Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לאו דווקא החומריות, אישית אני אוהב את החופש, את האפשרות להכנס לאוטו ולנסוע בלי הפסקה, את הוורסטיליות שנמצאת במרחק יריקה, הנה, דצמבר בפתח, שעתיים נסיעה מהבית ואני עם אופנוע שלג על פסגה מהממת, שלוש שעות לכיוון השני ואני משתזף לי בחוף.

יש היגיון בכל כך הרבה דברים, האפשרות להחזיק מספר כלי רכב כי הביטוח נוח (זוכרים שהיו לי 7 רכבים?), רוצה סירה? תקנה, זה לא רק זול, לא צריך רישיון, הביטוח זול.

הבירוקרטיה עובדת בשבילך, המערכת לא מנסה לדפוק אותך.

הייתי מוסיף שאף אחד לא יושב לך על הראש. רוצה לשנות צבע לרכב ? להוסיף וו גרירה ? , לשנות גודל צמיגים, לשנות פנסים קדמיים.. הכל מותר, בחלק מהמדינות אין טסט לרכב כלל, ובחלק יש משהו חלקי ביותר לבדיקת זיהום.

רוצה לעבוד עצמאית מהצד ? אין בעייה לא צריך לפתוח תיקים במס הכנסה ביטוח לאומי ומע"מ כל מה שצריך זה למלא פעם בשנה את הדוח השנתי שממילא כולם חייבים למלא.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית הייתי מתרחק מהחוף המערבי, מגעיל אותי.

אתה לא גר בחוף המערבי? או שהתבלבלת והתכוונת שהמזרחי מגעיל אותך

פורסם
אתה לא גר בחוף המערבי? או שהתבלבלת והתכוונת שהמזרחי מגעיל אותך

צודק, החוף המזרחי מגעיל אותי, אני חולה ובבית וכבר 5 בבוקר אז המוח לא בדיוק אפוי.

haters will hate

פורסם (נערך)

הבירוקרטיה עובדת בשבילך.

היא לא. יש להם מנטליות פקידותית רובוטית ברמה שגורמת לי לדפוק את הראש בקיר. בישראל ממלאים טפסים ואם משהו לא בסדר מדברים עם הפקיד וסוגרים את הפינה. בארצות הברית אם לא ממלאים את טופס בדיוק לפי ה-instructions הפקיד זורק את הטופס לפח ואין עם מי לדבר.

אני לא מכיר את הבירוקרטיה בענף הרכב האמריקאי, אבל הבירוקרטיה בעולם המס האמריקאי היא פשוט מטורפת ברמה שאני לא מסוגל לתאר במילים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

זאת הטעות שלך, תעבוד לפי החוקים ואף אחד לא יזיין לך את המוח.

הם גם מאוד נחמדים ותמיד ישמחו לעזור לך למלא את הטפסים הדרושים.

אין משחקים, שכחת פרט חיוני, אין לך סיבון.

אני

הניסיון האישי שלי היה מול רשויות ההגירה, משרדי רישוי של כמה מדינות וכמובן הרבה משרדי עירייה וגופים שקשורים לבניה.

עובדים לפי הספר.

haters will hate

פורסם

אני עובד רק לפי החוקים.

יש להם אלפי טפסים, נתונים מטופס אחד זורמים לטופס אחר ואחר כך זורמים לעוד טופס משם זורמים לטופס העיקרי. יש להם טופס לכל שטות שרק ניתן לעלות על הדעת וחסר לך שלא תמלא את הטופס.

המון, המון, המון בירוקרטיה ב-IRS. המון.

בירוקרטיה שלא דופקת אותך? תגיד את זה לאנשים ששילמו כל החיים ביטוח בריאות וברגע האמת קיבלו אצבע משולשת. תגיד את זה לאנשים ששילמו מיסים כל החיים שלהם ואחרי אסון טבע לא קיבלו דבר.

פורסם
אני עובד רק לפי החוקים.

יש להם אלפי טפסים, נתונים מטופס אחד זורמים לטופס אחר ואחר כך זורמים לעוד טופס משם זורמים לטופס העיקרי. יש להם טופס לכל שטות שרק ניתן לעלות על הדעת וחסר לך שלא תמלא את הטופס.

המון, המון, המון בירוקרטיה ב-IRS. המון.

בירוקרטיה שלא דופקת אותך? תגיד את זה לאנשים ששילמו כל החיים ביטוח בריאות וברגע האמת קיבלו אצבע משולשת. תגיד את זה לאנשים ששילמו מיסים כל החיים שלהם ואחרי אסון טבע לא קיבלו דבר.

בשביל זה יש אנשים שעושים את העבודה שלהם, בכל מה שקשור לirs יש לי אנשים מצויינים ויש לי שקט.

שילמת על ביטוח שלא מכסה נזקי טבע מסויימים זאת בעיה שלך.

בקליפורניה יש ביטוח מסויים לרעידות אדמה, יש איזורים שבהם אין ביטוח לרעידות אדמה אך יש ביטוח לשטפונות.

עכשיו בוא נדבר על ישראל והשיטה הפנסיוניות....

haters will hate

פורסם (נערך)

זה לא מסתדר עם הטיעון "הבירוקרטיה עובדת בשבילך".

המערכת לא דופקת אותך? נראה אותך לא מגיש טופס FBAR. קנס 100,000$ ואין לך עם מי לדבר בכלל.

פורסם

הנה דוגמה לבירוקרטיה שלא דופקת אותך.

עשיתי רישיון נהיגה מקומי. מבחן תיאוריה 50 שאלות שצריך לענות נכון לפחות על 40% מהם. ומיד אחרי זה המבחן המעשי, כולו בתוך מגרש החנייה עם הרכב שלך. רוצים לוודא רק שאתה יודע לתפעל את הרכב, סע קדימה אחורה ימינה שמאלה, עצור הבוחן מודיע לי במקום שעברתי ( כי בשיטה הוגנת אף אחד לא חושב לשלוף אקדח ולירות בו). הכל נמשך 10 דקות. כשאני נזכר בתיאוריה שעשיתי בישראל ובמיוחד בטסט עם הבוחן העצבני עם הרגל הקלה על הברקס .... איזה הבדל. ומה שיפה שעם כל הטסט המקל מספר תאונות הדרכים כאן קטן משמעותית ממה שקיים בישראל.

פורסם (נערך)

דוגמא מזעזעת ולא קשורה לכלום. מזעזעת כי נתונים לאנשים לנהוג בכלי רצח בלי לבדוק מיומנות שליטה וידיעת רכב ברמה מינימלית. לא קשורה לכלום כי מדובר במציאות אחרת לגמרי. אין אי אפשר לעשות השוואה.

פורסם
זה לא מסתדר עם הטיעון "הבירוקרטיה עובדת בשבילך".

המערכת לא דופקת אותך? נראה אותך לא מגיש טופס FBAR. קנס 100,000$ ואין לך עם מי לדבר בכלל.

אני עשיתי פאדיחה עם המיסים שלי ב2013, החלטתי לעשות את הכל לבד וגם שכחתי לציין הכנסה של $93k (צ'קים פרטיים, והצהרתי רק על הצ'קים לעסק, כי שמרתי את התיעוד בנפרד).

הגיע לי מכתב לפני כמה חודשים, פירוט מלא של ההכנסה שלא הצהרתי עליה, דרישה לתשלום מס על הסכום אחרי שהוסיפו לי סעיף של ניקוי מס משוער על ההכנסות, יצא לשלם קצת פחות מ10%, התרשמתי לטובה.

הגשתי בקשה לצרף את החוב לשנת המס הבא ולסדר את הכל בהסדר תשלומים (בתחילת השנה יהיה לי חתיכת סכום לשלם) דחו לי את התאריך עד למאי 2017, ככה שאוכל לסדר את הכל בנוחות.

אני אהבתי.

אחד הדברים הכי טובים פה זה שאין את הגוף המפגר הזה שנקרא הוצאה לפועל.

היו לי חילוקי דעות עם ספק תקשורת, חיוב יתר בצורה מוגזמת, החליטו להעביר את זה לגביה, אני סירבתי לשלם את הסכום ההזוי ששלחו לי, משכתי את הזמן והגעתי להסדר הגיוני מאוד ב3 תשלומים.

הגיע לי חשבון של $1300 בחודש אחד במקום $350, בסוף שילמתי 300 ב3 תשלומים. לא עיקלו לי, לא יכלו לכופף אותי, מאבק קטן של פרנציף.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

לא מכיר את המקרה שלך ולא יודע מה היה שם, אבל גם בישראל אפשר לבקש ממס הכנסה פריסת חוב לתשלומים נוחים. ממש לא הוכחה לעליונות המוסרית של הבירוקרטיה האמריקאית.

פורסם
לא מכיר את המקרה שלך ולא יודע מה היה שם, אבל גם בישראל אפשר לבקש ממס הכנסה פריסת חוב לתשלומים נוחים. ממש לא הוכחה לעליונות המוסרית של הבירוקרטיה האמריקאית.

חוב מ2013, אף אחד לא תקף אותי, אף אחד לא ניסה לכבול אותי, קיבלתי בקשה להסדרת הנושא.

אני לא משווה פה את מערכת המיסים לישראל, אני משווה את הדרך שבה אתה מתנהל מול המערכת, פה זה תמיד נעשה בנועם, נתקלת במקרה מתסכל, תמיד יש למי לפנות, הדבר הכי טוב פה בהשוואה לישראל היא שפה אתה מבין לחלוטין את המושג "תודעת שירות".

haters will hate

פורסם
Chenrp - שכר של 18-20 נטו בהייטק הוא די סטנדרטי.

תוסיף לזה 5-8 שכנראה אשתו מרוויחה וזה הסכום.

אגב liviur - אתה טענת במהלך השרשור שב130 אלף לשנה בארה״ב לא חיים טוב. אני לא מסכים איתך. בכלל.

אבל אתה חי שם ולא אני.

בדיוק - אני חיי פה רואה את המספרים לנגד עיני ובמצב לא רחוק מפותח השרשור.

שכר מקביל לרמת חיים שלו בארץ יהיה כנראה סביב ה200 אלף דולר באיזורי.

אז נכון - הבית יותר גדול , הטלוויזיה יותר גדולה והרכב יותר חדש אבל בסוף החודש (במיוחד אם מחשבים חיסכון פנסיוני שאנשים לא מפנימים שבארץ הם שמים מעל 15 אחוז שהרוב על המעסיק ופה כמעט כלום) אין לו הכנסה פנויה.

הכל תלוי איפה בארה״ב - בפרברי הערים הגדולות ה״חמות״ - זה המצב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...