Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שנת 90

Klieber
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

עומדים לפני רכישה של רכב שנת 90.

מישהו יכול לומר לי מתי רכב נכנס לקטגוריה " רכב אספנות"? מה הההשלכות של זה?

אשמח לעזרה חברים יקרים

פורסם

רכב אספנות זה רכב בין 30 שנה לפחות.

כלומר בינואר הקרוב כל הרכבים ממודל 87 ואחורה יכולים לקבל רישוי של רכב אספנות.

שים לב , לא כל רכב ישן חייב להיות "אספנות" , אתה צריך לשנות את הרישוי במשרד הרישוי ( בהנחה שהרכב בן יותר מ 30 שנה).

אם אני זוכר נכון , החזקת רכב אספנות מחייבת פעמיים טסט בשנה , ואסור לנהוג ברכב בשעות הבוקר .

תשאל בפורום אספנות - יש שם המון ידע .

פורסם

למה רכב כל כך ישן?

אם הבעיה בכיס, אוטו פחות ישן יתקלקל פחות ויעלה בסופו של דבר פחות

אוטו ישן אומר טסט כל חצי שנה

אם החלטת להפוך אותו לאספנות (ההחלטה בידך, החל מגיל 30 של הרכב) אסור לך לנסוע בשעות הבוקר 7-9 והביטוח יותר זול

פורסם

למה רכב ישן ? כי זה הרכב שנכנס בתקציב שלנו ועונה על הצרכים מדובר על סובארו סטישיין למי שמכיר.

מה עוד ההשכלות להחזיק רכב שהוא בן 20 שנה +? אם עושים טסט כל חצי שנה זה חצי מחיר או כל חצי שנה משלמים טסט מלא?

פורסם

כשעושים טסט כל שנה התשלום למשרד התחבורה מתחלק לחצי, אבל כמובן שלמכון הרישוי צריך לשלם פעמיים. ברכב מלפני שנת 95 אין בדיקת זיהום אוויר, אז אולי התשלום למכון מעט נמוך יותר.

בנוסף, צריך להביא אישור לפני טסט ממוסך מורשה (על בלמים אאל"ט).

ההשלכות האחרות? בטיחות אפסית, אמינות נמוכה, ואולי מחסור בחלקים, למרות שלסובארו לאונה זה כנראה פחות משמעותי.

אני מסכים שבקצת יותר כסף אפשר למצוא רכב הרבה יותר חדש (נגיד המיצובישי לנסר שמפורסמת פה כרגע, או איזו אלמרה מתחילת העשור הקודם) שיכולה להיות הרבה יותר אמינה, אבל לא סטיישן אם זה ממש חשוב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

סטיישין זה המרכיב החשוב בבחירה אם יש למישהו רעיון לרכב בפחות 5000 שקל ושנה סבירה שהוא סטיישין אשמח לשמוע

פורסם

אופציה א: מזדה 626. גם היא ישנה, לא כל כך בטיחותית וקצת יותר יקרה ממה שביקשת. לחיוב, לסטיישן יש 7 מקומות. במבט חטוף יש היצע גדול ביד2, יכול להיות שאם תמצא אחת עם ק"מ גבוה ותתמקח תוכל להגיע קרוב למחיר שציינת.

אופציה ב: סובארו גראנד לאונה מאמצע-סוף שנות התשעים. כבר ממש די מעט התקדמות יחסית לסובארו שנת 90. למשל: yad2.co.il/s/c/1u99dc

אופציה ג: סוזוקי באלנו. שוב, לא התקדמות גדולה מדי, לא בטיחותית בשום צורה שהיא.

אני מסכים איתך

פורסם

יש דייהו נובירה סטיישן ופיאט מריאה סטיישן שיכולות לבוא בחשבון.

רכב שנת 90 נמצא 27 שנה על הכביש והוא למעשה גרוטאה שתצטרך להנשים באופן מלאכותי, שזה אומר מבחינתך - הרבה כסף.

בסוף התהליך אתה תבין שאותם 500-600 שקל בחודש שאתה מוציא על מוסכים (בלי לתמחר את הזמן שלך במוסך...) יכולים לצאת בתור הלוואה לרכב נורמלי. אני מניח שבתקציב של 30-40K אפשר כבר למצוא יונדאי I30 סטיישן שתעשה את העבודה היטב.

כמו כן יש גם סקודה פאביה סטיישן וסיאט איביזה סטיישן שיתנו עבודה יעילה, גם הן בתקציב סביר.

פורסם

על דייהו נובירה לא הייתי ממליץ לגרועים שבאוייבי, סטיישן או לא סטיישן, סורי.

אני מסכים איתך

פורסם
סטיישין זה המרכיב החשוב בבחירה אם יש למישהו רעיון לרכב בפחות 5000 שקל ושנה סבירה שהוא סטיישין אשמח לשמוע

כנראה שאם חייבים סטיישן ב 5,000 ש"ח אז זו אולי אופציה טובה. המוניטין של האמינות וריבוי החלפים כנראה הופך אותה לעדיפה על רכבים משנתונים מעט יותר מתקדמים במחיר הזה.

אבל כל רכישה של רכב ב 5,000 ש"ח יכולה להיות אובדן של 5,000 ש"ח ואף הרבה יותר מכך.

זה מתאים למי שממש חייב רכב ויכול להתמודד עם הסיכון.

גם ידע בסיסי בתחזוקת רכב יכול להיות מאוד שימושי

פורסם

איזה ריבוי חלפים? כמה כאלו כבר ראיתם על הכביש בשנים האחרונות? זמינות החלפים לא טובה בכלל.

ממליץ גם להסתכל על פיאט מראה סטיישן, סוזוקי בלאנו סטיישן, סיאט קורדובה סטיישן, פולו סטיישן, פאביה סטיישן או אפילו אופל אסטרה סטיישן. את כולן אפשר למצוא בתקציב ובשנתון גבוה בהרבה.

פורסם

הכל יחסי. וכמה אסטרה מדורות קודמים או מריאה ראית לאחרונה על הכביש? שנים כבר לא ראיתי אף אחת.

אגב המריאה, מניסיון של חבר עם רכב כזה, fix it again Tony הומצא בשביל הרכב הזה. אני מכיר רק את האקזמפלר הזה, ככה שזו ממש לא סטטיסטיקה, אבל לדעתי, אם בכלל תמצא אחת נוסעת, מהר מאוד היא תפסיק. קח לדוגמא את זו: yad2.co.il/s/c/jngid5, תסתכל מה הוחלף / שופץ ברכב בסה"כ בן 13 עם 160,000 ק"מ (לכאורה), ופתאום c5 תיראה כמו קניה כמעט הגיונית.

אני מסכים איתך

פורסם

יש לי חבר לעבודה שנסע שנים בסובארו מהדגמים הללו, ולאחרונה הרים ידיים כי קשה מאד למצוא חלפים בכלל, ובמחירים סבירים בפרט.

רכישה ואחזקה של רכב ב-5000 ש"ח בניסיון לחסוך, יכולה להתגלות כהרפתקה יקרה מאד.

ממליץ מאד לחשב מסלול מחדש ולהגדיל את התקציב משמעותית.

ב20000 ש"ח - כבר אפשר למצוא פוקוס סטיישן 2009 במצב סביר.

אם אתה בכל מתעקש על תקציב רצפה יש כמה סיטרואן קסרה סטיישן שיתאימו לתקציב כמו זאת למשל

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עשה לעצמך טובה, קח הלוואה בבנק, ותקנה רכב חדש יותר.

ייצא לך לא יותר יקר מלהחזיק בחיים גרוטאה מתפרקת, ויחסוך לך הרבה אי נעימויות ועצבים כשלא תיתקע עם הרכב כל שני וחמישי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...