Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מנטרלים את הצד החומרי - כלומר מניחים שגם התוספת שתהיה לך בכוח קניה לא תוסיף משמעותית לאושר של המשפחה -

אז נשארים עם כמה נקודות שצריך לשקול :

- כמה אתם מתחברים לחיים האמריקאים (לתרבות שם באופן כללי, אני למשל די לא סובל אותם, חברה מאד צבועה בעיניי).

- כמה חשובים לכם המשפחה והחברים בארץ. קשר מרחוק זה ממש לא אותו דבר. אני רואה את זה עם בני משפחה שעברו לארה"ב, אז כן - מדברים בסקייפ פעם בשבוע, אבל מרגישים שהקשר נחלש ודועך, זה לא אותו דבר. לעשות חברים חדשים שם אפשר, אבל לדעתי הסיכוי להגיע לקשרים שהם מעבר לבילוי משותף - הוא לא גדול בשלב זה של החיים.

- איפה אתם מעדיפים שהילדים יגדלו - בחברה ישראלית לטוב ולרע, או בארה"ב, לטוב ולרע. אני מניח שאתם יודעים לבד מה טוב ומה רע בכל אופציה.

אני אישית גם הייתי בהתלבטות הזאת לפני שנה והחלטתי לוותר (מעבר מטעם העבודה לזמן לא מוגבל), בעיקר מהסיבות הנ"ל (אבל לא רק, פרמטרים אישיים אחרים ששונים מהמצב שלך).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
=

אני בגדול בתקופה האחרונה כל שבוע שני בארהב (באיזורים שונים) ולפעמים אני פשוט מסתכל מסביב ומרגיש ממש לא קשור וקצת חסר לי ה"חרא" הישראלי.

נקודה חשובה (לא אצל כל אחד..) זו תחושת השייכות, אתה מרגיש בארה"ב שאתה לא שייך לכלום, אתה סתם עוד מהגר כמו ההמונים שכבר שם, לי באופן אישי זה לא מפריע במיוחד, אבל זו תחושת ריקנות חזקה מאוד.

משהו נוסף הוא המוניטין שלך, אף אחד שם לא מכיר אותך ולא יודע מי אתה, גם אם צברת מוניטין בעבודה, ברגע שהתעתקת את חייך למקום חדש לגמרי אתה פשוט מתחיל מ-0, אין לך קרובים וחברים שיוכלו לסייע לך, זה משהו שמרגישים רק שמגיעים למקום חדש לגמרי, פתאום אין במי להעזר או את מי לשאול שאלות פשוטות ביותר, זה לא פשוט בכלל ואני מכיר אנשים שחזרו לארץ בגלל הדברים האלה, כמובן שזה שונה מאדם לאדם.

דעתי היא שכדאי לעוזב, משום שרמת החיים שם פשוט גבוהה הרבה יותר, כל שאר הלבטים משניים לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי ITSIK86
פורסם

כנראה שגם טראמפ לא היה מרוצה מעיסוקיו בארה"ב ולכן החליט לשנות תפקיד.

יש משפט האומר מוטב להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות.

מצבכם הכלכלי טוב מאוד , לא חסר לכם דבר, אומנם השמים הם הגבול , אבל לא מלקקים שם דבש

חוץ מבנצי כמובן.

פעם ראשונה שאני שומע ( מכיר ) מישהו שזכה בהגרלה הזו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ממש מלח על הפצעים השירשור הזה :lol:

אני משתתף בהגרלה כבר 5 שנים, NO LUCK.

ההורים שלי זכו בהגרלה אי שם בשנות ה90.. אבא שלי הטיל וטו. לדעתי אמא שלי כועסת עליו על זה עד היום.

בקיצור זו הזדמנות שלא תחזור כניראה בחיים האלה.

רק בשביל לקבל דרכון אמריקאי ולתת לילדים שלך את זכות הבחירה אם לחיות פה או שם, הייתי קופץ ראש בעיניים עצומות.

יום טוב גם לך

פורסם

לפי שיקול שווה לקחת במעבר, הוא האם לך או אשתך תהיה אפשרות להתקדם מהצד המקצועי? לדוגמא אפשרות קידום בעבודה, או חברות אחרות שישלמו לך יותר ויקדמו אותך.

לגבי להתחיל מ0, אני דווקא רואה בזה יתרון, יש לך לאן לשאוף ונותן אותך מרץ מסוים(לפחות ככה זה היה אצלי).

לגבי חברים, לומדים להסתגל ולהכיר חברים חדשים (לא חסרים חוגים וקבוצות של אנשים בעלי אותם תחביבים).

כשאני עברתי עשיתי את זה בצורה אגואיסטית(מה גם שאני היתי ועדין מאוהב באישתי), זאת אומרת חשבתי על עצמי ועל אשתי, היכן יהיה לנו יותר טוב לחיות, ופחות על המשפחה שלי והארץ.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם

לדעתי השיקול החומרי במעבר משני בחשיבותו. אם תשמרו על אותה רמת חיים כבר תרויחו המון.

חיים בארץ אחרת, בעיקר כל כך גדולה ומגוונת כמו ארה"ב, נותנת פרספקטיבה אחרת לחיים.

זה שיפור עצום בשפה (לך יש רמת שפת אם? הילדים יגיעו לזה תוך כמה חודשים, מה שבארץ לא יקרה), פוש עצום מאוד בנסיון המקצועי ובקריירה, תחומי עניין ותחביבים שלא הכרתם בכלל, מנטליות שונה ולעיתים משונה... לדעתי, כל עוד לא מדובר בגילאים שבהם כבר קשה להשתלב ואין רצון לשינויים והנוחות לא מנצחת הכל עדיין- שווה לנסות ולהתנסות. גם אם זו תהיה רק הרפתקאה לכמה שנים זה יהיה שווה את זה.

כאן בארץ אנחנו מתחנכים בצורה מאוד מקובעת להשתקעות ובעיקר כשזה צמוד למשפחה, אבל באירופה ובארה"ב מקובל לחלוטין ללמוד, לעבוד ולגור במדינות אחרות מאלה שגדלת בהן, וגם רחוק מההורים.

הפרמטרים האובייקטיבים של הקשיים הרגשיים-תפיסתיים הם החלטה שלכם, אבל מבחינה רציונלית זה לגמרי go for it.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
במקומך הייתי בוודאות עובר מהסיבות הבאות:

1. קיבלת ויזה (נדיר, כשהחברה שלך לא מסדרת בשבילך).

2. יש לך עבודה שם בשכר יפה (תקופת ההסתגלות יורדת משמעותית).

3. יכולים לגור איפה שבא לכם.

4. זו הרפתקה. אם תחליטו שאתם לא מסתדרים או שמתגעגעים לארץ, לא צריכה להיות בעיה לחזור.

ובכל זאת, מאזן עם כמה "נגד":

1. רחוקים ממשפחה וחברים - לא מתאים לכל אחד.

2. האשה עשויה להשתעמם. מצד שני, יש לזה פתרון - עוד ילד [emoji38]

איך שכחת לציין שטראמפ נבחר???

haters will hate

פורסם
א

תיבת הה"פ שלך מלאה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
כנראה שגם טראמפ לא היה מרוצה מעיסוקיו בארה"ב ולכן החליט לשנות תפקיד.

יש משפט האומר מוטב להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות.

מצבכם הכלכלי טוב מאוד , לא חסר לכם דבר, אומנם השמים הם הגבול , אבל לא מלקקים שם דבש

חוץ מבנצי כמובן.

פעם ראשונה שאני שומע ( מכיר ) מישהו שזכה בהגרלה הזו

אף פעם לא אמרתי שמלקקים פה דבש, אני עובד 70-80 בשבוע.

מה היתרונות?

איכות חיים, חופש, שקט.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

70-80 שעות בשבוע ואלפי ק"מ בחודש. מזל שאתה אוהב לנהוג

גם כאן היית עושה חייל או אולי לא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...