Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה אצלי זהה בשתי האוקטביות, הקודמת והנוכחית. את הקודמת שלחתי לבדיקה, הלכו ומדדו את טמפרטורת יציאת האוויר מהפתחים ואמרו שהכל תקין. שלחתי אותו פעמיים לבדיקה.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אצלי גולף שנת 2010 הרבה רעידות בנסיעה עירונית בתחילת נסיעה.

הרכב הבא בטוח לא יהיה DSG ורוב הסיכויים שאחזור לידנית.

פורסם

אומנם אין לי נסיון רב על DSG אבל דווקא מכיוון שאני רגיל לאוטומט אני אביע את דעתי הכנה:

עשיתי שתי נסיעות מבחן בשבועיים האחרונים על Vw polo, הראשונה היתה על 1.2T 110 כ"ס [כמובן DSG] והשניה היתה על גרסאת הGTI, שוב- DSG.

ב1.2 אכן הרגשתי שיש דילאי קל במעבר בין עצירה מוחלטת למעבר לגז ותחילת תנועה, כאשר הרכב היה מדומם ע"י מערכת הS&S זה היה אפילו קצת יותר מורגש. לא משהו שלא הייתי יכול לחיות איתו- ממש לא, אבל גם לא משהו שלא שמים לב אליו.

שבוע וחצי לאחר מכן נהגתי בגרסאת הGTI. פה לא היה לי נסיון עם מערכת הS&S, מסיבותיה שלה היא לא נכנסה לפעולה למרות שלפי דברי הסוכן המערכת אכן היתה דולקת. כנראה בגלל מזגן ותאוצות חזקות.

בכל אופן! הגיר פה היה לא פחות ממושלם, א-פ-ס השהייה במעבר בין עצירה מלאה לתנועה! אני מדבר על מצב D ועל נהיגה רגועה והאצה מתונה לגמרי. ממש ממש נהניתי מהגיר.

במצב S הוא היה קצת אגרסיבי: בעת סגירת המצערת המנוע בולם מאד חזק אך זה מצופה ומניח שזה משהו שצריך להתרגל לאופי של הגיר+מנוע במצב הזה.

פורסם (נערך)
אם המזגן באוקטביה זהה לגולף, אז אני מתפלא על הערה. טצלי בגולף הוא מקפיא, לא פחות ממעולה

כנ"ל אצלי באיביזה{2014}. לא פחות ממצויין. ואצלנו "שרבי"+ 10 מע",זה על בסיס קבוע הרבה חודשים טובים.

הבדיקה הכי מדוייקת, זה עם מד חום{מחט}, בתוך התריס האמצעי, בסר"ק, בצהריים, בצל, עם מהירות רוח יצאה על מצב 2 או חלש יותר. התמונה ממחישה את הבדיקה בפיאסטה. בסיאט התקבלה תוצאה טובה יותר. כחצי מעלה פחות.

IMG_0138.jpg

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

כנראה זה מושפע מדברים אחרים גם, כגון נפח תא הנוסעים, מיקום וכיוון פתחי האוורור, שטח וזווית החלונות, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה שנה ו 28,000 ק"מ.

האוקטביה מודדת היום 45,000 ק"מ על השעון.

חשוב לשים את הדברים על השולחן - 0 תקלות. זה לא אומר שהרעשים שמגיעים לפעמים מהמנוע בהתנעה קרה נעימים, או שרעשים שמגיעים מהגיר חביבים לאוזן, אבל בשורה התחתונה הרכב עובד ללא דופי.

יש קצת רעשים לא ברורים מהמתלים, ובניגוד לרכבי ליסינג רגילים - הרכב הזה לא עושה שטח.

צריכת דלק - לא הצלחתי להוציא ממנו צריכה יותר גרועה מ 1:15. יתרה מכך, בנסיעה שעשיתי מערד עד לעבודה, הרכב צרך לאורך 115 ק"מ כמעט 30 ק"מ לליטר. זה נעשה עם קרוז קונטרול ב 90 קמ"ש. וגם אם תגידו שיש זיוף ותורידו 5% ואפילו 10% מהצריכה הזו - מדובר בצריכת דלק מעולה. אתם מוזמנים להסתכל בתמונה המצורפת.

מבחינת נוחות - הרכב נוח ומרווח ומצויין כרכב משפחתי.

רק, ש..., איך לומר, רכב לזקנים. כאשר לקחו אותו לטיפול והוא אושפז ליומיים במוסך, קיבלתי 308 בסיסית כרכב חלופי. ה 308 היתה עם 44,000 ק"מ בשעון בדיוק כמו של האוקטביה. כבר ב 200 מטר של החניה בעבודה ה 308 גרמה לי לחייך. הגה חד, דוושת ברקס מדוייקת, התנהגות בסיסית מהנה. הרבה יותר תזזיתית, וגם יותר צפופה.

שורה תחתונה - האוקטביה מצויינת כמשפחתית יעילה וחסכונית. בכסף פרטי לא הייתי קונה אותה בגלל התזכורות שאני מקבל מהגיר, מנוע ומתלים.

צריכת דלק אוקטביה.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

308 גם קלה באיזה 150 קילו מאוקטביה ועם מומנט הרבה יותר גבוה. לכן היא מרגישה יותר חיה ונמרצת. אוקטביה כמשפחתית מצויינת ללא ספק.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
בשום רכב בן שנה אתה לא רוצה לקבל רעשים/רעידות מהמנוע/גיר/רעשי מתלים,זה פשוט מבאס את התחת.

רעשים מהגיר היו לי גם ב-BMW קופה וקבריולה. זה אופייני. גם רעשי מתלים

רעידות קלות מהמנוע בכמה שניות ראשונות של ההתנעה... למי איכפת?

אלו בסה"כ רעשים של מכונה עובדת.

זה פשוט כלום ושומדבר.

הבעיה באוקטביה היא שאין בה דבר שעושה נעים. תכונה אחת שגורמת לך לאהוב את הרכב.

אחרי קקטוס, שהיא פשוט מכונית שכיף לשהות בה, בגלל תא הנוסעים המואר והמרווח (הגם שיש לה גם רעשי מתלים ניכרים...), זה רכב משעמם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על סיכום, וכמה הערות.

1. ערד נמצאת בגובה של 600 מטר, וכל הדרך חזרה היא בירידה קלה, מה שמטבע הדברים הביא אותך לצריכת הדלק הזו.

2. רעשים מהתיבה הגיוניםם, כי היא תיבה ידנית לכל דבר.

3. האוקטביה אינה מהנה לנהיגה, כי היא מלכתחילה לא יועדה להיות כזו; גם טויוטה קורולה ויונדאי אלנטרה לא מיועדות להיות כאלו.

4. כמכונית מישפחתית, ה 1.4 נוגעת בשלמות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
308 גם קלה באיזה 150 קילו מאוקטביה ועם מומנט הרבה יותר גבוה. לכן היא מרגישה יותר חיה ונמרצת. אוקטביה כמשפחתית מצויינת ללא ספק.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

הפיג׳ו קלה בכ-20ק״ג בלבד, מאיפה הבאת 150ק״ג?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

רק, ש..., איך לומר, רכב לזקנים. .

עם זה אני מסכים לחלוטין.

נהגתי מספר פעמים באוקטביה של אבא של חבר.

הגרסה הבכירה 1.8T רכב ממש יעיל ומדכא.

פורסם
עם זה אני מסכים לחלוטין.

נהגתי מספר פעמים באוקטביה של אבא של חבר.

הגרסה הבכירה 1.8T רכב ממש יעיל ומדכא.

לפחות הגירסה הבכירה מהירה.

הגירסה הבסיסית, אפילו לא זה.

אם אתה חובב מכוניות, זה לא מספיק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...