Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני לא נוהג לכתוב כאן הרבה, אבל קורא פה בפורום מידי יום ולומד המון.

עקב תמהיל האנשים בפורום, אני מרגיש שזה המקום הנכון כדי להציג את התלבטותינו לגבי נושא מוסיים.

אז כמידי שנה במשך מספר השנים האחרונות אני נוהג להשתתף בהגרלת גרין קארד אמריקאי. רצה הגורל והשנה עלינו בהגרלה וזכינו באופציה לקבל גרין קארד בתהליך פשוט וקל יחסית אשר אנחנו עומדים בכל תנאיו.

ועכשיו, לאחר הזכיה מתחילה ההתלבטות שלנו האם זה תהליך שבסופו יהיה איזה שהוא יתרון למעבר?

קצת עלינו, אנחנו זוג בני 29-30 עם ילד בן שנתיים. גרים בדירת 4 חדרים חדשה, ברמת גן. הדירה בבעלותנו עם משכנתא ע"ס כ 55% מערך הדירה. במקצועי אני מהנדס תקשורת עם כ 8 שנות נסיון (מוסמך CCIE) ובשנה וחצי האחרונות עובד כר"צ בחברת סטרטאפ. אשתי במקצועה רנטגנאית בבי"ח ועובדת שם בשנה האחרונה.

ההנכסה המשותפת שלנו הינה כ 26-27 אש"ח בחודש (נטו). יש בבעלותנו אוטו אחד (פריוס 2013), נוהגים לטוס פעמיים בשנה לחו"ל לנופש של שבועיים בממוצע, פעם בשנה בערך נופש של מספר ימים בארץ. אוכלים פעמיים (בערך) בשבוע במסעדה. לא חוסכים על דברים שאנחנו רוצים, ומצליחים לחסוך מספר אלפי שקלים כל חודש.

כפי שניתן לראות איכות החיים שלנו פה בארץ היא לא רעה בכלל ואי-אפשר להגיד שאנחנו יכולים להצביע על משהו שחסר לנו.

הסיבה היחידה שאני חושב על לעבור בגללו זה איכות החיים העתידית הפוטנציאלית לילד שלנו. (חינוך\אפשרויות תעסוקה\וכדומה...)

במידה ונעבור לארה"ב אני אמשיך לעבוד בחברה שאני עובד בה עכשיו (בתפקיד PRE\POST SALE ENGINEER) בשכר של כ $130K שנתי. אשתי לא תעבוד בשנה-שנתיים הראשונות כי צריך לעשות רישוי מחדש למקצוע שלה בארה"ב.

את מקום המגורים ניתן יהיה לבחור כי רב העבודה היא אצל לקוחות ברחבי ארה"ב ובשאר הזמן בבית.

ועכשיו לשאלה המרכזית, מה אתם הייתם עושים במקומנו? הייתם הולכים על לעבור (בהתחשב במצבנו המתואר מעלה)?

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שאפשר יהיה לייעץ, חסרים לדעתי מספר נתונים:

האם יש לכם משפחה פה או בארץ, והאם זה מהווה שיקול מבחינתכם (הורים מבוגרים למשל, בדידות עקב ריחוק מהמשפחה וכדומה), וכנ"ל לגבי חברים/מכרים בחו"ל?

בנוסף, על אלו אזורים פוטנציאלים חשבתם (האם זה ערים גדולות ומרכזיות דוגמת ניו יורק ושיקאגו, או מקומות פחות צפופים ויותר "נידחים" דוגמת טקסס), והאם חשובה לכם קהילה יהודית או קהילה של יוצאי ברית המועצות בעיר/אזור המגורים החדש?

מה גם רמת האנגלית שלכם, והאם אתה תמשיך לעבוד בחברה כ"עובד מקומי" או שהמעבר הוא על ויזת עבודה/רילוקיישן דרך החברה (כתבת גרין קארד, אבל הניסוח ניתן לפירוש בכמה דרכים)?

כמובן שיש עוד שיקולים כמו "חיבור" לארץ, נכסים שיש לכם והתכניות עבורם וכדומה, אבל זה נראה לי כשיקולים משניים כרגע.

פורסם
לפני שאפשר יהיה לייעץ, חסרים לדעתי מספר נתונים:

האם יש לכם משפחה פה או בארץ, והאם זה מהווה שיקול מבחינתכם (הורים מבוגרים למשל, בדידות עקב ריחוק מהמשפחה וכדומה), וכנ"ל לגבי חברים/מכרים בחו"ל?

בנוסף, על אלו אזורים פוטנציאלים חשבתם (האם זה ערים גדולות ומרכזיות דוגמת ניו יורק ושיקאגו, או מקומות פחות צפופים ויותר "נידחים" דוגמת טקסס), והאם חשובה לכם קהילה יהודית או קהילה של יוצאי ברית המועצות בעיר/אזור המגורים החדש?

מה גם רמת האנגלית שלכם, והאם אתה תמשיך לעבוד בחברה כ"עובד מקומי" או שהמעבר הוא על ויזת עבודה/רילוקיישן דרך החברה (כתבת גרין קארד, אבל הניסוח ניתן לפירוש בכמה דרכים)?

כמובן שיש עוד שיקולים כמו "חיבור" לארץ, נכסים שיש לכם והתכניות עבורם וכדומה, אבל זה נראה לי כשיקולים משניים כרגע.

1. גם המשפחה שלי ושל אשתי פה בארץ. ההורים של אשתי יחסית מבוגרים אז אני מאמין שיש איזו שהיא דאגה, וזה בהחלט שיקול.

2. האיזורים הפוטנציאלים הם בחוף המזרחי באיזורים שהם נחשבים HUB מבחינת תעופה. האופציות הן איזור ני גרזי, או איזור דאלאס טקסס.

3. קהילה יהודית, או רוסית לא חשובה.

4. אצלי אנגלית טובה מאוד/שפת אם, אצל אשתי רמה טובה אבל תלמד במידת הצורך.

5. המעבר והעבודה הוא כ"עובד מקומי" ואין תלות בחברה לצורך המעבר.

פורסם (נערך)
תעבור. בלי לחשוב פעמיים.

+1 לשביט

לטווח הרחוק אני מאמין שתמצאו יותר אפשרויות תעסוקה וחינוך מבארץ.

עריכה אחרונה על ידי לוקי2

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

התחלת להגיש את כל הטפסולוגיה, או שאתה לוקח את הזמן בגלל ההתלבטות? אם לקחת זמן, כבר קבעת את גורלך, חצי מהזוכים בסבב הראשון ממשיכים לסבב השני. אלה שמגישים ראשונים מקבלים את ההזדמנות ראשונים.

אם המשכת, הנה דעתי.

אם יש לך אפשרות "לעצור" את החיים בארץ לשנתיים ולנסות את מזלך שם, ממליץ מאוד לעבור ולנסות. אני לא חושב שחייבים להתחייב למעבר לכל החיים. מבחינה כלכלית, אחרי שתעבור את המכשולים והשוק(מחיה לא זולה כמו שחושבים בהתחלה) של המעבר הראשוני, אני מאמין שתהיה צמיחה ביכולות הכלכליות ותוכל להצליח כלכלית הרבה יותר מאשר בארץ. מבחינה חברתית, קצת יותר מסובך. למרות שנעים לחיות במנטליות אחרת, בסופו של דבר מתחיל להיות מורגש המחסור בעוקץ הישראלי.

אני עשיתי את המעבר במצב קצת שונה, רווק שרק היה אמור להתחיל את החיים האמיתיים בארץ. אחרי שנתיים עדין לא הצלחתי למצוא את ההנאה מסביבת החברים, כמו שהייתה לי בארץ. אצלי הבעיה היותר גדולה נוצרת כשאני מנסה למצוא בת זוג לחיים. אצלך זה פחות בעייתי, כי יש בת זוג ומשפחה שיתמכו אחד בשניה מהבחיה הזאת.

גם מבחינת משפחה הייתה בעיתיות יותר גדולה מהציפיות. לא חשבתי שתהיה בעיה עם לעזוב את המשפחה. כשהם היו יחסית קרובים, הייתי יכול לא להפגש איתם חודשים ולא הייתה מועקה. עכשיו, כשהמאמץ הנדרש הוא הרבה יותר גדול, למרות ה"קור" הרוסי, עדין קשה לי עם זה(בדיוק קפצתי להפתיע את ההורים השבוע).

פורסם

מצטרף לממליצים - תעבור בלי לחשוב

אתם בתחילת חייכם (רק עכשיו משנים קידומת) וכבר יש ילד,לא איזה זוג צעיר לא נשוי שעוד לא התחתן \ עוד לא קנה דירה \ וסתם מחפש את עצמו.

אני במקומך כבר מזמן הייתי על המטוס :) כמו שתשאל אחרים ויאמרו לך "לחזור תמיד אפשר" ..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
התחלת להגיש את כל הטפסולוגיה, או שאתה לוקח את הזמן בגלל ההתלבטות? אם לקחת זמן, כבר קבעת את גורלך, חצי מהזוכים בסבב הראשון ממשיכים לסבב השני. אלה שמגישים ראשונים מקבלים את ההזדמנות ראשונים.

אם המשכת, הנה דעתי.

הגשתי את הטפסים במאי, משכתי אחרי שהספיקו לעבד אותם אבל לפני שקבעו ראיון כדי לשים אותי ב HOLD. והמספר שלי הוא די בהתחלה כך שהג"ק די בטוח.

עכשיו רק נשאר להחליט

פורסם

במקומך הייתי בוודאות עובר מהסיבות הבאות:

1. קיבלת ויזה (נדיר, כשהחברה שלך לא מסדרת בשבילך).

2. יש לך עבודה שם בשכר יפה (תקופת ההסתגלות יורדת משמעותית).

3. יכולים לגור איפה שבא לכם.

4. זו הרפתקה. אם תחליטו שאתם לא מסתדרים או שמתגעגעים לארץ, לא צריכה להיות בעיה לחזור.

ובכל זאת, מאזן עם כמה "נגד":

1. רחוקים ממשפחה וחברים - לא מתאים לכל אחד.

2. האשה עשויה להשתעמם. מצד שני, יש לזה פתרון - עוד ילד :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

על פניו ממשכורת אחד באיזור יקר - האיכות חיים שלכם תרד.

באיזור זול - תשמרו על איכות חיים דומה כנראה. (רק שיהיה יותר קשה להשתכר שם טוב).

זה טוב שאתה ריאלי ולא סתם קופץ על זה - המעבר עצמו לא טריוויאלי - במיוחד כשאין לך מעסיק שמממן את זה (הערכה שלי - 20-30 אלף דולר עלויות מעבר בקלות)

נתחיל אחרת - בדקת שהמספר שיצא לך בהגרלה ריאלי מבחינת קבלת הגרין קארד? (לא כל מי שמקבל זכיה באמת ריאלי שיוכל להשלים את התהליך)

יש לך נגיד 50-60 אלף דולר שתוכל לשחק איתם כדי לבצע את המעבר בצורה חלקה ? (חלקם יחזרו אליך עם הזמן)

ליביו (עברתי , עם מעסיק לארה״ב באמצע שנה שעברה , גם אחי עבר לפני)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
על פניו ממשכורת אחד באיזור יקר - האיכות חיים שלכם תרד.

באיזור זול - תשמרו על איכות חיים דומה כנראה. (רק שיהיה יותר קשה להשתכר שם טוב).

זה טוב שאתה ריאלי ולא סתם קופץ על זה - המעבר עצמו לא טריוויאלי - במיוחד כשאין לך מעסיק שמממן את זה (הערכה שלי - 20-30 אלף דולר עלויות מעבר בקלות)

נתחיל אחרת - בדקת שהמספר שיצא לך בהגרלה ריאלי מבחינת קבלת הגרין קארד? (לא כל מי שמקבל זכיה באמת ריאלי שיוכל להשלים את התהליך)

יש לך נגיד 50-60 אלף דולר שתוכל לשחק איתם כדי לבצע את המעבר בצורה חלקה ? (חלקם יחזרו אליך עם הזמן)

ליביו (עברתי , עם מעסיק לארה״ב באמצע שנה שעברה , גם אחי עבר לפני)

1. בדיוק בגלל עלויות המחיה אני מתלבט. איזור פלאנו טקסס לא אמור להיות יקר במיוחד.

2. במידה ואחליט תשובה חיובית החברה תממן את המעבר (נשאר לעבוד בחברה).

3. מספר ריאלי שאם הייתי מגיש כבר הייתי אחרי בראיון (מספר פחות מ 10000 באירופה)

4. יש מספיק כסף כדי לגור שם שנה בלי לעבוד ולקנות את כל הדברים הראשוניים כגון רכב ריהוט ביגוד וכדומה

ובכל זאת אני לא בטוח שאיכות החיים תשתפר ממה שיש היום.

אני בגדול בתקופה האחרונה כל שבוע שני בארהב (באיזורים שונים) ולפעמים אני פשוט מסתכל מסביב ומרגיש ממש לא קשור וקצת חסר לי ה"חרא" הישראלי.

פורסם (נערך)

תישאר בארץ.בסוף אני יעשה לבד מילאים בקצב הזה. אין כמו בארץ.במיוחד אם אתם מסודרים כלכלית.גם אני ויתרתי על חיי פאר בחול (ובת זוג שאהבתי) לטובת המדינה האהובה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
תישאר בארץ.בסוף אני יעשה לבד מילאים בקצב הזה. אין כמו בארץ.במיוחד אם אתם מסודרים כלכלית.גם אני ויתרתי על חיי פאר בחול (ובת זוג שאהבתי) לטובת המדינה האהובה.

אני לא עד כדי כך פטריוט.

לגבי מילואים, אני פטור :)

פורסם

רק תחשוב על 1001 תופעות מכוערת שתעבור ואינספור מחירים מופקעים בארץ בעתיד ותגיד לעצמך "יכולנו להיות בניו ג'רזי עכשיו".

אני אישית לא הייתי מסרב, אבל האמת כנראה שהייתי חוזר מהר אחרי מספר שנים בודדות, קשה בלי המשפחה.

פורסם

סעעעע (עם ע' עיראקית)

אין לך מה להישאר פה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...