעות מאנשים שונים (בהנחה שהם לא מתואמים ועושים עלי תרגיל מס' 1) אז זה המחיר.

יש לך אפשרות לטרייד המחיר מסויים.

יש לך קונה שמוכן לשים לך עכשיו כסף בכיס באותה סביבת מחיר.

תפרסם את הרכב ב 36.0 אלף ותנסה לסגור על איזור ה 32.0 - 33.0 אלף. אני בספק אם תצליח, אבל אם כן - רווח נקי שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
המסקנה היחידה שאני הגעתי אליה במכירה,

מי שמבלבל את השכל בטלפון ומתמקח בטלפון בלי לראות הוא קשקשן. מי שבא לראות הוא רציני.

מסקנה שגויה.

בהנחה והרכב לא נמצא כמה מטרים לידך (וזה ממש לא תמיד המצב) - עדיף לנהל מו"מ ראשוני בטלפון. אני אישית לא הולך לנסוע מחיפה להרצליה\רמת הגולן\באר שבע כדי לקנות רכב ולשמוע שהמחיר גבוה ב-6K ממה שאני מוכן לשלם.

קודם מבררים שאתה והמוכר יודעים להסתדר, אח"כ ממשיכים הלאה.

כשפרסמתי את הלנצ'יה פרסמתי את המחיר הנמוך בלוח, במטרה להוריד עוד בטלפון - ברגע שהבעת רצינות מבחינת מחיר שמתאים לך ולקונה, אפשר להתקדם ולהביא אותו לעמוד ליד הרכב, שזה כבר שלב מתקדם בדרך לרכישה.

פורסם

עוד אחד שלא קיבל מה שהוא רוצה והחליט לפתוח דיון באינטרנט בשביל להפעיל לחץ על החברה. פותח הדיון, הרכב נמצא רגל אחת במגרש גרוטאות ואתה מתפלא שמציעים לך מחיר נמוך מתחת למחירון. לדעתי הטעות של הטרייד אין שהם הציעו לך הצעה "מעליבה" במקום להגיד לך בנימוס שלא משתלם להם לקחת את הרכב.

פורסם

לא בטוח שיבואנים אחרים, לרבות אלו אליהם נושא עכשיו פותח השירשור את עיניו בתקווה לעתיד ורוד, נוהגים אחרת במחלקת הטרייד אין שלהם. שוק יד שניה פרטית על הפנים היום, היבואן יודע זאת ומתנהג בהתאם, קשה לבוא אליו בטענות מבחינה זו. העובדה שהאוטו שלך לא נחטף, שעולה הרושם אינה מובנת לך לאור איכויותיו לטעמך, אינה בגלל שהוא צרפתי, היא בגלל שלמעט מכוניות נישה למכורים, את כל המכוניות האחרות אפשר להשיג בליסינגים למיניהם בהסדרי תשלומים מפתים ואחריות למספר חודשים וזה כולל גם נכסי צאן ברזל כמו מכוניות יפניות וג'יפים קוריאניים. מכוניות מיד פרטית זה אומר מזומן וזה אומר שגר ושכח, הרבה פחות אטרקטיבי.

פורסם

מי שאומר ששוק יד שנייה על הפנים היום לא ניסה כנראה לקנות רכב יד 2.

רכב שמתומחר בצורה נכונה (בהתחשב בנתוניו - מצב, יד, ק״מ, סחירות) יימכר במהירות.

מה לעשות שאם יש לי רכב לא מבוקש - הדרך למכור אותו זה מחיר נמוך?

פורסם

לכל רואי השחורות כאן, אני מזכיר שמכירת רכב פרטית זה גם עניין של זמן וסבלנות - את ההונדה ג'אז (בטרייד הציעו 30) מכרתי אחרי התעקשות ועם קצת סבלנות ב 41 (מחירון משוקלל!), ואפילו את הסניק (רכב שידוע כמקולל במכירה) שעליו הציעו בטרייד 4000 מכרתי בסוף ב 10K (אמצע הדרך בין המחירון להצעה של הטרייד). אז נכון, טרייד צריך להרוויח והכל, ונכון שלמכור לפרטי צריך סבלנות ומרווח נשימה, אבל תמיד חשוב לדעת מה יש לך בידיים ולזכור את העובדה שזה שהטרייד הציע X לא אומר ששם הרכב צריך להיות מתומחר.

פורסם
מי שכתב טרייד אין במחיר מחירון-לא ניסה כנראה אף פעם לממש את זה...

כחודש לאחר קבלת הסוזוקי שלנו, קיבלנו הביתה "מכתב התחייבות לקניה עתידית".

במכתב מצויינים כמה תנאים מגבילים לגבי מצבו של הרכב בזמן ביצוע הטרייד.

המחיר המובטח הוא מחירון 9%-.

נניח וארצה לממש היום:

מחירון בסיס - 90000 שקל.

מחירון משוקלל (חודשי עליה, גג נפתח, קילומטראז' נמוך - כ 98000.

אז הם יציעו 81000 לפני בדיקה, 20% פחות מהמחירון.

וזו נחשבת עסקה הוגנת.

בהתחשב בזה שאני עובד אצל אחד מיבואני הרכב (חברת ״מאיר״) ובהתחשב בזה שחבר החליף סויפט 2008 בחדשה וקיבל מחיר מחירון, תאמין לי שיש לי קצת מושג בתחום.

אצל יבואנים מסוימים, מאוד חשוב להם לשמור על תדמית המותג ומחירי השוק שלו. אצל לובינסקי, כנראה שזה לא חשוב.

פורסם
עוד אחד שלא קיבל מה שהוא רוצה והחליט לפתוח דיון באינטרנט בשביל להפעיל לחץ על החברה. פותח הדיון, הרכב נמצא רגל אחת במגרש גרוטאות ואתה מתפלא שמציעים לך מחיר נמוך מתחת למחירון. לדעתי הטעות של הטרייד אין שהם הציעו לך הצעה "מעליבה" במקום להגיד לך בנימוס שלא משתלם להם לקחת את הרכב.

מה שאתה רושם גורם לסטיגמות בעולם הרכב הישראלי להישאר כמו שהן.

ממתי רכב דיזל עם 156000 ק״מ נחשב ל״רגל אחד במגרש הגרוטאות״? אלו רכבים שאמורים לנסוע פי שלוש ללא בעיות מיוחדות.

לצרפתיות בכלל ולסיטרואן בפרט יש שם ממש לא טוב בשוק שלנו של מכוניות לא הכי אמינות שנמכרות בקושי והרבה מתחת למחיר המחירון.

בא לקוח נאמן שרכש כבר שלושה רכבי סיטרואן בחברה ומעוניין לרכוש אחת חדשה ומקבל הצעה נמוכה מאוד לעסקת טרייד אין. היבואן, במו ידיו מנציח את הסטיגמה בנושא מחיר השוק, יורה לעצמו ברגל/ בראש וממשיך לקבור את המותג.

אני אחזור שוב, אותו יבואן מתחייב לעסקת טריוד אין במחיר מחירון ואף לקנייה חוזרת עתידית למותג MG שהוא משווק וכל זה בשביל לשבור את הסטיגמה על רכבים סיניים.

פורסם

פות"ש, לדעתי האישית בלבד, כשאתה מפרסם ביד2 המחיר הנכון צריך להתבסס בעיקר על המפרסמים האחרים, פחות על המחירון.

המחירון יכול לעזור לך בהתמקחות (גם ככה ירדתי כבר x אחוזים וחבריו לסל הטיעונים), אבל מה הוא משנה אם יש 5 רכבים אחרים דומים לשלך שמבקשים עליהם 20,000 פחות? או להיפך, אם כולם רוצים הרבה יותר ממך, למה לך להתפשר (אם אתה לא לחוץ)?

עזוב את ההצמדות למחירון, זה סתם מספר שיגרום לך להרגיש פראייר. תסתכל מה השוק אומר, ולך לפי זה. אתה לא קובע את השוק, רק משתתף בו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני קיבלתי מלובינסקי מחירון משוכלל (לוי יצחק) תמורת מחירון,

זה עסק ויש רכבים ששווה לו לקחת, יש רכבים שלא כי הם יעמדו הרבה זמן או עברו הרבה ולא יהיה קל למכור או שהרכב הזה פשוט הימור או מועבר לצד שלישי.

C4 דיזל כמו שלך, רק 2013 עם ק"מ נמוך יותר נמכר היום בסביבות 55 אש"ח במזומן. הם גם צריכים להרוויח. בנוסף כמובן שכמו בכל עסק ועסקה הם יתחילו ממחיר שטוב להם ואז תצטרך להתעקש קצת. הכל דרמה אך במקומם היית עושה אותו הדבר...

מה שלא ברור לי מה זה 3,000 פתיחת תיק (מקדמה?), החלפתי אצלהם ולא מוכר לי הדבר...

ט.ל.ח

פורסם (נערך)

ה3000 שח זה על זה שאני עושה טרייד אין, מעין עמלת טיפול.

נראה לי שזאת שיטת מצליח, כי בהצעת מחיר ששלחו לי אחרי הפרסום בפורום הורידו אותה .

בכל מקרה

לאחר חישוב כלכלי קר, יבואן שלא תומך במותג שלו בעצם פוגע לי במחירון והסחירות של הרכב החדש אם אקנה ממנו.

וזה ייצור הפרש הרבה יותר גדול במכירת הרכב החדש בעוד כ3-4 שנים.

זה נקרא בעיני נקרא תמיכה במחירון.

ופה זה בדיוק הפוך.

עריכה אחרונה על ידי technet
פורסם
לגמרי.

אנשים - תפנימו. ב-99% מהמקרים זו טעות מוחלטת לעשות טרייד אין. המחיר הלא אטרקטיבי שמציעים לכם בטרייד אין + ה״קנס״ על הטרייד אין (או חוסר היכולת לרכוש את הרכב ב״מבצע״) = חוסר כדאיות קיצוני.

היה פה לא מזמן, למשל, שרשור על אשה שהציעו לה בסוכנות עסקת טרייד אין שבגדול משמעותה היתה שהיא צריכה להוסיף כסף כדי שיקחו ממנה את הרכב.

מה שמדהים אותי הוא שכאשר המשתדרג הממוצע מפרסם ביד2 את הרכב הישן, הוא בד״כ לא מוכן להתגמש בכלל (או מעט מאוד), אבל במעמד הטרייד אין הוא דה פקטו מקבל עליו כל כך מעט, שאם היה מפרסם את הרכב במחיר דומה ביד2 היה נחטף תוך שעה.

מנסיון עם פולקסווגן גולף אני מסכים ב-100%.

הצעות טרייד אין של סוכנויות רכב הן בלוף/שקר/תחמנות ומהוות דרך נוחה לרכוש את מכוניתך במחיר נמוך ככל האפשר.

כמובן, מהות הטרייד אין לעזור לך לרכוש מכונית חדשה - אך גם לעזור לחברה, המנהלת את הטרייד אין - להרוויח כמה שיותר עליה, ולעזאזל הקשר החם שלך למכוניות של פולקסווגן, פיג׳ו או למבורגיני.

לכן, כפי שכבר נכתב, תתייחס לטרייד אין כאופציית ״יום הדין״, ותשתמש בה רק כשאין ברירה!

דרך אגב, אצל יבואן מסויין, מחיר הטרייד אין שהוצע לי היה בפירוש מגוחך: כ-15% מתחת למחיר המחירון (וללא התחשבות מקילומטרז׳ הנמוך שהיה למכונית), אך, הוצע לי לרכוש מכונית מדגם מפואר יותר, שנתקעה במחסן היבואן מול טרייד אין במחיר המחירון.

כלומר, בסוף מוכנים לבוא לקראתך - אך אתה זה שמשלם ...

• תוכן חדש...