Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי מה הקשר עם שווי הרכב הנוכחי שלו? הוא רוצה לקנות רכב חדש.

אני לא יודע מה באמת פותח השרשור רצה/חיפש.

ההתרשמות שלי הוא שהוא באמת רצה לקנות 3008 בסיסי מלובינסקי. הם הציעו לו הצעה שהייתה נמוכה בכמה אלפים בודדים ממה שכנראה היה מרצה אותו.

במקום זה הוא הלך וקנה רכב יקר הרבה יותר ואת הרכב שלו השאיר אצלו בינתיים כי הוא סומך על הבטחה שסוחר רכב נתן לו לפני שבוע.

זו לא צורת חשיבה מצחיקה?

benor

היונדאי יקרה יותר ב30 אלף שקלים. ממחיר הפג׳ו אפשר להוריד את התמורה על בטרייד אין. כך שההפרש יותר קרוב ל60 אלף מאשר ל5.

אני לא מוריד את התמורה על הC4 מהיונדאי כי היא עוד לא נמכרה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין את פותח השרשור. היו לו ציפיות שאם הוא לקוח נאמן, השקיע כל כך הרבה, יבוא לסוכנות ויתנו לו הצעה שלדעתו הוגנת (בדרך כלל מטעמי שימור לקוחות במותגים נותנים תמורה יותר גבוהה על הרכב אם מחליפים לאותו מותג/קבוצת מותגים כדי לשמור על הלקוח).

הוא בא לסוכנות, קיבל מחיר נמוך, זה אכזב אותו -זה הרי מבאס לקבל תמורה נמוכה על משהו שלפי דעתך הערך שלו הרבה יותר גבוה (בלי קשר לערך האמיתי).

כלומר, המסכנה המתבקשת היא שהרכבים האלו לא שומרים על הערך שלהם. הרי גם פעם הבאה שהוא יבוא, יקרה אותו דבר גם עם הרכב החדש. כאן נגמר הנושא של הרכב הישן והמחיר שהוא קיבל/יקבל.

כאן מתחיל הנושא של הרכב החדש.

הוא החליט ללכת לכיוון אחר - רכב שלפי דעתו ישמור יותר טוב על הערך. וגם הוא צריך רכב נוח וחסכוני. אם זה לא דיזל, הגיוני להניח שהבחירה הבאה יהיה הייבריד.

אני חושב שהבחירה שלו הגיונית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צורת המחשבה של פות"ש היא צורת המחשבה של פות"ש. לרוב, החלטות כאלה אינן כלכליות טהורות, אלא משולבות גם עם תחושות אמוציונליות.

לפות"ש יש את היכולת והרצון לרכוש רכב שהוא ללא ספק רכב מצויין - שיתחדש. אל תיכנסו לו לכיס או לקבלת ההחלטות.

אני מוצא את עצמי לפעמים מתלבט בין מכוניות שעולות 75.0 אלף שקל חדשות או 150.0 אלף משומשות. לכל אחד יש את השיקולים שלו.

פות"ש תתחדש - בחירה מצוינת ברכב מצוין.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
איזה קשקוש.

אבא שלי נוסע כל שנה 40-45 אלף קמ לפחות, ובשנים האחרונות הוא עשה את זה עם פונטו איבו, כן פונטו איבו.

מעולם לא סבל מכאבי גב, ותאמין או לא הרכב אף פעם לא נתקע בעליה.

בשנה האחרונה התנייד עם אופל אסטרה סטיישן, פרט לכוח עדיף משמעותית בסעיף הנוחות לא נרשם שדרוג משמעותי אם בכלל.

חבר מהמשרד רכש את הדאצ׳יה לא מזמן. הוא עושה כ4500 קמ בחודש, מאוד מרוצה מהרכב והנוחות.

אנחנו בשנת 2017 לא 1970, הרכבים שציינתי בהחלט יכולים לשמש לנסועה כזו בנוחות ובכיף. לא רק זה, הם גם ידועים בתור רכבים מאוד נוחים.

בניגוד אליך (כנראה) נסעתי בכל הרכבים האלה פרט לקליאו, על אחד מהם מאות רבות של קמ (היונדאי). מבחינת הנוחות אין שם שום דבר יוצא דופן שבגללו הייתי פוסל את האחרים בטח אם אני עושה כזה עניין מ5000 שקל.

לאבא שלך נוח עם פונטו ולי היה מאוד לא נוח עם מונדיאו. זה אומר שאחת מהן יותר טובה מהאחרת?

ואם יש לך כסף זו סיבה לזרוק אותו?

מאיפה הזלזול הזה בסכום שיש לא מעט אנשים שעובדים חודש שלם בשבילו?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לובינסקי טרייד מכרו C4 בהנחה של 45-55% מהמחירון, וגם זה לא בקלות (חודשים במגרש). אתה רוצה לנחש בכמה הם קנו אותן?

תתחדש, תהנה ותמכור לנקמיצ'י.

הם מכרו בזול את הגרסאות בנזין הפשוטות עם עבר ליסינג וקילומטרג גבוה

את המיוחדות הם מכרו גג ב10 אחוז פחות מהמחירון!

בוודאות

פורסם
אני מבין את פותח השרשור. היו לו ציפיות שאם הוא לקוח נאמן, השקיע כל כך הרבה, יבוא לסוכנות ויתנו לו הצעה שלדעתו הוגנת (בדרך כלל מטעמי שימור לקוחות במותגים נותנים תמורה יותר גבוהה על הרכב אם מחליפים לאותו מותג/קבוצת מותגים כדי לשמור על הלקוח).

הוא בא לסוכנות, קיבל מחיר נמוך, זה אכזב אותו -זה הרי מבאס לקבל תמורה נמוכה על משהו שלפי דעתך הערך שלו הרבה יותר גבוה (בלי קשר לערך האמיתי).

כלומר, המסכנה המתבקשת היא שהרכבים האלו לא שומרים על הערך שלהם. הרי גם פעם הבאה שהוא יבוא, יקרה אותו דבר גם עם הרכב החדש. כאן נגמר הנושא של הרכב הישן והמחיר שהוא קיבל/יקבל.

כאן מתחיל הנושא של הרכב החדש.

הוא החליט ללכת לכיוון אחר - רכב שלפי דעתו ישמור יותר טוב על הערך. וגם הוא צריך רכב נוח וחסכוני. אם זה לא דיזל, הגיוני להניח שהבחירה הבאה יהיה הייבריד.

אני חושב שהבחירה שלו הגיונית.

הסברת טוב זאת יותר טוב ממה שאני הייתי מסביר

תודה

פורסם (נערך)

היו פה. רבה תובנות מחברים רבים בפורום , נהניתי לקרוא כל אחד ואחד ממכם.

ליוויתם אותי מספר ימים דיי מעניינים בחיי.

לגבי ההחלטות שביצעתי, היו בהן הרבה מחשבות ותהפוכות.

המטרה של ההחלפה היא להתפנק ברכב חדש חסכוני איכותי מפנק ואמין.

כל הדברים הללו היו לי בסיטרואן חוץ מהנושא של החדש.

לשמחתי יש לי אפשרויות כלכליות שאפשרו לי לבחור מבין מעטים וטובים שעונים על צרכי.

המחשבה המקורית למצוא סונטה לימיטיד יד שניה בת שנה, ציפיתי שתהיה להם צניחת שווי משמעותית.

מסתבר שממש לא, הרכב מחזיק מחיר גבוה וזה טוב לקונה רכב חדש.

לאחר שלא מצאתי, החלטתי להתפשר ולקחת איוניק סופרים.

סיבוב קצר בכביש משובש הבהיר לי שזאת תהיה ירידה משמעותית באיכות הנסיעה מול הסי 4 ועל זה לא הסכמתי להתפשר.

האופציה הבאה היא לימטד חדשה, בגלל מבצע חבר שאני זכאי לו ישנה הנחה אמיתית בסך 12 אלף שח.

החלטתי ללכת על חדש, כלכלי או לא, זה פחות חשוב, העיקר שאני מרוצה.

לגבי ה5000 שח או יותר מלובינסקי.

על ההתחלה ציינתי בפני נציגי היבואן כי אם יתנו הצעה שמכבדת אותי כלקוח אשמח לרכוש מהם רכב שמאובזר פחות מהסיטרואן שלי כלומר אני מתפשר ויורד באיכות החיים בשהיה ברכב.

אז במחיר הנכון הסכמתי להתפשר על מחסור באבזור רב שהתרגלתי אליו , לשמחתי הוא קיים בסונטה ועם אקסטרות שאין ב3008 שחשובים לי.

דיברתי עם כ5 בעלי סונטה, כולם מאוד מרוצים מהקניה, מבחינה כלכלית ומבחינת הרגשה אני הולך לעלות מדרגה מרכב פרייבט מפנק לרכב מנהלים מפנק.

במקום לרדת מרכב פרייבט מפנק לקרוס אובר מאובזר חלקית.

תמיד דגלתי בגישה לקחת את הדגם המאובזר ביותר שקיים לדגם שמוצא חן בעיני, ה3008 מנוע דיזל 2 ליטר עולה 220 אלף [emoji15].

זה כבר מוגזם אבל לא הייתי מתנגד לקחת אותו ב180.

עריכה אחרונה על ידי technet
פורסם

עשית בחירה טובה מאוד אם כך. אני חושב שתהנה מהרכב. נסעתי איתו מLA לווגאס וחזרה. היה תענוג וצריכת הדלק הייתה טובה מאוד.

גם במכירה באם לא התגלו תקלות מיוחדות בדגם כנראה שצפוי לך הליך קל יותר ממה שאתה מורגל אליו.

תהנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
עשית בחירה טובה מאוד אם כך. אני חושב שתהנה מהרכב. נסעתי איתו מLA לווגאס וחזרה. היה תענוג וצריכת הדלק הייתה טובה מאוד.

גם במכירה באם לא התגלו תקלות מיוחדות בדגם כנראה שצפוי לך הליך קל יותר ממה שאתה מורגל אליו.

תהנה.

שמח לשמוע על חוויותיך מהרכב, בטח הכבישים בדרך היו במצב טוב יותר מאשר בישראל.

לקחתי את הסונטה לקטע כביש שאני מכיר טוב טוב, והוא משובש במיטב תוצרת האספלט הישראלי, הסיטרואן מסתבכת עם השיבושים שם, הסונטה עשתה עבודה טובה בשיכוך הבורות שהיו, לגבי צריכת הדלק , כל מה שיהיה מעל 1/16 לליטר יבורך.

כיף לתדלק ולנסוע 1000 קמ על מיכל.

פורסם
המחשבה המקורית למצוא סונטה לימיטיד יד שניה בת שנה, ציפיתי שתהיה להם צניחת שווי משמעותית.

מסתבר שממש לא, הרכב מחזיק מחיר גבוה וזה טוב לקונה רכב חדש.

קח בחשבון שכל מי שמציע ביד-2 ב-150 או 160 אלף מנסה לדוג פראיירים - זו לא אינדקציה: האוטו נמכר ב-144 ב-0 ק"מ...

עכשיו הוא חדש בשוק, אני חושב שיש סיכוי לא רע שעןד 3 שנים היד-2 יהיה מוצף בפליטי ליסינג ושוק המשפחתיות גדולות ללא הרבה ביקוש גם כך, מה שיגרור ירידה חזקה במחיר משומשות...

פורסם

ימים יגידו, והאמת שזה לא כזה מעניין אותי, אחרת לא הייתי קונה כל כך הרבה פיג׳ו וסיטרואן.

להלן הרשימה מזכרוני הדלוח

פיגו 307 2002 הכי מפוארת שהיתה

קסארה פיקסו לא זוכר מודל

308 פרימיום 2008 טורבו

508 פרימיום

סי 4 טורבו דיזל 2011.

הסוף [emoji3]

רק מירידת הערך יכולתי לקנות בית בירוחם

פורסם

למה הסי 4 דיזל רובוטיות נמכרות כ"כ נמוך מהמחירון?

יש להן נקודות תורפה כלשהן?

מחלות, תקלות, גיר, מנוע, טיימינג מותחנים?

למה צריך לשים לב בבדיקה או באופן כללי ברכב?

ימים יגידו, והאמת שזה לא כזה מעניין אותי, אחרת לא הייתי קונה כל כך הרבה פיג׳ו וסיטרואן.

להלן הרשימה מזכרוני הדלוח

פיגו 307 2002 הכי מפוארת שהיתה

קסארה פיקסו לא זוכר מודל

308 פרימיום 2008 טורבו

508 פרימיום

סי 4 טורבו דיזל 2011.

הסוף [emoji3]

רק מירידת הערך יכולתי לקנות בית בירוחם

אתה כבר עכשיו יכול לקנות סי 4 דיזל במחיר של 30

בהנחה שהייתי צריך רכב והייתי נוסע יותר מ-8 אלף לשנה, בהחלט הייתי שוקל זאת.

פורסם
למה הסי 4 דיזל רובוטיות נמכרות כ"כ נמוך מהמחירון?

יש להן נקודות תורפה כלשהן?

מחלות, תקלות, גיר, מנוע, טיימינג מותחנים?

למה צריך לשים לב בבדיקה או באופן כללי ברכב?

בגדול אין בעיות מיוחדות בדיזל, אני עם הרכב כ100 אלף קמ ב3 שנים.

הדבר היחיד ששמתי לב שאסור לחסוך בו זה המצבר המיוחד, הרכב צריך אותו לתקשורת של המחשבים, מצבר כזה עלה לי אחרי הרבה מאמץ כ1300 שח וורטה מקורי!

שנתיים אחריות. מצבר רגיל חירפן את הרכב ועד שלא השגתי אחד שמתאים היה לי דיסקוטק של אורות .

יש גם מנגנון סטופ סטארט ששנאתי וכל התנעה ביטלתי אותו, נראה לי שבחורף הוא בכלל לא נכנס לפעולה וטוב שכך אז חסכתי לחיצה על הכפתור בתקופה האחרונה.

בגדול כמו כל רכב לוודא שהוא טופל בחלקים איכותיים לפי הזמן או הקמ.

אני התעקשתי תמיד על חלקים מקוריים ודיקדקתי בתווית של כל פריט מול המפרטים בספר רכב, בנוזלים שונים פילטרים בלמי וכדומה.

לראייה , אין תקלות, פעם אחת היתה בעיה שהשתחרר איזה תקע של חיישן לחץ סולר.

בגלל הגישה הגרועה לחיבור שלו, כבר החלפתי לחדש על כל מקרה בעלות של איזה 300 שח כי רק להגיע אליו עלה כפול.

בקילומטרג גבוה מאוד לוודא שהקלאץ לא מחליק. בהאצה חזקה.

אני למשל בעצה של המוסך שהרכב היה באחריות, החלפתי באחריות מיסב חשמלי במנגנון הקלאץ מה שיצא שעלות הפירוק והמיסב היו באחריות יצרן, שילמתי רק על הקלאץ כ1000 שח במוסך מורשה.

מבחינת עובי שנשאר , היה בערך עוד 40 אחוז.

הקילומטרז׳ של האוטו עמד על 97 אלף.

ככה שהקלאץ יכול היה למשוך עוד 40, העדפתי להלביש על האחריות עבודה וחלק שבתכלס הכל היה תקין והכל עבד פיקס.

אבל זה חסך לי מיסב לחץ ופירוק בסך של כ3000 שח.

לדעתי קלאץ ממוצע יחזיק כ150 אלף קמ.

וראיתי מוניות במוסכים שעשו על קלאץ 200 אלף.

חשוב לטפל אצל כאלו שמכירים טוב את הרכבים הללו, אני הייתי אצל גבע ואורן שרותי רכב ושניהם מקצוענים.

והמחירים זולים והוגנים.

המצחיק שהחסרון הכי גדול של הרכב, זה שאחר כך אתה לא מוצא משהו נוח ומאובזר שכזה עם חסכון בדלק ומנוע חזק , לי החסרון הזה גרם להזמין רכב שמחליף אותו ב180 אלף שח. [emoji3]

רק ככה הרגשתי שדרוג מהסיטרואן הזאת ימח שמה עלתה לי ביוקר עם האבזור שלה.

• תוכן חדש...