Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רשות המס בישראל לא רוצה חובת דיווח כללית מסיבה פשוטה מאד, הם ייאלצו להחזיר כספים לחלק מאד גדול של אזרחים שזכאים להחזרי מס. בממשלה ניסו מספר פעמים להעביר את כולם לחובת דיווח אישית אבל רשות המס מתנגדת בתירוצים שונים כדי להשאיר אצלה את הכספים שלא מגיעים לה.

יש מסה גדולה מאד של אזרחים שלא מקבלים את החזרי המס שמגיעים להם בשיטה הנוכחית בעיקר בגלל הסירבול של הטפסים שאדם צריך להגיש רק כדי לקבל מה שמגיע לו.

אתה צודק לגבי המניעים של רשות המס, אבל לדעתי רוב האזרחים לא מקבלים החזר מס כי הם בכלל לא מודעים לכך שהוא מגיע להם. הגשת בקשה להחזר היא דווקא פשוטה מאוד, אני עושה את זה לבד כל שנה.

מה שכן, אף פעם לא היה ברור לי למה אני צריך להגיש בקשות להחזר מס. לפחות לגבי שכירים ועצמאיים ״קטנים״, זה חישוב די straight-forward כמה מס הם אמורים לשלם בשנה בהנתן כמה כסף הם הכניסו, וזה נתון שקיים במערכת של רשות המס (לפי ת.ז.). למה לא מחזירים מס אוטומטית? אני לא מדבר על מקרים בהם צריך לתאם גם הכנסות משוק ההון, נכסים וכו׳ שזה ברור שצריך להעשות בנפרד על ידי האזרח. רק המקרים הפשוטים בהם בסוף השנה המס המסתכם לא תואם את המס שהיה אמור להיות משולם לפי ההכנסה.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רשות המס בישראל לא רוצה חובת דיווח כללית מסיבה פשוטה מאד, הם ייאלצו להחזיר כספים לחלק מאד גדול של אזרחים שזכאים להחזרי מס. בממשלה ניסו מספר פעמים להעביר את כולם לחובת דיווח אישית אבל רשות המס מתנגדת בתירוצים שונים כדי להשאיר אצלה את הכספים שלא מגיעים לה.

יש מסה גדולה מאד של אזרחים שלא מקבלים את החזרי המס שמגיעים להם בשיטה הנוכחית בעיקר בגלל הסירבול של הטפסים שאדם צריך להגיש רק כדי לקבל מה שמגיע לו.

לא סתם קמות חברות פרטיות שמבטיחות למלא במקומך את הטפסים תמורת רבע מהסכום שמגיע לך.

ההתנהלות הזו של רשויות המס לדעתי היא פשוט נוכלות ומרמה, וזו יופי של דוגמה להבדלים בין ישראל לארה"ב

דו"ח המבקר: על רשות המסים להחזיר מיליארדים לציבור

כמה חוסר הבנה לכתוב את המשפט המואדם.

למה הכסף יושב אצל מנהל רשות המיסים בחשבונו הפרטי?

רשות המיסים גובה כסף שיושב במרתפי בנק ישראל משם משלמים את הוצאות הממשלה

אז זו לא הסיבה.

בחובת דיווח כללית כנראה שיהיו כאלה שיתחילו לשלם שהם הם בכלל לא ידועים, או שכירים שבערב מחלטרים, או סתם עצמאים שעם קבלה זה X בלי קבלה זה X מינוס.

ויהיו גם כאלה שיקבלו החזרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
כמה חוסר הבנה לכתוב את המשפט המואדם.

למה הכסף יושב אצל מנהל רשות המיסים בחשבונו הפרטי?

רשות המיסים גובה כסף שיושב במרתפי בנק ישראל משם משלמים את הוצאות הממשלה

אז זו לא הסיבה.

בחובת דיווח כללית כנראה שיהיו כאלה שיתחילו לשלם שהם הם בכלל לא ידועים, או שכירים שבערב מחלטרים, או סתם עצמאים שעם קבלה זה X בלי קבלה זה X מינוס.

ויהיו גם כאלה שיקבלו החזרים.

ישה לא לגמרי ברורה לי התגובה שלך , תמימות או קושי לראות את התמונה הרחבה יותר או סתם חוסר הבנה, רשות המסים בעצמה אמרה שזו סיבה לא לעשות מהלך של חיוב בדיווח אישי :

"באפריל 2014 פנה משרד מבקר המדינה לגופים הכלכליים הנוגעים בדבר: בנק ישראל, המוסד לביטוח לאומי, משרד האוצר ורשות המסים וביקש לדעת מה עמדתם לגבי הנהגת חובת דיווח כללית. הם הודיעו באופן מפתיע שהם מתנגדים לפעולה מסוג זה. כך נימקו זאת:

%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%9D.png

למי שלא הבין מה קורה פה, הסיפור הוא כזה: הסכום שיכנס לקופת המדינה כתוצאה מחובת הדיווח למס הכנסה לא ברור. הרי דווקא מעלימי המס הכבדים באמת, מספיק מתוחכמים ומקושרים כדי לא לפול בפח של הפרוצדורה הזו. מהקטנים לא בטוח כמה כסף המדינה תראה. עבור חלקם מדובר בכלל בהבדל בין לגמור את החודש או לצלול למינוס אינסופי.

מה שכן בטוח בכל הסיפור הזה שהמדינה תאלץ להשיב לאזרחיה סכומים המוערכים בין

. מדובר בהחזרי מס שמגיעים לאזרחים אך בשל חוסר ידיעה ,חשדנות או סתם עצלות, הם לא מבצעים כיום תאום מס ומכאן שלא מקבלים את כספם חזרה. הכסף "האבוד" הזה זורם בינתיים לקופת המדינה ולכן למדינה נוח לשמר את המצב הנוכחי."

בתאוריה כולם מדברים גבוהה גבוהה נגד ההון השחור. בפועל בנק ישראל ומשרד האוצר התנגדו להכיל בחובת הדיווח למס הכנסה את כל אזרחי ישראל וברשות המיסים מיישמים מדיניות שבה מעלימי מס ישראלים כנראה יצאו נקיים מפרשת HBSC. הנה ההסברים.

ועוד אחד :

רשות המסים: לא נילחם בהון השחור מחשש להחזרי מס לשכירים – לא נגענו !!

ורק להזכיר את הקשר לשירשור הנוכחי - דוגמה איך מתנהלת אחת מהרשויות הממשלתיות החזקות במדינת ישראל - להשאיר לעצמה במרמה ונוכלות את הכספים שגזלה מאזרחים עובדים, ולעשות הכל כדי שהכספים האלה לא יגיעו לבעליהם.

יופי של ממשלה יש לנו.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)
אתה צודק לגבי המניעים של רשות המס, אבל לדעתי רוב האזרחים לא מקבלים החזר מס כי הם בכלל לא מודעים לכך שהוא מגיע להם. הגשת בקשה להחזר היא דווקא פשוטה מאוד, אני עושה את זה לבד כל שנה.

מה שכן, אף פעם לא היה ברור לי למה אני צריך להגיש בקשות להחזר מס. לפחות לגבי שכירים ועצמאיים ״קטנים״, זה חישוב די straight-forward כמה מס הם אמורים לשלם בשנה בהנתן כמה כסף הם הכניסו, וזה נתון שקיים במערכת של רשות המס (לפי ת.ז.). למה לא מחזירים מס אוטומטית? אני לא מדבר על מקרים בהם צריך לתאם גם הכנסות משוק ההון, נכסים וכו׳ שזה ברור שצריך להעשות בנפרד על ידי האזרח. רק המקרים הפשוטים בהם בסוף השנה המס המסתכם לא תואם את המס שהיה אמור להיות משולם לפי ההכנסה.

במס הכנסה יודעים בדיוק כמה החזר מס מגיע לכל אחד (חוץ אולי מכמה מקרים מורכבים שהם המיעוט שבמיעוט).

רק לאחרונה קרה לי שתוך כדי ניסיון לקבל אישור לעניין מסויים במס הכנסה, אמרה לי הפקידה שמולי "אני לא אמרתי לך את זה כי אסור לי - אבל מגיע לך הרבה כסף בהחזרי מס"

אני ידעתי שמגיע לי כמה אלפי שקלים ועמדתי למלא את הטופס, מסתבר לפי הרישומים במחשב שהגיעו לי סכומים של קרוב ל 60 אלף ש"ח על כמה תקופות של עבודה. נשארתי בפה פעור.

הפקידה האדיבה הסכימה אפילו לרשום לי את התקופות והסכומים שהופיעו לה על המסך אבל בשום אופן לא הסכימה להדפיס - אסור לה לגלות לאזרחים שיש כספי מס שמגיעים להם ממס הכנסה.

זו ההתנהגות של רשויות המדינה יותר גרועה משודדים,

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
פותח השרשור - אני מקווה ששמת לב - שכולם חד משמעית כאן ממליצים לך לקחת את המזוודות ולעוף מפה.

במקרה הכי גרוע תחיה באותה רמת חיים כמו פה - רק במקום טוב יותר.

רוב הסיכויים - שתהיה עלייה באמת החיים בייחוד שאשתך תתחיל לעבוד.

לך על זה חביבי.

ממש לא נכון. אני למשל אמרתי חד משמעית שאם הוא בנאדם שחשוב לו שהמשפחה והחברים יהיו קרובים אליו, והם הוא מרגיש בבית עם המנטליות הישראלית, ואם הוא חי בארץ טוב בסה"כ, יכול מאוד להיות שיהיה לו קשה במדינה זרה, אפילו אם היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

בדיוק.

והסיבה תוארה כאן קודם - כי הממשלה באופן מובהק לא מעוניינת לתת לך החזרי מס. לכן היא לא משקיעה במערכות אוטומטיות שיעשו את זה. זו מנטליות של "שנשקיע כסף בשביל שנצטרך להחזיר עוד כסף? מה פתאום...". וזה בכלל לא מפתיע, הרי יש כאן קבוצות ששותות כספי ציבור בלי למצמץ. בשבילם זה No Brainer.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבעיה לא בענישה מקלה אלא בהיעדר אכיפה.

נו , ובארה״ב אתה מגיש את הכל לבד - ואלא אם נפלת על Audit - לרוב מאשרים כמעט אוטומטית - אז לכאורה יש אפילו פחות אכיפה.

זה עניין של תרבות נטו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני אצטט מאחי (הבן האחר של ההורים שלי) את הנקודות המאוד נכונות שלו שתופסות גם לגבי (שנינו עברנו לארה״ב - במסגרות של עבודה אך טיפה שונות ולאיזורים אחרים בתקופה של השנים האחרונות)

לפות״ש, אני לא יכול להמליץ לך לכאן או לכאן כי אני לא מכיר אותך מספיק לספק המלצה אבל רק יכול להגיד לך שמהניסיון שלי הייתי עושה את המעבר לכאן שוב ושוב בלי לחשוב פעמיים. מעבר לעלייה ברמת חיים לאורך זמן, הדבר העיקרי שאני שם לב שהשתנה הוא הגישה לגבי החיים, הרבה יותר רגוע ונעים לחיות בסביבה של אנשים שמכבדים את המרחב הפרטי שלך, שהם מנומסים (גם אם בצורה מזוייפת) ושמכבדים את הרקע שלך לא משנה מה הוא.

גם כשאני מסתכל מסביב על המערכת חינוך לדוגמא, בתור מי שעבר את כל חייו במערכת החינוך בישראל ההבדלים הם פשוט שמיים וארץ אך יש לזה סייג, תלוי באיזה איזור מדובר. בהנחה ומדובר באיזור עם חינוך טוב (איזורים יקרים יותר) אתה באמת מדבר על המקסימום 20 ילדים בכיתה עם המון המון השקעה בתלמידים, באיזורים פחות טובים יכולה להיות הרבה אלימות, סמים ונשקים אבל כנ״ל גם בארץ וכנראה שאתה לא תלך בעקבות אותם איזורים בין כו׳ וכו׳.

גם הדברים שאותם בנצי אומר אני יכול להבין ולהתחבר אליהם ברמה כזו או אחרת, היכולת לעבור חוויות שלא תיארת לעצמך כאן הן עצומות מדברים כמו להיכנס לאוטו ולנסוע שעתיים לאתר סקי ברמה בינלאומית, לטייל כל סוף שבוע באיזורים שאתה פשוט צובט את עצמך להאמין אם אתה באמת נמצא שם לסתם לקחת את הכלב שלך ולשבת על ספת האגם בסוף יום עבודה. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות מן הסתם המרחק מהחברים והמשפחה יכול להיות בור לא קטן לאנשים מסויימים, אני אישית מרגיש שמצאתי את החברים והקהילה שלי כאן והמרחק מה״בית״ הוא לא פקטור בשבילי כמעט מהיום הראשון.

אלו השורות התחתונות.

עליה ברמת החיים תיהיה לאורך זמן (לא מיידית - לדעתי לא בטווח של השנתיים הראשונות - ולכן מעבר ״לנסות״ מפספס את הנקודה)

גם אני הייתי עובר לפה שוב ושוב ושוב בלי למצמץ.

מזוייף או לא - הגישה של אנשים פה נחמדה הרבה יותר , לא נכנסים לך לחיים , מערכת החינוך (באיזורים טובים) זה מד״ב לעומת ישראל (בגן - הבן שנתיים שלי בכיתה של 4 ילדים , הבת 3.5 היתה בכיתה של 6 ילדים עם גננת אחת , עכשיו בכיתה של 12 עם גננת וסיעת בכל רגע נתון ולפעמים עם 2 גננות - בכל המקרים - תואר ראשון בחינוך, הכשרות בעזרה ראשונה וכו - ולא מגדלים רובוטים)וגישה הרבה יותר רגועה לחיים.

רוצים לטייל? טיסה בארה״ב זה גרושים , אפשר לנהוג לאיזורים מדהימים (אני גר צמוד לניו יורק - ומעבר לכך אפשר להיכנס לאוטו ולסוע ליערות והרים מדהימים במרחק שעה, 4 מסלולי מירוץ אמיתיים עם אירועים נונסטופ , 2 מסלולי דראג ומסלול דריפט אחד :))

הכל רגוע יותר, קשה פחות ובהסתכלות לעתיד לילדים נראה לי טוב יותר.

בינתיים אני פה.

במקום פותח השרשור גם הייתי עובר לפה - אבל במבט מפוכח שנשמע שיש לו ועם סטיפה לתקופה הראשונה שגם נשמע שיש לו.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

עברת לארצות הברית במסגרת העבודה, אתה מרוויח משכורת הרבה מעל הממוצע (שעומדת בערך על 50,000$ בשנה למשק בית), חי בשכונה של הייטקיסטים אליטיסטיים ומכליל את המציאות שלך על כל האמריקאים.

נו , ובארה״ב אתה מגיש את הכל לבד - ואלא אם נפלת על Audit - לרוב מאשרים כמעט אוטומטית - אז לכאורה יש אפילו פחות אכיפה.

זה עניין של תרבות נטו

הם ממש, אבל ממש לא מאשרים הכל אוטומטית ויכולים להפיל אותך על זוטות כי סטית ב-0.01% מהנהלים.

הם לא יודעים איזה עוד הכנסות יש לך. לכן צריך להגיש הצהרה (דו"ח) ומסמכים מבססים כדי שיהיה ניתן לבדוק את נכונות ההצהרה.

אני אישית חושב שמצד אחד צריך להנהיג חובת דיווח כללית במשק ומצד שני לאפשר לשכירים לדרוש הוצאות מסוימות. בדרך הזאת ליותר אנשים יהיה אינטרס לדרוש חשבונית מבעל מקצוע.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הבחור עובר ממצב בארץ שדומה למה שהיה לי לפני שעברתי במסגרת מקום עבודה (כמו שאני עברתי) עם משכורת ברת השוואה לשלי, שוקל את האיזור שלי ומצב משפחתי קרוב לשלי.

אני לא מציג את המציאות כאילו ככה גרים כל האמריקאים - אלא כמקבילה מאוד למצב שלו אם הוא יחליט לעבור. הרבה יותר מאנשים שכותבים ללא ניסיון במעבר או אמריקאים שנולדו שם שגם פחות רלוונטים להשוואה הזו.

מה גם שאני לא ממש חיי בשכונה הייטקיסטים אליטיסטים ולא נראה לי שאנחנו מכירים - אבל בכיף.

Then dying is forgetting

פורסם
הבחור עובר ממצב בארץ שדומה למה שהיה לי לפני שעברתי במסגרת מקום עבודה (כמו שאני עברתי) עם משכורת ברת השוואה לשלי, שוקל את האיזור שלי ומצב משפחתי קרוב לשלי.

אני לא מציג את המציאות כאילו ככה גרים כל האמריקאים - אלא כמקבילה מאוד למצב שלו אם הוא יחליט לעבור. הרבה יותר מאנשים שכותבים ללא ניסיון במעבר או אמריקאים שנולדו שם שגם פחות רלוונטים להשוואה הזו.

מה גם שאני לא ממש חיי בשכונה הייטקיסטים אליטיסטים ולא נראה לי שאנחנו מכירים - אבל בכיף.

המון תודה על כל התגובות עד עכשיו.

Liviur, אשמח לדעת באיזה איזור אתה גר בארה"ב?

פורסם

אני גר בצפון ג׳רזי בעיירה בשם טינק (קרוב לטנפליי ופיירלון שיותר אנשים מכירים).

זו עיירה עם חלק יהודי (לא ישראלי) דיי נרחב ומערכת חינוך בינונית יחסית לאיזור אבל עם בתים יפים, פארקים נחמדים וכו.

בחרתי להשכיר פה כי הקרבה לעיר היתה חשובה והילדים שלי בינתיים בגנים פרטיים (צעירים מדי).

העניין של קרבה ליהודים וישראלים פחות חשובה לי. רוב החברים שלי קשורים לעבודה ולתחביבים (מפגשי BRZ/FRS , חברה שמתחרים במסלולי מירוץ באיזור וכו)

עכשיו שאני הולך לקנות בית - אני אקנה כנראה בCounty הזה אבל בעיירה עם חינוך ציבורי טוב יותר (יש פה עיירות שיש בהם בתי ספר ציבוריים שמדורגים 9-10 ולא מעט - זה בכלל נחשב איזור עם חינוך ציבורי מעולה).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא קראתי את כל השירשור .. קפצתי להגיב אחרי 3 עמודים של קריאה .. .

רוב התגובות מתייחסות רק לצד החומרי, בארה"ב תיסע בלקסוס תהיה לך טלווזיה גדולה וכו'.. יש הרבה מעבר לזה ... וגם ..נניח ומסתכלים רק על עניין החומריות, אתה לא חייב לקנות לקסוס כשאתה נוחת בארצות הברית ולא חייב לקנות טלווזיה גדולה יותר, אם תרוויח יותר אתה יכול פשוט לחסוך יותר או לחילופין להשקיע את הכסף העודף במקורות הכנסה פאסיביים, נדלן, לטפח תיק השקעות וכו' לטובת פרישה מוקדמת או חסכונות לילדים.

ועכשיו תשובה עניינית, אני בן 25 וכל שנותי גר בישראל, יש לי כבר 3 חברים שעברו לארה"ב , עובדים ומרוצים עד השמיים, אני נישאר בארץ מכמה סיבות (אף אחת מהם לא איכות חיים) ואם השאלה היחידה שהייתה על הפרק היא איכות חייב או ראייה לעתיד אני חושב שהייתי מתחיל לפעול ממזמן למעבר לארצות הברית, יכול להיות שיקרה בעתיד , בראייה לטווח הרחוק ולא שנה שנתיים קדימה, האיכות חיים בארצות הברית משמעותית מנצחת את התנאים שמספקת לנו מדינת ישראל גם בראייה קדימה לעשור הקרוב.

אולי עוד עשור משהוא ישתנה , אין לדעת, אולי כולם ירצו לגור בסין..

פורסם (נערך)

בראייה לטווח הרחוק ולא שנה שנתיים קדימה, האיכות חיים בארצות הברית משמעותית מנצחת את התנאים שמספקת לנו מדינת ישראל גם בראייה קדימה לעשור הקרוב.

אולי עוד עשור משהוא ישתנה , אין לדעת, אולי כולם ירצו לגור בסין..

למרות שמעולם לא גרת שם אתה כותב דברים בהחלטיות מרשימה. המסקנות שלך הן בכלל לא אמת מוחלטת והדוגמה של החברים שלך אינה רלוונטית כי הם רווקים שגרים שם שנים ספורות (יש להם בכלל אשרת שהיה או ביטוח בריאות, או שהם לא חוקיים?)-

איכות חיים - זה עניין סובייקטיבי וזה ממש לא נכון שלכל אחד איכות החיים בארה"ב היא גבוהה יותר. דוגמה אישית - אני גרתי תקופה בארה"ב ברמת חיים מאוד גבוהה (הרווחתי משמעותית מעל הממוצע וחייתי חיים מאוד נוחים בבנין עם שומר, בריכה וחדר כושר על שפת הים) ולמרות זאת אשתי סבלה ורק ספרה את הימים עד החזרה לארץ כי איכות החיים שלה בישראל גבוהה לעין שיעור בישראל ביחס לארה"ב.

לגבי חיסכון - אני בכלל לא בטוח שבארה"ב חוסכים יותר. משום מה מתעלמים מ:

1. הפרשות לפנסיה שהן לא כמו בארץ. ובנוסף לזה יש בארץ גם חסכון של 10% נטו בקרן השתלמות.

2. בריאות - מניסיון אישי, בארה"ב חושבים פעמיים לפני שהולכים לרופא, גם כשיש ביטוח.

3. חינוך יהודי - יקר בטירוף למי שזה משנה, ואם זה לא משנה אז הילדים מאבדים את הזהות היהודית -ראה שיעור ההתבוללות העצום בארה"ב.

4. חינוך פרטי - למרות מה שכתבו פה לגבי "איכות החינוך המדהימה" שם, בהמון מקומות בארה"ב מקובל לשלוח לחינוך פרטי כי הציבורי לא מספיק טוב. בארץ גם העשירים שולחים לחינוך ציבורי.

5. לימודים אקדמיים - אנשים חוסכים כל החיים כדי לממן לימודים לילדים או שהילדים משתעבדים בהלוואה לכל החיים כדי לממן אותם.

ועוד ועוד.

בדיונים מהסוג הזה יש הרגל להסתכל רק על הורוד בארה"ב ועל השחור בישראל. הדיון הרבה יותר מורכב. ויש מחירים מאוד כבדים - שלא קשורים לכסף - שמשלמים במעבר לארה"ב for good. אתן רק דוגמה אחת מהיכרות אישית - די מקובל שבגיל 18 הילד עוזב את הבית למקום מרוחק ומאותו רגע רואים אותו בערך פעמיים בשנה - האם לכל אחד זה מתאים? בשבילי זה אסון ולא שווה את הלקסוס והבית עם בריכה שם. זו אגב אחת הסיבות שאחי חזר לארץ מארה"ב אחרי 10 שנים -פחד לאבד את הקשר עם הילדים אחרי שראה מה קורה לחברים שלו.

לדעתי - מעבר לשם לכמה שנים הוא מומלץ ביותר; מעבר לכל החיים דורש מחשבה מעמיקה וזה לא מתאים לכל אחד.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

רוב מה שכתבת כתבתי גם אני.

לגבי החינוך זה תלוי מאוד איפה.

החינוך היהודי לא נחשב איכותי במיוחד, אלא רק יהודי (מהכירות).

לגבי חינוך ציבורי - תלוי איפה אתה.

באיזורים שבהם החינוך מדורג 9 ו10 - אנשים לא שולחים לחינוך פרטי.

אבל כפועל יוצא מזה - האיזורים האלו יקרים ועם property tax גבוהה.

זה לפחות באיזורי איפה שגם אנשים עם המון כסף (באמת המון) שולים לציבורי.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...