Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק זה, גם אין קשר בין כמות הכולסטרול הנאכלת במזון לבין רמת הכולסטרול בגוף.

במילים אחרות: כולסטרול במזון הוא לא בין הגורמים לכולסטרול גבוה בגוף.

הגורמים העיקריים לכולסטרול גבוהה:

1. שומן צמחי מעובד/טראנס

2. מחסור בפעילות גופנית

3. עודף פחמימות פשוטות/מעובדות

וכמובן שיש עוד אך בעלי השפעה פחותה וכמובן שזה גם תלוי בבנאדם/גנטיקה וכו'

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שמצטייר הוא שרוב הגורמים המשפיעים על רמת הכולסטרול אינם תזונתיים - גם בתזונה אופטימלית בדרך כלל היכולת להפחית את רמת הכולסטול ה"רע" ולהגביר את ה"טוב" מוגבלת מאד. מי שסיפר כאן עם הפחתה של 40% הוא בגדר חריג - בד"כ מדובר ברבע עד שליש מזה, ויש גם בעיה של שמירת הדיאטה לאורך שנים.

עם סטטינים לא קשה להפחית את רמת הכולסטרול גם ב-50%, ויחד עם השפעות אחרות שלהם מדובר בהפחתה ניכרת ביותר בסיכון לארועי לב. בהחלט לא לאפס, אבל משמעותית מאד.

לפעילות הגופנית הסדירה מקום של כבוד בשמירה על הבריאות, קשה להפריז בחשיבותה (עם חריגים נדירים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חבל ששני עורקים בלב שלי לא שמעו על המחקרים המוכיחים שאין קשר בין כולסטרול גבוה להתקף הלב שעברתי בגיל יחסית צעיר.

אני עושה ספורט על בסיס יומי, רזה, אוכל בריא, מזיין, יישן מספיק וכותב גם בפורום :roll:

* מעשן כבד

ברור

כי העורקים שלך שמעו על המחקרים שנעשו בעבר הרחוק ולא על אלה של השנים האחרונות

חבל שבמקום לפתוח את הראש וללמוד ממחקרים חדשים הן בתחום הרפואה והן בתחום השחיתות הרפואית, אתם מלגלגים בגלל שאתם נעולים בקונספציות שתודלקו ע"י חברת התרופות וכאמור מוכחות כיום שאין קשר בין צריכת כולסטרול ומדד הכולסטרול בגוף וכמו כן בין מדד הכולסטרול בגוף ובין מחלות לב.

מה שכן, יש בוודאות קורולציה הדוקה בין כמו הסטטינים שרופאים רושמים לבין חשבון הבנק של דירקטוריון חברות התרופות עם עצירה באמצע בשוחד של מליונים בדמות "השתלמויות" לכל המשפחה לרזורטים אקזוטים על איים באמצע האוקיאנוס (רק כדוגמא).

מאחר ואני ממהר לעבודות רס"רית בחצר, תוקע את הקישור הראשון שמצאתי שנראה לי רציני, אנסה לחפש מראי מקום אחרים יותר מאוחר.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/behindtheheadlines/news/2016-06-13-study-says-theres-no-link-between-cholesterol-and-heart-disease/

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כי מבחינתי אתה כרגע כמו קהילת המדע בתקופת גלילאו, מבחינתך הסדר הישן הוא הסדר הנכון. וכל מה שנוגד אותו הוא הזיה. טוב שגלילאו לא היה צריך לשגר חללית כדי להוכיח שכדור הארץ הוא עגול. אני לא בא לטעון שאני גלילאו אבל כבר יש מחקרים ויש המון עדויות מאנשים נורמאליים ולא מכל מיני הזויים שהתזונה עובדת מצוין. יש לי עוד דברים לעשות בחיים מלקרוא מחקרים כל היום. הפעלתי שיקול דעת ונתתי ניסיון ( עובדה שלא ניסיתי מיליון דיאטות לפני כי הן נשמעו לי תלושות ולא מבוססות על הגיון כלשהו) וואלה עובד מצוין.

קודם כל, לא הבעתי כאן שום דעה בנושא המדובר ולכן ההנחה שלך ש״מבחינתי הסדר הישן״ וכו׳ לא ברורה.

התמיהה שלי - והיא עדיין קיימת - היא לגבי ה״מחקרים״ שאתה מדבר עליהם בכזו התלהבות, אבל מודה בעצמך שלא מעניין אותך לקרוא אותם ולא עשית זאת. לא ברור לי איך במצב כזה אתה כל כך בטוח בתוכן שלהם ובכך שהם ״יפתיעו אותנו״.

ואם אתה באמת משווה בינך - מישהו שלא מעניין אותו לקרוא את המאמרים שעליהם מסתמכת התזונה שלו, לא פחות, אבל דוחף אותם בהתלהבות לאחרים - לגלילאו, אז באמת נראה שחסר הבסיס המינימלי כדי לקיים איתך דו שיח לוגי. על גלילאו קראת בעיון או שגם זה לא מעניין אותך?

פורסם
מוכחות כיום שאין קשר בין [...] מדד הכולסטרול בגוף ובין מחלות לב.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/behindtheheadlines/news/2016-06-13-study-says-theres-no-link-between-cholesterol-and-heart-disease/

בבקשה בבקשה בבקשה תקרא את מאמר הסקירה שאתה צירפת במלואו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חבל שבמקום לפתוח את הראש וללמוד ממחקרים חדשים הן בתחום הרפואה והן בתחום השחיתות הרפואית, אתם מלגלגים בגלל שאתם נעולים בקונספציות שתודלקו ע"י חברת התרופות וכאמור מוכחות כיום שאין קשר בין צריכת כולסטרול ומדד הכולסטרול בגוף וכמו כן בין מדד הכולסטרול בגוף ובין מחלות לב.

מה שכן, יש בוודאות קורולציה הדוקה בין כמו הסטטינים שרופאים רושמים לבין חשבון הבנק של דירקטוריון חברות התרופות עם עצירה באמצע בשוחד של מליונים בדמות "השתלמויות" לכל המשפחה לרזורטים אקזוטים על איים באמצע האוקיאנוס (רק כדוגמא).

מאחר ואני ממהר לעבודות רס"רית בחצר, תוקע את הקישור הראשון שמצאתי שנראה לי רציני, אנסה לחפש מראי מקום אחרים יותר מאוחר.

רשמתי לפני !

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק - המאמר לא רלוונטי לגביך. הוא בודק רק אנשים מעל גיל 60. לא ברור לי כיצד הוצאו מהמחקר אנשים שה-LDL שלהם נמוך בגלל מחלות אחרות. האם היה מידע לגבי טיפול בסטטינים - האם אנשים שהיו עם LDL גבוה התחילו לקבל סטטינים אשר הפחיתו את התמותה שלהם. בכלל, כאשר מדובר באנשים מבוגרים צריך להביא בחשבון מכלול שלם של רכיבי סיכון, והתיחסות לרכיב בודד בעייתית מאד.

באגירה - שים את התאוריות שלך במגירה יחד עם התיאוריה שחיסונים גורמים אוטיזם (חד משמעית, הם לא), ועם התאוריה שהמוסד גרם לארועי 11/9. הנתונים לגבי השפעת הפחתת הכולסטרול על תחלואה ותמותה חד משמעיים, ואני רק אוסיף שהסטטינים כבר מזמן אינם Blockbusters, היצרנים הגנריים מוכרים אותם בפרוטות. כבר הרבה שנים שבכל הקהיליה הרפואית אין ספקות שהסטטינים מועילים להרבה אנשים, הדיונים מתקיימים לגבי הסף בו צריך להתחיל טיפול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
זה כבר נאמר כאן, אבל כל הסיפורים האישיים הללו הם, במקרה הטוב, ראיות אנקדוטליות ותו לא.

מחקרים אמפיריים, רבותי. זה שם המשחק.

נסכים שלא להסכים.

אני סובל מסתמונת טוראט וטופלתי באמצעות כל הטיפולים הקונבניוצנאליים האפשריים. טיפולים שעברו מחקרים- קבוצת ביקורת, סמיות כפולה וחלקם גם קיבלו את אישור ה- FDA עם התוויה לטוראט. שום טיפול לא הצליח לעזור - הרופאים המטפלים אמרו לי כבר שאין מה לעשות, ואני צריך ללמוד להתמודד עם זה ולחיות עם זה.

לא אמרתי נואש, חפשתי טיפולים יום-ולילה והגעתי במקרה לטיפול מאוד לא נפוץ עם מחקר אחד וללא קבוצת ביקורת. (כ-6 נבדקים בסה"כ)

לבסוף, מצאתי רופאה שהסכימה לטפל בי "בשיטה הזו". דווקא הטיפול הזה מכל הטיפולים המקובלים הוא מה שהצליח לעבוד ולעזור ושינה לי את כל חיי.

והפרסומים היו אנקדוטליים לחלוטין.

חן. ג. - יש הרבה שיקולים במערכת הרפואה והבריאות, טובת המטופל היא לא תמיד אחת מהן...

בכל מקרה, אני מפיץ את הטיפול הזה בפורומים המתאימים כי אם אני לא אעשה את זה - יכול מאוד להיות שאנשים אחרים לא יצליחו "להנות מזה", אני מכין את הקרקע עבור אנשים אחרים...

אנשים לא צריכים לסבול בגלל האטימות של המערכת הרפואית.

ולמה במקרה הזה טיפול הזה שקיים מ-2009 (וכנראה עוד לפני) לא מקודם ולא נחקר?

כי הטיפול הזה, הוא טיפול דנטאלי ולאף אחד אין אינטרס לקדם את הטיפול הזה. רופאי שיניים לא רוצים/מעוניינים להתעסק בהפרעות נוירולוגיות כי זה לא התחום שלהם. ואין שום חברת תרופות, או גוף גדול שיוכל לממן את המחקר ולהרוויח מזה. ואז מה שקורה, טיפול יעיל ולא מזיק נופל בין הכיסאות ואני בטוח שזו לא הדוגמא היחידה.

אם לא הייתי פותח את האינטרנט, לא הייתי מוצא לזה שום מזור כי שום נוירולוג מהרפואה הפרטית והציבורית לא היה מציע לי את זה...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

חן. ג. - יש הרבה שיקולים במערכת הרפואה והבריאות, טובת המטופל היא לא תמיד אחת מהן...

סליחה, אבל האם זה חדש לך ?

כמובן שיש המון שיקולים. הדוגמא הכי טובה היא ועדת סל התרופות.

האם מסתכלים רק על טובת המטופל האינדווידואלי ? כמובן שלא. מסתכלים על כלל האוכלוסייה. מי שנמצא בקצוות - סליחה על הבוטות, אבל הוא נדפק. וזה לא דבר חדש. למרות כל הצער והכאב - אין דרך אחרת.

פורסם

בנאור - העניין יותר מורכב. כל ההנחיות שלפיהן פועלים הרופאים נכתבו לפי מחקרים, שבהם נבדקו חולים שענו לקריטריונים מסויימים. מה לעשות, חולים רבים אינם עונים לקריטריונים. אז עושים אקסטראפולציות.

מעבר לכך, אעתה מתאר טיפול באדם בודד. יתכן שגם בלי הטיפול מצבך היה משתפר. בגלל זה יש דרישה למחקרים מבוקרים. אבל אם זה הצליח אצלך טוב שאה נהנה מההצלחה. סה"כ תסמונת טורט אינה נפוצה, כך שהיא בעדיפות נכונה בתקצוב מחקרים. מחלות לב, סרטן, מחלות נפש, זיהומים, ועוד שורה של מחלות או קבוצות מחלות יותר נפוצות, לכן גם החברות וגם הרשויות משקיעות יותר כסף במחקר וחיפוש דרכי טיפול חדשות.

פורסם

יש עשרות עדויות מצולמות של מטופלים ביוטיוב, ולא מדובר במקרה בודד.

ללא הטיפול הזה - המצב שלי לא משתפר. זה כמו לשים משקפיים לראייה.

פורסם

בנאור - כבר כתבתי לך. יש שיטות מחקר מסודרות שמקובלות בעולם הרפואה. עדויות ביוטיוב אינן נכללות בהן.

פורסם

יש ביוטיוב עשרות אלפי עדויות מצולמות שתרופות הומאופתיות ריפאו כל דבר שתרצה מסרטן ועד איידס, אנשים שנשבעים בכל היקר להם. וגם קריסטלים וחרטא בסגנון. אותו דבר ממש- ניסו את כל הטיפולים שהרפואה מציעה וכו וכו', ומה שפתר להם את הבעיה בסוף זה גלולת סוכר ללא חומר פעיל.

• תוכן חדש...