Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם בנצי.

תתנהל נכון - והכל בסדר.

במיוחד בקטע של מיסים ומה שמוכר - שנה שעברה הגשתי דוח זהיר לגבי ההכנסות - הם עברו עליו - ציינו שלא הכנסתי משהו נכון לגבי זכאות של החזרים על הילדים והוסיפו עוד כמעט 2000 דולר להחזר מס שלי (שגם ככה חצה את ה10 אלף)

ליביו (שהגיש FBAR - לקח 10 דקות למלא אגב ... ואם אתה עובד עם רואה חשבון סביר - אין סיכוי שתפספס)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארה"ב הבירוקרטיה אולי נוקשה אבל לפחות היא ברורה.

בארץ לרוב אתה תלוי בחסדי איזשהו פקיד, כי הבירוקרטיה לא ברורה וסותרת את עצמה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

הבירוקרטיה האמריקאית ממש לא ברורה. אבל כן, אם עובדים כמו רובוט ומסתגלים להתנהלות האמריקאית העניינים זזים יותר מהר. הבעיה שלא כולם רוצים או מסגולים להתנהל ככה.

חוב מ2013, אף אחד לא תקף אותי, אף אחד לא ניסה לכבול אותי, קיבלתי בקשה להסדרת הנושא.

אני לא משווה פה את מערכת המיסים לישראל, אני משווה את הדרך שבה אתה מתנהל מול המערכת, פה זה תמיד נעשה בנועם, נתקלת במקרה מתסכל, תמיד יש למי לפנות, הדבר הכי טוב פה בהשוואה לישראל היא שפה אתה מבין לחלוטין את המושג "תודעת שירות".

תתפלא, אבל אם תגיע לפקיד שומה יקבלו אותך, יטפלו בך ויבצעו פריסת חוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בירוקרטיה

אתה נתקל בה בכל מקום

מהוט קופת חולים עיריה ארנונה ועוד היד נטויה.

משהו שהוא ברור לטובה כאן לעומת ארה"ב

רמת הענישה במקרה שנתפסת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איך זה טוב? ענישה מגוחכת גורמת למספר עצום של מעלימי מס, עובדים בשחור, תרבות ה'עם קבלה או בלי?' שפוגעים בכולנו באופן ישיר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לדבר בסיסמאות זה קל אבל בפועל הבירוקרטיה האמריקאית היא תוצאה של אוכלוסייה עצומה שצריך לטפל בה, כשיש לך קרוב ל320 מיליון תושבים אי אפשר לנהל מערכת מס הכנסה בבערך ויהיה בסדר ונסתדר, הבירוקרטיה לא רק שהיא נחוצה היא מבורכת כי אין לך מאות ואלפי חוקי מס שהם אפורים ובפועל אף אחד לא יודע איך הדברים עובדים.

כשעברתי לארה״ב דיברתי עם מספר רואי חשבון בארץ, כל אחד אמר לי דעה אחרת, שאלות של כן לא נענו ב״תלוי״, ״אי אפשר לדעת עד ש..״ וכד׳. המקבילים שלהם בארה״ב היו מאוד ברורים, והיו יכולים לדקלם לי תוך שינה איך ומה אשלם.

לפות״ש, אני לא יכול להמליץ לך לכאן או לכאן כי אני לא מכיר אותך מספיק לספק המלצה אבל רק יכול להגיד לך שמהניסיון שלי הייתי עושה את המעבר לכאן שוב ושוב בלי לחשוב פעמיים. מעבר לעלייה ברמת חיים לאורך זמן, הדבר העיקרי שאני שם לב שהשתנה הוא הגישה לגבי החיים, הרבה יותר רגוע ונעים לחיות בסביבה של אנשים שמכבדים את המרחב הפרטי שלך, שהם מנומסים (גם אם בצורה מזוייפת) ושמכבדים את הרקע שלך לא משנה מה הוא.

גם כשאני מסתכל מסביב על המערכת חינוך לדוגמא, בתור מי שעבר את כל חייו במערכת החינוך בישראל ההבדלים הם פשוט שמיים וארץ אך יש לזה סייג, תלוי באיזה איזור מדובר. בהנחה ומדובר באיזור עם חינוך טוב (איזורים יקרים יותר) אתה באמת מדבר על המקסימום 20 ילדים בכיתה עם המון המון השקעה בתלמידים, באיזורים פחות טובים יכולה להיות הרבה אלימות, סמים ונשקים אבל כנ״ל גם בארץ וכנראה שאתה לא תלך בעקבות אותם איזורים בין כו׳ וכו׳.

גם הדברים שאותם בנצי אומר אני יכול להבין ולהתחבר אליהם ברמה כזו או אחרת, היכולת לעבור חוויות שלא תיארת לעצמך כאן הן עצומות מדברים כמו להיכנס לאוטו ולנסוע שעתיים לאתר סקי ברמה בינלאומית, לטייל כל סוף שבוע באיזורים שאתה פשוט צובט את עצמך להאמין אם אתה באמת נמצא שם לסתם לקחת את הכלב שלך ולשבת על ספת האגם בסוף יום עבודה. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות מן הסתם המרחק מהחברים והמשפחה יכול להיות בור לא קטן לאנשים מסויימים, אני אישית מרגיש שמצאתי את החברים והקהילה שלי כאן והמרחק מה״בית״ הוא לא פקטור בשבילי כמעט מהיום הראשון.

פורסם

בארצות הברית מגישים 220 מיליון דוחות מס בשנה ולרשויות אין ברירה אלא להתנהל כמו מפעל. לרוב אין בעיה, אבל מי שנופל בין הכיסאות נטחן דק-דק בין גלגלי השיניים של המכונה. בישראל אני יכול לדבר עם המפקח בארבע עיניים, להסביר לו את המצב ורוב הסיכויים שהוא יתחשב, אבל בארצות הברית זה כמו לדבר עם קיר.

למנטליות של ריבוי דעות ופרשנויות יש יתרונות וחסרונות בדיוק כמו למנטליות רובוטית. לא צריך לצבוע את המציאות בשחור ולבן.

פורסם

אני מניח שבסופו של יום זה גם תלוי איזה בגן אדם אתה.

אם אתה אחד כזה שמקבל הוראות ברורות ואז מבצע הכל ומגיש הכל באופן מסודר - אז אתה מרוויח.

אם אתה אחד כזה, שאוהב קצת לעגל וקצת לנסות ל"סדר דברים" עם הפקיד. דברים שמראש לא צריך היה לסדר אם הכל היה ברור, אז לא טוב השיטה שם.

גם השיטה המטומטמת של המיסוי בארץ שאתה עושה תיאומי מס וכו' על כל מיני סכומים דימיוניים ואז בסוף השנה רץ לבקש החזרים זה גם טיפשי ביותר.

פותח השרשור - אני מקווה ששמת לב - שכולם חד משמעית כאן ממליצים לך לקחת את המזוודות ולעוף מפה.

במקרה הכי גרוע תחיה באותה רמת חיים כמו פה - רק במקום טוב יותר.

רוב הסיכויים - שתהיה עלייה באמת החיים בייחוד שאשתך תתחיל לעבוד.

לך על זה חביבי.

פורסם (נערך)

בישראל רודפים אחרי החזרים מאחר ואין חובת דיווח כללית. בארצות הברית יש חובת דיווח כללית.

אגב, מי שמרוויח הוא אדם עם מחשבה גמישה שחי בחברה של רובוטים. לדעתי זו הסיבה שיהודים מצליחים ותמיד הצליחו מאוד בכל העולם.

פורסם

בוא נהיה כנים לרגע, עבור רוב מהאמריקאים הגשת מיסים זה עניין של כמה לחיצות מקלדת ועכבר כדי להכניס את המספרים מטפסים סטנדרטים לחלוטין שהמעסיק מספק לך בתוספת עוד כמה מסמכים מהבנק שגם כן בפורמט סטנדרטי לחלוטין (לפי חוק אגב, ופה לא משחקים עם חוק).

רוב האנשים שאני מכיר עושים הגשת מיסים בחצי שעה בפיג'מה בבית בערך ומקבלים החזר אלקטרוני לחשבון תוך מספר שבועות. אם אתה כן צריך לדבר עם מס הכנסה זה בהחלט מסתבך אבל עדיין לא ברורה לי הטענה שלך אתה אומר שבגלל בבירוקרטיה לא לעבור?!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
בישראל רודפים אחרי החזרים מאחר ואין חובת דיווח כללית. בארצות הברית יש חובת דיווח כללית.

אגב, מי שמרוויח הוא אדם עם מחשבה גמישה שחי בחברה של רובוטים. לדעתי זו הסיבה שיהודים מצליחים ותמיד הצליחו מאוד בכל העולם.

רשות המס בישראל לא רוצה חובת דיווח כללית מסיבה פשוטה מאד, הם ייאלצו להחזיר כספים לחלק מאד גדול של אזרחים שזכאים להחזרי מס. בממשלה ניסו מספר פעמים להעביר את כולם לחובת דיווח אישית אבל רשות המס מתנגדת בתירוצים שונים כדי להשאיר אצלה את הכספים שלא מגיעים לה.

יש מסה גדולה מאד של אזרחים שלא מקבלים את החזרי המס שמגיעים להם בשיטה הנוכחית בעיקר בגלל הסירבול של הטפסים שאדם צריך להגיש רק כדי לקבל מה שמגיע לו.

לא סתם קמות חברות פרטיות שמבטיחות למלא במקומך את הטפסים תמורת רבע מהסכום שמגיע לך.

ההתנהלות הזו של רשויות המס לדעתי היא פשוט נוכלות ומרמה, וזו יופי של דוגמה להבדלים בין ישראל לארה"ב

דו"ח המבקר: על רשות המסים להחזיר מיליארדים לציבור

פורסם (נערך)
בוא נהיה כנים לרגע, עבור רוב מהאמריקאים הגשת מיסים זה עניין של כמה לחיצות מקלדת ועכבר כדי להכניס את המספרים מטפסים סטנדרטים לחלוטין שהמעסיק מספק לך בתוספת עוד כמה מסמכים מהבנק שגם כן בפורמט סטנדרטי לחלוטין (לפי חוק אגב, ופה לא משחקים עם חוק).

רוב האנשים שאני מכיר עושים הגשת מיסים בחצי שעה בפיג'מה בבית בערך ומקבלים החזר אלקטרוני לחשבון תוך מספר שבועות. אם אתה כן צריך לדבר עם מס הכנסה זה בהחלט מסתבך אבל עדיין לא ברורה לי הטענה שלך אתה אומר שבגלל בבירוקרטיה לא לעבור?!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

ממש לא אמרתי לא צריך לעבור בגלל בירוקרטיה. הויכוח התחיל כאשר בנצי זרק הערה שבארצות הברית הבירוקרטיה עובדת בשביל האזרחים.

ברור שאין בעיה להכין דו"ח שמורכב מ-W-2 מצ'וקמק ו-1099 מהבנק, אבל מכאן ועד להגיד שאין בירוקרטיה בעולם המס האמריקאי עד מאוד ארוכה.

רשות המס בישראל לא רוצה חובת דיווח כללית מסיבה פשוטה מאד, הם ייאלצו להחזיר כספים לחלק מאד גדול של אזרחים שזכאים להחזרי מס. בממשלה ניסו מספר פעמים להעביר את כולם לחובת דיווח אישית אבל רשות המס מתנגדת בתירוצים שונים כדי להשאיר אצלה את הכספים שלא מגיעים לה.

יש מסה גדולה מאד של אזרחים שלא מקבלים את החזרי המס שמגיעים להם בשיטה הנוכחית בעיקר בגלל הסירבול של הטפסים שאדם צריך להגיש רק כדי לקבל מה שמגיע לו.

לא סתם קמות חברות פרטיות שמבטיחות למלא במקומך את הטפסים תמורת רבע מהסכום שמגיע לך.

ההתנהלות הזו של רשויות המס לדעתי היא פשוט נוכלות ומרמה, וזו יופי של דוגמה להבדלים בין ישראל לארה"ב

דו"ח המבקר: על רשות המסים להחזיר מיליארדים לציבור

רשות המיסים מתנגד לחובת דיווח כללית מאחר ואין להם מספיק כוח אדם ומחשוב בשביל להתמודד עם עלייה דרסטית בכמות הדוחות. בנוסף לדעת בכירים ברשות המיסים יותר חשוב להשקיע משאבים במלחמה בהון השחור ולא בהכנת תשתית לחובת דיווח כללית.

לא הייתה מטרה לפתוח ויכוח בירוקרטיה ישראלית VS בירוקרטיה אמריקאית. בסך הכל הגבתי לטענה לא נכונה בעליל שבארצות הברית הבירוקרטיה עובדת למען האזרחים. היא לא. ממש לא.

• תוכן חדש...