Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קל להגיד תעבור לכמה שנים ותנסה אבל יש עם זה 3 בעיות עיקריות:

1. המעבר יקר (גם עם חבילת רילוקיישן ובמיוחד אם חוזרים שזה על חשבונך)

2. מבחינת הכנסות - שכר של 130 שנתי לא מקביל ל26 נטו בארץ שזה יותר לכיוון ה40 ברוטו בין המשכורות שלכם. יש דברים שמחושבים שונה לגמרי ובישראל משולמים אחרת - כמו ביטוחי בריאות וחיסכון פנסיוני שהוא ברובו מכיסך בניגוד לישראל.

3. אם עוברים לשנים בודדות - ביטוח לאומי ידרוש את המגיע לו - שבקלות מגיע למעל 10% מההכנסות בארה״ב כל עוד עוברים לפחות מ3 שנים (ו5 שנים כדי להיות בצד הבטוח)

אם אתה רוצה להיות בארה״ב (וכמובן ארה״ב זה מושג מ א ו ד רחב - כי אין דין מנהטן כדין ארקנסו לדוגמא) - לך על זה (אני לא יודע בדיוק אם ריאלי להגיש עכשיו וכל הניירת וכו - פורום עוברים לארה״ב בתפוז הוא לגמרי המקום הנכון לבדוק - זה הפורום עם הכי הרבה מידע בנושא By far שראיתי - עולמית).

אני לא הייתי מוותר על החוויה והמעבר שהיה לי לפה ומאוד נהנה פה - אבל זו היתה המטרה שלי כבר כמה שנים ואני רואה את המדינה הולכת לכיוון שלא מוצא חן בעיני.

בסופו של דבר זה חישוב של איפה אתה רוצה להיות.

אם אתה רואה את עצמך בארה״ב לטווח הארוך - זו הזדמנות מעולה , גם יש גרין קארד , גם מעסיק מממן את המעבר וקולט אותך ישר ואתה גם בא מפוכך , ריאלי ועם חסכונות שיעזרו לך להיקלט בצורה חלקה. בקטע הזה - אתה לכאורה על דרך המלך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם אין לך סנטימנטים אז באמת עדיף שתיסע.

אם אפשר לשאול היכן נולדת,גדלת,וכו'...

תראה,על פניו זה נשמע מדהים אבל בשטח הדברים שונים,

לפחות מבחינתי ועוד המון ישראלים שפגשתי בדרך.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר אתה על דרך המלך. אם המעסיק יממן את העלויות המעבר - מעולה. אם לא - תוכל לדרוש הוצאות מעבר דירה בדו"ח המס האמריקאי.

אם אתה עושה את המעבר תנסה להישאר בחו"ל מעל 3 שנים על מנת שתוכל לטעון לניתוק תושבות לצרכי מס. שים לב בתור תושב ארצות הברית תהיה חייב במס בארצות הברית על הכנסותיך הכלל עולמיות ותמוסה לפי הדין האמריקאי. כלומר משיכת כספים מקרן השתלמות תהיה חייבת במס בארצות הברית בשיעור מס שולי. רווחים בקופות גמל ישראליות יהיו חייבות במס. הכנסה משכירות תהיה חייבת במס לפי הדין האמריקאי ולא לפי הדין הישראלי. מניות - החשיפה הכי גדולה כי שיטת החישוב שונה לחלוטין.

130 אלף דולר משכורת יפה. בהנחה ואתה המפרנס היחיד בחישוב מאוד גס (תלוי המון במדינה) הנטו השנתי שלכם יהיה באזור ה-80-90 אלף דולר.

פורסם
אם אין לך סנטימנטים אז באמת עדיף שתיסע.

אם אפשר לשאול היכן נולדת,גדלת,וכו'...

תראה,על פניו זה נשמע מדהים אבל בשטח הדברים שונים,

לפחות מבחינתי ועוד המון ישראלים שפגשתי בדרך.

המשפט האחרון שלך באמת מה שמפחיד אותי הכי הרבה.

מה שהכי קשה לי זה לכמת/לנבין את היתרונות במעבר. כי בינינו גם היום לא מפריע לי כלום בלגור בישראל (אין לי שום קשר דתי/רגשי למדינה וכדומה ואני מתייחס אליה נטו כמקום מגורים) ולא כלכך מצליח להבין מה ארוויח בארה"ב.

כי אם לא הייתי זוכה לא הייתי אפילו חושב על לעבור.

לגבי השאלה שלך, נודלתי ברוסיה, עליתי ארצה בגיל 3.5.

פורסם (נערך)

אני תמיד הייתי ועד היום תומך בעליה המבורכת מרוסיה,

את האמת,אם לא היו לי סנטינטים למדינה ולמשפחה פה

הייתי ככל הנראה חי בחו''ל כיום,

אומר את האמת ובכנות, מציק לי שמדינה שקלטה את משפחתך ובאמת

השקיעה המון באנשים טובים שיאחזו במדינה ככה עוזבים פתאום ללא סנטימנטים.

במיוחד,לאדם שמעיד שהצליח (כל הכבוד אגב) והקים בית ומשפחה,

זה לא מובן מאיליו.

בין השורות יש לך המון סנטימנטים,תרגיש אותם אחרי תקופה שם.

עריכה,

שתי משפחות של אשתי עשו בקיץ האחרון עליה מניו יורק יחד עם משפחות רבות

כולם מצליחים מאד שבאו רק בשל אהבת הארץ,

אני בקשר יומ יומי איתם,לדבריהם הארץ מקום מצויין לחיות בו,ילדיהם כבר כאן ממזמן

עושים חייל בלימודים והצעירים בצהל.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

יוסי אתה שוכח שהבחור עצמו לא בעל זיקה פטריוטית או אהבת המולדת / ארץ ישראל - אלא נטו איכות חיים ויתרונות במעבר כך שהמצב שלו דיי שונה משלך, בעקרון אני לא חושב שהאהבה שלי למדינה יכולה לממן אותי כלכלית, ואם לפות"ש יש אופציה להתקדם בחייו מבחינה זו ומבחינת איכות החיים - זו מחשבה שונה לגמרי.

Opel Adam S 2017

פורסם
מציק לי שמדינה שקלטה את משפחתך ובאמת

השקיעה המון באנשים טובים שיאחזו במדינה ככה עוזבים פתאום ללא סנטימנטים.

אשמח לפירוט מה בדיוק המדינה השקיעה כלכך בעליה הרוסית?

חוץ מסל קליטה די עלוב לא ידוע לי על שום השקעה, אם כבר אז ההפך... לא שאני מאשים משהו... לקלוט מליון אנשים בשנה אחת זה אתגר עצום לכל מדינה

יום טוב גם לך

פורסם

לפני שהשרשור ייחטף לנושא אחר, אומר לך, שאני שחי ברמת חיים שונה לחלוטין משלך, לא הייתי עובר בחיים. המשפחה שלי כאן, התרבות שלי כאן והשפה שלי כאן. מה גם, שבמקרה שלך אפילו לא מדובר על שינוי דרמטי ברמת החיים. היום אתם ב29 נטו, ושם מישהו כתב שתהיו ב90k שנתי? זה כמעט אותו דבר. לא הצלחתי להבין מה תרוויח מהמעבר. כמובן, מסייג שאם זה חלום שלך אז לך איתו, אבל ממה שכתבת זה ממש לא נראה כך.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

התלבטות קשה מאוד. אין לי מה לתרום למעט המלצה על פורום מעבר לארה"ב בתפוז. מקור מידע מאוד רחב וכשהתעסקתי עם הגירה הפנתי לא מעט אנשים לשם.

בן דודי התחתן עם אמריקאית, אבל למרות ששם מצב כלכלי יהיה הרבה יותר טוב, הם מעדיפים להישאר בארץ ושניהם מעדיפים את ישראל על פני ניו-יורק.

אני התאהבתי בניו יורק אבל זו הייתה חופשה.

אולי כדאי לעשות חופשה של שבועיים אושלושה בטקסס ולראות על קצה ה זלג איך החיים מתנהלים שם ביום יום.

לא עברתי על השרשור, אבל לפי העמוד האחרון והשאלה האלמותית של הגירה או לא, אני מקווה שתצליח להפריד את ההודעות השקולות והרציונליות מאלו שמגיעות ממקום מאוד מקובע. יש לפורום נטייה כזו.

בהצלחה לכם!

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הנה שרשורופלצת הגירה חדש. מזמן לא היה כזה כאן. בטח כל כך הרבה דברים השתנו מאז... יאללה שוט :-P

פותש, כמה שנים אתם כבר משתתפים בהגרלה?

נב - ובנוגע להגירה, בחצי הראשון של הודעת הפתיחה עוד חשבתי לעצמי בראש "תשארו", אבל כשראיתי שהמעבר ממומן ע"י המעסיק+משרה שכבר מחכה לך שם כל מה שיש לי להגיד זה "אתם עדיין כאן :shock:?"

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa

• תוכן חדש...